Home » » Πάτρα: Δίωξη δημοτικού υπαλλήλου που θυμίζει Στρατοδικείο της δεκαετίας του ΄50

Πάτρα: Δίωξη δημοτικού υπαλλήλου που θυμίζει Στρατοδικείο της δεκαετίας του ΄50

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 | 6:51 μ.μ.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων χρειάστηκε έξι μήνες για να συγκαλέσει την Εκτελεστική  Επιτροπή του Δήμου, ( η οποία  αποτελείται από τον Δήμαρχο, εννέα  αντιδημάρχους και δύο δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης), ώστε να την καταστήσει συνυπεύθυνη στην απόφαση, κατά πλειοψηφία, για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συναδέλφου μας και ταμία του Συλλόγου Δημήτρη Γεωργαντόπουλου, με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς.

Μια απόφαση που θυμίζει Στρατοδικείο της δεκαετίας  του  ΄50,
αξιοποιώντας   το φασιστικής έμπνευσης νέο Πειθαρχικό Δίκαιο του κ. Μανιτάκη που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων, με μόνη την απαγγελία κατηγορίας. 

Στο πρόσωπο του συναδέλφου μας που όλοι  γνωρίζουν  το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την υπηρεσιακή του πορεία, δίκασαν το Σύλλογο, τους εργαζόμενους  και τους κοινωνικούς μας αγώνες. 
Χωρίς καμιά ηθική αναστολή εκδηλώνουν το μίσος τους απέναντι στους εργαζομένους και στους εκπροσώπους τους που αντιστέκονται στην πολιτική του αυταρχισμού.

Δεν έλαβε υπόψη τις ένορκες  καταθέσεις, στις οποίες δηλώνεται ότι ο συνάδελφος, όχι μόνο δεν βιαιοπράγησε, αλλά αντίθετα συγκρατούσε τους συναδέλφους, οι οποίοι  εξέφραζαν την δικαιολογημένη  αγανάκτησή τους στο διάδρομο του Δημαρχείου, γεγονός που παραδέχθηκαν και οι παρόντες αντιδήμαρχοι.

Αφορμή ήταν η απαράδεκτη συμπεριφορά που είχε επιδείξει ο αντιδήμαρχος  κ. Λοτσάρης, ο οποίος είχε επιτεθεί όχι μόνο λεκτικά, αλλά και σωματικά, σπρώχνοντας προς τις σκάλες την Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Η Δημοτική  Αρχή για αντιπερισπασμό,   τρεις εβδομάδες μετά το γεγονός «ανακάλυψε και  κατασκεύασε τον ένοχο», με την κατηγορία ότι δήθεν βιαιοπράγησε εναντίον της  μετακλητής γραμματέως του Δημάρχου , η οποία όμως,  αν και τον γνωρίζει, όχι μόνο δεν τον καταγγέλλει, αλλά  ούτε  τον αναφέρει.

Όπως είχαμε καταγγείλει από τον Δεκέμβριο , η κατηγορία για τον συνάδελφο, είναι κατασκευασμένη και γι΄ αυτό είναι ψευδής και άθλια.

Τους ενόχλησαν οι αγώνες των εργαζομένων για  την υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και την καταδίκη των απολύσεων, οι αγώνες για να υπάρξει διαβούλευση και ενημέρωση των συνδημοτών μας  για όλες τις παραμέτρους σχετικά με το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων, που συσπείρωσαν την πλειοψηφία του λαού της πόλης και απονομιμοποίησαν την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Δεν πρωτοτύπησε φυσικά η Δημοτική Αρχή, αφού για αυτήν δεν φταίει η πολιτική της συγκυβέρνησης – Τρόϊκα και ο γενικευμένος εκφασισμός που γεννά αυτή η πολιτική, αλλά οι εργαζόμενοι, οι σύλλογοι και οι εκπρόσωποί τους,  που αγωνίζονται για να υπερασπισθούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Με αυτή την απόφαση, προσπαθεί η Δημοτική  Αρχή να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας εκφοβισμού και σιωπής  με μοναδικό στόχο  να κάμψει κάθε αντίσταση στα χειρότερα που έρχονται: καταργήσεις Νομικών Προσώπων και Οργανισμών (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί , Πολιτισμός), απολύσεις, ξεπούλημα  καθαριότητας, νερού …..

Όμως αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη, χτυπάει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς και ό,τι πέτυχαν  οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε συλλογικότητα, τις πολιτικές  δυνάμεις να  καταδικάσουν  και να απομονώσουν τέτοιες επικίνδυνες  πολιτικές.


Για το Δ.Σ.

                Η Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

 Αναστασία Κυριακοπούλου                   Κώστας Ροπαλίδης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2013 στις 7:35 μ.μ.

Ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως-βεβαίως...

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2013 στις 11:07 μ.μ.

Και βεβαίως δεν είναι δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημαράς.
Είχε υποστηριχτεί μόνο απο τον ΣΥΝ,ενώ ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει άλλο σχήμα.
Το κυριώτερο,στήν πορεία και ο ΣΥΝ απέσυρε την στήριξη στον Δημαρά,και ο Συριζα συνολικά πλέον έχει καταγγείλει τον Δημαρά σαν κυβερνητικό παράγοντα.
Δεν είναι τυχαίο που στην Πάτρα η δημοτική αρχή έχει απολέσει απο καιρό την πλειοψηφεία,και είναι μια θλιβερή μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger