Home » » Ανοιξαν τα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντίρριου οι φοιτητές

Ανοιξαν τα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντίρριου οι φοιτητές

Από mitsos175 , Σάββατο 6 Απριλίου 2013 | 10:01 μ.μ.

"Φοιτητές των ΤΕΙ Πάτρας - Πύργου - Μεσολογγίου, πιστοί στο ραντεβού που είχαν δώσει, συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Αθηνά".
Οι σπουδαστές, αφού συναντήθηκαν με την διοίκηση της Γέφυρας, άνοιξαν, πριν από λίγο, τα διόδια για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην κινητοποίηση των φοιτητών των ΤΕΙ στη Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όταν οι σπουδαστές αντιλήφθηκαν ότι η αστυνομία της Αιτωλίας δεν άφηνε τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπε για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής.
Οι φοιτητές, που μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της Γέφυρας είχαν προγραμματίσει να λήξουν την κινητοποίηση στις 4 μμ., ενημέρωσαν την αστυνομία ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη γέφυρα αν δεν αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και δεν σταματήσει η εκτροπή των οχημάτων στα φέρυ-μποτ.
Όπως δηλώνουν οι σπουδαστές, στόχος της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, γι' αυτό άλλωστε έχουν ανοίξει τα διόδια ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, αλλά η ενημέρωση του κόσμου και το μοίρασμα φυλλαδίων."
Είναι ηλίου φαεινότερον ο λόγος που οι μπάτσοι ενήργησαν έτσι, πιθανόν κατόπιν εντολής. Ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους οδηγούς επίτηδες, ώστε να ταυτίσουν την ταλαιπωρία με τις κινητοποιήσεις. Εκτός φυσικά του ότι δεν ήθελαν να μάθουν πολλοί για την αντίσταση, τον τρόπο σκέψης και δράσης των φοιτητών. Τόσο πολύ φοβούνται.
Παρόλα αυτά όλη η περιοχή είναι στο πλευρό των σπουδαστών. Με το Σχέδιο Αθηνά 3.000 φοιτητές μόνο στην Πάτρα, κινδυνεύουν να χάσουν όλα όσα με κόπο των ιδίων και των γονιών τους απόκτησαν.
Αρνητικά σχολιάστηκε η στάση των μπάτσων από τους κατοίκους, αφού ενήργησαν από τη μια "προβοκατόρικα" και απ την άλλη σαν "τσιράκια της εταιρίας". Δηλαδή, όταν η εταιρία δεν έχει κέρδη, προφανώς δεν πειράζει να ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί. Αν τυχόν έκλειναν το δρόμο, τότε θα γίνονταν χαμός από τους "παπαγάλους" για "όσους αργούν να πάνε στη δουλειά τους".
Οι κινητοποιήσεις εντείνονται και δυναμώνουν δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα αντίστασης. Η νίκη είναι κοντά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 5:58 π.μ.

ΠΗΓΗ:Βίκος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger