Home » , » Ανοιχτή επιστολή στην κ. Διβάνη

Ανοιχτή επιστολή στην κ. Διβάνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013 | 4:35 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Όχι κυρία Διβάνη Δεν ήταν ο Θανάσης ένας τζαμπατζής επιβάτης. Ένα 18χρονο παιδί ήταν του οποίου η απελπισμένη πράξη αποδεικνύει ότι διέθετε ευαισθησία και αξιοπρέπεια, αισθήματα που προφανώς δεν σας προσδιορίζουν.

Τα βιβλία σας κατείχαν μια ξεχωριστή θέση στην βιβλιοθήκη μου.
Χτες τα πέταξα όλα στα σκουπίδια.
Πίστευα ότι ξεχειλίζοντας από συναίσθημα η γραφή σας ήσασταν ένας ευαίσθητος χαρισματικός άνθρωπος.
Διαψεύσατε και τους τρεις αυτούς χαρακτηρισμούς.

Δεν γνώριζα τον 18χρονο Θανάση. Πόνεσα και έκλαψα όμως γ αυτόν, γιατί τον ένιωσα παιδί μου. Όπως παιδιά μου νιώθω όλους τους νέους ανθρώπους που υποφέρουν απ το ανάλγητο αυτό σύστημα, μέλος του οποίου είστε κι εσείς.

Και τι τραγική ειρωνεία! Είστε μέλος της Εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου, διάβασα.
Αλήθεια τι πρεσβεύεται ακριβώς;
Ποια είναι τα δικαιώματα του ανθρώπου που υπερασπίζεστε;
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτά;

Το βιβλίο σας «Νάντια» το έχετε αφιερώσει σε όσους δεν χωράνε στην ζωή τους και δεν ξέρουν γιατί. Πράγματι ο Θανάσης όπως και πλήθος άλλων ανθρώπων δεν χωράνε πια στις ζωές τους. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά γιατί. Φρόντισαν γ αυτό οι χαιρέκακοι νενέκοι που μας κυβερνούν, τις πολιτικές των οποίων υπερασπίζεστε εσείς και οι όμοιοι σας «άνθρωποι του πνεύματος». Επάξια το όνομα σας μαζί με της Σώτης Τριανταφύλλου, του Χρήστου Χωμενίδη της Κικής Δημουλά, του Τάκη Θεοδωρόπουλου του Πέτρου Μάρκαρη, του Διονύση Σαββόπουλου ... Μακρύς ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.

Μέχρι χτες σας θαύμαζα. Σήμερα σας σιχαίνομαι.

Υ.Γ. Για την ιστορία να σας θυμίσω, ο Ηλίας Καζάν πριν από τον τίτλο σκηνοθέτης φέρει το επίθετο καταδότης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
15 Αυγούστου 2013 στις 6:20 μ.μ.

Μολονότι το πέταγμα ή το κάψιμο βιβλίων προσδιορίζει φασιστικά καθεστώτα και ιδέες και χωρίς να έχω τη διάθεση να φανώ ξερόλας ή πονηρός, ίσως να έπρεπε να είχες πετάξει (εάν έχεις) και βιβλία του Τατσόπουλου, του Χωμενίδη, της Τριανταφύλλου κλπ και των άλλων τηλεπαραθυράτων-ανεπάγγελτων εκ του κολλεγίου Αθηνών που μας έχουν "πρήξει" με τις αμπελοφιλοσοφίες τους, τον ξερολισμό τους και την διαρκή καταδίκη των "κακών" συνηθειών των Νεοελλήνων που αυτοί και το συνάφι τους δεν έχουν. Μόνο που αυτοί και το συνάφι τους συχνάζουν σε γιωτ μεγαλοεπιχειρηματιών τους οποίους διασκεδάζουν ως κλόοουν, σιτίζονται από μεγαλοσυμφέροντα και δεν έχουν βγάλει ποτέ τους ένα μεροκάματο του τρόμου εξού και η βαθύτατη περιφρόνηση και αντιπάθειά τους για τον κόσμο της εργασίας.
ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2013 στις 7:18 μ.μ.

απο ελληνικη wikipedia διαβαζω.." Τον Ιανουάριο του 2010 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ." για την Διβανι οποτε αξιος ο μισθος της νομιζω..και κατι αλλο το οτι ειναι συγραφεας δεν την κανει αγγελο υπηρξαν και συΝγραφεις που ηταν υμνητες και του Χιτλερ και του Μουσολινι ενα δικο μας παραδειγμα Ο Ν.καζατζακης μελια εσταζε για τον Μπενιτο ενω την ιδια περιοδο του μεσοπολεμου και του ισπανικου εμφυλιου ελεγε τον Ε.βενιζελο θυλικο..
Ανορθογραφος

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2013 στις 9:41 π.μ.

Καποτε οι νεοι εδιναν τη ζωη τους για την δημοκρατια και την ελευθερια. Σημερα σκοτώνονται για τις ιδέες του κινηματος "δεν πληρωνω". Σημεια των καιρών...

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2013 στις 4:10 μ.μ.

Oi Elenktes na kanoun tin doulia tous alla oxi na xilokopane,na prosvloun kai na vrizoun ton kosmo.
Aftos edeikse megalo zilo gia na mazepsei 1,20e!!!!!Aisxos

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2013 στις 1:35 μ.μ.

Καλά, ποια είναι η Διβάνη? Πάντως, με αυτά και με τ'αλλα έγινε διάσημη.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2013 στις 6:51 μ.μ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΛΙΜΜΕΝΟΙ,ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΙ.ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ.ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΔΙΑΒΑΖΩ,ΒΛΕΠΩ,ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΒΑΝΗ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΘΕΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΙ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ.ΤΙΜΗΤΕΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ.ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2013 στις 1:38 μ.μ.

Και μόνο η λέξη "διανοούμενοι" μου προκαλεί τεράστια αηδία, όπως και το "άνθρωποι του πνεύματος". Οπότε έχουμε 1.αυτούς που έχουν αξιώματα ή είναι πλούσιοι 2. αυτούς που σκέφτονται (διανοούμενοι) και 3. τους απλούς πολίτες, των οποίων ο ρόλος είναι να σκοτώνονται στη δουλειά ή στα λεωφορεία όπου στιβάζονται και κάθε τόσο να ψηφίζουν για να νομιμοποιούν την εξουσία αυτών που έχουν τα αξιώματα.

Νομίζω ότι οι χειρότεροι από αυτούς είναι οι "διανοούμενοι" γιατί ενώ έχουν όλα τα εφόδια και μέσα να συνεισφέρουν στην απελευθέρωση του καταπιεσμένου κομματιού της κοινωνίας αυτοί γλύφουν τους βρωμερούς κώλους της εξουσίας με αντάλλαγμα την αναγνώριση και την καταξίωση τους ως "διανοούμενοι".

Τώρα για τους ελεγκτές, ΟΧΙ, ΝΑ ΜΗΝ κάνουν τη δουλειά τους, γιατί είναι παντελώς αντικοινωνική και επικίνδυνη. Όπως ακριβώς τη δουλειά τους οφείλουν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ, οι εφοριακοί, οι μπάτσοι, οι εισπράκτορες διοδίων κλπ κλπ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger