Home » , » «Η κυβέρνηση της Τουρκίας έδειξε το πραγματικό της δολοφονικό πρόσωπο»

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας έδειξε το πραγματικό της δολοφονικό πρόσωπο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 | 12:06 π.μ.

  Σεϊτ Αλντογκάν
«Η κυβέρνηση της Τουρκίας έδειξε το πραγματικό της δολοφονικό πρόσωπο» τονίζει σε ανακοίνωση του το συνδικάτο Υγείας, κάνοντας λόγο για την αλόγιστη χρήση βίας των δυνάμεων καταστολής που δεν περιορίζεται πια στους διαδηλωτές, αλλά οι αστυνομικοί εφορμούν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που έχουν μετατραπεί σε πρόχειρα νοσοκομεία, ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν πολίτες.

Την ίδια στιγμή γίνεται επιχείρηση ανακατάληψης της πλατείας Ταξίμ από διαδηλωτές οι οποίοι παρά την άκρατη αστυνομική βία δεν διστάζουν να συγκρουστούν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής. Οδοφράγματα έχουν στηθεί, και οι διαδηλωτές συνεχώς πληθαίνουν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για την ύπαρξη νεκρών.

Το καθεστώς σε μια επίδειξη πυγμής έβγαλε τον Νομάρχη Κωνσταντινούπολης να δώσει έκτακτη συνέντευξη στα ΜΜΕ και ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν μόνο 29 τραυματίες και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει με κάθε τρόπο τον «νόμο και την τάξη», ενώ το κόμμα Ερνογκάν οργανώνει από αύριο συγκεντρώσεις οπαδών του.

Μετά τα εργατικά σωματεία και η Ομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας κήρυξε απεργία για την Δευτέρα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger