Home » , » «O νεαρός ωθήθηκε» έξω από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες (Βίντεο)

«O νεαρός ωθήθηκε» έξω από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 | 9:22 μ.μ.

Πληθαίνουν συνεχώς τα ερωτηματικά για τον θάνατο του 19χρονου χτες στο Περιστέρι. Αργά το απόγευμα οδηγός και ελεγκτής στο τρόλεϊ που συνέβη το γεγονός οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος δεν τους άσκησε δίωξη, μόνο έδωσε εντολή στην τροχαία να ελέγξει επισταμένως το περιστατικό.
Πάντως το αν ήταν ατύχημα ή έγκλημα δεν είναι καθαρό.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Καζαντζή να μας λέει για τις αδιευκρίνιστες συνθήκες στις οποίες έχασε την ζωή του ο νεαρός και συμπληρώνει ότι υπάρχουν δυο μαρτυρικές καταθέσεις στην δικογραφία, επιβατών του τρόλεϊ που αναφέρουν ότι «ο νεαρός ωθήθηκε» κάτι που σημαίνει ότι κάποιος τον έσπρωξε έξω από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του 19χρονου.

Θα μάθουμε άραγε τι ακριβώς συνέβη ή θα επικρατήσει το «πόρισμα» της «διανοούμενης» Λένας Διβάνη για «ελεγκτές που κάνουν την δουλεία τους» βάζοντας στο στόχαστρο τους «τζαμπατζήδες» και του δημοσιοκάφρου Γιάννη Λοβέρδου ότι «ήταν ένα δυστύχημα» και «οδηγός και ελεγκτής απλώς έκαναν την δουλειά τους». Χωρίς να έχει άμεση γνώση του περιστατικού ο καλαμαράς ασκεί (στον βαθμό που μπορεί) απροκάλυπτη πίεση στις διωκτικές αρχές να βγάλουν «καθαρούς» οδηγό και ελεγκτή γιατί διαφορετικά «ποιος άλλος ελεγκτής θα σταματήσει τζαμπατζήδες κινδυνεύοντας να βρεθεί ο ίδιος φυλακή»!

Οποιοσδήποτε καλόπιστος δεν θα αναρωτηθεί γιατί δυο αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι τον 19χρονο «πέταξαν» έξω από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του;

Από το μπλοκ ¨Οικοδόμος" αντιγράφουμε:
 
Χωρίς εισιτήριο...

Μια χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της για 1,4 ευρώ και ταυτόχρονα χαϊδεύει αυτούς που την κλέβουν δισεκατομμύρια,  δεν με χωράει. Μια «πατρίδα»-ληστής, γεμάτη σκατόψυχους «τζαμπαμάγκες», εγωιστές και χαιρέκακους ελλειμματικούς, εξαθλιωμένους πνευματικά «κυρ-παντελήδες», δεν είναι η δική μου πατρίδα. 

Μια κοινωνία σε γάγγραινα, πνιγμένη στην αφόρητη μπόχα της αποσύνθεσης,  πεδίον δόξης λαμπρό στα κάθε είδους και απόχρωσης σκουλήκια, δεν είναι η κοινωνία που θέλω ν’ αφήσω στα παιδιά μου. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα βρίσκει δύναμη να βγαίν’ η φωνή. 

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα τα πόδια θα βαστάνε. Μα όσο θ’ αντιλαλούνε οι  κλαγγές  στα ματωμένα βουνά, όσο ο αέρας θα γεμίζει τις «κορφές» της καρδιάς και του μυαλού με δροσιά από έλατο και μυρωδιά απ' αναμμένο μπαρούτι, το χρέος της υπόσχεσης θα οργώνει την ψυχή.
Το δίκιο αργά ή γρήγορα θ’ ανατείλει σαν ήλιος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2013 στις 11:00 μ.μ.

ΜIA XΩPA (;;;) που σκοτώνει τα παιδιά της για 1,4 ευρώ KAI TAYTOXPONA χαϊδεύει αυτούς που την κλέβουν δισεκατομμύρια, δεν με χωράει. Μια «πατρίδα»-ληστής, γεμάτη σκατόψυχους «τζαμπαμάγκες», εγωιστές και χαιρέκακους ελλειμματικούς, εξαθλιωμένους πνευματικά «κυρ-ΠANTEΛHδες», δεν EINAI η δική μου πατρίδα !!! ΜIA KOINΩNIA σε ΓAΓΓPAINA, πνιγμένη στην αφόρητη MΠOXA της αποσύνθεσης, πεδίον δόξης λαμπρό στα κάθε είδους και απόχρωσης ΣKOYΛHKIA, δεν EINAI "AYTH" KAI "AYTOI" H EΛΛHNIKH KOINΩNIA ΠOY ΘEΛΩ !!! ΓANAIBEIΣ (ΠONTIAKA EINAI) PE ;;;

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2013 στις 11:32 μ.μ.

Aνακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου. Τα λέει όλα.

«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.

Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση».

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2013 στις 1:57 μ.μ.

ΜIA XΩPA (;;;) που σκοτώνει τα Παιδιά της για 1,4 ευρώ KAI TAYTOXPONA Xαϊδεύει AYTOYΣ ΠOY THN KΛEBOYN δισεκατομμύρια, δεν με Xωράει. MIA «Πατρίδα»-ΛHΣTHΣ, γεμάτη ΣKATOψυχους «τζαμπαμάγκες», εγωιστές και χαιρέκακους EΛΛEIMMATIKOYΣ, εξαθλιωμένους ΠNEYMATIKA «κυρ-ΠANTEΛHδες», δεν EINAI η δική μου Πατρίδα !!! ΜIA KOINΩNIA σε ΓAΓΓPAINA, ΠNIΓMENH στην Aφόρητη MΠOXA της Aποσύνθεσης, πεδίον δόξης λαμπρό στα κάθε είδους και απόχρωσης ΣKOYΛHKIA, δεν EINAI "AYTH" KAI "AYTOI" H EΛΛHNIKH KOINΩNIA ΠOY ΘEΛΩ !!! ΓANAIBEIΣ (ΠONTIAKA EINAI) PE ;;;

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2013 στις 3:44 μ.μ.

Λοιπόν οι εργαζόμενοι κανανε τη δουλειά τους; Είναι ντροπη να καλυπτει όλο το σκυλολόι, από τα Μμε, τη διοίκηση, το σωματείο και να λενε οτι "Κανανε τη δουλειά τους". Και οτι ειναι δύσκολες οι συνθηκες για τους εργαζόμενους, εννοώντας την αντιμετώπιση των "τζαμπατζηδων". Σοβαρά μιλάτε; Και που το ξερετε οτι καναν σωστα τη δουλεια τους και οτι ητανε τροχαίο δυστύχημα; Ειδα κι ενα μελος του σωματειου να μιλα στο extra3 και εφριξα. Ο τυπος ειναι χοντροπετσος.
Λοιπον ας προσεξουν οι "εργαζομενοι" μην αγριεψουμε εμεις οι
Τζαμπατζήδες και εχουμε και αλλά τροχαία. Οι εργατες δεν εχουν παντα δικιο, ποσο μαλλον όταν υπηρετούν με ζηλο τις πιο παράλογες επιταγές του προϊσταμένου/Αφεντικού και φτάνουν να παιουν ξύλο με νεολαία που δεν πληρώνει εισιτήρια.

16 Αυγούστου 2013 στις 9:49 π.μ.

Εκτός από όλα τα άλλα, έχουμε εθιστεί να θεωρούμε δεδομένο το δικαίωμα των ελεγκτών να επιβάλλουν πρόστιμα.

Κάποιος μάλιστα (υπερασπιστής τους) παράθεσε όλο τον κανονισμό του ΟΑΣΑ για τους επιβάτες σε σχόλιό του κάτω από ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό νομικό άρθρο, το εξής

http://www.judex.gr/?p=6733

...όπου του απάντησα:

Ο κανονισμός μεταφορας επιβατών που παραθέσατε ισχύει εφόσον ο επιβάτης κάνει χρήση των ΜΜΜ και μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της χρήσης. Το μόνο που μπορεί να κάνει η εταιρία, σε περίπτωση που ο επιβάτης παραβιάζει τον κανονισμό της, είναι να του στερήσει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των μεταφορικών της μέσων. ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Διότι π.χ. και το google επιβάλλει συμμόρφωση με τον κανονισμό του gmail, για όποιον το χρησιμοποιεί, αλλά σε περίπτωση μη-συμμόρφωσης το μόνο που κάνει (και μπορεί να κάνει) είναι να του στερήσει το account.

Ετσι λοιπόν, η ίδια η θέσπιση ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ προστίμων (το ύψος των οποίων καθορίζεται από εταιρείες και όχι από το νομικό σύστημα) είναι εκ φύσεως πολύ προβληματική, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ μάλιστα (να ελεγχθεί αυτό παρακαλώ, από νομικούς).

Ενα τέτοιο πρόστιμο έχει νόημα να επιβληθεί ΜΟΝΟ με ΜΙΑ λογική βάση, ότι ο πελάτης επιθυμεί να ΞΑΝΑ-χρησιμοποιήσει το μεταφορικό μέσο και επομένως αποδέχεται ΚΑΙ το πρόστιμο σαν ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ συνέχισης της υπηρεσίας προς τον ίδιο. ΑΝ όμως ο επιβάτης θελήσει, μπορεί και πάλι να μην πληρώσει το πρόστιμο, ακόμη κι αν σκοπεύει να ξανα-χρησιμοποιήσει το μέσο. Και πάλι, η εταιρία ΔΕΝ μπορεί να του υποχρεώσει να πληρώσει πρόστιμο, εκτός εαν του υποβάλλει μήνυση για οφειλή και πάει τότε το θέμα στα δικαστήρια.

ΜΟΝΟ τα νόμιμα δικαστήρια έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα και ΜΟΝΟ ο Νόμος μπορεί να θεσπίσει το ύψος τους. Δεν γνωρίζω αν το πρόστιμο (στους επιβάτες που δεν πληρώνουν) θεσπίστηκε από ελληνικό δικαστήριο [=εννοώ αν υπάρχει σχετικόςν όμος]. [ακόμη και] Αν έγινε αυτό, και πάλι δεν μπορεί η εταιρία να αυτοδικήσει απαιτώντας το.

Επομένως, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού (παρανομίες και αυτοδικίες που εξηγεί εκτενώς αυτό εδώ το εξαιρετικό άρθρο). Αν δεν είναι παρών αστυνομικός, κανένας ελεγκτής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Υποθέτω πάντως ότι μπορεί να κατεβάσει το άτομο από το λεωφορείο, ή ότι μπορεί να καλέσει στο μεταξύ την αστυνομία. Πέραν αυτών, ουδέν.


__________
Με άλλα λόγια, ο ΟΑΣΑ παρανομεί (ακόμη και εντός αστικής νομοθεσίας)...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger