Home » , » Kυπριακό Μνημόνιο (Βίντεο) -Κινητοποιήσεις τραπεζοϋπαλλήλων (Βίντεο) - Διαδηλώσεις μαθητών (Βίντεο) - ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο (Βίντεο)

Kυπριακό Μνημόνιο (Βίντεο) -Κινητοποιήσεις τραπεζοϋπαλλήλων (Βίντεο) - Διαδηλώσεις μαθητών (Βίντεο) - ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 | 7:41 μ.μ.

Οσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Κύπρο ήταν αναμενόμενα μετά την κατάπτυστη και αποικιακή συμφωνία που συμφώνησε η ξεπουλημένη πολιτική ηγεσία της Κύπρου, με τους ηγέτες του Eurogroup.

Αν και ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το Κυπριακό Μνημόνιο μια γεύση παίρνουμε από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και το οποίο παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.


Πρώτο σύμπτωμα της καινούργιας κατάστασης που διαμορφώνεται στην μεγαλόνησο η αναστάτωση και ο πανικός που δημιουργήθηκε στους εργαζόμενους της Τράπεζας Κύπρου μετά το διάταγμα του διοικητή της Κεντρικής τράπεζας με το οποίο ουσιαστικά ακυρώνονται οι εξουσίες του Δ.Σ και των μετόχων και διορίζεται διαχειριστής για την εκτέλεση των μέτρων που έχουν επιβάλλει οι τροϊκανοί σε συνεργασία με το ντόπιο κυβερνητικό προσωπικό. Στην διαδήλωση που έκαναν απαίτησαν την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, που τον χαρακτήρισαν προδότη και την ανάκληση της απόφασής του για το διορισμό διαχειριστή. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τραπεζοϋπαλλήλους ότι αν καταρρεύσει η Τράπεζα Κύπρου, θα καταρρεύσει ολόκληρη η οικονομία της Κύπρου.


Σήμερα επίσης χιλιάδες μαθητές γυμνασίων και Λυκείων καθώς και φοιτητές της Λευκωσίας πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας και της κυπριακής κυβέρνησης έξω απ’ την βουλή και το προεδρικό μέγαρο.


Το Π.Γ του ΚΚΕ για τις Κυπριακές εξελίξεις

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger