Home » , » Η "σύνθεση" Κολλάτου και οι γερμανικές απαιτήσεις (Βίντεο)

Η "σύνθεση" Κολλάτου και οι γερμανικές απαιτήσεις (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 | 12:22 π.μ.

Αποψη για την καλλιτεχνική δουλειά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου δεν έχουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ένας τύπος που αναζητά με κάθε τρόπο την δημοσιότητα. Από τότε που κατέβαινε στις εκλογές διεκδικώντας την θέση του ευρωβουλευτή μέχρι τότε που οργάνωνε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα σπίτια Τσοχατζόπουλου, Σημίτη κλπ.

 Δεν θα είχε νόημα να σχολιάσουμε την ενέργεια του να αναρτήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του μια αιματοβαμμένη ελληνική σημαία, με την γερμανική μπότα, αν δεν του ασκούσε δίωξη σε βάρος του ο εισαγγελέας, κατόπιν επιθυμίας της γερμανικής πρεσβείας, με την κατηγορία «προσβολής εθνικού συμβόλου».

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον Δ. Κολλάτο να μας λέει για την δικαστική περιπέτεια που έχει.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Τι υπερβολικές ευαισθησίες του δικαστικού λειτουργού είναι αυτές; Αφού λοιπόν, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την «προστασία του εθνικού συμβόλου» γιατί δεν άσκησε δίωξη στην εφημερίδα Ιντιπέντεντ για ένα σκίτσο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, το έχουν αντικρίσει εκατομμύρια άνθρωποι και όχι κάποιες δεκάδες μάτια όπως είδαν την «σημαία» Κολλάτου;
Το βρετανικό έντυπο έκανε μια παραλλαγή του πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του» και παρουσιάζει την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ να έχει τυλίξει γύρω απ’ τον λαιμό της μια σημαία πλημμυρισμένη από το αίμα Ελλήνων που κατασπαράζει.

Είναι φανερό ότι οι Γερμανοί ενοχλήθηκαν από την κατακτητική μπότα στην «σύνθεση» του Κολλάτου και γ’ αυτό απαίτησαν την ποινική του δίωξη, κάτι που υλοποίησε αμέσως η κυβέρνηση μέσω της "αδέσμευτης" δικαιοσύνης.

Αυτές είναι επικίνδυνες καταστάσεις. Σήμερα ενοχλήθηκαν από ένα εικαστικό δημιούργημα –αν είναι πετυχημένο ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση- και η κυβέρνηση αμέσως υπάκουσε στις υποδείξεις τους.
Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα ανοίξει κάποια σχετική φάμπρικα και στο στόχαστρο της κυβέρνησης, κατόπιν γερμανικής απαίτησης, δεν θα μπουν σκίτσα ή δημοσιεύματα που θα «ενοχλούν»;

Γ.Γ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger