Home » » Στους 46 τελικά φτάνουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Στους 46 τελικά φτάνουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 | 10:46 μ.μ.

Πηγή: Της Μαρίας Δήμα - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της, αποδίδουν στον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την ανάκριση για την εγκληματική οργάνωση. Αυτό προκύπτει από το σκεπτικό της Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, σύμφωνα με το οποίο απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απορριπτική τους διάταξη, οι δύο ανακρίτριες σημειώνουν ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες όπως αναφέρεται, διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του.

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και της εντεύθεν πρακτικής της δράσης της καταδεικνύονται μεταξύ άλλων κατά τις ανακρίτριες και από την άποψη που διατυπώθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α επίσημα από βήμα της Βουλής, σχετικά με την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας και η οποία είναι ότι: «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές αυτά αποδεικνύονται από τα εξής μεταξύ άλλων περιστατικά :

α) την οργανωμένη επίθεση από 20 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ανοιχτού κοινωνικού χώρου «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, στις 30-6-2008, με συνέπεια την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό δύο νέων ατόμων, ενός Έλληνα και ενός Ισπανού, από τους οποίους ο ένας κινδύνευσε να πεθάνει

β) την οργανωμένη επίθεση στον ελέυθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10-7-2013 εντός του οποίου γινόταν μάθημα αγγλικής γλώσσας σε μικρά παιδιά και μάλιστα ελληνόπουλα τα οποία φυγαδεύτηκαν για να γλιτώσουν

γ) την οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα

δ) την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων

Οι ανακρίτριες φέρεται να καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα. Απορρίπτουν δε τις αιτιάσεις του σχετικά με το ότι αυτός παρότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδυνατεί, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, σημειώνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να ζητήσει σχετική άδεια από το αρμόδιο όργανο της πολιτείας, δηλαδή το Συμβούλιο των φυλακών. Όπως αναφέρεται μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι «δήθεν» πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κρατήσεώς του τις οποίες επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν ασκούν οποιαδήποτε έννομη επιρροή στη κρίση των δικαστικών αρχών ούτε επηρεάζουν τη δικαστική διερεύνηση της κατηγορίας σε βάρος του ίδιου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλλε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς.

Αυξάνεται η λίστα των κατηγορουμένων

Στους 46 τελικά φτάνουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ τις επόμενες μέρες εκτός από τους τρεις βουλευτές που αναμένεται να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο, το κατώφλι των δύο ανακριτριών θα περάσουν στην συνέχεια και άλλοι 12 κατηγορούμενοι.

Οι τελευταίοι εντός των αμέσως επόμενων ημερών έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς φέρονται να συνδέονται μεταξύ άλλων με την ανθρωποκτονία Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα, την επίθεση σε 17χρονο μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στην Ηλιούπολη και τον εμπρησμό στο καφέ μπαρ «Κουαντρό» στην πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger