Home » , » Αυλαία στο ιδρυτικό Συνέδριο του Σύριζα (2 Βίντεο)

Αυλαία στο ιδρυτικό Συνέδριο του Σύριζα (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 | 7:57 μ.μ.

Με την εκλογή σήμερα του προέδρου του κόμματος και της Κεντρικής του επιτροπής πέφτει σήμερα η αυλαία του 1ου ιδρυτικού Συνεδρίου του Σύριζα.

Στα βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε όσα συνέβησαν στις σημερινές διαδικασίες του Συνεδρίου, όπως τα παρουσίασαν οι τηλεοράσεις του Αλφα, και του Mega ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα left.gr. (εκφράζει την επικρατούσα άποψη στον Σύριζα).

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είδαμε την κριτική που άσκησε στο συνέδριο ο «Ριζοσπάστης», όπως και την εκτίμηση του δημοσιογράφου και στελέχους του ΝΑΡ, Γ. Δελαστίκ, που συνοψίζεται στο ότι: «Οσο κυνικό και αν ακούγεται, εμείς θα το πούμε ωμά: ο πραγματικός στόχος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, δεν είναι άλλος παρά η ενίσχυση του πρωθυπουργικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα! Τελεία και παύλα!...
Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι για να γίνει πρωθυπουργός πρέπει να καταργήσει και τον ριζοσπαστισμό του και τις συνιστώσες και τον ΣΥΝ, προκειμένου να πετύχει να γίνει ο ίδιος προσωπικά απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Χωρίς δισταγμό εγκαταλείπει αυτά που τον ανέδειξαν. Αν κυριαρχήσει το πνεύμα "να φύγει η χολέρα", η γραμμή του θα δικαιωθεί ως προς το σκέλος της αναρρίχησής του στην εξουσία. Αν, όμως, δεν εκφραστεί με τον τρόπο αυτόν η κοχλάζουσα λαϊκή απέχθεια κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η Αριστερά θα απειληθεί με εξαφάνιση από το πολιτικό προσκήνιο, όσο και αν μεγάλο μέρος της διαφωνεί με τη γραμμή Τσίπρα».

Ενδιαφέρον έχει και η εκτίμηση της Αριστερής Πλατφόρμας, που προκύπτει από άρθρο που υπογράφει ο Αρης Μπλάνας στην ιστοσελίδα iskra.gr (Οι υπογραμμίσεις του κειμένου):

Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποδεικνύεται πολύ πιο κρίσιμο απ’ όσο μπορούσε κανείς να υποθέσει.

Η ηγετική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε, δυστυχώς, ένα Συνέδριο, που όφειλε να είναι άκρως πολιτικό, στραμμένο στην κοινωνία και σε θέση μάχης για να απαντήσει στις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αριστερά, σε μια εσωστρεφή υπόθεση.

Με σχεδιασμό κάποιων της πλειοψηφίας το Συνέδριο προσανατολίστηκε αποκλειστικά στην «τελεσιγραφική» διάλυση των συνιστωσών και στην εκβιαστική κατάργηση του παραδοσιακού τρόπου εκλογής των οργάνων με λίστες, σύμφωνα με τον απόλυτα δημοκρατικό τρόπο εκλογής που ακολουθήθηκε σε όλα τα Συνέδρια του ΣΥΝ και στην τελευταία Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Το χειρότερο, όμως, απ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό προσανατολισμό, υπήρξε ο αλαζονικός τρόπος που μεθοδεύθηκε και προωθήθηκε.

Με τα χίλια ζόρια η «ηγετική» πλειοψηφία απεδέχθη η διάλυση των συνιστωσών να μη γίνει σε τρείς μήνες αλλά σε «εύλογο χρόνο», που προφανώς θα καθορίσει διαπραγματευτικά η ίδια, ενώ για την εκλογή της νέας Κ.Ε. ετέθη από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα το εκβιαστικό δίλημμα «είτε ενιαία λίστα, που δίνει πλεονέκτημα στην εκάστοτε πλειοψηφία, με ότι αυτό συνεπάγεται ή εντελώς χωριστά ψηφοδέλτια όσων επιλέξουν τις λίστες, χωρίς μεταξύ τους επικοινωνία. Και δυστυχώς, με αυτήν την τελευταία εκβιαστική επιλογή των εντελώς χωριστών ψηφοδελτίων γίνεται σήμερα η εκλογή της νέας Κ.Ε., πιστεύοντας κάποιοι στην πλειοψηφία ότι θα χωρίσουν το Συνέδριο σε όσους είναι με το «ενιαίο» ψηφοδέλτιο» και σε όσους «κακούς» είναι με τις άλλες διασπαστικές, τάχα, του «ενιαίου» λίστες και ότι θα πιέσουν, έτσι, ασφυκτικά την Αριστερή Πλατφόρμα.

Οι ιδιαίτερα αρνητικές αυτές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλονται στη στάση ιδιαίτερα κάποιων κύκλων εντός της «πλειοψηφίας», διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος αυτών των επιλογών νομίζω ότι ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: Ο ασφυκτικός περιορισμός της δημοκρατίας στο κόμμα και η υποβάθμιση των ισχυρότατων ριζοσπαστικών, αριστερών αντιστάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν επιζήμιες στροφές και ανακατατάξεις.

Τα αιτήματα της Αριστερής Πλατφόρμας για ένα πιο ριζοσπαστικό ΣΥΡΙΖΑ, για την ανατροπή των τάσεων αναδίπλωσης και συστημικής προσαρμογής, για ένα ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρο στους κοινωνικό-ταξικούς αγώνες σε σύγκρουση και ρήξη με το μεγάλο κεφάλαιο, την ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ, γίνονται σήμερα πολύ πιο επίκαιρα, μετά και τις διεργασίες στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αφορούν όχι μόνο όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλη την Αριστερά.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 8:16 μ.μ.

Συνιστωσες αριστερες, τριχες κατσαρες. Τωρα μουγκα στη στρουγκα κοροιδα.
Ντρεπομαι να βλεπω Λαφαζανη και Γλεζο στα γονατα.
Ξανανεβασαν την γερμανικη σημαια.
Μετα απο 20 χρονια κοροιδιας τωρα παο κκε

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 9:07 μ.μ.

Τ ειναι μωρε το κοκκινο πανι χωρις σφυροδρεπανο?Σεντονι παρθενιας λεω γω.8.16,καλως ορισες. Μπαταχτσης.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 9:23 μ.μ.

Να δω τωρα τι θα λενε οι αριστεροι του ΣΥΡΙΖΑ μετα το στραπάτσο πο φαγανε απο ΠΑΣΟΚΟΥΣ επισημους και μη επισημους.Προσκυνατε τους! Αυριο θα εχετε ευθυνες

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 9:40 μ.μ.

ναι, εσύ πας αυτούς τους ρώτησες οπορτουνιστή;

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 10:41 μ.μ.

εμπρος λαε μην σκυβεις το κεφαλι.ΚΚΕ

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 11:11 μ.μ.

ο λαός πεινάει και η αριστερά περί άλλων τυρβάζει... δυστυχώς για μια ακόμα φορά!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2013 στις 12:05 π.μ.

Δεν εβλεπαν οι τυφλοι την επαναληψη του 1981 με δυσμενεστερους ορούς για την εργατική ταξη και το λαο,
Οποίος συντρώγει με τους λύκους τον κλαίνε η
μαύρο φορεμένη συγγενείς.
Για εμάς που τους ψηφίσαμε

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2013 στις 12:47 π.μ.

Αλ Τσίπρας: Κάναμε το δεξιο βήμα, ξεκανάμε νικηφόρα
την αριστερά, ακούς νταβανελος τελος!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

ΚΚΕ. .....1991κύριε Λαφαζάνη και εσύτότε προσπάθησες να μετατρέψεις τον ενιαίο ΣΥΝ σε κόμμα με διάλυση των συνιστωσών του (κυρίως βέβαια του ΚΚΕ). Τώρα σαν μωρή παρθένα 22 χρόνια μετά !!!!!θυμήθηκες την πάλη των τάξεων , την Ε.Ε. , τον καπιταλισμό!!!! , την αυτόνομη πολιτική δράση και ύπαρξη μαρξιστικού- λενινιστικού κόμματος. ΕΛΕΟΣ χαμελαίοντα.
Το ΚΚΕ είχε απόλυτο δίκιο. Δουλεύετε για το σύστημα εδώ και 30 χρόνια.
jim

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger