Home » » Δουλική κυβέρνηση στους καπιταλιστές - Αντίσταση δημάρχου (Βίντεο)

Δουλική κυβέρνηση στους καπιταλιστές - Αντίσταση δημάρχου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 | 5:59 μ.μ.

Δεν ξέρουμε που ανήκει πολιτικά ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Πιθανολογούμε ότι μάλλον θα πρόσκειται στην Ν.Δ. Όπως και να είναι όμως φέρθηκε άψογα στον πρέσβη του Καναδά που λειτουργώντας σαν ντίλερ της καναδικών συμφερόντων εταιρίας El Dorado Gold,  προσπαθεί, με τις κυβερνητικές ευλογίες, να βάλει χέρι στο χρυσάφι που κρύβει το υπέδαφος της περιοχής σκορπώντας οικολογικό έγκλημα και θάνατο στους κατοίκους.

Δείτε το βίντεο και οι παραλληλισμοί με έναν άλλον «σοσιαλιστή» δήμαρχο, τον Πάχτα, στην Χαλκιδική βγαίνουν μόνοι τους. Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης όχι μόνο είπε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά έκανε καθαρό ότι η κυβερνητική επιδίωξη είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ομίλων, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων, κάτι που ο ίδιος όπως και οι συμπολίτες του δεν θα το επιτρέψουν.

Η «δουλική κυβέρνηση» όπως την αποκάλεσε ο Θύμιος Καλαμούκης –δείτε το βίντεο- χαρίζει τα πάντα στους λεγόμενους «επενδυτές» κάτι που επιβεβαιώνει και το σχετικό ρεπορτάζ από το χθεσινό «Ποντίκι» που παραθέτουμε:

Το δωράκι στους χρυσοθήρες 

Τα ρέστα της δίνει η τρικομματική κυβέρνηση για τους χρυσοθήρες, αφού σε κάθε ευκαιρία τους κάνει και από ένα δωράκι. Έτσι και στον νέο αναπτυξιακό νόμο πήραν το κατιτί τους...

Όπως προβλέπεται στην παράγραφο 17 του άρθρου 20, θα ενισχύονται και οι δαπάνες για τα έργα προσπέλασης και περιχάραξης των υπό εκμετάλλευση γεωλογικών κοιτασμάτων με το σκεπτικό ότι «η ενίσχυση αυτών των δαπανών καθιστά τις μεταλλευτικές επενδύσεις βιώσιμες και διεθνώς ανταγωνιστικές».

 Για να το κάνουμε πιο λιανά, οι επενδυτές που υποτίθεται ότι έχουν αριβάρει με τσουβάλια γεμάτα ευρώ και κάποιοι «εχθροί» της πατρίδας τούς παρενοχλούν για να μην σωθεί η χώρα, μπορούν να κάνουν επενδύσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές μόνον εάν ενισχυθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για δαπάνες που αφορούν την κατασκευή δρόμων, στοών, φρεατίων, αντλιοστασίων, κύριων έργων αερισμού, καθώς και για έργα διαμόρφωσης επιφανειών προς εκμετάλλευση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger