Home » » Τάδε έφη γέροντας Παϊσιος

Τάδε έφη γέροντας Παϊσιος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 | 4:00 μ.μ.

Του Σ. Σ.

Είναι γνωστή η δικαστική περιπέτεια του "Γέροντα Παστίτσιου" ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο που δικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση, μετά από σχετική επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. 

Τυχαία βλέποντας ένα βίντεο έψαξα στο διαδίκτυο να βρω τις "προφητείες" και τα "σοφά" λόγια του γέροντα Παϊσιου.

Πραγματικά, διαβάζοντας τα λεγόμενα του "προφήτη" είναι δύσκολο όχι απλώς να μην τον σατιρίσεις όπως έκανε ο νεαρός που δικάστηκε, αλλά να μην αγανακτήσεις από τα λεγόμενα του θεομπαίχτη.

 Ενα μικρό δείγμα:

 «Εάν δει [ο Θεός] ότι κάποιος θα γίνει καλύτερος, τον αφήνει να ζήσει. Εάν δει όμως ότι θα γίνει χειρότερος, τον παίρνει για να τον σώσει. Μερικούς πάλι, που έχουν αμαρτωλή ζωή αλλά έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. [...] Αλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια. Φυσικά, οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρονται. Γιατί πού ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε;»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2014 στις 7:39 μ.μ.

..ιστορια ειναι απλη,δεν ξερω τι εκανε και τι δεν εκανε ο μοναχος Παισιος αν ηταν καλος ανθρωπος κτλ... ξερω ομως τι κανουνε αυτοι που εκμεταλευονται το ονομα αυτου του ανθρωπουκαι για ποιον λογο.... για την κονομα ..εχει διμιουργηθει μια βιομηχανια πολυ επικερδης οπως και τοσες αλλες δυστηχως σε μοναστηρια και αλλα "προσκυνιματα"... σταυρουδακια ,βιβλια, εικονιτσες προφιτιες(εξαλου αυτες οι προφητιες του παισιου οσο περνανε τα χρονια αυξανονται σε αριθμο δειχνοντας σαφεστατα οτι αλλοι ειναι οι συγραφεις τους οι γνωστοι χριστεμποροι). εκδρομες ακομα και απο εξωτερικο,αναρωτιεμαι αν ολοι αυτοι οι αθελεις ή πονεμενοι ανθρωποι που πανε εκει ελπιζοντας σε καποιο θαυμα αν εχουνε διαβαση στο ευαγγελιο που γραφει ο,τι ο Χριστος πηρε ενα μαστηγιο και αρχησε στο ξυλο τους αντιστιχους τυπους τις εποχης του με τα αντιστοιχα αγιοτικα που εμπορευονταν ..η ΣΑΤΥΡΑ του Φίλιππο Λοΐζο του χαλα την πιατσα δεν εχει καμια σχεση ,με την εξυβρυση θρισκευματος καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος να πιστευει σε οοποιο θεο θελει ή δεν θελει φτανει να μην ενοχλει τις ελευθεριες του διπλανου του

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger