Home » , » Υπερψηφίστηκε στις τοπικές ΕΛΜΕ η εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Υπερψηφίστηκε στις τοπικές ΕΛΜΕ η εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Από giorgis , Τρίτη 14 Μαΐου 2013 | 5:48 μ.μ.

Με μαζική προσέλευση οι καθηγητές προσήλθαν στις τοπικές ΕΛΜΕ υπερψηφίζοντας την πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που μεταξύ άλλων προέβλεπε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013.

Εδωσαν έτσι την απάντησή τους σε μια κυβέρνηση αδίσταχτη και αυταρχική που το μόνο που της έμεινε είναι να κυβερνάει με νόμους και διατάγματα.  

Πρακτικά και σε σχέση με την διεξαγωγή των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων αυτό μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση έντυσε στο χακί τους εκπαιδευτικούς και όποιος δεν υπακούσει στο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που επιβάλλει, απολύεται και κινδυνεύει με τρίμηνη φυλάκιση, περνάει όμως ένα μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση απ' τον κλάδο, στερούνται συσπείρωσης κλπ.

Με αυτό το βασικό δεδομένο δεν μπορεί να είμαστε υπεραισιόδοξοι και να εκτιμήσουμε ότι αύριο που θα παραστούν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, στη γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ θα πάρουν απόφαση να σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ακυρώσουν στην πράξη τους κυβερνητικούς αυταρχικούς σχεδιασμούς.

Εχει σημασία επίσης η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει σαν κυβερνητικό δεκανίκι την ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλουμε «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Γ. Γ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 7:21 μ.μ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης οτι η πρόταση του ΚΚΕ καταποντίστηκε.
Για μια φορά ακόμη η απεργοσπαστική του τακτική δεν είχε αντίκρυσμα.
Δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον η πολιτική της υποταγής.
Ολοι κατάλαβαν τον ύπουλο και διασπαστικό ρόλο του.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 8:52 μ.μ.

Αυτό κατάλαβες ανώνυμε των 7:21μμ.
Για να δούμε λοιπόν πόσοι απο εσάς τους υπερεπαναστάτες θα απεργήσουν την Παρασκευή με τα φύλλα επιστράτευσης ανά χείρας.Αλλά το σημαντικό για σας δεν είναι το ότι υποστηρήξατε την πρόταση της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για τουφεκιές στον αέρα αλλά το ότι δεν πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο σε καμμιά μορφή πάλης.Και πάντα λαμβάνει υπ'όψην η οποιδήποτε μορφή πάλης αν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το κίνημα. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήταν λάθος η πρόταση του ΚΚΕ για 48ωρη 16 και 17; Γιατί ήταν λάθος να ζητάς στήριξη απο Σύλλογο γονέων κηδεμόνων ΔΟΕ πανεπιστημιακούς;Πέρασε ο καιρός που μια κοινωνική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει.
Άσε φίλε μου άν γινόταν έτσι οι επαναστάσεις ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Πρός το παρόν όλοι εσείς οι υπερεπαναστάτες που ψηφίσατε για απεργία διαρκείας για να πάτε να δουλέψετε την Παρασκευή κάντε την αυτοκριτική σας και μην ασχολείστε με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν θα γίνει σαν τα μούτρα σας.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 9:47 μ.μ.

Ανώνυμε 7:21, με το κομμάτι σε πληρώνουν;

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 10:25 μ.μ.

Οι προτασεις στη δικια μου ΕΛΜΕ:
1. (ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) Απεργία την Παρασκευη και την επόμενη εβδομάδα ,η οποία όμως δεν θα γίνει !!! (έτσι ακριβώς)

2. (Ανεξάρτητοι!!!!!! ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ) Καθόλου απεργία (ούτε στα λόγια)

3. (ΠΑΜΕ)Απεργία Πεμπτη-Παρασκευη ( η οποία να προσπαθήσουμε να γίνει) και συνέλευση την Παρασκευή

Τα σχόλια δικά σας

Ένας καθηγητής

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 11:01 μ.μ.

Οχι ανώνυμε 9:47
Ανάλογα με το μέγεθος της απεργοσπαστικής πολιτικής του κκε.
Οσο μεγαλύτερη είναι,τόσα περισσότερα παίρνω.
Σε κάλυψα?
Για να σας φύγει η αγωνία δηλαδή.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 στις 11:22 μ.μ.

Ανώνυμε των 8κ52 να σου θυμισω απλά οτι η αρχικη προταση του ΚΚΕ στην ΟΛΜΕ δεν μιλουσε καν για απεργία. Την πρόταση για 48βρη την εκανε αφου πιεστηκε βλεποντας τις αγωνιστικές διαθεσεις για απεργια διαρκειας(και για να μην παρεξηγησεις δεν αναφερομαι φυσικα στους ξεφτιλες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ). Επίσης εσυ που μιλας για τουφεκιες στον αερα και καταλληλη προετοιμασια των απεργιων, για πες μου πως ακριβως προετοιμαστηκε η σημερινη απεργια της ΑΔΕΔΥ που προτεινε το ΠΑΜΕ(αυτη κι αν ειναι τουφεκια) Ειστε τοσο φθηνοι που δεν ειπατε καν για απεργια την Τεταρτη που ξεκινα η επιστρατευση και μετα ειχατε το θρασος να πειτε οτι οι καθηγητες ειναι απεργοσπαστες επειδη ζητησαν τη στηριξη των εργαζομενων με απεργια την Παρασκευη... Εγώ αυτό που διακρινω στο ΚΚΕ ειναι πολιτικαντισμος! Χτίστε τη λαικη συμμαχια σας με τις ευλογιες του καθε κυριου Προτοσαλτε που επεφυμει το ΚΚΕ για τη σταση του στην ΟΛΜΕ, ευλογατε τα γενια σας για τα ομοφωνες αποφασεις των συνεδριων σας (ωραιοι οι 77 ομιλιτες,εε;;!!)και συνεχιστε να γυρνατε την πλατη στην αυτοκριτικη...απλα κριμα!

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 12:56 π.μ.

Ανώνυμε 11:22 μ.μ.

- Ή δεν ξέρεις τί σου γίνεται ή ψεύδεσαι. Η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν για 48ωρη απεργία εξ αρχής με προοπτική κλιμάκωσης. Η αρχική πρόταση ήταν για 15-16 και η τελική για 16-17.

- Όταν καλείς να μην απεργήσει ο κλάδος τη μέρα που προκήρυξε απεργία η ΑΔΕΔΥ (συμφωνείς-διαφωνείς με την απόφαση/δικαίωμά σου), είσαι απεργοσπάστης. Και η κατηγορία αυτή απευθύνεται κυρίως στον Παπαχρήστο και όσους συνδικαλιστές συντάχθηκαν μαζί του.
Η δουλειά των εργατοπατέρων και της κυβέρνησης είναι η αποδυνάμωση των συνδικάτων και η απεργοσπασία είναι νερό στο μύλο τους.

- Το ότι ζήτησαν τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή ήταν ορθότατο εκ μέρους τους. Και η ΑΔΕΔΥ απαράδεκτη που δεν τους στήριξε. Εξίσου απαράδεκτη με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που καλούσε σε απεργοσπασία.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 1:41 π.μ.

προς το κνίτη των 7.21μμ
Ακου λοιπόν
Προτείνατε απεργία για τις 16/5 πέμπτη και έγινε στάση, θα την κάνουν οι κκεδες όπως το 2009 που ήταν 120!! μόνο, σε όλο το λεκανοπέδιο;
Πρόσεξε γιατι τώρα τις μισθοδοτικές καταστάσεις μετά την προβοκάτσια που κάνατε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εύκολα θα τις βρούμε και θα τις αναρτήσουμε στο διαδίκτυο. γκλάσνοστ δικέ μου , ξέρεις εσύ. Δώστο στους ανωτέρους σου, δηλαδή στη Τσατσούλη να στείλει telex μπας και το σώσετε και αυτή τη φορά γίνεται περισσότεροι να σπάσετε τη τρομοκρατία της κυβέρνησης κατά πως λέτε.
Οι υπερεπανστάτες που ειρωνεύεσαι ας πούμε ότι θα πάνε και θα δουλέψουν
Οι ΚΚΕδες που θα πάνε; θα είναι απέξω; πρόσεξε γιατί θα γίνετε πανελλαδικά ρόμπες ξεκούμπωτες.
Πολύ μας ενοχλήσατε με την προβοκατόρικη στάση σας
Μαγκιά κλανιά και πατσαβούρα να πάτε να τη πουλήσετε εκεί που σας παίρνει.
Δεν θα τολμάτε να σταθήτε σε δημόσιο χώρο και ειδικά τα στελέχη σας που είναι αποσπασμένοι ή συνδικαλιστές και δεν δηλώνουν απεργίες. Κύριοι δεν είστε κομμουνιστές, είστε κκε αν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

15 Μαΐου 2013 στις 2:32 π.μ.

@ Ανώνυμος
14 Μαΐου 2013 - 11:22 μ.μ.

τουλάχιστον το ΚΚΕ, ποτέ του δεν είχε τις ευλογίες του Μάρτιν Σουλτς, του Σιμόν Πέρες, του Brookings Institution, του Economis, και του ΣΕΒ … κάτι είναι και αυτό νομίζω ( έτσι για γνωρίζουμε με ποιους συμμαχούν ορισμένοι, μέσα στα συνδικαλιστικά τους όργανα, μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στο ΚΚΕ και στο Π.Α.ΜΕ).

ελπίζω μόνο εάν γίνει αυτή η «απεργία διαρκείας» ( που απ όσο φαίνεται δεν έχουμε γνώση το τι εστί «απεργία διαρκείας», εάν αναλογιστούμε ποιοι ιδεολογικοί χώροι την προτείνουν σήμερα μέσα στην ΟΛΜΕ ), και μετά από τα διάφορα λόγια όλων σας κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, να μην βρουν ορισμένοι « συνδικαλιστές» ξανά καταφύγιο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, φοβούμενοι μην τους απολύσουν κτλ, όπως έγινε και με ορισμένους « συνδικαλιστές» , τότε με την απεργία στο μετρό, αφού πρώτα «έψαλαν» καλά καλά, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

και επιτέλους τι λόγος σου πέφτει εσένα για τα συνέδρια του κάθε ένα κόμματος, και τις οργανωτικές του λειτουργίες, όταν δεν το υποστηρίζεις??? δικαίωμα του να κάνει το συνέδριο του, όπως του αρέσει. νταβατζή μας στα συνέδρια μας , σε βάλαμε και δεν το γνωρίζουμε???

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 10:11 π.μ.

Ανώνυμε των 1:41π.μ
Θα γίνουν οι ΚΚΕ πανελλαδικά ρόμπα που είχαν διαφορετική πρόταση και δεν θα γίνετε ρόμπες εσείς που με τα επαναστατικά λάβαρα του ναι στην απεργία διαρκείας αλλά με την επιστράτευση υπ'μάλης όλοι στα σχολεία.Και καλά το ΚΚΕ είναι προβοκατόρικο.
Εσείς γιατί δεν παίρνετε την επανάσταση στα χέρια σας σχίζοντας τα φύλλα επιστράτευσης και κάνοντας απεργία.Για να δούμε απο αυτούς όλους που ψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ πόσοι θα κάνουν απεργία.Πριν από 2 μήνες η τελευταία απεργία είχε ποσοστό συμμετοχής 7%.
Όσον αφορά ότι θα αναρτήσετε μισθοδοτικές καταστάσεις στο διαδίκτυο ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Για να δούμε πόσοι ΚΚΕ θα κάνουν μάθημα και πόσοι από ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.
Το ότι ενοχλείστε απο το ΚΚΕ δεν είναι κρυφό.23 χρόνια έχετε λυσσάξει. Πάρτε λοιπόν την υπόθεση στα χέρια σας να δούμε πως θα οργανώσετε το κίνημα από τα κάτω.Τζάμπα μάγκες!!!!

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 1:39 μ.μ.

"Μαγκιά κλανιά και πατσαβούρα να πάτε να τη πουλήσετε εκεί που σας παίρνει."

Το να ψηφίζεις απεργία για να μην απεργήσεις είναι μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση.

- Η Φατούρου (που δεν είναι ΠΑΜΕ) δήλωσε τα εξής και είναι προς τιμή της:
http://www.youtube.com/watch?v=y18edyvKIaI&feature=player_embedded
Αυτός είναι ο ρόλος του συνδικαλιστή: να είναι μπροστάρης στον αγώνα και όχι στα λόγια.

- Υπάρχουν ΕΛΜΕ, από ό,τι διαβάζω, που ψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ με την προϋπόθεση να μην απειθαρχήσουν στην επιστράτευση. Ούτε καν να επιχειρήσουν να τη σπάσουν.

Ο ανώνυμος 12.56 μ.μ.

15 Μαΐου 2013 στις 2:05 μ.μ.

και επιτέλους σας έχουμε μάθει καλά τι κάνετε σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης μίας απεργίας από ένα αστικό δικαστήριο … οι μεν ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ( οι συνδικαλιστικές τους πατάξεις ανά κλάδο ) ) πάνε και φωνάζουν στους απεργούς για να εργαστούν, και ο ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει τον Μητρόπουλο, να μας λέει χαζομάρες …

ένα βίντεο … χίλιες σκέψεις …

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=epZ5dwq0etw

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 4:16 μ.μ.

προς ανωνυμο 2:32
ρωτας τον ανθρωπο τι επιτέλους λόγος σου πέφτει εσένα για τα συνέδρια του κκε; εισαι σοβαρος; εισαι κομα που αναφερεσαι στους εγαζομενους και δημοσιοποιεις τις επισημες αποψεις σου στο συνεδριο (και αλλου) και θα σου ζητησουμε και την αδεια να τις κρινουμε; αν σε πειραζει απομονωσου σε κανα βουνο να μη ασχολειται κανενας μαζι σου.
η επισημη θεση του κκε(δηλωσεις σοφιανου) ηταν ξεκαθαρα εναντια στην απεργια. τελος. κατοπιν εορτης μπουρδολογια για 48 ηρη (αφου ειδατε το κραξιμο)και θα δουμε μετα ή ξαφνικη απεργια της αδεδυ ειναι για καταναλωση. γι αυτο αραξε και χαλαρωσε με τα τηλεγραφηματα συγχαρητηριων απο το κκ κινας κκ ρωσιας (αυτοι ειναι επαναστατες!! οχι σαν την οπουρτουνιστικη ελληνικη αριστερα) για το συνεδριο σας. τρομαρα σας!!

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 7:11 μ.μ.

Καμιά μαγκιά δεν πουλάμε ανώνυμε 12:56 μμ.
Απλά προσπαθούμε χωρίς να εφτελίζουμε τη συζήτηση έστω και διαδυκτικά να δώσουμε μια εικόνα της κατάστασης και πως μπορούν οι αγώνες να είναι πιο αποτελεσματικοί. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει πάντα όμως με επιχειρήματα. Εγώ πάντος θα περιμένω να δω πόσοι καθηγητές ειδικά των γυμνασίων που δεν εμπλέκονται στις πανελλήνιες εξετάσεις θα απεργήσουν!!!! Και τότε να δώ τι θα μου απαντήσει η κα Φατούρου

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 7:39 μ.μ.

Σιγα εσυ με τις κλανιες ,γιατι μας πήραν τα ντουμανια...Να τον προσέξετε ton
12.56 ειναι άγριος οταν ειναι με τον εαυτο του ,δαγκάνει πληκτρολόγια

Σιγα εσυ με τις κλανιες ,γιατι μας πήραν τα ντουμανια...Να τον προσέξετε ton
12.56 ειναι άγριος οταν ειναι με τον εαυτο του ,δαγκάνει πληκτρολόγια
ΥΓ

ειναι καθηγητής ,θα απεργησει..,ξερει ..?

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:23 μ.μ.

Είναι άνεργος. Και να θέλει, δεν μπορεί να απεργήσει. Αλλά απέργησε όταν ήταν εργαζόμενος.Σταθερά αυτός και άλλοι 2-3 από το χώρο δουλειάς του...

Ο 12:56.

ΥΓ: Πρέπει νά'μαι καθηγητής, για να κριτικάρω την ηγεσία της ΟΛΜΕ;

16 Μαΐου 2013 στις 11:25 π.μ.

@ Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 - 4:16 μ.μ.

είναι καιρός να μάθετε να κάνετε κριτική νομίζω . εδώ δεν μιλάμε απλά για μία κριτική προς τις θέσεις του 19ου του ΚΚΕ, εδώ μιλάμε και για κριτική σε οργανωτικά ζητήματα, όσο αφορά τον τρόπο όπου παίρνονται οι αποφάσεις σε ένα ΚΚ. με τις οργανωτικές αρχές του κάθε κόμματος, είτε σοσιαλδημοκρατικό, είτε κομμουνιστικό, κανένας δεν μπορεί να «παίζει» και πουλάει φτηνή προπαγάνδα κατά του. στο μόνο όπου μπορείς να κάνεις κριτική είναι στο εάν συμφωνείς ή όχι με αυτές τις θέσεις. τίποτα άλλο.
μπορώ εγώ να κριτικάρω τον ΣΥΡΙΖΑ, ως προς τα οργανωτικά του ζητήματα, στο ιδρυτικό του συνέδριο? μπορώ εγώ να του υποδείξω πόσοι σύνεδροι θα μιλήσουν και τι θα αποφασίσουν και πως θα το αποφασίσουν, και να αμφισβητήσω την πλειοψηφική απόφαση που θα πάρει, από την στιγμή που δεν μου καίγετε καρφί γι αυτό το κόμμα?

που την βρήκες γραμμένη, σε επίσημο κείμενο θέσεων του Π.Α.ΜΕ, την άποψη όπου εξέφρασε ο Σοφιανός στο ΜΕΓΚΑ, για την απεργία των καθηγητών? και επιτέλους ποιοι πίεσαν ποιους ( αυτό νομίζω πως αυτό φάνηκε χθες το βράδυ )???

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger