Home » , » Θρήνος και οργή στην κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση (Βίντεο)

Θρήνος και οργή στην κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 | 10:57 μ.μ.


Θρήνος και οργή στην κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση. Συνθήματα όμως "Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει" συνόδεψαν τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία. Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του Extra 3, ενώ μέχρι αυτή την ώρα (23,00) διεξάγονται αψιμαχίες μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ που ζητούν επιτακτικά να διαλυθεί ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος διαμαρτυρόμενος για τον θάνατο του Θανάση αποδίδοντας τον σε δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπάτσοι έχουν προσάγει 15 διαδηλωτές στην ΓΑΔΑ.

Απ' την εφημερίδα των Συντακτών παραθέτουμε το ρεπορτάζ για τα όσα είχαν προηγηθεί.

Συγκρούσεις μετά την κηδεία του 19χρονου στο Περιστέρι 

 Πετροπόλεμος και χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Εκρηκτικό το κλίμα, συνθήματα κατά του ελεγκτή και του κράτους.
Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Περιστερίου, τον 19χρονο Θανάση Καναούτη που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη έπειτα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή τρόλει της γραμμής 12 του ΗΛΠΑΠ.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο 19χρονος δέχτηκε την πίεση και την προσβλητική συμπεριφορά του ελεγκτή ενώ ο τελευταίος δεν δέχτηκε, βάσει μαρτυριών, να υποχωρήσει μπροστά στην προσφορά εισιτηρίου στον νεαρό από άλλους επιβάτες.

 Η κηδεία έγινε μέσα σε κλίμα οργής, θυμού, θλίψης και δυσαρέσκειας ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρενέβησαν όταν το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε σε διερχόμενο λεωφορείο στη συμβολή της Θηβών με την Παναγή Τσαλδάρη. 

Διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ πετάχτηκαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις – πραγματοποιήθηκε ρίψη χημικών. Υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές. Συγγενείς, φίλοι, γείτονες αλλά και πολλοί άνθρωποι που συγκινήθηκαν από το περιστατικό του θανάτου του Καναούτη, τον αποχαιρέτησαν σε ένα κλίμα οργής, θυμού και θλίψης.

Με συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ και του κράτους, πολύ νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει». Από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους όπως «για ένα εισιτήριο σκοτώνουνε ζωές».

 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στην περιοχή, ενώ κεντρικοί δρόμοι γύρω από την πλατεία Περιστερίου και το νεκροταφείο είναι προς το παρόν κλειστοί για τα αυτοκίνητα.

 Εννέα προσαγωγές στα επεισόδια μετά την κηδεία του 19χρονου Σε εννέα προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Περιστέρι, μετά την κηδεία του 19χρονου.

 efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2013 στις 2:52 μ.μ.

Tι κάνει σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιστέρι; υπάρχει κάποιο κάλεσμα; κάτι ,έστω;; πρέπει να παψουμε να ασχολούμαστε τελείως με τους αντεπαναστάτες , ξοφλημενους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και να ρίξουμε ο,τι δυνάμεις έχουμε στις γειτονιές της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των κατασχεσεων. υπάρχει φοβερά πολύς κόσμος που μας έχει και τον έχουμε αναγκη. ο καιρός περνάει, οι ναζί δυναμώνουν. επιτέλους!! στους δρόμους!!

ανωνυμος 87

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger