Home » , » Υγεία: Ο μεγάλος ασθενής

Υγεία: Ο μεγάλος ασθενής

Από mitsos175 , Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 | 5:20 μ.μ.

Γράφω αυτό το άρθρο προσπαθώντας να συγκρατήσω την οργή και το θυμό μου. Δε χρειάζεται να διαβάσω τι συμβαίνει στον πιο ευαίσθητο τομέα ενός κράτους: Την Υγεία. Είχα την ατυχία να διαπιστώσω από μόνος μου την κατάσταση.

Οι περικοπές διέλυσαν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία. Η έλλειψη προσωπικού και υλικών ιδιαίτερα φαρμάκων κρίσιμων για την επιβίωση ασθενών, σε συνδυασμό με τα χρήματα που ζητάνε για εξετάσεις κλπ, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία όλων των φτωχών.

Τα παλαιότερα προβλήματα των ράντζων κα, έχουν επιδεινωθεί κάνοντας την εισαγωγή ασθενών να μοιάζει με εισαγωγή στη ζώνη του λυκόφωτος..

Και τι κάνουν οι δολοφόνοι που κυβερνάν; Τι κάνουν τα καθάρματα για ένα τομέα που κρίνεται ως ο πιο κρίσιμος; Που το Κοινωνικό κράτος και ο Πολιτισμός μετριέται από την παροχή υπηρεσιών στους αρρώστους και τους αδύναμους;

Νέες περικοπές! Περικόπτουν από παντού! Όταν για πρώτη φορά έχουμε κρούσμα Λύσσας σε άνθρωπο! Στο Παλιόκαστρο Τρικάλων! Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια εμφανίστηκε λύσσα! Μια ασθένεια που έχει εξαφανιστεί σχεδόν. Πολύ λογικό με τους λυσσασμένους βρικόλακες που κυβερνάνε.  Από το 19/12/2012 το ξέρουν, όταν διαπίστωσαν το πρώτο κρούσμα σε αλεπού. Δείτε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι μέτρα πήραν; Πόσα ζώα εμβολίασαν; Κοζάνη, Καστοριά, Κιλκίς, Πέλλα και τώρα Τρίκαλα! Αφήνουν κάτι που εύκολα θα μπορούσαν να προλάβουν, να πάρει διαστάσεις. Γιατί; 

Μια και είπα βρικόλακες...
Μας λένε ότι στοιχίζει ακριβά το αίμα στην Ελλάδα.  Η Σκοπούλη! Το ακούς Φώτη; Ξέρετε που το πάνε; Όχι μόνο θα μας πίνουν το αίμα στις εφορίες, αλλά θα μας το πουλάνε στα Νοσοκομεία!

Ακούστε προσεχτικά τη δήλωση και θα καταλάβετε γιατί το φερέφωνο άλλαξε ΑΜΕΣΩΣ θέμα: «Δεν παίρνουμε ποτέ τίποτα απ' τον ιδιωτικό φορέα (για το αίμα)!!!»  είπε με παράπονο.


Τι εννοεί; Μήπως ότι ετοιμάζονται να το πουλάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία με τη σειρά τους θα το πουλάνε σε όσους το χρειάζονται;

Οι εθελοντές αιμοδότες που δίνουν αίμα για τους συνανθρώπους τους αφιλοκερδώς αλήθεια τι είναι; Οι συγγενείς που δίνουν αίμα; Μας θεωρούν «παραγωγούς» αίματος; Έχουν σκοπό να νομιμοποιήσουν την εμπορία αίματος και έπειτα οργάνων; Ας μας απαντήσουν σ’ αυτό.
Αίμα φτωχών μόνο για τους πλούσιους. Αυτό θέλετε; Και τι θα γίνει με όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν; Θα τους δίνουν αίμα και θα παίρνουν νεφρά; Αλισβερίσι να γίνεται; Κι οι πολυμεταγγιζόμενοι; Θα πεθάνουν;

Επικοινωνούν με τον εγκέφαλο τους; ΕΙΚΟΝΙΚΑ. Μετά θέλουν να επικοινωνήσουν και μεταξύ τους οι υπουργοί. Απαιτήσεις που έχουν μερικοί...

Κόβουν και τα επιδόματα τοκετού. Να γεννούν λέει στο σπίτι! Δηλαδή τότε γιατί ο έλληνας εργαζόμενος πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία; Για να τρώνε οι τοκογλύφοι; Πάνε καλά; Ξέρουν τι επιπλοκές, μπορεί να παρουσιαστούν σε μια γέννα την τελευταία στιγμή; Το ξέρουν αλλά αδιαφορούν. Τα δικά τους παιδιά τα βόλεψαν. Τα σκουλήκια...

Για να μην αναφέρω τα μυριάδες σκάνδαλα, όπως εκείνο με τον Αβραμόπουλο και τα 13 εκατομμύρια εμβόλια γρίπης των χοίρων που δεν είχαν ελέγχει (σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων). Με τον πανικό που δημιουργούσαν τα κανάλια για να πάνε να εμβολιστούν. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τα είχε καταγγείλει, αλλά μετά έγιναν τσόντα και τα ξέχασαν.

Σήμερα που οι νεκροί από Η1Ν1έφτασαν τους 19 τι λένε; Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων – εμβολίων για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού;  
Γιατί οι άλλοι κινδυνεύουμε περισσότερο από μαγκάλια.

Για να καταλάβετε τη νοοτροπία των νεοφιλελεύθερων κτηνών, θα σας πω τι δήλωσε ένα αποτυχημένο απολειφάδι αυτής της αηδιαστικής φιλοσοφίας για τα νέα παιδιά, τους φοιτητές που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλι γιατί δεν είχαν να πάρουν πετρέλαιο: Ακούστε και φρίξτε:
Θάνος Τζήμερος: "Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα".

Δεν ήξεραν!!! Όπως αυτοί που τρώνε στα σκουπίδια; Λες να μην ξέρουν; Όπως εγώ κι όλοι, που ζεσταίνονται έτσι, λες να μην ξέρουμε;  Από άγνοια το κάνουμε ή έλλειψη χρημάτων;
Δε σχολιάζω συνήθως αποτυχίες – αποβολές κηφήνων, αλλά για σένα θα κάνω μια εξαίρεση: Κι εσύ θύμα είσαι Θάνο. Κανείς δε σου δίδαξε της βλαβερές συνέπειες του αυνανισμού σ' αυτή την ηλικία. Να μάθεις να μην προκαλείς, γιατί προσβάλεις και τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της πολιτικής του Μνημονίου και  σ' εμάς όλους τη νοημοσύνη μας.    
     
Είναι τόσα πολλά που αδύνατον να γραφούν σε ένα άρθρο. Τα βλέπετε κι εσείς κάθε μέρα. Ας κάνουμε μια πραγματικά δυναμική κινητοποίηση για την Υγεία. Μια διαμαρτυρία για το απαράδεκτο χάλι. Όλοι όσοι  δεν υπηρετούν το σάπιο σύστημα να συντονίσουν τις κινήσεις τους σε ένα αγώνα διαρκείας.  

Ας σταματήσουμε να τους πληρώνουμε τα πάντα μέχρι να σταματήσουν να μας εξοντώνουν συστηματικά.  
  
Ενάντια στις περικοπές, την εκμετάλλευση, την απόκρυψη φαρμάκων, τα ψέματα που μας λένε. Για να έχουν όλοι πρόσβαση στο ύψιστο αγαθό την Υγεία. Πριν μας θάψουν όλους.   
Με συγχωρείτε και πάλι για τα λόγια μου, αλλά όταν έχεις άρρωστο άνθρωπο και βλέπεις τέτοια κατάσταση τρελαίνεσαι...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger