Home » , » Λαμόγια με…. σύστημα κέρδισαν τον ΟΠΑΠ

Λαμόγια με…. σύστημα κέρδισαν τον ΟΠΑΠ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 | 2:59 μ.μ.


Γράφει ο β.ariditis 

Με μια άνευ ουσίας «διαπραγμάτευση» αφού όλα είχαν προσυμφωνηθεί της Emma Delta (κοινοπραξία που συμμετέχουν οι Γίρι Σμετς από την Τσεχία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Δ. Κοπελούζος και η Lottomatica από τη Ιταλία), με τον Οργανισμό Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, τον γνωστό  ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώθηκε χθες η πωλησή του.

Το σκάνδαλο της πώλησης του ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε χθες και ο  κερδοφόρος αυτός δημόσιος οργανισμός πέρασε στα χέρια ημέτερων επιχειρηματικών συμφερόντων της κυβέρνησης Σαμαρά κάτω από τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις για τα «πολλαπλά οφέλη στην Ελληνική οικονομία» και το «κλίμα της εμπιστοσύνης των επενδυτικών κεφαλαίων», προς την κυβέρνηση της ανάπτυξης και της ευημερίας των Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη.

Ένας κερδοφόρος οργανισμός με κέρδη το 2012 505 εκατ. ευρώ και την δεκαετία 2002 -2012 στα 5,795 δόθηκε δώρο στους «επενδυτές» της τρόικας και των μνημονίων για να επιχειρήσουν το καινούριο φαγοπότι της μίζας και της ρεμούλας από τον δημόσιο χρήμα.

Με αυτή την «πώληση» – δώρο στα επιχειρηματικά συνεταιράκια της κυβέρνησης Σαμαρά, πέφτουν οι μάσκες  των προπαγανδιστών για την πώληση δήθεν των ζημιογόνων επιχειρήσεων του δημοσίου που θα απαλλάξουν τον Ελληνικό λαό από τα δυσβάστακτα χρέη.

Το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών δεν γίνεται για να φέρουν δήθεν χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά για  να στηρίξουν τα κέρδη των φίλων «επενδυτών» οι οποίοι με τη σειρά τους θα στηρίξουν και θα χρηματοδοτήσουν το χρεοκοπημένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα, για να διαιωνίζουν και να συντηρούν τα κέρδη και τις πολιτικές τους καριέρες μέσα από αυτό το διαχρονικό αλισβερίσι.

Πηγή: Η ιστοσελίδα μας 

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτησή μας είναι από κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου και ο σχολιασμός του δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" είναι:


 Συνολικά, δηλαδή, την περίοδο 2002 - 2012,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,795 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γιατί, λοιπόν, τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Εχει κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!

Είναι προφανές:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι αυτό ακριβώς: ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη.
Γι' αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!

Τον ξεπουλάνε επειδή δεν τους αρκεί ότι ο - ήδη - κατά 66% «μετοχοποιημένος» ΟΠΑΠ αρμέγεται - ήδη - από τους ιδιώτες, «νταβατζήδες», «επενδυτές».
Θέλουν να τον αρμέγουν ολόκληρο. Οι «σωτήρες», δηλαδή, θέλουν να χαρίσουν στην τάξη των κεφαλαιοκρατών, που ήδη αρμέγει τον ΟΠΑΠ, τα (αστρονομικά) κέρδη του, στο σύνολό τους.
Λένε ότι «αποκρατικοποιούν», «μετοχοποιούν», «ιδιωτικοποιούν», δηλαδή ξεπουλάνε, για να «σώσουν» την Ελλάδα. Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη των (κατ' όνομα) κρατικών επιχειρήσεων. Για να φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους.

Στην πραγματικότητα, ξεπουλάνε, για να μπουκώσουν με χρήμα, για να διασφαλίσουν κέρδη, πολλά περισσότερα κέρδη, στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, του πραγματικού λόγου του ξεπουλήματος, είναι η υπόθεση του ΟΠΑΠ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Μαΐου 2013 στις 2:34 μ.μ.

Ξεπουλάνε οι αναίσχυντοι τα απομεινάρια από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, σαν να πρόκειται για εκχωρημένα στα (απο)κόμματά τους τιμάρια, για να ταΐσουν ένα ειδεχθές, ύποπτης προέλευσης, αδηφάγο κι ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν...Mέσα στις πέτρες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger