Home » , » Οταν ο Α. Γεωργιάδης καταπίνει την γλώσσα του

Οταν ο Α. Γεωργιάδης καταπίνει την γλώσσα του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 | 5:38 π.μ.



25 ολόκληρες σελίδες αφιερώνει το περιοδικό Hot Doc, που κυκλοφόρησε χτες, στον υπουργό υγείας. Το πιο συγκλονιστικό που αναφέρει είναι ότι λίγες μέρες πριν ψηφιστεί στην βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, συγκεκριμένα το βράδυ στις 22 Νοέμβρη, μετά την τηλεοπτική του παρουσία σε εκπομπή του Σκάι είχε μια πολύ «ενδιαφέρουσα» συνάντηση.

Οπως γράφει το περιοδικό, σε άρθρο του που το υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έδιωξε την αστυνομική του φρουρά και συνοδευόμενος «από έναν ασπρομάλλη κύριο» είχε συνάντηση με φαρμακοβιομήχανο στα γραφεία όπου στεγάζεται η επιχείρηση του τελευταίου.

Το άρθρο δεν αφήνει υπονοούμενα αλλά το γράφει καθαρά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης «παρκάρει σταθερά δίπλα σε συμφέροντα. Είτε τα προσωπικά του, είτε μιας κάστας ευνοουμένων». Μπορεί και στα δυο θα συμπληρώναμε εμείς. Και το δημοσίευμα συνεχίζεται με καυτά ερωτήματα που έχουν αποδέκτη τον υπουργό υγείας:

Είναι δυνατόν ένας υπουργός Υγείας να χτυπάει μαύρα μεσάνυχτα την πόρτα φαρμακοβιομήχανου, επιμένοντας να τον δει την παραμονή της ψήφισης του νόμου για τα φάρμακα; 
Είναι δυνατόν, την ίδια ώρα που κατηγορεί για διαπλοκή έναν ραδιοσταθμό που του αντιτίθεται, επειδή έχει νόμιμα διαφήμιση ενός φαρμάκου, να επιλέγει υπόγειες διασυνδέσεις και μυστικές ατζέντες λίγο πριν πάρει αποφάσεις για τη φαρμακοβιομηχανία με κόστος δισεκατομμύρια;

Αν και το δημοσίευμα δεν έχει κάποιο φωτογραφικό ντοκουμέντο που να αποδεικνύει αυτή την συνάντηση, πρέπει να το θεωρήσουμε αληθινό για δυο βασικούς λόγους. Είναι δυνατόν αν το δημοσίευμα ήταν μύθευμα, ο Α. Γεωργιάδης και με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που έχει να μην έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια για να το διαψεύσει καταθέτοντας παράλληλα αγωγή και μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου; Με την απλή λογική αυτό αποκλείεται.

Αν ο Κώστας Βαξεβάνης δεν έχει «καβάντζα» οπτικοακουστικό υλικό ή επώνυμες μαρτυρίες πώς θα τολμούσε να δημοσιεύσει ένα τέτοιο εγκεφαλικό κατασκεύασμα; Πέρα του ότι θα είχε ένα σφοδρό πλήγμα στο δημοσιογραφικό του γόητρο αν δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει, σε μια δικαστική αίθουσα, εκτός του ότι τυχόν πολιτικές βλέψεις του θα γινόταν παρελθόν, θα είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αφού μια καταδίκη για «συκοφαντική δυσφήμηση μέσω τύπου» θα του κόστιζε ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και ο Κ. Βαξεβάνης δεν είναι ηλίθιος.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η στάση που θα κρατήσει στην βουλή, ο Α. Γεωργιάδης για το θέμα αυτό που λογικά θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εκεί.

Με την ευκαιρία θυμηθείτε κι αυτή μας την ανάρτηση

Π. Κουρουμπλής: "Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχεται πως οι πολυεθνικές θα έχαναν 2,5 δις ευρώ αν απέσυρε την τροπολογία" (Βίντεο)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:10 π.μ.

"Είναι δυνατόν ένας υπουργός Υγείας να χτυπάει μαύρα μεσάνυχτα την πόρτα φαρμακοβιομήχανου, επιμένοντας να τον δει την παραμονή της ψήφισης του νόμου για τα φάρμακα;"
Δεν κατάλαβα τι υπονοεί αυτό. Ότι πήγε να τον συμβουλευτεί για όσα θα έλεγε την άλλη μέρα στη Βουλή; Ή για να αποσύρει την τροπολογία, αν δεν την ενέκρινε ο φαρμακοβιομήχανος; Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Άραγε, ο κ. Βαξεβάνης παρακολουθεί τον Υπουργό σε μόνιμη βάση, ή μόνο την παραμονή ψηφοφοριών στη Βουλή για θέματα υγείας; Αμ αυτό το "επιμένοντας να τον δει" τι σημαίνει; Ότι ο Άδωνις δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην εταιρία του φαρμακοβιομήχανου;

"Είναι δυνατόν, την ίδια ώρα που κατηγορεί για διαπλοκή έναν ραδιοσταθμό που του αντιτίθεται, επειδή έχει νόμιμα διαφήμιση ενός φαρμάκου". Με συγχωρείτε, αλλά δεν κατηγόρησε για διαπλοκή το ραδιοσταθμό για τη "νόμιμη διαφήμιση ενός φαρμάκου", αλλά, τον κομματικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ομολόγησε ο ίδιος ο διευθυντής του σταθμού, που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση), που κάνει διαφήμιση πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας και στέλνει τους βουλευτές του να καταψηφίσουν τροπολογία για μείωση των τιμών των φαρμάκων, που φυσικά θα περιόριζε τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων. Ο Γεωργιάδης είπε κατά λέξη ότι αν ο σταθμός δεν ήταν κομματικός δε θα έλεγε τίποτα για τη διαφήμιση. Εφόσον όμως είναι σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στη Βουλή για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, το θεωρεί απαράδεκτο.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:56 π.μ.

Τι έγινε, ρε παιδιά; Αρχισε να σχολιάζει στο Βαθύ κόκκινο και ο Άδωνις ως ανώνυμος; Μεγαλεία!!!
Ή μήπως ο μουρούτης; Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πλέον εκτός ελέγχου για την "κυβέρνηση" και οι κινήσεις τους είναι πανικόβλητες

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:04 π.μ.

Είναι δυνατον ενας φαρμακοβιομήχανος να δεχεται μαυρα μεσάνυχτα έναν υπουργο υγειας ( η γραφη αναλογη του ατομου και του εργου του ) την παραμονή της ψήφισης του νομου για τα φαρμακα ;
Ναι , είναι δυνατον. Λησμονειτε ότι στον τοπο που ζειτε κατασκευαζονται και πωλουντε νομοι ( π.χ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ )
Ασε που ερχονται και εκλογες και οι φαρμακοβιομηχανοι θεωρούνται αιμοδότες .
Πειραζει ενας υπουργος να είναι ταχυτερος του αλλου ;

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:40 π.μ.

Ο ανύνυμος της 9/12 - 2.10 πμ
Φαίνεται πως μερικοί έχουν προμηθευτεί αρκετό κουτόχορτο από αυτό που καλλιεργεί ο κ. Βαξεβάνης στον μπαχτσέ του. Για να τους βοηθήσω λιγάκι έβαλα καναδυό ερωτήματα, τα οποία τα αντιπαρέρχονται με με απαράμιλλη άνεση και χάρη. Φαίνεται ότι μερικοί χρησιμοποιούν το μυαλό για οτιδήποτε άλλο, εκτός για να σκέφτονται.
Τέλος πάντων τόσο τους πείραξε η προοπτική να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων;

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.

Αδωνι, αποκαλύψου στο κοινό σου!

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:57 μ.μ.

@Ανώνυμος

Φίλε "ανώνυμε", που κατάλαβες ότι είμαι ο Άδωνις, σε πληροφορώ ότι το μεγάλο κεφάλαιο είναι πιο προοδευτικό από το μικρό. Ένας κομμουνιστής, λοιπόν, σ' αυτή τη σύγκρουση είναι (αν είσαι όρθιος, κάτσε!) υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι, αν η κυβέρνηση εκπροσωπεί το μεγάλο κεφάλαιο (τη μεγαλοαστική τάξη) και η αντιπολίτευση ΟΛΗ το μικρό κεφάλαιο (τη μικροαστική τάξη), στη σύγκρουση μεταξύ τους, οι εργάτες πρέπει να είναι υπέρ της κυβέρνησης και όχι υπέρ της αντιπολίτευσης (τώρα, μπορείς να σηκωθείς).
Υ.Γ. Όσο για το ότι επιμένεις να μη λες τίποτα συγκεκριμένο εκτός από το να με ονομάζεις "Άδωνι", είναι σαν αυτό που έλεγαν οι παλιοί (παραλλαγμένο) : Απορία ψάλτου ... συκοφαντία!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger