Home » , » Με απογοητεύετε σύντροφοι του ΚΚΕ

Με απογοητεύετε σύντροφοι του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 | 3:37 π.μ.

Γράφει ένας άνεργος νεολαίος

«Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο, για να σώσουμε ό, τι πρέπει» είχε πει ο Λένιν και συμπλήρωνε: «Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο, μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα κάθε, έστω και την ελάχιστη, "ρωγμή" ανάμεσά στους εχθρούς... όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από το μαρξισμό».

Ο Λένιν φυσικά εννοούσε ότι η περιχαράκωση ενός κομμουνιστικού κόμματος στην «ιδεολογική καθαρότητα» μόνο ζημιά κάνει στην υπόθεση της κομμουνιστικής προοπτικής και σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσε συμμαχίες με αντιδραστικές δυνάμεις για να ξεπεράσει κλυδωνισμούς το καπιταλιστικό σύστημα.

Από αυτή την άποψη έχει δίκιο η Α. Παπαρήγα που αν και χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια έκανε κριτική στην στάση του Σύριζα (στον οποίο συμμετείχε τότε το ΚΚΕ) να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Εγραφε σε κείμενο της η πρώην γ.γ του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (Νο2, 2013): «Το Κόμμα μας από τη φύση των δύο αυτών κυβερνήσεων -που ήταν μεταβατικές ως τις επόμενες εκλογές- δεν υποχρεώθηκε σε επιζήμιες υποχωρήσεις αν και ένα μέρος του λαού -καθοδηγημένο από τη σοσιαλδημοκρατία- απέδωσε στο κόμμα πολιτική ανίερης συμμαχίας. Είχαμε ζημιά σε ψήφους, το κυριότερο όμως δεν ήταν αυτό το γεγονός, όσο το ότι αναπτύχθηκε (σε μια περίοδο που ο οπορτουνισμός είχε σηκώσει κεφάλι μέσα στο κόμμα) η αντίληψη ότι δεν είναι θέμα αρχής η συμμετοχή του κόμματος σε μια αστική κυβέρνηση.

Ακόμα όμως χειρότερο ήταν η διάδοση της αντίληψης ότι σε κάποια πολύ κορυφαία στιγμή, που το αστικό πολιτικό σύστημα συναντά εμπόδια, το ΚΚΕ πρέπει να παραμερίσει τη στρατηγική του και να στηρίξει το σχηματισμό κυβέρνησης στη λογική του λεγόμενου μίνιμουμ προγράμματος, που στην πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις δεν προκαλεί ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, αντίθετα του παρέχει τη δυνατότητα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του».

Σήμερα, όμως, είναι δυνατόν να μεταφέρονται αυτές οι αντιλήψεις όσον αφορά την στήριξη –έστω με ψήφο ανοχής- σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Σύριζα; Ο Γλέζος είναι ίδιος με τον Πλεύρη; Οι πολιτικές αντιλήψεις του Λαφαζάνη ταυτίζονται με του Βορίδη; Η πολιτική διαδρομή της Βαλαβάνη έχει καμιά σχέση μ αυτή του Γεωργιάδη; Οι πολιτικές διακηρύξεις του Σύριζα δεν απέχουν έτη φωτός απ’ αυτές της Ν.Δ και των άλλων αστικών κομμάτων;

Με απογοητεύετε σύντροφοι του ΚΚΕ

Ενας άνεργος νεολαίος

Κείμενο που μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 125 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 4:28 π.μ.

Αν με την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην ίδια όχθη, αυτής της ΕΕ και του ΕΥΡΩ, της αναγνώρησης του χρέους και του ξαναφορτώματος στις πλάτες του λαού, του ΝΑΤΟ και της οικονομίας του κεφαλαίου βρίσκονται τάχα μου έτη φωτός μακρία απο θέματος πολιτικών διακυρίξεων, τότε το ΚΚΕ που βρίσκετε ριζικά και κάθετα απέναντι σε όλα αυτά, πόσο άπεχει απο το ΣΥΡΙΖΑ;Το μεγάλο ερώτημα είναι αφού τα βρήσκουν στα βασικά και τα στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ γιατί δεν συγκυβερνούν κιόλας να τελειώνουμε....

16 Ιανουαρίου 2015 στις 7:37 π.μ.

Και ανεργος και νεολαιος...

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:06 π.μ.

Ο σοσιαλισμός κατέρρευσε παγκοσμίως. Έτσι κανένας πια δε θα κάνει κοινωνικές παροχές στους μικροαστούς, προκειμένου αυτοί να του γυρνούν την πλάτη. Έχει φτάσει η ωρα της ωμής αλήθειας, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ουκρανία παραδείγματος χάρη. Στη νεα αυτή εποχή τα ΚΚ είναι άχρηστα στην αστική τάξη. Αυτή ανασυνθέτει τα καινούρια της δίπολα με το νέο τύπου δικοματισμού, που πια θα έχει ακροδεξιό και οχι κομμουνιστικό μπαμπούλα. Στην ελληνική ιδιαιτερότητα το ΚΚΕ κρατείται ακόμα στη ζωη, οχι λόγο των συναισθηματισμών της αστικής τάξης για τις πολύτιμες υπηρεσίες που της προσέφερε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης. Κρατείται στη ζωη μόνο και μόνο επειδή παρατηρείται μια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά, και έτσι κάθε αριστερό ανάχωμα είναι ευπρόσδεκτο. Το ΚΚΕ δηλ. δε θα είχε λόγο ύπαρξης, αν δεν υπήρχε ο σύριζα. Αυτό άλλωστε φανερώνει και η μονοσήμαντη και σχεδόν αυτιστική αντισύριζα ρητορική του. Είναι φυσικά παραπάνω από προφανές πως η αστική τάξη δε φοβάται το σύριζα. Μη ξεχνάμε ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή που έσυρε με επιτυχία το κάρο της ευρώπης μέχρι το βούρκο της τραπεζοκρατίας. Οι χριστιανοδημοκράτες το πάκτωσαν και οι ακροδεξιοί ήρθαν να φυλάνε σκοπιά μη τυχόν και βρεθεί κανείς να το ξεκολλήσει. Η σοσιαλδημοκρατία λοιπόν μπορεί να τους κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω, όπως όμως δήλωσε ο μοσκοβισί : έχουμε και εμείς τις προτιμήσεις μας. Τόσο απλά.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:23 π.μ.

Σύντροφε δεν τους νοιάζει αν απογοητεύουν τους άνεργους.
Τους νοιάζει να γοητεύουν τον Γεωργιάδη τον Βορίδη και τον Σαμαρά.
Τα καταφέρνουν περίφημα με αυτούς.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:28 π.μ.

- Συνάδερφε (στην ανεργία...), έχεις διαβάσει τα 10 σημεία του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης"; Αυτά είναι που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει μάλιστα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ποιο από αυτά σε αφορά και θα βελτιώσει τη ζωή σου;

- Προσωπικά δε συμβιβάζομαι με τίποτα χειρότερο από μια ΚΑΛΗ ΖΩΗ. Ψίχουλα (κουπόνια σίτισης, ελάχιστες κιλοβατώρες, "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα") δε δέχομαι.

- Θυμάμαι τις γριές στη λαϊκή το 2009 που έλεγαν στη λογική του "μικρότερου κακού" (δηλαδή τη δική σου λογική αν και αυτοαποκαλείσαι "νεολαίος"):
"Ο Ανδρέας μας έδωσε τόσα. Κάτι θα δώσει και ο Γιώργος!"
Και ο Γιώργος τους πήρε και τα κομπιναιζόν.

- "το ΚΚΕ πρέπει να παραμερίσει τη στρατηγική του και να στηρίξει το σχηματισμό κυβέρνησης στη λογική του λεγόμενου μίνιμουμ προγράμματος"

Υποθέτω ότι έχεις μπερδέψει την τακτική με τη στρατηγική. Γιατί αν το ΚΚΕ παραμερίσει τη στρατηγική του, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Υπάρχουν τόσα και τόσα δεκανίκια του αστικού συστήματος, δε χρειάζεται κι άλλο ένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί.

Ένας άλλος άνεργος νεολαίος

ΥΓ: Ο Γλέζος δεν είναι ίδιος με τον Πλεύρη. Ο Γλέζος (ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Πλεύρης (ως μέλος της ΝΔ) στηρίζουν το ίδιο σύστημα με τη διαφορετική πολιτική τους. Και ο Γλέζος (ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) έχει πολιτική ευθύνη για αυτήν του την επιλογή.

ΥΓ2: Το ΚΚΕ είναι απέναντι στο ΑΣΤΙΚΟ σύστημα, όχι απλώς απέναντι στους διαχειριστές του.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:34 π.μ.

Να σε απογοητεύει η ΕΕ και το EUR. φιλαράκο. Να σε απογοητεύει η πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ
Αυτή η πολιτική σε έφερε στην ανεργία.Δες λοιπόν ποιοί είναι υπέρ της ΕΕ και του EUR. Και αποφάσισε τι θα ψηφίσεις. Τόσο απλά!

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:43 π.μ.

Ο Γλέζος δεν είναι Βορίδης, αλλά μήπως η Βαλαβάνη είναι Τζάκρη? Ο Λαφαζάνης είναι Βουδούρης? Κι όμως "αντιμνημονιακοί" και "μνημονιακοί" στεγάζονται μια χαρά στα φιλόξενα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εύλογο, αφού τους ενώνουν τα βασικά: η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και η φορολεηλασία για το λαό (3 δις περιμένει να μαζέψει άμεσα από φόρους ο ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα που θα "καταργήσει" τον ΕΝΦΙΑ και θα τον βαφτίσει κάπως αλλιώς). Ξεκόλλα φίλε άνεργε νεολαίε, η θέση σου είναι με το κόμμα που υποστηρίζει την τάξη σου. Μόνο ΚΚΕ, για ισχυρή εργατική αντιπολίτευση σε όποια αστική αντιλαϊκή κυβέρνηση κι αν βγει!
Ένας (άλλος) άνεργος νεολαίος

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:07 π.μ.

Καλές είναι οι αυταπάτες φίλε άνεργε, αλλά δεν γεμίζουν το στομάχι. Με το ίδιο με εσένα σκεπτικό πολλοί άνεργοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009. Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι το ΚΚΕ πρέπει να αυτοκαταργηθεί για να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το "πρόγραμμα διάσωσης του ευρώ", πάω πάσο. Γιατί εγώ πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους ανέργους δεν έχω δει, παρά κάτι θολά για ανάπτυξη (προφανώς θα προσελκύσει επενδύσεις) και συσσίτια.
Αν εσύ με αυτό βολεύεσαι, εγώ όχι. Κι εγώ άνεργος είμαι και βλέπω ότι τα δυο μου παιδιά δεν έχουν κανένα μέλλον αν παραμείνει η ίδια κατάσταση, αν δεν γκρεμίσουμε την παλιά Ελλάδα για να χτίσουμε την Ελλάδα των εργατών που ΔΕΝ θα έχει ανεργία, που όλοι θα έχουν υγεία, παιδεία, διακοπές, πολιτισμό, αθλητισμό. Εγώ τέτοια Ελλάδα θέλω. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κουνήσουμε όλοι τον κώλο μας.
Αλλιώς ας βολευτούμε στη μιζέρια κι ας βρίζουμε σε ένα χρόνο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ζωή της εργατικής τάξης δεν θα αλλάξει. Γιατί όσο υπάρχει καπιταλισμός θα γεννάει κρίσεις που θα τις πληρώνεις εσύ κι εγώ.
Εδώ είμαστε και θα τα δούμε...
ΥΓ.Προφανώς και δεν είναι όλοι ίδιοι. Μήπως ήταν ίδιοι ο Γεννηματάς με τον Αβέρωφ; Και τι μ' αυτό θα πρέπει να ψηφίσω Τζάκρη για να φύγει η Όλγα Κεφαλογιάννη;
ΥΓ2 Ασταθείς συμμάχους θεωρούσε ο Λένιν τα μικροαστικά στρώματα και τη διανόηση, ενώ διάβολο ονόμαζε τους αριστερούς εσσέρους που μετρούσαν χιλιάδες νεκρούς από την τσαρική τρομοκρατία και όχι τα πασοκοποντίκια που πήδηξαν από το καράβι. Και τους ήθελε συμμάχους για να κάνει επανάσταση κι όχι για να στήσει καζάνια και να μοιράσει φασολάδα...

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:08 π.μ.

Αφού ξεκινήσαμε με Λένιν ας συνεχίσουμε.... τα πρόσωπα είναι αυτά που μετρούν στην πολιτική, μαρξιστικά μιλώντας;; όχι ο χαρακτήρας του κόμματος, η σύνθεση και πρωτίστως η στρατηγική του πλεύση;; Ο Σύριζα διαλαλεί ότι θα σώσει τον καπιταλισμό από την κρίση του, ότι θα σώσει το ευρώ και την ΕΕ....αυτά καθορίζουν τι συμβαίνει με την ζωή σου, άνεργε, όχι αν ο Γλέζος λέει το τάδε πράμα, και σε αυτά ξεκάθαρα δεν υπάρχει καμιά διαφορά ΝΔ με Σύριζα. Μην μας πουλάτε μαρξισμούς και λενινισμούς με φάτσα το σύριζα, έλεος

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:09 π.μ.

Είχα ακούσει σε μια ομιλία του Κουτσούμπα(αν δεν κάνω λάθος) ότι ανοχή ζητάει μόνο ο ένοχος, λοιπόν εγώ με αυτό θα συμφωνήσω γιατι ακριβώς δεν είναι ένα "τσιτάτο" αλλά έχει σημασία.Τι νομίζεις πως θα κάνει μια αριστερή (λέμε τώρα..βλ.Ραχήλ,Τζάκρη κτλ..) κυβέρνηση την επόμενη μέρα,η οποία αναγνωρίζει το χρέος,είναι με την ΕΕ άρα και τα μνημόνια διαρκείας,και έχει και ένα στελεχος της να έχει δηλωσει πως δεν θα δώσουν παροχές σε νοικοκυριά με πάνω απο 800-900. Μπροστά σε αυτά αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατό ΚΚΕ και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του....Σωτήρες δεν υπάρχουν!

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:37 π.μ.

Η Τζακρη ειναι ιδια με τον Στουρναρα.
Ο Τσουκαλας ειναι ιδιος με τον Βενιζελο.
Ο Μητροπουλος ειναι ιδιος τον Γκιουλεκα.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:45 π.μ.

Ασε ησυχο τον Λενιν ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ασχολεισου με τον ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ. Κανε και καμμια βολτα απο το ΚΟΜΟ Δωσε χαιρετισμους στην ΤΖΑΚΡΗ ΜΑΚΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ. Αντε ταξικο ναυαγιο που θα κανεις μαθημα στο ΚΚΕ

IA
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:53 π.μ.

Συντροφοι δεν ειμασταν ποτε για να γινουμε τωρα

Όταν στηριζατε τον εκσυγχρονισμο του Σημιτη και κατεβενατε μαζι σε νομαρχιες και δημους και συνδικατα Όταν στηριζατε το Μααστριχτ και το σχεδιο Αναν.
Όταν σημερα αδιαφορητε για 1,300,000 ανεργους που δεν θα βρουν δουλια ουτε στον αιωνα τον απαντα στα πλαισια του καπιταλισμου. Όταν αδιαφορητε για την πεινα και την ανεχεια ταζοντας ψιχουλα στον κοσμο

Το ιστολογιο καλο θα ηταν να μην συμμετεχει στη βρωμικη προπαγανδα του συριζα που δεν διαφερει σε τιποτε από παρομοια γραμματα της Αυριανης στη δεκαετια του 1980. Αλλιως θα ειστε κι εσεις συνενοχοι στην υπερασπιση του καπιταλισμου μαζι με τον συριζα

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 12:03 μ.μ.

Ρε παιδιά το 2012 ΚΚΕ ψήφισα και τώρα ΚΚΕ θα ψηφίσω πάλι γιατί είναι το μόνο που εμπιστεύομαι. Εχω βαρεθεί να ακούω το ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια να λέει για ψήφο ανοχής και συγκυβερνήσεις..Κουράστηκα πως το λένε, είναι μια κοροιδία πια!!! Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μες την ΕΕ το ΚΚΕ λέει έξω.Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το χρέος το ΚΚΕ όχι, ο Σύριζα δηλώνει στο ΣΕΒ ότι θα βγει κερδισμένος με κυβέρνηση Σύριζα, το ΚΚΕ τους λέει το φόβο του να'χουν....

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 12:10 μ.μ.

Η Βαλαβάνη είναι Τζάκρη; ο ανοητος και αλητικος τροπος του κκε προσπαθει να λασπωσει ατομα με το ηθικο κυρος της βαλαβανη. που θα φτασει η αλητεια του;

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 12:21 μ.μ.

Να γραψω κι εγω την αποψαρα μου. Κι εγω θελω λαικη εξουσια να φυγουν τα μονοπωλεια και να παρει ο λαος στα χερια του τα μεσα παραγωγης. Δεν συμφωνουν σ αυτο το ΚΚΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα διαφορα ΚΚ που κατεβαινουν στις εκλογες; Γιατι να ψηφισω ΚΚΕ και οχι ΟΚΔΕ ας πουμε; Τι θα αλλαξει αν το ΚΚΕ εχει δυο τρεις βουλευτες παραπανω; Μας δουλευετε;Τουλαχιστον αν βγει ο Τσιπρας δεν θα βλεπω μουτρα στις τηλεορασεις που μου φερνουν εμετο.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 12:29 μ.μ.

"Τουλαχιστον αν βγει ο Τσιπρας δεν θα βλεπω μουτρα στις τηλεορασεις που μου φερνουν εμετο."

Μ@λακ@ μου....
Γαματος τροπος σκεψης,
Αριστο πολιτικο κριτηριο.
Για αυτο θα ψηφισω αριστερα σε αυτες τις εκλογες.
Για τον ιδιο λογο που ψηφισε αριστερα ο πατερας μου.
Να μην βλεπει τα μουτρα Καραμανλη.


Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 1:12 μ.μ.

Το ΚΚΕ λέει έξω από την ΕΕ??
ΧΑΧΑΧΑ....να 'σαι καλά, μ' έκανες και γέλασα!!

Για διάβασε κι εδώ:
http://www.koutipandoras.gr/article/131348/rahil-makri-akoysan-den-katalavan-kai-espeysan-na-hleyasoyn-tin-ashetosyni-toys

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 1:31 μ.μ.

οι κουκουέδες μιλάν για ανατροπή που το είδατε ρε μάγκες πουλάτε ιδεολογία να κρατάτε το 4%, για συντήρηση του Περισσού με τα χρήματα του κοσμάκη Πολλά μας κοστίζετε . Τo μόνο που κάνουν ειναι να καταδιώκουν με τον ποιο αντιδημοκρατικό και λυσσαλέο τρόπο τον Συριζα .Έτσι όπως μια απο τα ίδια ..... Ούτε να κρυφτούν δεν μπορούν πλέον οι γραφειοκράτες του Περισσού.ΚΚΕ αποδυναμωμένο δεν έχει να δείξει τίποτα

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 1:36 μ.μ.

Καλοχωνευτα τα σχολια υπερ του ΚΚΕ, τα φαγε η μαρμαγκα συντροφοι?

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 2:26 μ.μ.

Καλα τους τα ειπες λεβεντη μου και παληκαρι μου αλλα ματαιος κοπος Αυτοι δεκαετιες τωρα απαρνηθηκαν τα κομμουνιστικα ιδεωδη
Τους παπουδες του Μαρξισμου Λενινισμου τους εχθρευονται και το σκαφος του παλιου ηρωικου ΚΚΕ το αγκυροβολησαν με λιγο καμου
φλαρισμα μονο στο λιμανι της αντιδρασης και του ασπονδου ταξικου εχθρου της εργατιας Η υποθεση της απελευθερωσης της εργατικης
ταξης δεν σχετιζεται ουτε περναει μεσα απ αυτο το κομμα αλλα εναντια και σ αυτο το κομμα
melito

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 2:32 μ.μ.

Βαδίζουμε σαν συμπαγής ομάδα από έναν απόκρημνο και δύσκολο δρόμο, πιασμένοι γερά χέρι με χέρι. Είμαστε απ' όλες τις μεριές κυκλωμένοι από εχθρούς, και είμαστε σχεδόν πάντα αναγκασμένοι να βαδίζουμε κάτω από τα πυρά τους. Ενωθή­καμε ύστερα από ελεύθερα παρμένη απόφαση για να πολεμή­σουμε τους εχθρούς κι όχι για να πέσουμε στο γειτονικό βάλτο, που οι κάτοικοι του από την αρχή μας κατέκριναν, γιατί ξεχω­ρίσαμε σε ιδιαίτερη ομάδα και διαλέξαμε το δρόμο του αγώνα αντί το δρόμο της συμφιλίωσης. Και τώρα μερικοί από μας αρχίζουν να φωνάζουν: πάμε σ' αυτό το βάλτο! Κι όταν αρχίζουμε να τους μαλώνουμε, απαντούν: τι καθυστερημένοι που είστε! Και πώς δεν ντρέπεστε να μας αρνιέστε την ελευθερία να σας καλούμε σε καλύτερο δρόμο! - Ω, ναι, κύριοι, είστε ελεύθεροι όχι μόνο να μας καλείτε, μα και να πάτε όπου θέλετε, ακόμα και στο βάλτο· έχουμε μάλιστα τη γνώμη, ότι η πραγματική θέση σας βρίσκεται ίσα-ίσα στο βάλτο και είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε κάθε βοήθεια για να κουβαληθείτε εκεί. Μόνο άστε τα χέρια μας τότε, μη πιάνεστε από μας και μη λερώνετε τη μεγάλη λέξη ελευθερία, γιατί και μεις είμαστε «ελεύθεροι» να πάμε όπου μας αρέσει, ελεύθεροι να πολεμήσουμε όχι μονάχα το βάλτο, αλλά και κείνους που τραβάνε για το βάλτο! ...

V.I.Lenin.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 3:03 μ.μ.

Τ'άκουσε και απο πάνω ο άνεργος απο τους ξεφωνημένους κνίτες.Οπως τα έβαλαν πρίν λίγο καιρό και με την απολυμένη καθαρίστρια.
Αυτοί είναι οι κνίτες σύντροφοι.
Μια μάζα απο ανθρωπάκια που βρίζουν όποιον δεν είναι σαν τα μούτρα τους.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 3:07 μ.μ.

«Δεν είναι τόσο τρομερός και βλαβερός ο ανοιχτός οπορτουνισμός, που απωθεί αμέσως την εργατική μάζα από κοντά του, όσο αυτή η θεωρία της χρυσής μέσης, που δικαιολογεί με μαρξιστικά λογάκια την οπορτουνιστική πρακτική, υποστηρίζοντας με μια σειρά σοφιστείες το άκαιρο της επαναστατικής δράσης...»

«Χωρίς μια εξαιρετικά σοβαρή και ολόπλευρη προετοιμασία του επαναστατικού τμήματος του προλεταριάτου για την εξοστράκιση και τη συντριβή του οπορτουνισμού, είναι ανόητο και να σκέφτεται κανείς για δικτατορία του προλεταριάτου»

V.I.Lenin.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 3:14 μ.μ.

Ανεργος συριζαιος σε διατεταγμενη υπηρισια αντε και του χρονου με δουλια στην κυπ

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 3:28 μ.μ.

Μην απογοητεύεστε σύντροφοι. Η ιστορία δεν γράφεται από απογοητευμένους, μετανοημένους, και συμβιβασμένους. Γράφεται από αγωνιστές αποφασισμένους, συνεπείς, και σταθερούς στις δυσκολίες του λαϊκού κινήματος. Γερά ΚΚΕ.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 4:39 μ.μ.

Μιας και αναφερθηκε αν ο Γλεζος ειναι ιδιος με τον Γεωργιαδη θα ειχε ενδιαφερον η αποψη του πρωτου για τη συμμαχια του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΑΚΕ σε δεκαδες σωματεια, ακομα και με τους ΝΕΟΝΑΖΙ σε στη Λιβαδεια.....

Με την ΝΔ μπορει να μην ειστε συγκατοικοι........ειστε ομως γειτονες στην ιδια πλευρα του δρομου......

Περαστικα νεοΠΑΣΟΚοι της κακιας ωρας.......

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 5:08 μ.μ.

Τέτοια κυβέρνηση έχετε;
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/291250,Tetoia_kyvernhsh_exete;_.html
Ας τη φανταστούμε κάπως έτσι - μια κυβέρνηση που:

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 9:28 μ.μ.

Σπουδαίο δώρο έκανε χθές ο Πελετίδης στον Δ. Κουτσούμπα που μίλησε σε ένα μικρό γηπεδάκι με τον φόβο να πάει σε μεγαλύτερο και να μην μπορέσει να το γεμίσει.
Απέλυσε άλλους 16 εργαζόμενους απο τον κοινωνικό τομέα του Δήμου! Προχθές είχε απολύσει μιά εργαζόμενη απο το 2008 μητέρα 2 παιδιών.
Ο Πελετίδης θα ξεπεράσει σε αναλγησία όλους τους προηγούμενους.
Του βγήκε απο τα αριστερά ακόμα και το ελεγχόμενο απο το Πασοκ Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Ο Πελετίδης επικαλείται αστείες προφάσεις για δικαιολογήσει την πολιτική του ανυπαρξία και βούληση ώστε να μπεί εμπόδιο στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Μία του φταίει ο επίτροπος που δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.Την άλλη του φταίει η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.και πάντα του φταίει ο καπιταλισμός γενικά και αόριστα,και η καταραμένη Ε.Ε.
Ποτε δεν του φταίει το κόμμα του που φροντίζει να τον απομονώσει απο τους πολίτες της Πάτρας,και όσους του έδωσαν το 63%.
Οταν όμως προεκλογικά αράδιαζε του κόσμου τα ψέμματα για να υποκλέψει την ψήφο του Πατραικού λαού,έπρεπε να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει.
Πούλησε τζάμπα αγωνιστικότητα και τώρα το πληρώνει ακριβά.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

Δεν πειράζει σύντροφοι, σε ακόμα ένα κάλεσμα της ιστορίας είστε ηχηρά απόντες. Βλέπεις είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο απέναντι και να σκούζεις για αντιεργατικούς νόμους από το να παίρνεις το προβάδισμα και να ψηφίζεις εσύ ο ίδιος φιλοεργατικούς νόμους. Δεν στηρίζω το Σύριζα γιατί έχω πίστη ότι θα τα φέρει όλα τούμπα αλλά γιατί θέλω να φύγει έστω και αμυδρά αυτή η ακροδεξία πανούκλα από πάνω μου. Εσείς μπορείτε να υψώνετε ιδεολογικά αναχώματα και να περιμένετε στα συνέδρια σας να αποκαταστήσετε τον Άρη και τον Ζαχαριάδη. Απλώς ενημερώστε μας πότε το αριστερομετρο σας θα μας κρίνει άξιους να στεκόμαστε δίπλα σας. Αυτά για την Ραχήλ και τη Τζάκρη τα ακούω βερεσε. Αναγκαίο κακό για να κυβερνήσουν είναι. Αλλά μπορείτε να μην ασχολείστε γιατί όπως λέει και το προεκλογικό σας υλικό ψηφίζουμε ΚΚΕ για μια δυνατή αντιπολίτευση. Γιατί αυτό θα είστε.

ΥΓ μην καπιλεύεστε την αριστερή ιστορία, είτε το θέλετε είτε όχι ο Σύριζα είναι προέκταση του ΚΚΕ εσωτερικού και κουβαλά ίδια παρακαταθήκη
ΥΓ2 Μπορείτε να σκούζετε για τις συναντήσεις με το ΣΕΒ αλλά ένα είναι το κόμμα που δέχεται εισφορές από τον Μελλισανίδη και ένα είναι το κόμμα που ξεπούλησε δημόσια περιουσία (την συχνότητα του 902 ) στον Μαρινάκη. Όταν σας τα σκάνε δεν είναι κακοί καπιταλιστές.
ΥΓ3 Στον Σύριζα φταίνε που δεν σας ξαποστείλανε όταν στηρίξανε έμπρακτα την υποψηφιότητα δημάρχου στην Πάτρα ενώ στην Αθήνα πάλι κάνατε τις πάπιες.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 10:42 μ.μ.

Τι φοβαστε βρε ΣΥΡΙΖΟμποτ;;;;
***
Γ. Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει τη φωνή του ΚΚΕ


Με άθλιες συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κ. Πουλάκη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπου του στη διακομματική επιτροπή, προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη. Ο Κ. Πουλάκης με δήλωσή του κατηγορεί το ΚΚΕ για «ανίερες συμμαχίες», επειδή έγινε δεκτή από τη διακομματική επιτροπή η απόφασή του να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη, μέρα που -κατά τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- «παραδοσιακά εδώ και 40 χρόνια ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη διακομματική επιτροπή τονίζει:

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά.


Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει.

Άλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο, ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει.

Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 19.00, δίνοντας απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ».

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

(για τον 9:28 και τους γκεμπελισμούς του)

"Για σκεφτείτε τι έχει καταφέρει, αυτή τη στιγμή, ο Κ. Πελετίδης στην Πάτρα, σε λιγότερο από ένα εξάμηνο; Μείωσε τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές οικογένειες, για τους πολίτες της Πάτρας, αντίθετα αύξησε τα τέλη μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Πάτρας.

Κατάργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για τις λαϊκές οικογένειες και μάλιστα έφτιαξε και καινούργιους παιδικούς σταθμούς, βρήκε κτίρια κατάλληλα που στεγάζονται παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών της πόλης.

Κατάργησε τα παρκόμετρα που ήταν ένα επιπλέον χαράτσι για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους.

Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο, το δικαίωμά τους να έχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις, να έχουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό σύρεται στα δικαστήρια ως αγωνιστής δήμαρχος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων στο δήμο, που προσφέρουν για το λαό της Πάτρας."

(από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα χτες στην Πάτρα)

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 11:59 μ.μ.

Πρώτο: Ο Πελετίδης είναι ο λόγος που δεν ψηφίζω κκε. Καλοχαιρέτας παράγοντας. Η κατεξοχήν διαχείριση της μιζέριας του καπιταλισμού.
Δέυτερο: Το κκε αν είχε πολιτική ίσων αποστάσεων θα είχε σχεδόν δίκιο. Είαι όμως καραμπινάτο συμμαχικό μόρφωμα της συγκυβέρνησης
νδπασοκ
Τρίτο: Τον κουτσούμπα αν και διαφωνώ τον θεωρούσα λιγάκι σοβαρό. αν πράγματι είπε τέτοιες μαλακιες, που παραπέμπουν στο"σωτήρα" που μέσα σε 6 μήνες εχει κάνει τόσα πράγματα (λαός που παλεύει δεν υπάρχει στην πάτρα), τότε έχουν δίκιο αυτοι που λένε οτι το κκε έχει σκάσει από τη ζήλια του που δεν είναι συριζα. και που οι συριζαίοι δε θα τους κάνουν ούτε θυρωρούς στα υπουργεία

οι μεγαλύτεροι νεοπασόκοι τελικα είναι οι κουκουεδες

17 Ιανουαρίου 2015 στις 12:06 π.μ.

Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία γράμματα

17 Ιανουαρίου 2015 στις 12:32 π.μ.

Πολλές απορίες θα λυθούν ακολουθώντας ως συνήθως τη ροή του χρήματος. Διαβάστε και θα καταλάβετε. Εκεί κολλάει και το γεγονός ότι ο πρώτος που την έπεσε στη Ραχήλ Μακρή για το τύπωμα των 100 δις δεν ήταν οι δεξιοί αλλά ο Μηλιός. Διαβάστε εδώ;
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/03/blog-post_14.html

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 12:38 π.μ.

@ Για τον γκαιμπελιστή κνίτη 11.11.

Ο ένας βλογάει τον άλλον και δυό τα γένεια τους.
Τί ήθελες να πεί ο Κουτσούμπας για τον Πελετίδη ρε φίλε?Μέσα στην απελπισία τους στηρίζει ο ένας τον άλλον στην πορεία προς τον γκρεμό.
Σημασία έχει τι λέει ο λαός της Πάτρας και όχι ο Κουτσούμπας.Και σε πληροφορώ οτι ο λαός δεν λέει καλά λόγια.Και είναι αρχή ακόμα.
Παρότι ο Πελετίδης έχει την ανοχή των ΜΜΕ της πόλης.

Πάμε ένα-ένα.
Λές μείωσε τα δημοτικά τέλη.Μάλιστα.Τα μείωσε ελάχιστα στην πόλη της Πάτρας (10 Ε περίπου τον χρόνο) και τα αύξησε υπέρογκα στους πρώην Καπποδιστριακούς Δήμους με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήθος ενστάσεων,ακόμα και απειλές για μηνύσεις προς τον Δήμο.
Μια σοβαρή αύξηση των τελών σε μεγάλους ομίλους,ήταν και η...μείωση κατά 50% περίπου στα τέλη του ΟΛΠΑ.(Οργανισμου Λιμένα Πατρας).
Μέσα στον επικοινωνιακό του χαβαλέ δημιούργησε περισσότερα προβλήματα,απο ότι υπήρχαν προηγούμενα.
Αν δεν γνωρίζεις,μην ξαναγράφεις σαχλαμάρες.
Δεν κατάργησε τα τροφεία σε όλους..Εδωσε μια ανάσα σε φτωχές οικογένειες,όπως κάνουν πολλοί Δήμαρχοι στην Ελλάδα χωρίς να καυχώνται πως πρόκειται...για σοσιαλιστικό μέτρο.
Σημειωτέον πως η κοινωνική μούρη που πουλάει ο Πελετίδης γίνεται με χρήματα απο ΕΣΠΑ και Ε.Ε που το ΚΚΕ κατα τ'άλλα είναι σε....λυσσαλέο πόλεμο.
Δεν κατήργησε τα παρκόμετρα.Αν τα καταργούσε θα έπρεπε να κοντραριστεί και ίσως να πληρώσει μεγάλη αποζημίωση στην εταιρεία που εκμεταλλεύονταν την στάθμευση.
Δεν έχει ο Πελετίδης ούτε την πολιτική βούληση ούτε το τσαγανό να τα βάλει με μεγαλοσυμφέροντα.
Απλά δεν ανανέωσε την σύμβαση που συμπτωματικά έληξε όταν ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου.Το αποτέλεσμα είναι να θεριέψει το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη,αφού ο Πελετίδης ούτε σχέδιο για το κυκλοφοριακό είχε,ούτε έχει σκοπό να δρομολογήσει κάποια λύση.
Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν υπερασπίζονται...με απολύσεις.Δεν λές κουβέντα γαι τις 17 απολύσεις,όπως δεν είπε και ο Κουτσούμπας που λιβάνιζε τον Πελετίδη στο γηπεδάκι ..
Επίσης δεν υπερασπίζεται εργαζόμενους ο Πελετίδης όταν προσλαμβάνει 5μηνίτες απο τον ΟΑΕΔ με συμβάσεις δουλοκτητικού χαρακτήρα-δικά του λόγια-,χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα και καλύψεις,ενώ σαν αντιπολίτευση καταριόταν τον προηγούμενο δήμαρχο για το ίδιο θέμα.
Για το ''σύρσιμο''του Πελετίδη στα δικαστήρια έχω ξαναγράψει αλλά δεν παρακολουθείς.Μια κατάθεση έδωσε στον εισαγγελέα όλη και όλη και το ΚΚΕ το έκανε πονεμένη ιστορία και σήριαλ.Εκτοτε δεν τον ενόχλησε κανείς.Πάλι έχω ξαναγράψει,πως δεν υπάρχει ούτε ένας (1) δήμαρχος στην χώρα που να συμφωνεί με τις απολύσεις Μητσοτάκη.
Αφού λοιπόν βρέθηκες υπερασπιστής του Πελετίδη στις επικοινωνιακές φούσκες,να πούμε τώρα για τις κολοτούμπες του και την ανυπαρξία λύσεων σε μερικά απο τα σοβαρά και φλέγοντα προβλήματα της πόλης.Για να μαθαίνουν όλοι τα κατορθώματα Πελετίδη.
Η πρώτη κολοτούμπα αφορά τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας που σαν αντιπολίτευση δήλωνε οτι έπρεπε να κλείσει απο χθές,και προεκλογικά έταζε να τον κλείσει άμεσα,τώρα δηλώνει πως θα τον κλείσει μετά απο...πέντε χρόνια.Μαζί με τον ΧΥΤΑ δεν δρομολογεί καμμιά λύση για την διαχείρηση γενικά των απορριμάτων.
Το ίδιο για το ιστορικό Παράρτημα.Πάλι κολοτούμπα με αποτέλεσμα να χαθεί το κτίριο απο τον Δήμο.
Δεν υπάρχει βούληση για διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου που κινδυνεύει απο το ΤΑΙΠΕΔ.Εργο ζωής ή θανάτου για την πόλη.Σαν αντιπολίτευση ο Πελετίδης πλειοδοτούσε σε αγωνιστικές κορώνες και καταδίκαζε τους προηγούμενους δήμαρχους.Τώρα τσιμουδιά.
Και φυσικά υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που δεν γίνεται να γραφτούν σε ένα σχόλιο,και που ο Πελετίδης δεν δρομολογεί καμμιά λύση.

17 Ιανουαρίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Θα μπορούσα να ρωτήσω με ποιόν Σύριζα αυτόν που δέχεται την παραμονή στο ΝΑΤΟ ? (άσε την Ε.Ε., αυτή είναι των λαών - δεν το συζητώ, φαίνεται άλλωστε αυτό κάθε μέρα). Όμως δεν θα το κάνω γιατί το ΝΑΤΟ μπορεί να΄ναι και καλό ρε παιδί μου κι ο ελληνικός λόχος του μηχανικού να χτίζει σχολεία , νοσοκομεία και δρόμους στο Αφγανιστάν και οι Αφγανοί να είναι γκάου οι άνθρωποι και γι΄αυτό όπου σταθούν κι όπου βρεθούν να μας βάζουν βόμβες.Για να μη μιλήσω για το νατοικό στρατηγείο της Λάρισσας και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Μαλί. Θα μιλήσω όμως μ' ένα δημοσιέυμα του Ριζοσπάστη την Κυριακή 9 Φλεβάρη του 2014 σελίδα 8 στην στήλη πολιτική. Εκεί αναφέρεται ότι στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς και στο Σωματείο ΟΤΑ Περάματος κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο οι ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!! Αυτό πως το εξηγείτε ? Για να μην αναφέρω ότι ο φασισμός λειτουργεί κυρίως μέσω του πειθαναγκασμού και επιπροσθέτως της εξαπάτησης ενώ η σοσιαλδημοκρατία λειτουργεί μέσω της εξαπάτησης και επιπροσθέτως του πειθαναγκασμού και αυτή τη συνδυαστική σχέση της διαφοράς στη μέθοδο και την ομοιότητα στον κύριο στόχο και ρόλο την έχει καταδείξει ήδη στο άρθο του "Οι κύριοι παράγοντες της παρούσας διεθνούς κατάστασης" Κομμουνιστική Διεθνής , αγγλική έκδοση 1924, τεύχος Νο 6 ο Μουστάκιας ( ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς ντεεεε) έχοντας γράψει αυτολεξί:"η σοσιαλδημοκρατία εκπροσωπεί αντικειμενικά τη μετριοπαθή πτέρυγα του φασισμού".

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 2:13 π.μ.

οι κουκουεδες που είτε έμειναν στο κκε ,είτε μεταπήδησαν στο πασοκ για τρελές μασες,οι λοιποί αριστεροί κκε που κατακυριευσαν το δημόσιο ,διορισμένοι απο πασοκ και νέα δημοκρατία.Όσοι πούλησαν την πένα τους στις εφημερίδες των εργολάβων,όσοι δούλεψαν ως προπαγανδιστες στην τηλεόραση των εργολάβων,όσοι πάλι από αυτούς μπήκαν στις μκο,στις οικολογικές οργανώσεις,όσοι έγιναν πανεπιστημιακοι ελεώ πασοκ ανδρεα και σημιτη .Έτσι σύντροφοι κουκουέδες μην ξεχνιόμαστε είστε οι κάλο διορισμένοι του δημοσίου , οι ποιο καλό ταϊσμενοι αγρότες έξω απο την ΕΕ οι επιδοτήσεις καλές.Έξω απο την ΕΕ γιατί δεν τους πετάτε τις επιδοτήσεις στην μάπα εεεεεεε, Για αυτό μην τρομοκρατείτε τον λαό για τον συριζα είστε χειρότεροι του κατεστημένου

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 3:17 π.μ.

Εγω παντως πειστηκα.
Δεν θα ψηφισω ΚΚΕ

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:08 π.μ.

@Ανώνυμος Γιατί, αδερφέ, πότε το ψήφισες;

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:39 π.μ.

Το γκεμπελισμό σας συριζοπασοκόπουλα εκεί που σας παίρνει
Σε μείωση των δημοτικών τελών για τις κατοικίες του πρώην Δήμου Πάτρας με ταυτόχρονη καθιέρωση, για πρώτη φορά, άλλου συντελεστή πολλαπλάσιου αυτού που υπήρχε για τη μεγάλη ιδιοκτησία, καθώς και μειώσεις για την μικρομεσαία επαγγελματική στέγη, προχώρησε μετά από πρόταση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στη συνεδρίασή του το Σάββατο 15 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

1. Καθιέρωσε νέο συντελεστή για τις μεγάλες επαγγελματικές στέγες (από 750 τ.μ. και άνω) με τιμή 4 ευρώ ανά τ.μ.

2. Μείωσε τα ανταποδοτικά τέλη στις κατοικίες κατά 13% που αφορά το 80% των κατοικιών του Δήμου Πατρέων.

3. Μείωση των ανταποδοτικών τελών της μικρομεσαίας επαγγελματικής στέγης 5,5% σε όλο τον πρώην Δήμο Πατρέων.

Από τη Δημοτική Αρχή υπήρξε δέσμευση για το 2016 οι συντελεστές να καθοριστούν κατά ζώνες με ταξική – κοινωνική κατηγοριοποίηση που φέτος δεν υπήρξε η αντίστοιχη υποδομή για να προχωρήσουν.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης για τις κοινωνικές ομάδες:

Άπορες οικογένειες – πλήρη απαλλαγή, σύνολο 40.000 τ.μ. Δημοτικού τέλους.

Άτομα με αναπηρία άνω του 67% , με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000 €- πλήρη απαλλαγή, σύνολο 53.223 τ.μ. Δημοτικού τέλους. και 5.000€ για κάθε παιδί

Άτομα με αναπηρία άνω του 67% , με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000€ μείωση 50%, σύνολο 53.223 τ.μ. Δημοτικού τέλους και 5.000€ για κάθε παιδί

συνέχεια ...

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:41 π.μ.

συνέχεια ......

Πολύτεκνες οικογένειες και τρίτεκνες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000€ –πλήρη απαλλαγή, 7.500 τ.μ. Δημοτικού τέλους και από 20.000€έως 30.000€ μείωση 50% σε 7.500 τ,μ. Δημοτικού τέλους, και 5.000€ για κάθε παιδί .Σύνολο :15.000 τ.μ. Δημοτικού τέλος.

Μείωση 80% στο Δημοτικό τέλος για α)τα νέα έγγαμα σε α΄γάμο ζευγάρια, έως 40 ετών, τα οποία θα τελέσουν γάμο εντός του έτους 2015 και έχουν σύνολο ετήσιου εισοδήματος έως 20.0000€, 5.000 τ.μ Δημοτικού τέλους και β) τους νέους επιτηδευματίες, με έναρξη επαγγέλματος εντός του οικονομικού έτους 2015, πλην αυτών της εστίασης και αναψυχής, ετήσιου συνολικού εισοδήματος έως 20.000€, 7.500 τ.μ. ανά κατηγορία ήτοι: σύνολο 15.000τ.μ.Δημοτικού Τέλους. Η μείωση αυτή θα ισχύει μόνο για το έτος 2015.

Ακολουθούν αναλυτικά σε πίνακα οι νέοι συντελεστές των Δημοτικών Τελών για οικίες και καταστήματα, ανά περιοχή του Δήμου Πατρέων, έτσι όπως αυτοί διαμορφώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΙ 2014 2015 2014 2015

ΠΑΤΡΕΩΝ 1,95 1,70 3,60 3,40

ΒΙΟ.ΠΑ. 2,50 2,50

ΚΟΙΝ.ΕΛΙΚΙΣΤΡΑΣ 0,64 0,90 0,64 0,80

ΚΟΙΝ.ΜΟΙΡΑΣ 0,64 0,90 0,64 0,80

ΚΟΙΝ.ΣΟΥΛΙΟΥ 0,64 0,90 0,64 0,80

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ

ΚΟΙΝ.ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ 1,20 0,90 1,50 1,20

ΚΟΙΝ.ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙΟΥ 1,20 0,90 1,50 1,20

ΚΟΙΝ.ΘΕΡΙΑΝΟΥ 1,20 0,90 1,50 0,80

ΚΟΙΝ.ΚΑΜΙΝΙΩΝ 1,20 0,90 1,50 1,20

ΚΟΙΝ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΙΪΚΩΝ 1,20 0,90 1,50 1,20

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΤΙΔΟΣ

ΚΟΙΝ.ΟΒΡΥΑΣ 0,55 0,90 0,88 1,20

ΚΟΙΝ.ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ 0,55 0,90 0,88 1,20

ΚΟΙΝ.ΘΕΑΣ 0,55 0,90 0,88 0,80

ΚΟΙΝ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 0,55 0,90 0,88 0,80

ΚΟΙΝ.ΚΡΗΝΗΣ 0,55 0,90 0,88 1,20

ΚΟΙΝ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΒΡΥΣΗΣ 0,55 0,90 0,88 0,80

ΚΟΙΝ.ΠΕΤΡΩΤΟΥ 0,55 0,90 0,88 1,20

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΚΟΙΝ.ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1,00 0,90 1,25 1,20

ΚΟΙΝ.ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ 1,00 0,90 1,25 1,20

ΚΟΙΝ.ΡΟΙΤΙΚΩΝ 1,00 0,90 1,25 1,20

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΡΙΟΥ

ΚΟΙΝ.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΟ 0,62 1,70 1,17 3,40

ΚΟΙΝ.ΣΕΛΛΩΝ 0,32 0,90 0,31 0,80

ΚΟΙΝ.ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ 0,62 0,90 1,18 1,20

ΚΟΙΝ.ΑΚΤΑΙΟΥ 0,62 1,70 1,13 3,40

ΚΟΙΝ.ΔΡΕΠΑΝΟΥ 0,38 0,90 0,68 1,20

ΚΟΙΝ.Κ.ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ 0,47 1,70 0,79 1,20

ΚΟΙΝ.ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ 0,38 0,90 0,68 1,20

ΚΟΙΝ.ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0,62 1,70 1,18 3,40

ΚΟΙΝ.ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ 0,32 0,90 0,30 0,80

ΚΟΙΝ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ 0,62 1,70 0,84 3,40

ΚΟΙΝ.ΑΡΓΥΡΩΝ 0,32 0,90 0,30 0,80

ΚΟΙΝ.ΠΙΤΙΤΣΗΣ 0,32 0,90 0,31 0,80

ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 750τ.μ., ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ Δ.Τ. 2015: 4 €/τ.μ.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

1.15
Εγώ έχω ακόμα σοβαρότερες καταγγελίες για ανίερες συμμαχίες.
Στο σωματείο χειμερινών κολυμβητών της ανω Βλαχοκερασιάς ''Το μακροβούτι'', κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α-ΚΙΔΗΣΟ-ΚΟΔΗΣΟ-ΡΙΚΣΥ-ΠΙΚΣΥ-ΠΙΞΕ-ΔΕΙΞΕ ενάντια στο ταξικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.Χάσαμε το σωματείο και χάσαμε και τα βατραχοπέδιλα των κολυμβητών.

Ακόμα ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών της Πέρα Ρούγας,''Το Τσάι του Βουνού'',καταγγέλει οτι τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α.-ΚΙΔΗΣΟ-ΚΟΔΗΣΟ-ΡΙΚΣΥ-ΠΙΚΣΥ-ΠΙΞΕ-ΔΕΙΞΕ,σε ανίερη συμμαχία μάζεψαν όλο το τσάι της περιοχής Πέρα Ρούγας,και έτσι ματαιώνονται τα ταξικά απογευματινά των Κυριών του Συλλόγου με αγωνίστριες του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
Για περισσότερες καταγγελίες διαβάστε Ριζοσπάστη.ΝΕΑ,Πρώτο Θέμα,Βραδυνη,Ελεύθερη Ωρα,''Μουστάκια Νο 6'' (Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς) και ακούτε καθημερινά Γιώργο Τράγκα.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 10:28 π.μ.

ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Γιατί κάθεσαι και λες ψέμματα 12:39?
Ποιούς απόλυσε ο Πελετίδης? Τα 5μηνα εννοείς? Ο Πελετίδης είναι επίτροπος και κυβέρνηση? Ο Πελετίδης υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής και κάνει προσλήψεις προσωπικού? Ο Πελετίδης δεν θέλει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή αυτοί που υποστηρίζεις εσύ?
Αλλά καλά "να πάθει", που δεν άφησε να γίνει έλεγχος στις "μαιμούδες" μονιμοποιήσεις με το διάταγμα Παυλόπουλου στο δήμο στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στη λογική (σωστή) ότι η εργασία είναι το μεγαλύτερο δικαίωμα. Καλα "να πάθει" με την έννοια μήπως είσαι και εσύ κανένας απο αυτούς , γιατί κάτι τέτοιο υποψιάζομαι, σαν να σε ακούω κιόλας...
Όσο για αυτα που λες πως γίνονται η δεν γίνονται στη Πάτρα, είναι πρωτόγνωρα και πρωτοποριακά (και στους παιδικούς, και στα δημοτικά τέλη, και για τις ελιες, που κοροιδεύεις, και για τους μετανάστες και τους ρομά και τα παρκόμετρα και παντού )και ο κόσμος στη Πάτρα τα βλέπει αν και ο άνθρωπος είναι μόνο 6 μήνες (τυπικά απο 1/9/14).
Μήπως σε έβαλε να λες αυτά που λες ο Κούγιας , που του πήρε απο την ΠΑΕ Παναχαική το Παμπελοποννησιακό στάδιο για να το δώσει στο λαό και στη νεολαία της περιοχής να αθλείται?
Ακόμα δεν μπορείτε να χωνέψετε πως το ΚΚΕ πήρε το Δήμο της Πάτρας, χωνέψτε το καλά , πήρε το δήμο και θα τον κάνει όπλο στα χέρια του λαού.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 12:17 μ.μ.

12.38 γεια σου Μενιο ζεις ακομα ρε θηριο

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 1:06 μ.μ.

Χαίρομαι που θεωρείς την Τζακρη ... "λάσπη". Τράβα να την ψηφίσεις τώρα

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

Αυτή η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζει στην εξουσία μου θυμίζει τον Πάγκαλο!

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 2:56 μ.μ.

@Ανώνυμος

Τι λες ρε γκεμπελς??? Εχετε στησει με τις ΜΚΟ τρελλη μασα εδω και χρονια οι συριζαιοι και μας λες για ΜΚΟ? Που ολο το καλοβολεμενο διορισμενο ΠΑΣΟΚ εχει ερθει στο ΣΥΡΙΖΑ? Κατα τα αλλα τους ΚΚΕδες διοριζαν ε? Α ρε λαμογια ψευτες και κλεφτες. Σας θελουμε κυβερνηση με αυτοδυναμια. Θα φατε τοση φαπα που δεν θα εχει ξαναγινει τετοιο πανηγυρι παιδακια του Λαλιωτη ολα εδω πληρωνονται απο τις 26 και μετα αρχιζει το γλεντι...

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:20 μ.μ.

Προς Πατρινό κνίτη και όλους τους κνίτες που έχουν καταλάβει το Β.Κ.και γράφουν οτι βλακεία τους παρουσιάζει το ΚΚΕ.

Η επιστολή της απολυμένης απο τον Πελετίδη Κωνσταντίνας Μπόμπολα.Για να δούν όλοι ποιός λέει ψέμματα και ποιός όχι.Για να διαπιστώσουν όλοι πως ο Δήμος δεν είναι όπλο στα χέρια του λαού,αλλά εργαλείο και φέουδο στα χέρια του ΚΚΕ για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

''Αξιότιμε κ.δήμαρχε.
Στις 8-1-2015 μου κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή απο 2-1-2015 και υπό τον παραπλανητικό τίτλο ''ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ,αλλά ουσιαστικά ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 1-4-2015 ΣΎΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ.
Κύριε Δήμαρχε,με όλο τον σεβασμό στο προσωπό σας,αντιλαμβάνεσθε οτι δεν είναι καθόλου ευχάριστο στις μέρες μας να σε απολύουν και να είσαι απλήρωτη αν και παρέχεις ανελλιπώς και προσηκόντως τις υπηρεσίες σου για χρονικό διάστημα άνω των 6 ετών!
Είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ως άνθρωπος 42 ετών σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών το ένα ανήλικο και το άλλο ενήλικο κορίτσι που σπουδάζει,να διατυπώσω την διαμαρτυρία μου γιατί μέσα στο καταχείμωνο καταγγέλετε την σύμβαση εργασίας μου.Με ΑΠΟΛΥΕΤΕ!!!
Σας ΔΗΛΩΝΩ όμως.
1.Εμμένω στην σύμβαση εργασίας μου και θεωρώ την απολύσή μου ΑΚΥΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.
2. Αρνούμαι κατά λέξη και στο σύνολό της την ως άνω απο 2-1-2015 εξώδικη δήλωση κλπ.των εκπροσώπων σας η οποία βρίθει ανακριβειών και ανυπόστατων γεγονότων.
3.Θα προσφύγω ως έχω δικαίωμα στα αρμόδια Δικαστήρια για να βρώ το δίκιο μου''

Η ανακοίνωση τώρα που εξέδωσε το Ε.Κ.Π για τις νέες 16 απολύσεις στον Δήμο της Πάτρας απο τον Κοινωνικό Οργανισμό(ΚΟΔΗΠ)
Την ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Ε.Κ.Π Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου αναφέρει:
''Πρόκειται για πενταμηνίτες εργαζόμενους (μάγειροι,νηπιαγωγοί,γυμναστές,ψυχοθεραπευτές κλπ)οι οποίοι είχαν προσληφθεί απο 27-10-2014 με σύμβαση μέχρι τις 26-3-2015 και τους ζητήθηκαν και κατέθεσαν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την προσληψή τους.Πρίν λίγες μέρες τους ξαναζητήθηκαν τα ίδια έγγραφα απο τις υπηρεσίες του ΚΟΔΗΠ! Οι υπηρεσίες του ΚΟΔΗΠ ενώ έπρεπε να στείλουν έγκαιρα πλήρη φάκελο στον Επίτροπο δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα οι 16 εργαζόμενοι να φαίνονται σαν ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ στον ΚΟΔΗΠ και να μην μπορούν να πληρωθούν.
Επισημαίνεται δε,οτι εργάζονται απο τον Οκτώβρη χωρίς να έχουν πάρει ούτε 'ενα ευρώ!!Το αποκορύφωμα είναι οτι απο χθές 15-1-2015 ο ΚΟΔΗΠ διέκοψε τις συμβάσεις τους!!!
Θεωρούμε άκρως υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ Θεόδωρο Τουλγαρίδη για την αναεπάρκεια των υπηρεσιών του ΚΟΔΗΠ,καθώς υπεύθυνο και τον Δήμαρχο Πελετίδη για την κακή λειτουργεία του Δήμου.
Καλούμε τον Δήμο άμεσα να αποκαταστήσει την οικονομική εκκρεμότητα των 16 εργαζομένων,όπως να γίνει άμεσα και η ανάκληση της απολυσής τους μέχρι την λήξη του πενταμήνου στις 26-3-2015''καταλήγει η ανακοίνωση.
Τα υπόλοιπα που γράφεις έχουν απαντηθεί,και δεν νομίζω πως χρειάζονται να λέμε τα ίδια συνεχώς.
Και βέβαια κανείς υπερασπιστής του Πελετίδη δεν λέει κουβέντα ούτε για τις αθετήσεις του,ούτε για την παντελή αδράνεια να δρομολογήσει λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης,όπως τα θέτω σε προηγούμενο σχόλιο.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 9:29 μ.μ.

Κουκουεδάκια για τα προγράμματα της Ε.Ε. που έπαιρνε η Ομοσπονία Οικοδόμων,<< η Ταξική>> έχετε κάτι να πείτε; Κατά τα άλλα είσαστε κατά της Ε.Ε.;;;!!! και πολεμάτε για την αποχώρηση αφού όμως γίνει πρώτα σοσιαλισμός, αυτό το δεύτερο το κρύβει, ο γραμματέας σας επιμελώς για να μη σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Γιατί θα ψηφίσουμε την κυριακή για την στρατηγική που έχετε όντως διαφορές με του συριζαίους ή για την κατάργηση των μνημονίων; Δεν καταλαβαίνετε ότι η μονταζιέρα του περισσού δεν περπατάει και γινόσαστε καταγέλαστοι. Ο παπαρηγο-κουτσουμπας είπε ποτέ τον σαμαρά θρασύ και ξετσίπωτο όπως είπε το τσίπρα;;. Ξέρουμε ότι είναι διαβρωμένο το κόμμα σας από την αστική τάξη, αλλά τόσο πολύ δεν το περίμενε κανείς.¨εχετε ξεβρακωθεί πια και δεν κρατάτε τα προσχήματα ότι δίνεται καθημερινά εξετάσεις στο σύστημα. Νισάφι. Διαχειριστικός έλεγχος δεν θα γίνει μόνο στο χρέος αλλά και στην τυποεκδοτική και τις υπόγειες πωλήσεις του 902. Θα βγουν τότε πολλά στη φόρα και σας συνιστούμε να βρείτε τον πιο βαθύ υπόνομο να κρυφτείτε από τώρα.Κάτι ξέρουμε στα τόσα χρόνια που σας φάγαμε στη μάπα.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 10:29 μ.μ.

Δεν πρεπει, λεει ο άλλος πιο πάνω, να καπηλεύεται το ΚΚΕ την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην χώρα γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προεκταση του ΚΚΕεσωτ. άρα εχει τις ιδιες παρακαταθήκες. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ εχει και τις ιδιες παρακαταθηκες με τον ΣΥΝ του '92 που ψήφισε το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και όσα ονόματα-πλατφόρμα κλπ να αλλάξατε αυτοί θα είστε. Διαχειριστάκια της κακιάς ώρας. Όσο πλησιάζεται στην εξουσία μου φαίνεται αρχίζετε και λαλείτε.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

@17 Ιανουαρίου 2015 - 2:56 μ.μ.@ άσε ρε κουκουεδακι ούτε από πολιτική ούτε από σοβαρότητα , καλοβολεμένοι που συνεχίζουν να ονειρεύονται αγώνες και επαναστάσεις δήθεν λαϊκοί αγωνιστές να εκμεταλλεύονται το μαγαζάκι .......του δημοσίου Ξανά ζεσταίνετε τα παλιά μπαγιάτικα συνθήματα σας , την ιδαιολογια της αριστεράς την καταντήσατε σαν παλιά ξερά μαρούλια .Η φάπα σε σας τους γραφικούς των Βορείων Προαστίων του 4% .Στις 26 Ανατροπή με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ενώσουν τη φωνή τους με ΣΥΡΙΖΑ
φατων Βορείων Προαστίων

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 11:14 μ.μ.

8.29 Εξοδος απο την Ε.Ε την στιγμη που η εργατικη ταξη θα παρει την εξουσια. Την κυριακη θα ψηφισουμε για ισχυρη εγατικη λαικη αντιπολιτευση απο την στιγμη που την δευτερα το πρωι οι καπιταλιστες θα ειναι εδω.Για τα υπολοιπα εχουνε προσπαθησει καλυτεροι απο εσας και αποτυχανε εδω ειμαστε λοιπον. Το 1991 πραγματικα ξεβρωμισαμε απο πολλα σκουπιδια 8.20 Εγω φιλικα στο λεω γελιοποιησε με αυτα που γραφεις γελανε και οι πετρες μαζι σου

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 11:23 μ.μ.

10.29 την πάτησες κνίτη.
Αν είναι έτσι,τότε το κκε που ψήφισε Βάρκιζες,Καζέρτες και Λίβανους δεν είναι απλά προέκταση,αλλά συνέχεια του ίδιου σταλινικού μορφώματος απο την εποχή εκείνη.
Υ.Γ.Αρχίζουν απο τώρα και συζητάνε στον Συριζα οτι πρώτη τους δουλειά μαζί με τα μεγκαλοκάναλα θα αρχίσουν το ψάξιμο στο ξεπούλημα της συχνότητας του 902.
Καήκατε αν είναι αλήθεια.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

@1028
Μην ξεχνάς πως την εκλογή ο Πελετίδης την οφείλει καθαρά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας απο την Πάτρα ζήτησε να ψηφιστεί ο Πελετίδης στον δεύτερο γύρο.Ολες οι Αριστερές παρατάξεις ζήτησαν στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν οι Πατρινοί Πελετίδη.Αν δεν βοηθούσε όλη η Αριστερά ενάντια στον δεξιό υποψήφιο ο Πελετίδης δεν έβλεπε δημαρχία ούτε με το κιάλι.
το αντίθετο έκανε το κκε όπου υπήρχε συριζαίος υποψήφιος
Αυτό να το χωνέψει καλά το κκε.Στις 25 δεν θα ξεχάσει κανείς τα αίσχη του.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 12:30 π.μ.

11.14
Δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση ρε ΠΑΝ.Ο κόσμος πάντα ψηφίζει για κυβέρνηση.Κανένα κόμμα στο κόσμο δεν λέει ψηφίστε με για να βγώ αντιπολίτευση.Μόνο εσείς το λέτε ρε φουκαράδες
Πιό παλιά ο κόσμος σάς λυπόταν και χαράμιζε και κανα ψήφο.Τελειώσαν αυτά τώρα.Δεν σας λυπάται κανένας.
Θα φάτε μαύρο που θα χορτάσει η ψυχή σας.Θα βάλετε και στα μπατζάκια σας.
Α! και πούσαι ΠΑΝ.Οταν πάρτε την εξουσία μην ξεχάστε να βγείτε απο την Ε.Ε.Σε πόσους αιώνες υπολογίζεις να την πάρετε;
Μέχρι τότε καλά είναι και μέσα στην Ε.Ε.Μασουλάνε τα ΕΣΠΑ οι δήμαρχοι του ΚΚΕ και πουλάνε αγωνιστιλίκι.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 2:28 μ.μ.

Απο πυ και ως που ψηφιζουμς κυβερνηση?
Γραφει κανενα ψηφοδελτιο ...κυβερνηση ?

Σας τα χωνει καλυτερα ΣΥΡΙΖΟμποτ εδω.....


http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_67.html

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 4:58 μ.μ.

Αφου ο Τσιπρας ειχε τοση επιρροη στο λαο της Πατρας γιατι δεν βγηκε ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ στο δευτερο γυρο?
Επισης ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πατρα εκανε οτι μπορουσε για να μη βγει ο Πελετιδης και να βγει ο Νεοδημοκρατης. Οποτε τα παπατζιλικια αλλου.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 5:04 μ.μ.

Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι.
Περιοχες οπου ο ΣΥΡΙΖΑ επαιρνε ψηφους οταν ητα στο 4% ηταν τα Βορεια Προαστια. Στις λαικες συνοικιες ελεγες ΣΥΡΙΖΑ και νομιζαν οτι ειναι ομαδα του τοπικου. Αντιθετα το ΚΚΕ παντα ειχε προπυργια σε δυτικα και Πειραια.
Καταλαβες μικροαστουλη?

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 5:32 μ.μ.

Προς ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ακόμα περιμένω να δω ένα σχόλια μου , που αντιπαρατίθεται στο άρθρο αυτής της ανάρτησης και ξεκινούσε " Προς τον άνεργο νεολαίο ή ενεργό απατεώνα".
Το μπλογκ είναι δικό σας και εσείς καθορίζετε τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να αναρτηθεί, αυτό δεν με πειράζει καθόλου, γιατί και εγώ γνωρίζω που στέλνω τα σχόλια μου.
Υπέθετα ότι το πλαίσιο που καθορίζει την δημοσίευσει ή όχι ενός σχόλιου είναι να μην είναι υβριστικό , να μη διαβάλλει πρόσωπα και καταστάσεις πίσω από την ανωνυμία, να έχει πολιτικό σκεπτικό και επιχειρήματα ανεξάρτητα απο τον πολιτική τοποθέτηση του σχολιάζοντα.
Τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας είναι προφανώς διαφορετικά, μπορεί ένα σχόλιο να είναι ειρωνικό, να είναι πολεμικό ή να έχει άλλα χαρακτηριστικά.
Εγώ ούτε επιδιώκω ούτε μου αρέσει να νουθετήσω κανένα, ιδεολογική αντιπαράθεση κάνω, όπως φυσικά εγώ την αντιλαμβάνομαι με μαρξιστική-λενινιστική πάντα σκέψη.
Μου αρέσει που και άλλοι κάνουν το ίδιο ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους αλλά τέλος πάντων είναι ένα "φόρουμ" ανταλλαγής απόψεων με οξύτητα, με αμφισβήτηση και πολλές φορες και ολίγον χουλιγκανισμό.
Έως εδώ οκ.
Αλλά η απορία μου γιατί το συγκεκριμένο σχόλιο δεν αναρτήθηκε παραμένει, δεν θέλω να μου απαντήσετε γιατί δεν θα μου απαντήσετε απλά ζητώ να το δημοσιεύσετε. Όχι πως λέω τίποτα σοφίες, μπορεί να λέω και μ@@κιες αλλά είναι θέμα ηθικής τάξης και για αυτό επιμένω.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 8:16 μ.μ.

@12:30 κλπ
Συριζαίοι έχετε πολύ πλάκα ρε σεις... Μόλις καταλάβατε ότι δεν τρώει ΟΛΟΣ ο κόσμος το κουτόχορτο που σερβίρετε, πέφτουν οι ψευτομάσκες της "επίθεσης φιλίας" και σας βγαίνει ανεξέλεγκτος ο οχετός αντικομμουνισμού, παραληρήματα λάσπης που θα τα ζήλευε και η Αυριανή, και ο Πάγκαλος και ο Καρατζαφέρης και όλοι οι ναζί της ΧΑ μαζί. Δεν πειράζει όμως, να σας βλέπει ο κόσμος και να σας μαθαίνει σιγά-σιγά (όσοι δε σας ξέρουν ακόμα)... Μη χαλιέστε τόσο, θα κάνετε κυβέρνηση με τους ομοίους σας, και είναι και πολλοί, και οι πρόθυμοι κοινοβουλευτικοί αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί μαϊντανοί-παρατρεχάμενοί σας (ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Και ακου το μια και καλή μπας και το χωρέσει η κούτρα σου- Δεν ξέρω άμα ψηφίζεις για κυβέρνηση εσύ (άραγε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 4% πάλι για κυβέρνηση τον ψήφιζες ή μήπως το ριχνες ΠΑΣΟΚάρα?-χαχα). Εμείς ψηφίζουμε το κόμμα που υπερασπίζεται το δίκιο της τάξης μας, το ΚΚΕ για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να παλεύουμε αύριο που θα παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα η νέα κυβέρνηση της "αριστεράς". Μέχρι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του, μέχρι να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και την εξουσία από τα αφεντικά...
Γερά με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

Το νέο σύνθημά σας. Σας τα ετοιμάζουμε για να μην κουράζεστε εσείς και ο σ. Κουτσούμπας:

"KKE δυνατό στο 3%"

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2015 στις 11:18 μ.μ.

9.58 Αρα θα επρεπε να εισαι χαρουμενος και να μην ασχολεισαι ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Δικο μας ειναι το ΚΚΕ οτι γουσταρουμε κανουμε ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 8:54 π.μ.

Το νέο σύνθημά σας. Σας τα ετοιμάζουμε για να μην κουράζεστε εσείς και ο Τσιπραντρεου.

"Η ελπιδα ερχεται με το τρενο του ΠΑΣΟΚ"

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 9:44 π.μ.

@11.18

Τέτοιοι μ@λ@κες έμειναν στο Κόμμα και γι αυτό θα πάει κατά διαόλου

19 Ιανουαρίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

Το ΚΚΕ να απαντήσει:

Ν. Σοφιανός: Το ΠΑΜΕ ήταν το μόνο που ήταν αντίθετο με απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_1.html

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

Ρώτησα την εργαζόμενη καθαρίστρια γυναίκα μου και μου είπε πως ο "Άνεργος Νεολαίος" έχει δίκιο.
Το ΚΚΕ φταίει για όλα.
Κάθεται και καταγράφει ολοκληρωμένα τα τσιτάτα και όχι αποσπασματικά:
"Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο, για να σώσουμε ό, τι πρέπει" λέει ο Λένιν και ο Μαρξ προσθέτει "αρκεί να μην μας γαμήσει ο διάολος και μας τα πάρει όλα".
Τέλος πάντων, ο άνεργος νεολαίος έχει σε όλα δίκιο.
Εργαζόμενος Κωλόγερος

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 2:45 μ.μ.

Δεν πειράζει "αριστεροί", ας απογοητεύεστε!!! θα 'εχετε τους πασόκους να σας παρηγορούν μέσα στην απέραντη "απελπισία" που θα έχετε, που δεν καταφέρατε να διαλύσετε το ΚΚΕ,όπως ήταν και οι οδηγίες αυτών που υπηρετείτε, με τις θέσεις σας, το πρόγραμμά σας και την πρακτική σας σε όλα τα πρωτοβάθμιε, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις της εργατικής τάξης. Και τί απολογισμό θα δώσετε τώρα!!! Πραγματικά σας καταλαβαίνω!!! Ξέρεις τί είναι να υπόσχεσαι στην αστική τάξη το κτύπημα του ΚΚΕ, αυτή να σε πηγαίνει μέσα σε μια εβδομάδα από το 3% στο 27% και το ΚΚΕ να μένει αλώβητο?? Παιδιά, πέστε στην "αριστερή" Τσακρη, να σας παρηγορήσει!! Εσείς την δουλειά σας και εμείς με το ΚΚΕ την δική μας, στους δρόμους με τον λαό. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 2:52 μ.μ.

Προς τους αισχρούς ψεύτες που αναφερονται σε 16 απολύσεις από το Δήμο Πατρέων η απάντηση βρίσκεται εδώ: http://pamepatras.blogspot.gr/2015/01/16.html . Συγνώμες για τα ψέματα ας μην περιμένουμε. Τη δουλεία τους κάνουν.

Θα ακούσουμε πολλά ακόμη αυτές τις μέρες. Συνηθισμένοι οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και νυν αριστεροί σε τέτοια. Συνηθισμένοι και οι ΝεοΔημοκράτες με ανάλογες ψευτιές και τρομοκρατία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα της ψευτιάς για το λαό και της κολωτούμπας για την ΕΕ και τα μονοπώλια. Και το υπηρετουν καλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι κολαούζοι τους.

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 3:41 μ.μ.

ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Αυτός ο ελεεινός που έγραψε για τις απολύσεις στο Δήμο Πάτρας, τι λέει τώρα μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Πελετίδη?
Άκουσον άκουσον επιχείρημα έβγαλαν ανακοίνωση οι συνδικαλιστές της μαφίας που λέγεται ΠΑΣΚΕ και όλες τις αθλιότητες τους τις έκαναν σημαία οι συριζαίοι. Είπαμε πήρατε τα χούγια τους αλλά εσείς τους ξεπεράσατε.
Λίγη τσίπα δεν έχετε, άντε να πάρετε και αυτοδυναμία στη κυβέρνηση για να δούμε σε ρεμεικ το τρισάθλιο ΠΑΣΟΚ.
Σας τσούζει η Πάτρα και που την πήρε το ΚΚΕ και που κάνει ο κ. Πελετίδης πραγματικά αριστερή πολιτική στα πλαίσια ενός δήμου εννοείται.

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 3:57 μ.μ.

(προς τους άθλιους συκοφάντες της αγωνιστικής δημοτικής αρχής της Πάτρας):

Ο Δήμος Πατρέων ούτε έκανε, ούτε πρόκειται να κάνει απολύσεις ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, απαντώντας σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τα οποία αναφέρουν ότι οι 16 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων απολύθηκαν.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Κ. Πελετίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όπου κι αν προέρχονται αυτά.

Ο Κ. Πελετίδης σημείωσε:

«Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν δημοσιεύματα, αλλά και ανακοινώσεις που ανακαλύπτουν απολύσεις στο δήμο, οι οποίες όμως είναι ανύπαρκτες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη για να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πολιτική συνέπεια της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα στη σταθερή απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι πιεστικές ανάγκες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και τομείς. Η Δημοτική Αρχή ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις.

Γι' αυτό προειδοποιούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όποιους και για οποιοδήποτε λόγο και αν παίζονται.

Οι 16 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό παλεύουν μαζί με το Σωματείο τους με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και το ΔΣ του Οργανισμού ενάντια στην άρνηση του αρμόδιου επιτρόπου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, με το επιχείρημα ότι οι 16 συμβασιούχοι δεν καλύπτουν ανάγκες και ότι το υπάρχον προσωπικό μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ και τη Βοήθεια στο Σπίτι.

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος παρεμβαίνει προκλητικά και σκόπιμα για να μην καλύψει ο δήμος πιεστικές ανάγκες, να μην επεκτείνει το δίκτυο των παιδικών σταθμών για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Προσπαθούν με όλα τα μέσα να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών συνεταιρισμών που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επεκτείνουν τη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές. Όσο για τους λασπολόγους, τους αξίζει μόνο η περιφρόνηση».

Σε ανακοίνωσή της και η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» - οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηλιτεύουν το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και μάλιστα στις 15 Γενάρη!

«Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους ίδιους τους εργαζόμενους, με το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ που βρίσκεται στο πλευρό τους, αλλά και με τον κοινωνικό οργανισμό του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις, ότι οι 16 εργαζόμενοι θα εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας από την κυβέρνηση να πληρωθούν, αλλά και για το σύνολο των δικαιωμάτων τους και ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν, να λειτουργήσουν οι δομές και οι υπηρεσίες του οργανισμού, ότι στηρίζει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων και των γονιών στην εναντίωσή τους σε αυτή την εξέλιξη. Μας δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: Γιατί η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο μιλάει για απολύσεις; Επίσης, πρέπει να πούμε ότι η ανακοίνωση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο και για το ζήτημα αυτό δεν τοποθετήθηκαν οι δυνάμεις της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης».

http://902.gr/eidisi/topika-nea/59520/o-dimos-patreon-oyte-ekane-oyte-prokeitai-na-kanei-apolyseis

19 Ιανουαρίου 2015 στις 7:52 μ.μ.

Δεν βλεπω παντως παραπανω ενδιαφερον για την πατρα.Τι εγινε τελικα?
Προφανως οταν εχεις παρει ολο το πασοκ γιατι να μην χρησιμοποιησεις και τις μεθοδους του.Ουτε για φτυσιμο πλεον.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
19 Ιανουαρίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

Σύντροφοι, η πολυήμερη αποχή μας δεν είναι τυχαία. Με οργή, θυμό και ταξική αγανάκτηση ενημερώνουμε τους αναγνώστες του ΒΑΘΥ ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Λέσχης Φίλων ΠΑΝ, μία μικρή φραξιονιστική μειοψηφία προσπάθησε να περάσει ψήφισμα στήριξης στη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε τη Λέσχη Φίλων ΠΑΝ ως σεχταριστική και αποκάλεσε το Δάσκαλο ημίτρελλο δογματικό και αστοιχείωτο.

Όπως είναι φυσικό, η θρασύτατη αυτή φράξια διαγράφηκε αυθημερόν από τη Λέσχη Φίλων ΠΑΝ. Πληροφορούμαστε, όμως, ότι συνεχίζει τη δράση της και το προβοκατόρικο έργο της με το όνομα «Λέσχη Φίλων ΠΑΝ - ρεφορμιστές, οπορτουνιστές» . Σύντροφοι, μην τους πιστεύετε. Είναι ασφαλίτες και πράκτορες της Κουμουνδούρου. Η προβοκάτσια δε θα περάσει. No passaran

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 9:02 μ.μ.

Οι κολλητοί του Ακη Τζοχατζόπουλου, κάτι κοτσακάδες και σία, πιάσανε δουλειά, την μόνη δουλειά που ξέρουν, προβοκάτσιες και αυριανισμό. Οι κολλητοί αυτοί, στενοί συνεργάτες του μεγάλου "σοσιαλιστή" πασόκου Ακη, φορέσανε κουκούλες και υποδύονται τους "συριζαίους αριστερούς" !!! Οπως ξεφτίλισαν την λέξη "αλλαγή", έτσι ξεφτιλίζουν και τώρα την λέξη "αριστερά". Ισως και καλύτερα. Για να τελειώνουμε με τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς, και να περάσουμε πλέον, στους πραγματικούς διαχωρισμούς, με το κεφάλαιο ή με τον λαό. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

Κεράσια και Κρίνοι
19 Ιανουαρίου 2015 - 2:11 μ.μ.
Το ΚΚΕ να απαντήσει:
Ν. Σοφιανός: Το ΠΑΜΕ ήταν το μόνο που ήταν αντίθετο με απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις
http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_1.html
--------------------
Ο λαός των καθηγητών έστειλε στο διάολο το ΠΑΜΕ και προχώρησε στην απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η νίκη ήταν περιφανής και το ΚΚΕ έμεινε με το 4% του να μην θέλει κοινωνικούς αυτοματισμούς μεταξύ καθηγητών και μαθητών-γονέων.
Το 27% του Σύριζα μαζί με όλες τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις οργάνωσαν μία απεργία να την πιεις στο ποτήρι. Τέτοια μούρλια ήτανε που η Κερασιά θα γράψει ένα αντίστοιχο βιβλίο σαν την ιστορία των Χαλυβουργών αλλά με τους καθηγητάδες να χάνουν την δουλειά τους.

Ξύπνα, Σκοπιά και άλλα παρεμφερή τα μοιράζουν οι γιαχωβάδες αλλά άλλοι τα πίνουν.

ΥΓ.Αγαπητή Κερασία σε προηγούμενο σχόλιο έγραψες "...δεν θέλω να με αναδημοσιεύεται εδώ...". Σήμερα γιατί μας έφερες την πραμάτεια σου και μας την άνοιξες μπροστά μας; Δεν αντέχουν και πολύ τα μάτια από την πχιοτητα των κειμένων σου και τον τετραγωνισμό των επιχειρημάτων σου...
Σεκλέτης

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ (ρεφορμιστές-οπορτουνιστές)
20 Ιανουαρίου 2015 στις 12:08 π.μ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, κάποτε έρχεται η ώρα που αποκαλύπτεται μπροστά σου ολόκληρη η αλήθεια και τότε απορείς που δεν την έβλεπες τόσο καιρό. Δυστυχώς, σύντροφοι, ο Δάσκαλος αποδεικνύεται φελλός και είναι ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί το σατανικό σχέδιο Κουτσούμπα.
Αντιγράφουμε από το http://tathrasimia.blogspot.gr/

"Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο ανοχής σε κανέναν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές", ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ σε άλλη δήλωσή του αναφέρει " Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας. Επιδιώκει να εκβιάσει όσους νοιώθουν αριστεροί. Λίγη τσίπα δεν βλάφτει!"

Σκληρές δηλώσεις από το Γ.Γ του ΚΚΕ, που σε πρώτη ανάγνωση κόβουν την όρεξη του ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται στήριξη της κυβέρνησής του από το ΚΚΕ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή μήπως είναι κάτι άλλο;

Μήπως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κλείσιμο του ματιού στους χαλαρούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ – αυτούς που δεν είναι δεσμευμένοι με όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης – ώστε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει αυτοδυναμία και το Κόμμα να έχει πετύχει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:
να έχει βοηθήσει με τον τρόπο του να αποκτήσουμε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και από την άλλη να μην έχει φανεί αναξιόπιστο στους σκληρούς ψηφοφόρους του αναγκαζόμενο να δώσει ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι κι αλλιώς, οι σίγουροι-ταγμένοι ψήφοι στο Κόμμα είναι μετρημένοι ένας προς έναν. Τελευταίες μετρήσεις τους ανεβάζουν στο 5,42%, ένα ποσοστό που δε χαλάει καθόλου τους κύκλους του Περισσού. Μπαίνει στη Βουλή άνετα.

Τελικά, ο Κουτσούμπας αποδεικνύεται μαιτρ της τακτικής, τόσο που θα ζήλευε και ο Λένιν και βουλώνει τα στόματα όλων όσοι τον θεωρούσαν βόδι


Συντρόφισσες και σύντροφοι, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα διατηρήσουμε το όνομά μας παρά την απογοήτευση που πήραμε από το Δάσκαλο. Έτσι κι αλλιώς και το ΚΚΕ κομμουνιστικό κόμμα λέγεται ακόμα

20 Ιανουαρίου 2015 στις 2:45 μ.μ.

19 Ιανουαρίου 2015 - 10:54 μ.μ.

Ναι, τώρα πες μας τι είναι αυτά που λέει ο Σοφιανός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διαχείρισης, εσείς που του κάνετε κριτική εξ αριστερών γιατί υιοθετήσατε τη ρητορική της κυβέρνησης για μη απεργία μέσα στις εξετάσεις, εκβιασμού της κλπ, γιατί στην ΑΔΕΔΥ προτείνατε απεργία στις 14/5/2013 ημέρα των ΓΣ ΕΛΜΕ; Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απάντηση για τη δική σας στάση που την ομολογεί στο βίντεο καθαρά ο Σοφιανός ήδη από τις 7/5/2013.

Στις αναδημοσιεύσεις ενδέχεται να γραφτούν δεκάδες σχόλια τα οποία δεν μπορώ να απαντώ, ούτε να σβήνω τα κακοήθη, δεν είναι δικό μου blog. Το λινκ το έβαλα εδώ για ευνόητους λόγους, γιατί αυτή σας η στάση στη συγκεκριμένη απεργία που δηλώνεται με σαφήνεια από τον Σοφιανό, δεν συνάδει με την επαναστατική κριτική και πολεμική που αναπτύσσετε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Με λίγα λόγια, την εξουσία δεν τη θέλετε, επανάσταση δεν θέλετε γιατί εδώ αποδεικνύεται οτι ακόμα κι όταν θέλει η βάση της βάζετε προσκόμματα, επομένως τι ρόλο παίζει το ΚΚΕ; Αυτό να απαντήσετε. Προκαταλαμβάνει ο Σοφιανός από τις 7/5/2013 και λέει όχι σε απεργία μέσα στις εξετάσεις, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας μπλα μπλα, πάτε στην ΑΔΕΔΥ και προτείνετε απεργία στις 14/5/ ημέρα που δεν υπάρχουν καν μαθήματα γιατί είναι ημέρα ΓΣ των ΕΛΜΕ, αυτά όλα πώς συνάδουν με την υπερεπαναστατική κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ;

20 Ιανουαρίου 2015 στις 3:27 μ.μ.

Οριστε και τα τελευταία ρεζιλίκια του ΚΚΕ! Προεκλογική συγκέντρωση την ίδια μέρα με του ΣΥΡΙΖΑ, ημέρα που παραδοσιακά την κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση!

http://www.avgi.gr/article/5236381/k-poulakis-protofanes-na-ginetai-tin-pempti-i-proeklogiki-sugkentrosi-tou-kke

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2015 στις 5:12 μ.μ.

Ωρε κεράσια, κρίνοι και άλλα μπουμπούκια, ζητήστε ένα συγνώμη για τη λάσπη σχετικά με τον Πελετίδη και την Πάτρα που πετάγατε ομαδικά.
Το ήθος της αριστεράς που πρεσβεύετε δεν περιλαμβάνει την αυτοκριτική; Μετά βεβαία μπορείτε να συνεχίσετε τη λάσπη και τις βρωμιές με Σοφιανούς, με το κίνημα της πατάτας, κ.α. Παλιά σας τέχνη κόσκινο.

Τελικά, η Αυριανή με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τα κότερα του Φλωράκη δημιούργησε σχολή... Σε καλό δρόμο είστε!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2015 στις 7:01 μ.μ.

@Κεράσια και Κρίνοι
Είστε φασιστοειδή:
Γ. Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ
http://www.902.gr/eidisi/ekloges-genari-2015/59317/g-gkiokas-o-syriza-prospathei-na-empodisei-ti-sygkentrosi-toy-kke

Με άθλιες συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κ. Πουλάκη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπου του στη διακομματική επιτροπή, προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη. Ο Κ. Πουλάκης με δήλωσή του κατηγορεί το ΚΚΕ για «ανίερες συμμαχίες», επειδή έγινε δεκτή από τη διακομματική επιτροπή η απόφασή του να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη, μέρα που -κατά τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- «παραδοσιακά εδώ και 40 χρόνια ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη διακομματική επιτροπή τονίζει:

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά.

Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει.

Άλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο, ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει.

Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 19.00, δίνοντας απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ».

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2015 στις 8:14 μ.μ.

ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Επειδή ο γκεμπελίσκος , που έχει καταπιεί τη γλώσσα του για τις αθλιότητες, που έστελνε περί δήθεν απολύσεων στο δήμο Πάτρας ανέφερε στο ξεκάρφωτο (η οποία απολύθηκε πριν αναλάβει εργασία αφού η 1/4/2015 ειναι η πρωταπλιά του 2015) και κάποια κυρία Κων. Μπόμπολα . Έψαξα και ρώτησα , ποιά είναι αυτή η κυρία. Και τι έμαθα! Η κυρία αυτή τελευταία φορά που δούλευε στο δήμο της Πάτρας ήταν το 2009, πριν 6 περίπου χρόνια, τώρα πως γίνεται να είναι εργαζόμενη στο δήμο αυτό μένει να το μάθουμε απο αυτόν το συριζαίο άθλιο τύπο, που μας ανακοίνωσε τις απολύσεις, που δεν έγιναν και δεν είχαν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Ρώτησα και εργαζόμενους που υποτίθεται απολύθηκαν και οι άνθρωποι (όλοι μηδενός εξαιρουμένου )ήταν έξαλλοι με αυτές τις αθλιότητες!

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2015 στις 6:58 π.μ.

@Κεράσια και ΚρίνοιΓιατί άλλαξε ο συριζα το χώρο της συγκέντρωσής του;Μα πήραν δελτίο καιρού και είδαν ότι δε θα βρέξει[ως γνωστόν όταν υπάρχει ακόμη και υποψία βροχής έχει πρόβλημα]!!!

Αποκλειστικότητα
21 Ιανουαρίου 2015 στις 11:40 π.μ.

Σε Παγκόσμια Αποκλειστικότητα, 4 ημέρες πριν τις εκλογές, σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015:

Η ΚΕ εκτιμά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε κάτω από τη γενικευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, σε συνθήκες οξυμμένης, παρατεταμένης, οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και ενώ η ΕΕ με την συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προχώρησαν στην κλασσική και τυπική προς όφελος του κεφαλαίου και των μονοπωλίων διέξοδο, με άναρχη χρεωκοπία σε βάρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, την ελεγχόμενη χρεωκοπία του κεφαλαίου.
Τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση περιλαμβάνουν μέτρα που βασίζονται στην συνθήκη του Μάαστριχτ, η έναρξη των οποίων ξεκίνησε σταδιακά σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Βασίζεται επίσης σε όλες τις κατοπινές αποφάσεις και στην ευρωπαϊκή συνθήκη που εκτείνεται μέχρι το έτος 2020.
Γι' αυτό και το ΚΚΕ ανέδειξε τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα του διαχωρισμού των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά.

Το ΚΚΕ πέρασε από συμπληγάδες των δυνάμεων του συστήματος και των αναχωμάτων, ενωμένων μεταξύ τους, παρά τις διαφορές τους, με την προσήλωση της ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ, άρα με κριτήριο την πάση θυσία συμμόρφωση του λαού στις ταξικές της επιλογές, στο όνομα του ευρώ.
Πήραν την μορφή από την μια μεριά της τυφλής αγανάκτησης και από την άλλη των αυταπατών ότι μπορεί μια κυβέρνηση των ονομαζόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων να δώσει λύση και ανακούφιση σε πιεστικά προβλήματα.
Το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων και οργισμένων εργαζομένων και ανέργων υπέκυψε στην ανυπομονησία και την πίεση της χίμαιρας του άμεσου θετικού αποτελέσματος, της λύσης «εδώ και τώρα», χωρίς να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άμεση πείρα από την συμμετοχή στην οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Υπέκυψε στην γενικευμένη προπαγάνδα ότι δεν μπορεί να γίνει ριζική αλλαγή ή ότι αυτή θα γίνει στην «δευτέρα παρουσία», ένα προσφιλές και επικίνδυνο για το λαό σύνθημα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ εκτιμάει τα εκλογικά αποτελέσματα και τις τάσεις με κριτήριο τις αντικειμενικές εξελίξεις, δεν ετεροκαθορίζεται από την εκλογική δύναμη ή την εκλογική πτώση των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο αφορά στο ΚΚΕ, είναι αναντίστοιχο, κατώτερο προς το κύρος και την επιρροή που έχει κατακτήσει με την πολιτική του δράση και το ρόλο του στην ανάπτυξη των αγώνων που έγιναν, χωρίς τους οποίους οι εξελίξεις θα ήταν δυσμενέστερες.
Αρκετοί έκαναν το βήμα και ψήφισαν το Κόμμα, ανεξάρτητα αν έχουν και ορισμένες διαφωνίες μαζί μας, ενώ αρκετοί, που εκτιμούν την πολιτική και τη δράση μας, υπέκυψαν την τελευταία στιγμή στα εκβιαστικά διλήμματα.

Το ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή μάχη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ανοδικής πορείας της σοσιαλδημοκρατίας.
Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, επέδειξε αντοχή, κατάφερε να παρεμποδίσει τους σχεδιασμούς να το βγάλουν από την τρίτη θέση, να ασκήσουν ιδεολογική πίεση, να αφαιρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής. Η αντοχή του ΚΚΕ στα διλήμματα, στις φοβίες, τους εκβιασμούς, δείχνει την ικανότητά του, τη σωστή γραμμή του, την ετοιμότητά του αύριο να είναι ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στην πρώτη γραμμή.

Παραμένει το μόνο Κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την κυρίαρχη στρατηγική που υλοποιείται και μέσω της εναλλαγής των δύο αστικών κομμάτων. Η αντοχή του ΚΚΕ περικλείει σημαντική δυναμική που θα φανεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.


Προσοχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!
Είναι τμήμα των αυθεντικών ανακοινώσεων του ΚΚΕ για τις εκλογές του 2009 και του 2012, χωρίς να αλλάξει λέξη!

21 Ιανουαρίου 2015 στις 3:24 μ.μ.

20 Ιανουαρίου 2015 - 7:01 μ.μ.

Εσύ κύριε Ανώνυμε είσαι φασιστοειδές, εγώ γράφω με nick name και με blog εδώ και δυο χρόνια και όλες οι θέσεις μου είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να κρίνει τι είμαι και τι όχι. Εγώ δεν αλλάζω δέκα περσόνες, σαν τους πράκτορες. Οι ημερομηνίες στις οποίες έγιναν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των εκλογών του 2012 που είναι αντίστοιχες βουλευτικές με τις μεθαυριανές είναι στο blog μου με τα πρωτοσέλιδα και τις αφίσες, να μπεις να τις δεις.

21 Ιανουαρίου 2015 στις 3:50 μ.μ.

Λάθος Πορεία, Νίκος Μπογιόπουλος, Ριζοσπάστης 31 Μάρτη 2013

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31%2F3%2F2013

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2015 στις 7:02 μ.μ.

Προς Κερασόκρινο

Απο την μελέτη σου , που ανάρτησες και στο blog σου, των ημερομηνιών των συγκεντρώσεων το 2012 τι συμπέρασμα έβγαλες; πχ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012 χωρίς να είναι αξιωματική αντιπολίτευση ήταν τέταρτο στη σειρά κόμμα έκανε συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2012 , τότε δεν ίσχυε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει συγκέντρωση την παραμονή; OXI κατα τη λογική σου , ενώ τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση ισχύει. Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ αρκεί να αντικκεδίσουμε. Επίσης δεν έχει σημασία κατά την αριστερή σου γνώμη το γεγονός ότι το ένα κόμμα προαναγγέλει ανοιχτή συγκέντρωση στο σύνταγμα στις 22/1/2015 απο τις 12/1/2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ 3 μέρες αργότερα σε κλειστό χώρο στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αλλά αφού διαπιστώνει το υπεραριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ την διακαναλική του την θέλει στις 22/1/2015 , τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει ότι θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Τι σχέση έχουν αυτά με την ηθική της αριστεράς; KAMIA. Κουτσογιωργισμός του κερατά...
ΥΓ. Σήμερα 21/1/2015 ήμουν στην Ομόνοια και είδα το στήσιμο των εξεδρών , των προβολέων κλπ της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την χωροθέτηση και την σκηνοθεσία, ο Σπίλμπεργκ είναι ερασιτέχνης. Αύριο θα δούμε λαοθάλλασσα. Για όσους ξέρουν την Ομόνοια θα καταλάβουν. Η εξέδρα πάνω στη πλατεία στο κομμάτι της πλευράς της Αθηνάς. Κανένας πάνω στη πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι θα καλύπτουν τον δρόμο μπροστα στην πλατεία και τους δρόμους Πειραιώς, Σταδίου και Αθηνάς. Με 2000 - 3000 κόσμο (και πολλούς λέω) και τους κατάλληλους φωτισμούς θα την κάνουν να φαίνεται 1000000. Που είσαι Μπιρσίμ! Ανδρέα σήκω να δεις να παιδιά σου , έγιναν καλύτερα απο σενα. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2015 στις 7:20 μ.μ.

Βρε κερασόκρινο γιατί μας έστειλες το link με τις απόψεις του Μπογιόπουλου στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ; Για να μας αποδείξεις ότι αυτά τα "σταλινόμουτρα" δημοσιεύουν διαφορετικές απόψεις; Τολμάνε να κάνουν δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο ,ανοικτό, δημοκρατικό, να τον δημοσιεύουν στα κομματικά τους έντυπα και να τα διαβάζεις και εσύ και ο οποιοσδήποτε; Δεν ντρέπονται να επιτρέπουν στα μέλη τους να λένε τη γνώμη τους ελεύθερα και δημοκρατικά και μετά να αποφασίζουν συλλογικά τις τελικές θέσεις τους;

Αλλά επειδή είσαι γυναίκα και προφανώς δεν "φοράς παντελόνια" δεν δημοσίευσες και αυτό:

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/4/2013&pageNo=27&direction=1

Και επειδή λές ότι είσαι και αριστερή τρομάρα σου θα σου γράψω σε μετάφραση το ΥΓ του Μπογιόπουλου απο τον Αντισθένη
" Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν (κοράκια) τρώνε νεκρούς, οι δε (κόλακες) ζωντανούς"

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2015 στις 7:24 μ.μ.

@Κεράσια και ΚρίνοιΟι πράξεις σου σε κρίνουν,μάστορα κι ας έχεις ό,τι θέλεις...

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
21 Ιανουαρίου 2015 στις 9:04 μ.μ.

Λολοκοτρώνη,
είπαμε άσε τις μπαρουφολογίες και δείξε μας τις φωτογραφίες του Μπεζαντάκου. Ακόμα περιμένει ο Λαός τις αποδείξεις σου

Και που ΄σαι, ρεντίκολο σας έκανε η Αποκλειστικότητα παραπάνω.
Βρέξει χιονίσει, οι ανακοινώσεις σας τα ίδια λένε.
Προκάτ ανακοινώσεις, Προκάτ ιδέες, Προκάτ "Αγώνες"!
Την Κυριακή το βράδυ αρχίζουν τα νταούλια για το "Κ"ΚΕ.

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

Ψιτ LOLοκοτρώνη;
Μη χτυπιέσαι τόσο πολύ για τη Συγκέντρωση του Κώμματος.
Έτσι και αλλιώς τα 3 (...................%) θα πάρετε και πάλι.
Αυτή τη φορά κυριολεκτικά και μεταφορικά.

οπορτουνιστικό απόβρασμα
22 Ιανουαρίου 2015 στις 12:30 π.μ.

Ωρέ γίγαντα Κολοκοτρώνη, εκεί στο κόμμα δε σου δίδαξαν άλλο όνομα άξιο να πάρεις για ψευδώνυμο; Ή μήπως είσαι αυτοδίδακτος που «παρα»μορφώθηκε διαβάζοντας τα βιβλία του Καργάκου που μοιράζει η Real με το κιλό; Ή μήπως είσαι μαθητής της σχολής Λιάνας Κανέλλη-Μπαλτάκου;

Επειδή μάλλον δε θα έχεις διαβάσει ιστορία ούτε από το ριζοσπάστη, μάθε τις απόψεις διαφόρων αριστερών-μαρξιστών ιστορικών

Ο Γιάννης Κορδάτος προσάπτει στον Κολοκοτρώνη ότι «σαν από μηχανής θεός κατορθώνει να σώσει τους ολιγαρχικούς από τη λαϊκή οργή», αλλά και του αναγνωρίζει ότι «εσταμάτησε το ρεύμα συνθηκολογήσεως με τον εχθρό εφαρμόζοντας επαναστατικήν τρομοκρατίαν». O Γιώργης Λαμπρινός επαινεί τη στρατηγική του τέχνη αλλά τον εγκαλεί γιατί συμπεθέρεψε με τους Ντεληγιανναίους και τα φτιάχνει με τους προεστούς»· μαζί του συμφωνεί ο Γιώργος Βαλέτας υποστηρίζοντας ότι «άσχημο αντιλαϊκό ρόλο έπαιξε με τους συμβιβασμούς του ο Κολοκοτρώνης». Ο Λεωνίδας Στρίγκος υποστηρίζει ότι «αντί να στηριχτεί στις λαϊκές μάζες καταφεύγει σε πολιτικούς συμβιβασμούς με σκοπό, όπως σκέφτεται, να διασπάσει τους κοτζαμπάσηδες», ενώ ο Τάσος Βουρνάς θεωρεί ότι «ο Κολοκοτρώνης από τη μία συμβιβαστής στην πολιτική του κι από την άλλη πονηρός, νομίζοντας ότι μπορεί από τα μέσα να τους διαβρώσει, δέχεται [να πάρει τη θέση του αντιπροέδρου]». Ο Πέτρος Ρούσος και ο Γιώργης Ζεύγος του προσάπτουν συμβιβαστική τακτική απέναντι στους κοτζαμπάσηδες, ακόμη και αντιλαϊκό ρόλο• τον θεωρούν εντούτοις «μεγάλο πολέμαρχο», «αρχηγό της αγροτιάς», και του αναγνωρίζουν «ότι εφαρμόζει την ταχτική του κλεφτοπόλεμου και δε διστάζει να βάλει σε ενέργεια την επαναστατική τρομοκρατία».

Αυτά τα έχει γράψει και ο Ριζοσπάστης, τριμέγιστε και άκαμπτε κομμουνιστή.

ΥΓ. Ποιος υπέκλεψε την ανακοίνωση του Κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών της Δευτέρας; ΚΚΕ-leaks μου μυρίζει και δάκτυλος των αμερικανών

Αποκλειστικότητα Νο2
22 Ιανουαρίου 2015 στις 1:03 π.μ.

Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, μεταδίδουμε την έναρξη της επανάστασης από την αγία τριάδα ΠΑΝ-Κολοκοτρώνη-Μανώλη. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους κορόιδευαν. Έχουν να πέσουν σφαλιάρες και γλαρόσουπες με την κουτάλα

https://www.youtube.com/watch?v=EQ5asfXXy-Q

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 9:39 π.μ.

Προς ανιστόρητο ιστοριονομίζοντα

Ναι ρε φίλε έχεις δίκιο , άκου να νομίζω ότι το 1821 ήταν σοσιαλιστική επαναστάση και ο Κολοκοτρώνης κομμουνιστής!
Λάθος βιβλία διάβασα.
Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το ψευδώνυμο; Δηλαδή η επιλογή του ψευδώνυμου καθορίζει και το περιεχόμενο; Κρίμα που δεν το κατάλαβα και μου το επισημαίνεις. Λέω να το αλλάξω και να επιλέξω τον τίτλο ενός θεατρικού έργου του Τσέχωφ "οι βλαβερές συνέπειες του καπνού" γιατί είμαι αντικαπνιστής!
Σοβαρευτείτε.

Κολοκοτρώνης

22 Ιανουαρίου 2015 στις 2:07 μ.μ.

Στην πατρα τελικα τι εγινε , ο συριζα που θελει την αριστερα ενωμενη κανει τετοια?

22 Ιανουαρίου 2015 στις 3:54 μ.μ.

Κουκουέδες, όπως έστρωσε το κόμμα σας έτσι και θα κοιμηθείτε. Μίσος προς όλη την αριστερά εκφράζετε και αυτό και θα εισπράξετε. Σε όλα τα κανάλια σας στρώνουνε χαλιά για να αναπτύξετε την αντισύριζα προπαγάνδα, είστε ο πιο αποτελεμσατικός φίλος της κυβέρνησης. Αυτή είναι η αλήθεια που βλέπει όλη η Ελλάδα κάθε βράδυ στις οθόνες της και αφήστε τώρα τι γράφω εγώ σε μια γωνιά του διαδικτύου. Αλλά ακόμα και αυτό σας ενοχλεί και σας τσούζει. Ε λοιπόν υπάρχουν και ελεύθερες φωνές που δεν υποκύπτουν στους ψυχολογικούς εκβιασμούς που ασκεί το ΚΚΕ σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο.

Ζήτω η ελευθερία! Κάτω το κώμα!

-Όλοι απόψε στο Σύνταγμα να κάνουμε αντιπερισπασμό στον Τσίπρα! Ο οπορτουνισμός δεν θα περάσει. Κάλιο με Βορίδη παρά με οπορτουνιστές!

Ζήτω ο Βορίδης και ο Άδωνις! Κάτω ο Τσίπρας!

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 6:14 μ.μ.

Για πέστε μου ρε λουλούδια, είμαι 59 χρονών ένας από αυτούς που το 1981 στις συγκεντρώσεις του πασοκ φώναζε ανδρέα θεέ μου και σήμερα κοντεύω να μην μπορώ να πάρω σύνταξη,κατάντησα να πηγαίνω στο μαρκετ και να τρώω με τα μάτια, ο γιος με ένα παιδί παίρνει 550 ευρώ και ανασφάλιστος και ακουώ πάλι σήμερα τα ίδια που άκουγα και τότε σαν εφιαλτικό σενάριο, συν της άλλης με κατηγορούν οι νεότεροι ότι για όλα φταιει η γενιά μου, και απορώ γιατι και αυτοι κάνουν τα ίδια με μένα που έκανα και γώ τότε που πιστευα εύκολα σε βουλευτές που μου έταζαν και ψήφιζα για να είμαι ευρωπαίως με μεγάλο μισθό και αυτό με έκανε να είμαι αυτό που είμαι σήμερα, θελετε να ξανακάνω αυτό που εκανα πριν 30 χρόνια? (είχα προσπαθήσει να διμοσιεύσω αυτο το σχόλειο με μεγάλα όμως γράμματα γιατι μου έσπασαν τα γιαλιά που κάνουν ευρώ και που δεν τα είχα, και δεν έβλεπα καλα, και η διεύθηνση μου το έκοψε επειδη λεει δεν δημοσιευεί σχολεια με μεγάλα γράμματα ?)

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

6.14
Τι να κάνεις? Διάλεξε:

1. Ψήφισε για πρώτη φορά Αριστερά μπας και κάτι αλλάξει
ή
2. Ψήφισε ΚΚΕ για να μην αλλάξει απολύτως τίποτα

Η επιλογή δική σου.


Υ.Γ.: Μήπως μας κάνεις πλάκα?
Ποια δ/νση σε έκοψε ρε μεγάλε γιατί έγραψες Κεφαλαία? Και αν σε έκοψε για αυτό, εσύ πως τό 'μαθες? Σου στείλανε μέηλ προσωπικό?

ΚΚΕδες μη κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας............... Φαίνεστε από χιλιόμετρα........

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 10:58 μ.μ.

@αποκλειστικότητα νο2

Καταπληκτικό βίντεο. Τον Κολοκοτρώνη τον αναγνώρισα. Από τους άλλους δύο, όμως, ποιος είναι ο ΠΑΝ και ποιος είναι ο Μανώλης;

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 11:16 μ.μ.

Προς κερασόκρινο

Έλα Χριστέ και Παναγία!
Ρε κοπελιά δεν είναι το διαδίκτυο ο καλύτερος ψυχίατρος υπάρχουν καλύτεροι!
Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε και όλοι οι υπόλοιποι μαζί μου. Δώστε καμιά συμβουλή στη κοπελιά. Είναι κρίμα δηλαδή να μένει αβοήθητη...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2015 στις 11:27 μ.μ.

8 και 23 εισαι τοσο φανατισμένος και μισαλόδοξος που και να σου πω να κοιτάξεις λίγο παραπανω στις 17 ιανουαριου και ώρα 12 και 06 απο βαθυ κόκκινο που λέει οτι δεν διμοσιεύουμε με κεφαλαια γράμματα θα πεις ότι είναι ψέματα. Με τέτοιους ανθρώπους παύει κανεις να σηζητα πόσο μάλλον να τους εμπειστευτεί κανείς την γνωμή τους για το τι θα ψηθίσει

οπορτουνιστικό απόβρασμα
23 Ιανουαρίου 2015 στις 12:48 π.μ.

@Κολοκοτρώνη

Δεν αποκαλείς εμένα ανιστόρητο. Τους μαρξιστές ιστορικούς αποκαλείς έτσι.

Υποταγμένο ΚΚΕ
23 Ιανουαρίου 2015 στις 12:49 π.μ.

@6.14 Δεν ξεγελάς κανένα κνίτη.
Είστε και κάκιστοι ηθοποιοί παναθεμά σας.

Το ΚΚΕ ζήλεψε την δόξα της προδικτατορικής παρακρατικής ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ και διοργανώνει αντισυγκεντρώσεις!!!!!!!!!
Μα αντισυγκέντρωση ρε?
Νόμισαν οι φουκαράδες πως με την αντισυγκέντρωση παρωδία του ΚΚΕ στο Σύνταγμα θα δυσκόλευαν τον λαό να πάει στην Ομόνοια.
Μαζεψαν τρείς και τον κούκο και το φχαριστηθήκανε.
Την Κυριακή θα τους έλθει το τελειωτικό χτύπημα.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Προς Πατρινό Γκαιμπελιτη κνίτη.
Γράφει ο θλιβερός κνίτης.Πιθανόν εντεταλμένος του γραφείου τύπου του Πελετίδη.
''εψαξα ρώτησα''.Ποιόν ρώτησες και που έψαξες ρε?Ονόματα να μας πείς όχι μπούρδες.Ποιόν ρώτησες τον θείο σου τον ψεύτη?που έψαξες?στα συρτάρια του Πελετίδη?
Η καταγγελία της απολυμένης με το ονοματεπώνυμό της υπάρχει στο γραφείο του Δήμαρχου.Η ανακοίνωση του ΕΚΠ δημοσιεύθηκε στον τύπο.
Και τις δύο περιπτώσεις τις μετέφερα αυτούσιες.Αν η απολυμένη λέει ψέμματα θα αποδειχθεί στο δικαστήριο που θα καταφύγει.Αν είναι ψεύτικη η ανακοίνωση του Ε.Κ.Π να πάς να ζητήσεις ευθύνες απο αυτούς.Δεν είναι ψεύτικη όμως,γιαυτό ο Πελετίδης αναγκάστηκε να απαντήσει σε ένα παραληρηματικό σόου απο τα κανάλια της Πάτρας.
Ο θλιβερός Πελετίδης σε ενα απο τα αγαπημένα του επικοινωνιακά σόου,αράδιασε κούφιους παλληκαρισμούς απο τα κανάλια.Πούλησε αγωνιστιλίκι,αλλά για την ουσία δεν ανέφερε τίποτα.
Γενικές εκλογές έρχονται και προσπαθεί να βοηθήσει το ΚΚΕ ο φουκαράς.
Θα φάει μαύρο όμως και στην Αχαία που θα το θυμάται για χρόνια.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 1:26 π.μ.

Tolis
Αν σε ενδιαφέρει η Πάτρα,ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει.
Το ΚΚΕ χάνει αυγά και πασχάλια.Μάλλον δεν θα εκλέξει ούτε βουλευτή.αν καταφέρει να πιάσει το 3%.
Ο Πελετίδης δεν μπορεί να βοηθήσει ο έρμος.Μαζεύει ελιές ακόμα και απολύει εργαζόμενους.
Ενότητα μην περιμένεις πιά.Την ενότητα σας την πρόσφεραν στις δημοτικές και την φτύσατε.
Τώρα μετράει η αυτοδυναμία.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 1:49 π.μ.

@ Αποκλειστικότητα.
Δεν έγιναν ρεντίκολο ακόμα.Απο Δευτέρα θα πέσουν οι μεγάλες ξεφτίλες.
Τα ξεμπρόστιασες κανονικά τα κνιτόπουλα όμως με τις προκάτ ανακοινώσεις.
Με τις ανακοινώσεις του κώματος,απλά τα παιδιά τα παρεξήγησες.Κάνουν οικονομία αφού τα οικονομικά του κόμματος πάνε κατά διαόλου και θα πάνε χειρότερα μετά τις εκλογές.
Θα αρχίσουν και τους ελέγχους οι οπορτουνιστές της νέας κυβέρνησης στα οικονομικά του κώματος,και βράσε όρυζα.
Η υπεραγία Κανέλλη να βάλει το χέρι της και ο ΠΑΝ τον μαρξισμό του.
Να κάθονται τώρα να βγάζουν ανακοινώσεις όποτε έχουμε εκλογές;Δεν γίνεται.Εχουν μια ανακοίνωση απο τις εκλογές του 2000 και την ανακυκλώνουν.
Την ίδια ανακοίνωση θα παρουσιάσουν και στις εκλογές του 2034.Αν υπάρχουν μέχρι τότε,κομματάκι δύσκολο.Η εξαφάνιση προβλέπεται πολύ νωρίτερα.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 1:53 π.μ.

Κολοκοτρώνηηηη.τι θα γίνει με εκείνα τα στοιχεία που μας έταξες για τον Μπεζεντάκο?Θα τα παρουσιάσεις ποτέ?
Αντε ρε παιδάκι μου γιατί οι εκλογές έφτασαν.Το κώμα χρειάζεται κουκιά να πιάσει το 3%.Μην καθυστερείς.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 10:34 π.μ.

Σύντροφοι.
Υπάρχει διάχυτη η ανησυχία των οπαδών του Δάσκαλου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.Η μερική απουσία του γεννά ερωτηματικά που χρήζουν απάντησης.
Γενικά υπάρχει ένα μπάχαλο όσον αφορά την τύχη του Δάσκαλου και την δραστηριότητα που αναπτύσει προσφάτως.
Πολλά είδαν το φώς της δημοσιότητας.Ακόμα και προβοκάτσιες εξυφάνθηκαν εις βάρος του απο μερίδα σιχαμένων οπορτουνιστών.
Με Αυριανιστικές παλαιοπασοκικές,Λαλιώτικες,Γιαννοπουλικές,Εσσέρικες και Μενσεβίκικες μέθοδες οι τρισάθλιοι οπορτουνιστές,προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον Δάσκαλο,υποστηρίζοντας οτι η απουσία του απο το μετερίζι του ''ΒΑΘΥ''οφείλεται δήθεν σε προστριβές με την ηγεσία,ως αποτέλεσμα φραξιονιστικών ενεργειών του Διανοητή.
Ακουσον άκουσον,ο Δάσκαλος φραξιονιστικής!!.Που η μόνη σχέση του Δάσκαλου με τους φράχτες,είναι όταν σαν μικρό παιδί πήδαγε φράχτες με παλούκια!.
Αίσχος αισχρόν.
Σύντροφοι.Οι ελεεινοί οπορτουνιστές έφτασαν στο σημείο να κυκλοφορήσουν ακόμα και πλαστή ανακοίνωση-καταγγελία στο ''ΒΑΘΥ''.Στα πρότυπα των μαρξιστών λενινιστών που ομνύει ο Δάσκαλος,οι άθλιοι οπορτούνες αντιπαράθεσαν το βρωμερό ''ρεφορμιστές οπορτουνιστές'' για να σπιλώσουν τον Δάσκαλο.
Ντροπή.Ο Δάσκαλος δεν είναι φελλός.Είναι Φελάχα της λάγνας Ανατολής που ξελόγιασε τον ΧΑΛΙΦΗ.
Καθησυχάζουμε τα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών του Δάσκαλου και δηλώνουμε:
Μην χάφτετε τις προβοκάτσιες.Ο Δάσκαλος χαίρει άκρας υγείας και έχει ριχτεί με τα μούτρα στην μάχη του ψηφοδελτίου του κώματος.Αν και Τριμέγιστος διακεκριμένος συγγραφεύς και Διανοούμενος,ο Δάσκαλος δεν διστάζει σαν πιστός στρατιώτης του κώματος να δείνει το καλό παράδειγμα στους νεώτερους μαθητές του.Παράλληλα με το συγγραφικό έργο του,ο Δάσκαλος δίνει την μάχη του ψηφοδέλτιου με όλες τις δυνάμεις του για να πετύχει το κώμα το πολυπόθητο 3% και την κρατική χρηματοδότηση.
Στον αγώνα αυτό ο Δάσκαλος διαθέτει ενα μεγάλο όπλο.Με κάθε ψηφοδέλτιο ο μελλοντικός ψηφοφόρος του κώματος παίρνει ατάκα και επι τόπου το ΠΑΝκόσμιο λεξικό και τον Καζαμία του 2015.Ποιός ψηφοφόρος δεν θα εκτιμήσει τα έργα του Δάσκαλου?Ποιός θα αρνηθεί να περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο μαρξιστικής σκέψης?.Ετσι το κώμα πετυχαίνει δύο στόχους.
Κερδίζει εκατομμύρια ψηφαλακίων και παράλληλα διαφημίζει τα Εργα Επιφανών στελεχών της Διανόησης που διαθέτει το κόμμα.

Υπήρχε η σκέψις να δίδονται μαζί με τα ψηφοδέλτια και τα Απαντα Λιάνας Κανέλλη,αλλά προέβαλε βέτο ο ιστορικός-βιογράφος-λαογράφος-εικονομάχος-εικονοκλάστης Κολοκοτρώνης και η ιδέα εγκαταλείφθηκε εν τη γενέσει της.
Σύντροφοι.Μείνετε πιστοί στις γνήσιες ανακοινώσεις που αφορούν τον Δάσκαλο,και μην πιστεύετε τις προβοκατόρικες.Οι γνήσιοι υπερασπιστές του Δάσκαλου φέρουν το σήμα εμπιστοσύνης γραμμένο στην ούγια του κώματος.

Καλό βόλι σύντροφοι.Το 3% το έχουμε σχεδόν εξασφαλίσει και πάμε για τον θρίαμβο του 3,01% και έβδομο κόμμα.
Εφτά κόμματα μια πολιτική.
Μια πολιτική πολλές οι καταστροφές

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ.

αντιρρησίας
23 Ιανουαρίου 2015 στις 4:05 μ.μ.

Τα κομμουνιστικά και επαναστατικά κόμματα οφείλουν απέναντι στην ίδια τους τη φύση και ιδεολογία να βρίσκονται εκεί που δρομολογούνται οι εξελίξεις, εκεί που γεννιέται το νέο, εκεί που βρίσκεται ο λαός που διεκδικεί.

Αυτά τα προφανή για ένα επαναστατικό κόμμα, το ΚΚΕ δεν τα αντιλήφθηκε. Παγιδευμένο από τη γραφειοκρατικοποίησή του, πάλευε μόνο για τη δική του πολιτική επιβίωση και στάθηκε μακριά από τις εξελίξεις και το λαό. Είναι πρωτοφανές το γεγονός τη στιγμή που ξεσηκώνεται ο λαός και συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής, το ΚΚΕ να είναι απών και να καταγγέλει το λαό ως απολίτικο και χρυσαυγίτη. Είναι αδιανόητο για ένα κινηματικό κόμμα να υποτιμά και να χλευάζει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός κινήματος που ήθελε στη δύσκολη αυτή στιγμή να παρακάμψει τους μεσάζοντες του χονδρεμπορίου. Είναι εξωφρενικό, στο στόχαστρο του ΚΚΕ να μπαίνει πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή σύμφωνα με το κόμμα αποτελεί ανάχωμα για τη στροφή του κόσμου προς το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, έχασε την ευκαιρία να αποτελέσει την ηγέτιδα δύναμη στις διεκδικήσεις του λαού και γι αυτό, την Κυριακή θα παλέψει για την είσοδό του στη Βουλή. Και το πιο τραγικό για το Κόμμα, είναι ότι ο λαός όχι απλώς του γυρνάει την πλάτη αλλά είτε το θεωρεί προδοτικό και εχθρό του είτε το ειρωνεύεται. Όπως έστρωσε η Παπαρήγα και ο Κουτσούμπας, έτσι θα κοιμηθούν

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 4:58 μ.μ.

Προς ανιστόρητο ιστοριονομίζοντα.

Δηλαδή εσύ κατάλαβες ότι εγώ θεωρώ τον Κολοκοτρώνη κομμουνιστή;
Έλα Χριστέ και Παναγία , έτσι όπως σκέφτεστε ορισμένοι δεν τον γλυτώνετε τον ψυχο...αναλυτή! Άβυσσος...

Την Δευτέρα μετά την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να δούμε ποιός θα κλάψει και ποιός θα γελάσει. Το περιμένω πως και πως αφού το ξανασκέφτομαι μήπως ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να σιγουρευτεί η αυτοδυναμία γιατί χωρίς αυτή ήδη άρχισε τις δικαιολογίεςο Τσίπρας.Να δω σε ποιό λαγούμι θα κρυφτείτε όταν θα ξεσκίσετε τον λαό με νέα μνημόνια που θα λέτε "πρωτα..ο..κωλα"..!
Και επειδή η αυτοδυναμία εξαρτάται κυρίως απο τους εκτός βουλής παρακαλώ τους υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξανασκεφτούν και αυτοί την στάση τους. Μεγάλο το δίλημμα. Απο το ρίσκο της χαμένης ψήφου είναι προτιμότερο απευθείας ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλοιώς κυβέρνηση της αριστεράς θα έχουμε όπως λέτε την Δευτέρα.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Δεν είμαι κνίτης αλλά μακάρι να ήμουν.
Η κοινωνία της Πάτρας είναι μικρή και γνωρίζει ο ένας τον άλλον.
Ξέρεις στο δήμο της Πάτρας υπάρχει και σύλλογος εργαζομένων και δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ. Ψάξε να μάθεις τι είναι άιντε ηλίθιε.
Εσύ συνεχίζεις το βιολί σου αλλά τι να σου πω βρε κακομοίρη , συριζαίος δεν είσαι;

SYRIZA PODEMOS VENCEREMOS
23 Ιανουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ.

Η ωρα της κάθαρσης έφτασε.Ο λαός αποφάσισε.Κέρδισε την λευτεριά του ενάντια σε θεούς και δαίμονες.
Δεν τον τροκράτησαν τουτη την φορά.Δεν φοβήθηκε ούτε τους φασίστες ούτε ξεγελάστηκε απο τα δεκανίκια της αστικής τάξης τύπου ΚΚΕ.
Τούτη την φορά ο λαός θα διορθώσει την ψήφο του μιά και καλή.
Για πάντα!

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 7:41 μ.μ.

5.11 Πατρινο κνιτη.
Η λέξη κνίτης χρησιμοποιείται απο τον λαό με απαξιωτικό χαρακτήρα.Ετσι δεν είναι θέμα ηλικίας,είναι ζήτημα πολιτικού-πνευματικού επιπέδου.
Γιατί μπορεί να έχεις κάποιες δεκαετίες στην πλάτη σου,να σε λένε Στάθη ή Αντρέα,αλλά πνευματικά και πολιτικά λειτουργείς σαν κνίτης.
Δεν έχεις ακούσει τον κόσμο να λέει?
Παράτον αυτόν μωρέ.Κνίτης είναι.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

Μερικές συγκρίσεις της συγκέντρωσης ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια και της αντισυγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα,αρκούν για να βγούν χρήσιμα,σίγουρα και ασφαλή συμπεράσματα για τα δύο κόμματα και την πολιτική τους.
Δεν αναφέρομαι στην ποσοτική διαφορά. Η ποσοτική διαφορά είναι παραπάνω απο συντριπτική.Στην αντισυγκέντρωση του ΚΚΕ,μερικοί απελπισμένοι κνίτες έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, παράτησαν τις φραπεδιές και βούτηξαν τα λάβαρα για να φαίνονται πολλοί!
Η ποσοτική σύγκριση αντικειμενικά είναι απαγορευτική.
Δεν υπήρχε βλέπεις τώρα η βοήθεια της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ για να συνδράμει το ΚΚΕ,όπως έγινε στο συλλαλητήριο-παρωδία της 1ης Νοέβρη,που παραλίγο να είχαμε....ανατροπή του καπιταλισμού.
Θα μείνω στην ποιοτική διαφορά.Στην αντισυγκέντρωση των σταλινικών συμμάχων του Σαμαρά,ο ανεκδιήγητος Κουτσούμπας ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της άθλιας ομιλίας του σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Το ακροατήριο του Κουτσούμπα αποτελούμενο απο τον κρατικοδίαιτο επαγγελματικό κομματικό στρατό και μόνο,άκουσε τον Γραμματέα μαζί με τις χυδαίες επιθέσεις να παρακαλάει για ψηφαλάκια ώστε να καταφέρει να μπεί στην βουλή.
Απο την άλλη ένα μεγάλο πλήθος απο Αριστερούς και κομμουνιστές ηγέτες απο όλη την Ευρώπη,να βρίσκονται στην Ομόνοια δίπλα στον Τσίπρα,διατρανώνοντας την υποστηριξή του.
Ενα τεράστιο κύμα συμπαράστασης απο διανοούμενους,συγγραφείς,καλλιτέχνες,ανθρώπων των γραμμάτων,όχι μόνο απο την Ευρώπη,αλλά απ'όλο τον κόσμο-ακόμα και απο την Αυστραλία!!-δηλώνουν την συμπαραταστασή τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.Αρθρα,κείμενα σχόλια και ευχές απο όλο τον κόσμο για τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Αραγε θα ζητήσουν ποτέ ευθύνες όσοι ακόμα είναι μέλη του ΚΚΕ απο την επικίνδυνη ηγεσία που τους οδηγεί στην καταστροφή και στην εξαφάνιση?
Ή ηγεσία έχει κάνει τα μέλη σαν τα μούτρα της και δεν υπάρχει σωτηρία?
Στις 26 Γενάρη θα ξέρουμε.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 8:42 μ.μ.

Προς SYRIZOPODEMOS

Σύντροφοι, κρατείστε μου μία θέση τώρα που θα καταλάβετε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων. Τώρα που θα ανατρέψετε τον καπιταλισμό, θα καταργήσετε την ανεργία, θα καταργήσετε τα μνημόνια (το τρίτο που τελειώνει παρατεινόμενο κιόλας γιατί τα άλλα είναι σε πλήρη ισχύ),θα φέρετε πίσω τα παιδιά που βίαια μετανάστευσαν, θα μας ξαναδώσετε μισθούς και συντάξεις, θα σταματήσετε τις αυτοκτονίες, θα αλλάξετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα μας επιστρέψετε τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναπροσλάβετε τους απολυμένους απο το δημόσιο, θα ξανασυστήσετε τις καταργημένες θέσεις των καθηγητών, των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών, θα καταργήσετε τον φόρο αλληλεγγύης, το ΑΚΑΓΕ στις συντάξεις, την ρήτρα βιωσιμότητας και την ρήτρα θανάτου των κύριων και επικουρικών ταμείων, θα ξαναδώσετε τα κλεμμένα στα ταμεία απο το psi, θα καταργήσετε την μερική απασχόληση, το νοίκιασμα των εργαζομένων , τα δουλεμπορικά γραφεία εργασίας στο δημόσιο και τις επιχειρήσεις, θα φύγετε απο το ΝΑΤΟ, θα αποσύρετε απο το Αφγανιστάν κλπ τα εκστρατευτικά στρατεύματα, θα αγοράζετε πετρέλαιο (σε μισή τιμή) απο το Ιράν , θα στέλνετε τα αγροτικά προιόντα στη Ρωσία,θα σταματήσετε τις ποσοστώσεις στη γεωργία, θα ξαναλειτουργήσετε τα ναυπηγεία (τι σκατά ναυτική χώρα είμαστε), θα ξαναλειτουργήσετε τα εργοστάσια ζάχαρης (5 είχαμε), θα κάνετε την ΒΙΟΜΕ κανονική επιχείρηση, θα ξανανοίξετε την ΕΡΤ χωρίς να την ξανακλείσετε γιατί θα αλλάξετε όνομα στη ΝΕΡΙΤ (θα ξαναπροσλάβετε τους 2500 απολυμμένους;) θα καταργήσετε την συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις, θα κάνετε λαική υγεία, θα αναβαθμίσετε την παιδεία και τα πανενπιστήμια κλπ κλπ.

Ξέρω ξέρω θα παραλάβετε καμμένη γή, άρε ρε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ σχολή κάνατε.

Αυτό που με συνεπαίρνει είναι η διεθνής αλληλεγγύη, κάτι σαν προλεταριακός διεθνισμός . Απο την Λεπέν μέχρι το podemos (παρεπιπτόντος είσαι σίγουρος για το τι λέει το podemos;)

Τέλος θα ξαναφέρετε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων , μόνο που αυτό θα είναι κλαυσίγελος...

ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΘΕΙΤΕ "ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ", ήταν το σύνθημα του ΚΚΕ το 2009 όταν ο Γιωργάκης πήρε 44%.

Όσα μαντριά και να φτιάξει η αστική τάξη ο λαός κάποια στιγμή θα τα σπάσει και τους τσοπαναραίους θα τους "κρεμάσει"!
Και όσοι απο σας ότι και να γράφετε και όπως και να το γράφετε άμα ανήκετε στην εργατική τάξη (εργατική τάξη δεν είναι μόνο η φόρμα και το σφυρί , είναι και το μυαλό και τα χέρια, είναι η θέση στη παραγωγική διαδικασία και τις υπηρεσίες κλπ) είμαστε μαζί και είμαστε σύντροφοι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει γιατί είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ και δεν έχει σχέση με το ολυμπιακός - παναθηναικός (παρεπιπτόντος είμαι ΑΕΚτζης)

Κολοκοτρώνης



Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

Η μεγαλύτερη πολιτική ξεφτίλα είναι να μιλάς περισσότερο για τον αντιπαλό σου,παρά για την δική σου αξία.Το διαπράττει επτά χρόνια το ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ.
αλλωστε όταν δεν διαθέτεις αξίες όπως δεν διαθέτει το ΚΚΕ δεν μπορείς να μιλήσεις για σένα.Μιλάς και κατηγορείς τον αντιπαλό σου.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 10:00 μ.μ.

Τα γιουσουφάκια του πασοκοσύριζα βγήκανε σεργιάνι. Αυτοί την δουλειά τους, αυτή που κάναν τόσα χρόνια με τον "σοσιαλιστή" τον παπατζή τους, τώρα φορέσαν το "αριστερό" κουστούμι του ΣΕΒ, (σε 38 τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες δώσαν σήμερα διαπιστευτήρια εν κρυπώ, πού αλλού? στο σπίτι τους το ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο), πήραν αγκαζέ το "αριστερό τους ΝΑΤΟ", τον "αριστερό τους Ντράγκι" και πάνε σε νέα μεγάλα αυριανίστικα μεγαλεία. Κι εμείς την δική μας, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βόλι στην απάτη τους και στην νέα "αριστερή¨τους επίθεση, που θα δεχθεί ο λαός από δώ και πέρα. Εμείς, ούτε βήμα πίσω! Ανάχωμα και κυματοθραύστης στα σκοτεινά τους σχέδια που ετοιμάζουν τα επιτελεία τους! Ούτε χιλιοστό πίσω! Εμείς, εκεί στο δρόμο και στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που θα γίνεται η κανονική και με τον νόμο τους "αριστερή σφαγή", εκεί όπου κατά μπουλούκια θα στέλνουν, άλλους απογοητευμένους και αηδιασμένους σπίτι τους και άλλους κατευθείαν στους μπράβους του φασισμού. Δυστυχώς γι αυτούς, αυτός εδώ ο τόπος έχει ΚΚΕ. Μανώλης

Καραϊσκάκης
23 Ιανουαρίου 2015 στις 10:07 μ.μ.

Έλα ρε LOLοκοτρώνη......
Πες το ρε μανούλα μου και λέγαμε τι τρέχει με την πάρτη σου!
Είσαι λοιπόν ΑΕΚτζής και έχεις νταλκά με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα χαρίσει το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας στον Μελισσανίδη να κάνει τζάμπα γήπεδο στην αγαπημένη σου καπιταλιστική Ανώνυμη Εταιρεία.

Αμ έτσι εξηγείται η μανία σου να αποδέχεσαι όλα τα επιχειρήματα του φίλου του Μελισσανίδη Σαμαρά!
Και να η πρεμούρα για τα κωλόχαρτα στη Βενεζουέλα, και να η "καταστροφές" που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, κλπ, κλπ, ....
Όλα εξηγούνται τώρα!!!

Και έλεγα κι εγώ, μα τι κομμουνιστής είναι αυτός με το Παρατσούκλι "Λολοκωτρώνης".
Και δεν έβλεπα ο αφελής ότι ο "Λολοκωτρώνης" έχει τόση σχέση με το εργατικό κίνημα, όσο έχει η Λιάνα Κανέλλη με τον Κομμουνισμό!
Λολοκωτρώνη, άλλαξε σε παρακαλώ το παρατσούκλι σε "Μεγαλέξαντρος" να είσαι πιο συμβατός και με τη Λιάνα και με τον Άδωνι, αφού συμφωνείτε και πολιτικά.

-----------------------------------------------------------------
Όσο δε αφορά την απογοήτευσή σου διότι ο κωλοτούμπας ο ΣΥΡΙΖΑς δυστυχώς δεν θα καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, δεν θα ανατρέψει τον καπιταλισμό, και δεν θα καταργήσει την ανεργία, μάλλον δεν φταίει κανείς άλλος παρά η τακτική ανάγνωση του Ρυποσπάστη που σε έπεισε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑς είχε υποσχεθεί αυτά τα "ευκολάκια".

Μάθε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ισχυρίστηκε τίποτα από τα παραπάνω.
Άλλωστε όλα αυτά είναι... τόσο απλά ζητήματα που τα άφησε στο ΚΚΕ να τα κάνει. Και το οποίο έχει με επιτυχία αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα τελευταία 96 χρόνια κινούμενο από αποτυχία σε ανοησία και τούμπαλιν...........

Για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις παρακώτω στο παραλήρημά σου, να είσαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό και την εργατική τάξη θα προσπαθήσει να τα παλέψει κόντρα στην καπιταλιστική λαίλαπα που ακολούθησε την κατάρρευση του "υπέροχου" Σταλινικού "Σοσιαλισμού.

Εσείς εκεί στο ΚΚΕ μην ασχολείστε με τέτοια μικροπράγματα. Εσείς είστε για τα "Μεγάλα".
Ξέρεις εσύ, χειμερινά ανάκτορα, ανατροπή του Καπιταλισμού, κ.ά.

Όλοι μαζί λοιπόν με το ΣΥΡΙΖΑ για να βελτιώσουμε τις θέσεις μάχης της εργατικής τάξης.

Όλοι πλην "ΚΚΕδων-Λακεδαιμονίων".
A βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».
Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

Μα, για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!

Πονεμένος ΑΕΚτζής
23 Ιανουαρίου 2015 στις 11:17 μ.μ.

@Μανωλάκι

Μανωλάκι με συγκίνησες.
Δάκρυσα Μανωλάκι με την ανυποχώρητη στάση του Κώμματος.
Σε κώμα είναι το Κώμμα άρα και αμετακίνητο στη θέση του κάτι σε ψόφιο ένα πράμα.

Θέλω να σε γνωρίσω ρε μπαγάσα.
Να κάτσουμε μαζί να πιούμε μαζί καμιά 10αριά λαϊκές Άμστελ (οι κνίτες δεν αγγίζουν άλλη μπύρα) και να σιγοτραγουδήσουμε αγκαλιά κανένα κλαψομ0uνικο τραγούδι για τη φτωχολογιά του Καζαντζίδη ή του Ξανθόπουλου (κι αυτοί ήταν πονεμένοι ΑΕΚτζήδες σαν τον Λολοκοτρώνη).

Και τέλος σε παρακαλώ να μου υπογράψεις και ένα αυτόγραφο να 'χω να σε θυμάμαι.
Έχω βρει και τη φωτογραφία σου παρέα με τον Κολοκοτρώνη και τον ΠΑΝ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/ell708.png?itok=U2jmf-Ey

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 11:46 μ.μ.

@Κεράσια και ΚρίνοιΒρε βρε βρε:Η λαοθάλασσα του Αλέξη ... στο Σύνταγμα
http://redwildwind.blogspot.gr/2015/01/blog-post_23.html
Στην επίσημη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο facebook, ανέβασαν χθες το βράδυ μια φωτογραφία απο την συγκέντρωση της Αθήνας. Όχι όμως από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ των τριών και τους ενός κούκου στην Ομόνοια, αλλά από την μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.
Μετά από διαμαρτυρίες άλλων χρηστών η φωτογραφία κατέβηκε γρήγορα (όχι και τόσο γρήγορα θα λέγαμε, διότι απ'οτι βλέπουμε πολλές γκρούπυς του Αλέξη πρόλαβαν να κάνουν like ή να σχολιάσουν θετικά, σε μια φωτογραφία που δεν είδαν τίποτα το αξιοπερίεργο). Ευτυχώς για εμάς πάντως υπάρχει και το print screen. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας το έστειλε.

Τα σχόλια δικά σας
Η ντροπή (ποιά?) όλη δική τους.

{Εννοείται ότι το ΚΚΕ δεν θα σας κάνει τη χάρη ...]

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΒρε άει πάγαινε:Η λαοθάλασσα του Αλέξη ... στο Σύνταγμα
http://redwildwind.blogspot.gr/2015/01/blog-post_23.html
Στην επίσημη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο facebook, ανέβασαν χθες το βράδυ μια φωτογραφία απο την συγκέντρωση της Αθήνας. Όχι όμως από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ των τριών και τους ενός κούκου στην Ομόνοια, αλλά από την μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.
Μετά από διαμαρτυρίες άλλων χρηστών η φωτογραφία κατέβηκε γρήγορα (όχι και τόσο γρήγορα θα λέγαμε, διότι απ'οτι βλέπουμε πολλές γκρούπυς του Αλέξη πρόλαβαν να κάνουν like ή να σχολιάσουν θετικά, σε μια φωτογραφία που δεν είδαν τίποτα το αξιοπερίεργο). Ευτυχώς για εμάς πάντως υπάρχει και το print screen. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας το έστειλε.

Τα σχόλια δικά σας
Η ντροπή (ποιά?) όλη δική τους.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

@ΚαραϊσκάκηςΤο πασοκ ειναι εδω...

αντιρρησίας
24 Ιανουαρίου 2015 στις 12:05 π.μ.

Έρχεται θύελλα. Από τα πιο cult βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ

Να σαι καλά Κολοκοτρώνη που μου το θύμισες. Το τι γέλιο είχε πέσει όταν το βλέπαμε δεν περιγράφεται.

Επί της ουσίας, τώρα. Το βίντεο αυτό ήταν του 2012 και όχι του 2009, όπως σε βολεύει να ισχυρίζεσαι. Η θύελλα δεν ερχόταν τότε. Είχε ήδη έρθει, ο λαός το είχε καταλάβει πολύ πριν από το ΚΚΕ που τον ειρωνευόταν, τον λοιδωρούσε, τον απαξίωνε και δεν τον υπερασπίστηκε ούτε μια φορά όταν αυτός συγκρουόταν με τις δυνάμεις καταστολής.

Πολλοί από τους κκέδες βέβαια δεν πήραν ποτέ μυρωδιά για το τι γινόταν στο Σύνταγμα. Διαβάζοντας μόνο Ριζοσπάστη και βλέποντας μόνο MEGA, νόμιζαν ότι στο Σύνταγμα πήγαιναν μόνο απολίτικοι, χρυσαυγίτες και προβοκάτορες ασφαλίτες. Έτσι πορεύτηκε το Κόμμα και αντί να κερδίζει υποστηρικτές με τη γιγάντωση της κρίσης και τη φτωχοποίηση του λαού, τους κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώσμωση με το λαό δεν την καταλάβατε ποτέ. Αντί να πάτε να βρείτε το λαό, εσείς περιμένατε να έρθει να σας βρει αυτός. Ο γιαλός δεν ήταν στραβός σύντροφοι. Εσείς τον αρμενίσατε στραβά και θα έρθει ο λογαριασμός σύντομα

Όσοι δεν έχετε δει το βίντεο, μην το χάσετε https://www.youtube.com/watch?v=5ZvcnbyOsKo

και αν σας άρεσε αυτό, δείτε και το παρακάτω που είναι ακόμη χειρότερο https://www.youtube.com/watch?v=A6DiMblwYfI.

Τελικά, το ΚΚΕ και ο Σεφερλής μοιάζουν σε κάτι. Ενώ πασχίζουν για κάτι, καταφέρνουν το αντίθετο.

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
24 Ιανουαρίου 2015 στις 11:31 π.μ.

Έχεις δίκιο ανώνυμε 11:56.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ψηφίζει ΚΚΕ!
Μόνοι σας το παραδέχεστε.
Για διάβασε το ποστ 22 Ιανουαρίου 2015 - 6:14 μ.μ.να δεις τι ισχυρίζονται οι ψηφοφόροι σας. Για άντε!

Περαστικά

Ανώνυμος
24 Ιανουαρίου 2015 στις 5:54 μ.μ.

11.31 Τζακρη Βουδουρης Παραστρατιδης Κουρουπλης Τσουκαλας Περαστικα οπορτουνα

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 3:34 μ.μ.

Το ΚΚΕ διαλυθηκε τελειως αχαχαΧΑΧΑ 4.5% ΤΟ 2012 5.4% ΜΕ 61.000 Ανθρωπους παραπανω σημερα. Ο Καπιταλισμος ειναι παρων και τα χειροτερα ερχονται. Τωρα αρχιζει το γελιο. Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ μαζι με τον καημενο αχαχαχαχαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger