Home » , » 68 χρόνια από τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ -Εκδήλωση στις 7 Ιούνη στο Περιστέρι

68 χρόνια από τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ -Εκδήλωση στις 7 Ιούνη στο Περιστέρι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 | 5:21 μ.μ.


Τα 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράϊχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσους αγωνίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο ενάντια στο φασιστικό - ιμπεριαλιστικό άξονα Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους από τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και των υπόλοιπων Εαμικών οργανώσεων που πάλεψαν για λέφτερη, ανεξάρτητη και
λαοκρατούμενη Ελλάδα.

Μελετάμε την τακτική των διάφορων ιμπεριαλιστικών κέντρων της Ε.Ε. που με τη λεγόμενη επιχείρηση της αναθεώρησης της ιστορίας, στρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια, κάνουν το άσπρο-μαύρο, συκοφαντούν τη Σοβιετική Ένωση με τους 22.000.000 νεκρούς της στον αντιφασιστικό αγώνα, αθωώνοντας τον καπιταλισμό.

Ο φασισμός γεννιέται από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος και είναι μια ακραία μορφή έκφρασής του. Έτσι γεννιούνται και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που τους κάνουν για να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους και οι πολυεθνικές για να αναδιανείμουν τις αγορές τους.

Αγωνιστικά με πίστη στη νίκη.
Αξιοποιούμε την ιστορική πείρα, βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και καθορίζουμε την τακτική μας, στο σήμερα.
Ξεσκεπάζουμε και απομονώνουμε τη «Χρυσή Αυγή», τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Γερμανών και των οπαδών της χούντας. Η «Χρυσή Αυγή» είναι φασιστική-ναζιστική οργάνωση, είναι οργάνωση του μεγάλου κεφαλαίου και τα μέλη της δρουν ως προστάτες των αφεντικών.

• Το φασισμό μπορείς να τον πολεμήσεις αποτελεσματικά μόνο αν πολεμήσεις τη μήτρα που τον γεννά, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Γι’ αυτό λέει και το τραγούδι:

«Το φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον,
δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Κι ομορφότερη στιγμή θα είναι:
Σαν οι φοβισμένοι κι αδύναμοι, πάψουν να πιστεύουν
στων τυράννων τους τη δύναμη
και πάρουν στα χέρια τους τη ζωή, που τους ανήκει.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
«ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

ΤΙΜΑΜΕ
ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ
ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger