Home » » Απεργοί ΕΚΠΑ - Κάλεσμα σε περιφρουρίσεις

Απεργοί ΕΚΠΑ - Κάλεσμα σε περιφρουρίσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 | 3:46 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες για 13η εβδομάδα. Βάσει της απόφασης της τελευταίας Γενικής μας Συνέλευσης, προκηρύξαμε τρεις 24ωρες απεργίες (για 29/11, 2/12, 3/12) με Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3/12, με αιτήματα: α) να ανασταλούν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την διαθεσιμότητα, καθώς και οι πράξεις που απορρέουν από αυτές,  β) να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων και γ) να αποσυρθεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

Παρά την ξεκάθαρη στάση των συναδέλφων μας, που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση του αγώνα, στην πιο μαζική Γενική Συνέλευση, το Προεδρείο του ΔΣ (που ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη), συνεχίζει να υπονομεύει τον αγώνα, ερχόμενο σε αποκλειστικές συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του. Οι δηλώσεις του πρώην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δ. Σακκάτου στα ΜΜΕ την Παρασκευή 29/11, ότι το 40-50% των εργαζόμενων προσήλθε στην εργασία του και ότι υπήρξαν προπηλακισμοί από συναδέλφους απεργούς καθώς και οι δηλώσεις της Προέδρου Ν. Μιχοπούλου στον ΒΗΜΑ FM ότι η συνέχιση της απεργίας υποκινείται από μικρές μειοψηφίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι μόνο ψευδείς αλλά και άκρως ανήθικες.

Σήμερα το πρωί Κυριακή 1/12 το Προεδρείο του ΔΣ έστειλε κατεπείγουσα Ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Δευτέρα 2/12 και διατάσσει το Διοικητικό Προσωπικό να επιστρέψει αμέσως στις θέσεις του! Η ανακοίνωση περιέχει ψευδείς πληροφορίες ότι έγινε Δ.Σ. την Παρασκευή 29/11 (που ουδέποτε έγινε) και πως έγιναν δήθεν προπηλακισμοί από μη διοικητικούς σε εργαζόμενους  που ήθελαν να πάνε για δουλειά. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του Δ.Σ. έχουν στείλει από χθες Ανακοίνωση ότι η έκτακτη Γ.Σ. στην οποία αυθαίρετα καλεί το Δ.Σ. είναι αντικαταστατική, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο.

Καταγγέλουμε το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ότι λειτουργεί καθαρά ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, έχοντας γίνει το μακρύ χέρι του Υπουργού στο έργο του για την  αποδόμηση και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι υπεύθυνοι για την συναίνεσή τους στον κυβερνητικό μηχανισμό, που ωθεί εκατοντάδες συναδέλφους τους στην εξαθλίωση της ανεργίας.

Διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενων και σε αργία άλλων 129 καθιστά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου αδύνατη.

Ενάντια στην απεργοσπασία που καλλιεργεί ο συνδικαλιστικός γραφειοκρατικός μηχανισμός,

Καλούμε την Δευτέρα 3/12 στις 7.00 π.μ.

στα παρακάτω σημεία περιφρούρησης

όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες γειτονιάς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό μας αγώνα και να εναντιωθούν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που προκαλεί με τα καταστροφικά της σχέδια την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας και τη μετακύλιση του κόστους στον κόσμο της εργασίας.

Σημεία Περιφρούρησης

Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)

Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75, Γουδί)

Οδοντιατρική Σχολή (Θηβών 2, Γουδί)

Κτήριο Δ/νσης Δ/κου (Χρ. Λαδά 6, Αθήνα)

Κεντρικό Κτήριο (Προπύλαια)

Κτήριο Νομικής Σχολής (Ακαδημίας & Μασσαλίας)

Κτήριο ΤΕΦΑΑ (Εθν. Αντίστασης 41, Δάφνη)


Πιθανές ευθύνες σε σχέση με θέματα ασφάλειας που θα προκύψουν από τη λειτουργία του ιδρύματος υπό καθεστώς καταστολής βαραίνουν αποκλειστικά όσους επιχειρήσουν να εισβάλλουν στους χώρους του καθώς και όσους τους προτρέπουν να το κάνουν.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

http://www.apergoiekpa.wordpress.com

e-mail: apergoi.ekpa@gmail.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:51 μ.μ.

δε σεβεστε τον κοπο των φοιτητων και των γονεων μας που προσπαθουν με χιλια βασανα να μας σπουδασουν? λες και μας περισευουν τα χρηματα και εχουμε την πολυτελεια να χασουμε ενα εξαμηνο..η καλυτερα ενα χρονο. γιατι για χρονο προκειται ουσιαστικα.. ντροπη!!!! παλεψτε για τα δικαιωματα σας αλλα χωρις να στερειτε τα δικα μας. κοιμαστε υσηχα τα βραδια? ελπιζω οχι..και ερχονται και μερες χριστουγεννων... ευχομαι στα ονειρα σας να ερχονται οι πονοι απο τους κοπους των γονιων μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger