Home » , » Χωμενίδης: Η δικαίωση του... μαϊντανού!

Χωμενίδης: Η δικαίωση του... μαϊντανού!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 | 9:32 μ.μ.

Το είπε το «ναι» το παλικάρι. Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας - κατά το Πρώτο Θέμα. Ο Χωμενίδης. Ο συγγραφέας-μαϊντανός για τον οποίο ακόμη και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται υπό κομμουνιστική επιρροή.
Αποχώρησε, άλλωστε, από την Κεντρική της Επιτροπή διαφωνώντας με τους χειρισμούς για την ΕΡΤ. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Τώρα από μαϊντανός, μπροστά στις κάμερες, θα γίνει... στρατηγός. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών -που δεν έχει διαψευστεί- συμφώνησε να μετέχει στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, κατόπιν προτάσεως του Παντελή Καψή. Φαντάζομαι με ικανοποιητικές αποδοχές.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η παρούσα κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο τα δικά της παιδιά - ακόμη και εν μέσω κρίσης. Η άλλη προσωπικότητα που μαζί με τον κύριο Χωμενίδη θα συμμετέχει στην προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα αγνώριστη είναι ο Ηλίας Μόσιαλος (!) Τον θυμάστε; Είχε αφήσει εποχή ως υπουργός Επικρατείας!

Προφανώς θα είχαν συνεργαστεί οι δυο επιφανείς άντρες, όταν ο κύριος Χωμενίδης -κατά δήλωση του στη Lifo- εργάστηκε για τον Γιωργάκη Παπανδρέου στην ομάδα που του ετοίμαζαν τα κείμενα ως «άμισθος συνεργάτης.
Τον συμπαθώ πολύ - έχει μια εναλλακτική, προχωρημένη πλευρά και μια φυσική ευγένεια».

Επιπλέον, ο Παντελής Καψής με την ποιότητα που τον διακρίνει θα σκέφτηκε πως με δηλώσεις σαν κι αυτές που κάνει κατά καιρούς ο κύριος Χωμενίδης είναι ο κατάλληλος για την τηλεόραση που ονειρεύονται: «Εάν η κόρη μου φερθεί όπως η Μυρσίνη Λοΐζου στον μπαμπά της, θα την καταραστώ από τον τάφο να μην ξαναχ... ποτέ».

Ο συγγραφέας-μαϊντανός (τον είχε βγάλει στο... κουρμπέτι ο Πρετεντέρης - αν δεν με απατά η μνήμη μου) έκανε αυτό το σχόλιο όταν η Μυρσίνη Λοΐζου απαγόρευσε να παίζεται το Καλημέρα Ήλιε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Άλλη δήλωση... ιατρικού περιεχομένου έδειξε την ευρυμάθεια του διεθνούς φήμης συγγραφέα:
«Πριν συναντήσει τον κύριο Σόιμπλε, ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Κόβω τον αριστερό μου όρχι ότι αν κάποιος τον ρωτούσε ποιες ακριβώς ήταν οι θέσεις της Ρόζας Λούξεμπουργκ, θα έβηχε αμήχανα και θα άλλαζε συζήτηση»...

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες φτιάχνοντας μια εγκυκλοπαίδεια χυδαιότητας, αλλά ήδη φοβάμαι πως μάλλον του κάνω διαφήμιση. Ο κύριος Χωμενίδης έχοντας γράψει ένα και μοναδικό αξιόλογο βιβλίο (Το Σοφό Παιδί) φροντίζει να κάνει επιθετικό μάρκετινγκ του εαυτού του, βρίσκοντας πολλούς χειροκροτητές και πουλώντας τα πονήματα του, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες επαφές.

Δείγμα του ταλέντου απολαύσαμε όλοι στις «μνημειώδεις» ομιλίες του Γιωργάκη των οποίων υπήρξε συναυτουργός. Ο αγώνας του τώρα δικαιώνεται στις πλάτες των εργαζομένων.

Τώρα, τι σχέση έχει το μαύρο της ΕΡΤ με τις τέχνες και τον πολιτισμό που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, είναι μια άλλη ιστορία...

Πηγή: Ηρόστρατος - "Δρόμος της Αριστεράς"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger