Home » , » Δόθηκε η απάντηση στον "Εθνικό Κήρυκα" για την προκλητική διαφήμιση της χούντας που έβαλε

Δόθηκε η απάντηση στον "Εθνικό Κήρυκα" για την προκλητική διαφήμιση της χούντας που έβαλε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 | 5:27 μ.μ.

Όταν έγινε γνωστό ότι η μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα στην Αμερική ο "Εθνικός Κήρυκας" θα κυκλοφορούσε χτες, Κυριακή 21 Απριλίου με διαφήμιση για τη Χούντα, έγινε ένας χαμός στον προοδευτικό κόσμο της ομογένειας.

Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στην εφημερίδα, έφεραν τους υπευθύνους της σε αμηχανία.
Αρχικά πήγαν να δικαιολογηθούν με παπαριές του στυλ ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα έκφρασης», και όταν τους τέθηκε το ερώτημα αν θα έβαζαν μια διαφήμιση για παιδόφιλους, ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, ενώ όταν τους μπήκε πιεστικά η απαίτηση να αποσύρουν την εφημερίδα από την κυκλοφορία, το αρνήθηκαν με το πρόσχημα ότι ήδη έχει τυπωθεί. (Σύμπτωση ότι χθες ανήμερα της επετείου της επτάχρονης τυραννίας, όταν η φυλλάδα της Τεγοπούλου και του νεόκοπου εκδότη και δικηγόρου Χ. Οικονομόπουλου, κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα με την λέξη «ΣΚΑΤΑ» αποσύρθηκε εν ριπή οφθαλμού).

Και για να επανέλθουμε στον «Εθνικό Κήρυκα». Οι αντιδράσεις που δέχτηκε η εφημερίδα γιατί δέχτηκε να διαφημήσεις τα πεπραγμένα της χούντας ήταν τόσο μεγάλες που αναγκάστηκε ο εκδότης της –Α. Διαματάρης, λέγετε- σε ένα σαφώς απολογητικό του κείμενο σήμερα που φέρει τίτλο «Η ανωτερότητα της Δημοκρατίας»  και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επιλογή του γράφει ανάμεσα στα άλλα:  «Η διαφημιστική καταχώρηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις εφημερίδες, εκφράζει την άποψη αυτού που την καταχωρεί.
Η εφημερίδα δεν έχει καν το νομικό δικαίωμα να αρνηθεί μια διαφημιστική καταχώρηση με το κριτήριο ότι διαφωνεί με το μήνυμά της.
Η απόφαση να καταχωρηθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν μας ήταν καθόλου ευχάριστη. Είναι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις που φαίνεται η ποιότητα του ΜΜΕ, καθώς και η δύναμη και η ανωτερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παράλληλα, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δημοκρατικών πολιτών που ζητούσαν να μάθουν ποιος πλήρωσε την διαφήμιση αποκαλύπτει το όνομα του,  - Διονύσης Πυλαρινός, λέγετε και εδώ είναι το βιογραφικό του, αν και πληροφορίες θέλουν να είναι «αχυράνθρωπος», δηλαδή άλλα κέντρα να πλήρωσαν την διαφήμιση.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια καμπάνια στους προοδευτικούς έλληνες της Αμερικής για να συγκεντρωθούν χρήματα και να δημοσιευτεί πρωτοσέλιδη διαφήμιση στην ίδια εφημερίδα του Αρη Βελουχιώτη.

Θα επανέλθουμε στο θέμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger