Home » , » Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου

Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 | 3:16 μ.μ.

Πιστεύουμε ότι θυμάστε τι είχε ακουστεί από τους αστυνομικούς ρεπόρτερ στα τηλεοπτικά κανάλια όταν είχε συλληφθεί ο Τάσος Θεοφίλου ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Πάρο. Το θέμα τώρα που γίνεται η δίκη του έχει εξαφανιστεί απ' όλη την ειδησεογραφία. Ο λόγος είναι απλός. Ολες οι κατηγορίες έχουν καταπέσει στην ακροαματική διαδικασία. Το παρακάτω κείμενο που υπογράφουν η Κατερίνα Κατή και η Αντα Ψαρά στην σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών είναι χαρακτηριστικό:

Στη σκιά της επικαιρότητας δικάζονται ή/και πρόκειται να δικαστούν τα μέλη αλλά και απλοί φίλοι των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Με αυτόματα όπλα μέσα στο δικαστήριο, με τον αντιτρομοκρατικό νόμο σε πλήρη λειτουργία, με την απόλυτη άρνηση των ΜΜΕ να ακούσουν έστω τους κατηγορουμένους και με την ετυμηγορία σαν έτοιμη από καιρό, συνολικά δεκαεννιά νέοι άνθρωποι ταυτοποιούνται καθημερινά σαν το απόλυτο κακό ...

Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου

Στη πιο σκληρή από άποψη κατηγορίας δίκη που διεξάγεται συγχρόνως με τις άλλες, όπου ο φερόμενος ως δολοφόνος του οδηγού εμπλέκεται λόγω γνωριμίας με άλλους κατηγορουμένους και με τους ΣΠΦ, υπάρχει ένα μόνο στοιχείο (;) DNA στον σκούφο που έπεσε από έναν από τους ληστές της Πάρου κι ένα... ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο κύριος μάρτυρας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, είπε στο δικαστήριο: «Μπορεί να μην είναι, ώς ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία».

Ο δεύτερος μάρτυρας της Αντιτρομοκρατικής κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο τρίτος, ενώ κατέθεσε ότι γνώριζε τον Θεοφίλου από παλιότερες παρακολουθήσεις, δεν τον αναγνώρισε στις φωτογραφίες της ληστείας που του επιδείχτηκαν.

Τέλος, στους πραγματικούς αυτόπτες μάρτυρες της Πάρου δεν έδειξαν ποτέ φωτογραφίες του Θεοφίλου.

Τίποτε απολύτως δεν βρέθηκε στο σπίτι του ούτε και προέκυψε με οποιοδήποτε στοιχείο η συμμετοχή του οπουδήποτε μέχρι τώρα.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο-ερώτηση ενός από τους δικαστές απευθυνόμενου στο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής:

-«Πώς κρίνετε τώρα, ένας λογικός άνθρωπος, ο οποίος κάνει έναν φόνο, κουρεύεται, παρ' ότι στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά υλικά μεταμφίεσης, δεν αλλάζει για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, κυκλοφορεί ανέμελα στον Κεραμεικό με έναν σάκο που γράφει ΠΑΡΟΣ και πάει ανέμελος; Πώς το κρίνετε εσείς ως άνθρωπος; Μια υπόθεση κάνω». 

Σημειώνεται εδώ ότι 9 κουκουλοφόροι με αυτόματα «φυλάνε» τον Τ. Θεοφίλου μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:11 π.μ.

einai amartia na pigainoun etsi eukola neoi antropoi fylaki me diatrita stoixia pros timori ton ideon k oxi praxeon

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger