Home » » Η Siemens μετέφερε τις μίζες των εξοπλιστικών

Η Siemens μετέφερε τις μίζες των εξοπλιστικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 | 10:00 μ.μ.

Πηγή: "Το κουτί της Πανδώρας"

Το σκάνδαλο της Siemens είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και επιχειρηματικά σκάνδαλα που συντάραξαν την ελληνική πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Ο γερμανικός κολοσσός για χρόνια ολόκληρα χρημάτιζε έλληνες αξιωματούχους. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και  κρατικού υπάλληλοι λαδώθηκαν από την εταιρία προκειμένου η ίδια να πάρει δουλειές από το ελληνικό δημόσιο.

Ο βρώμικος ρόλος της όμως δεν σταματά εδώ. Η γερμανική εταιρία φαίνεται ότι λειτούργησε ως όχημα για τη μεταφορά μιζών και σε μια άλλ περίπτωση: Στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το δίκτυο διαφθοράς που είχε δημιουργήσει επί δεκαετίες η γερμανική εταιρία προκειμένου να χρηματίζει, παραλάμβανε μετρητά από τις μίζες των όπλων που παρέδιδαν οι χρηματιζόμενοι. Με το χρήμα αυτό έκανε τις δικές της μαύρες πληρωμές και στη συνέχεια το επέστρεφε μέσω κρυφών εταιριώνν της σε λογαρισμούς που ανοίγαν στην ελβετία γι' αυτούς που έδωσαν το μαύρο χρήμα στην Αθήνα.

Το Hot Doc αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από το ρόλο που έπαιξε η Siemens στη διαδρομή των μιζών των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πρόσωπα, διαδρομές και μέθοδοι διακίνησης των μιζών που είχαν γίνει εμφανή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens το 2011 και θάφτηκαν μαζί με όλο το σκάνδαλο που αφορούσε τα μαύρα ταμεία της εταιρίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη 16/01/2014
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger