Home » , , » "Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

"Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 | 9:50 μ.μ.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο "Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας" ανεβάζουμε σε μορφή pdf.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου αντιγράφουμε:

Η ιστορία της μακρόχρονης πορείας του ΚΚΕ απέδειξε τετραγωνικά ότι Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να νοηθεί δίχως το ΚΚΕ, ότι προκοπή και ανόρθωση στην πατρίδα μας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τους κουκουέδες.

Αυτό είναι το ιστορικό πρόσταγμα, η ιστορική αποστολή για το ΚΚΕ, αυτό είναι το θεμελιακό δίδαγμα της ιστορικής του περιόδου. Και από δω αμείλιχτα απορρέει το καθήκον για όλους τους κουκουέδες: Να ξεσηκώσουμε το ΚΚΕ ολοζώντανο, ακατανίκητο και αμείλικτο, να ξαναστήσουμε το αγωνιστικό φλάμπουρο του στα πολύβαθα της λαϊκής ψυχής στα κατάμεσα του καινούργιου αγώνα. Και για να ξεκινήσουμε σωστά και για να προχωρήσουμε τελεσφόρα και γοργά, πρέπει πρώτ' απ' όλα να βάλουμε τάξη στο ίδιο μας το σπίτι. Γι' αυτό το σκοπό το ατράνταχτο θεμέλιο είναι μονάχα έναν μοναδικό, κουκουέδικη ενότητα, θεωρητική ιδεολογική πολιτική οργανωτική ενότητα, στηριγμένη στη μαζική επαναστατική δράση.

Νίκος Ζαχαριάδης 

Από το ανοιχτό γράμμα προς όλους τους Ελληνες και Ελληνίδες

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger