Home » » Εκδήλωση με θέμα Εργατικές λέσχες και μορφές οργάνωσης σε επίπεδο πόλης

Εκδήλωση με θέμα Εργατικές λέσχες και μορφές οργάνωσης σε επίπεδο πόλης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 | 3:23 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Την Παρασκευή 28 Φλεβάρη σας καλούμε στην εκδήλωση της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας με θέμα “Εργατικές λέσχες και μορφές οργάνωσης σε επίπεδο πόλης”, για μια δημιουργική συζήτηση πάνω στους εξής άξονες:

-> Η πόλη ως κομβικό πεδίο συσσώρευσης και αναπαραγωγής του κεφαλαίου

-> Ιστορικά παραδείγματα κοινωνικών αγώνων στις πόλεις και μορφές οργάνωσης-πρόδρομοι των λεσχών

-> Ο ταξικός ανταγωνισμός στη σύγχρονη πόλη και η θέση των εργατικών λεσχών σε αυτόν (εργατικός συνδικαλισμός, ανεργία, κρίση και η ταξική αντίληψη της αλληλεγγύης, οι αποκλεισμένοι και οι μετανάστες)

-> Το δικαίωμα στην πόλη: Η υπόθεση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης, η ανανοηματοδότηση και η συλλογική οικειοποίηση του αστικού χώρου (πάρκα, καταλήψεις στέγης, κλπ)

Οι εργατικές λέσχες είναι πλέον ζωντανές συλλογικότητες στις γειτονιές της Αθήνας και καταγράφουν σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι και ένα υπό εξέλιξη πείραμα με ανοικτό χαρακτήρα. Ελπίζουμε, με την εκδήλωση αυτή, να ανοίξουμε το διάλογο στους κόλπους των λεσχών και των συλλογικοτήτων γειτονιών και να εκφραστούν ιδέες πάνω στις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουν. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να γίνουν οι λέσχες από ένα πρωτότυπο εγχείρημα, οδηγός αντικαπιταλιστικής πάλης στην πόλη σήμερα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger