Home » , » Ψήφο στο ΚΚΕ κι άγιος ο θεός

Ψήφο στο ΚΚΕ κι άγιος ο θεός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 | 6:29 μ.μ.


Πηγή: Γιώργος Κρεασίδης – «Πριν»

Την προηγούμενη Κυριακή δόθηκε στην δημοσιότητα η διακύρηξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Κατ’ αρχάς εντυπωσιάζει το γεγονός ότι είναι υποβαθμισμένη η αντιπαράθεση με τα κυρίαρχα ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης που στηρίζουν την επιβολή της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο αναφέρεται μόνο για να διαπιστωθεί ότι εξειδικεύει την πολιτική της ΕΕ σε συνθήκες κρίσης, για την οποία κρίση δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Η πιο σημαντική έλλειψη όμως είναι ότι λείπουν συγκεκριμένοι πολιτικοί στόχοι, τα καθήκοντα που προτείνει το ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα, τα οποία θα προωθήσει η εκλογική ενίσχυσή του. Δεν υπάρχει κάποιου είδους απολογισμός για τους αγώνες της περιόδου από την προηγούμενη αναμέτρηση και τη συμβολή του ΚΚΕ. Όπως δεν υπάρχουν και αναφορές στις δυνατότητες, τους δρόμους, τις μορφές πάλης απ’ όπου θα περάσει η προσπάθεια ανατροπής σε όφελος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καθόλου τυχαία οι αναφορές στο κίνημα μέσα στο κείμενο της διακήρυξης αφορούν το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και ότι η ψήφος στο ΚΚΕ σηματοδοτεί την ενίσχυσή του. Πέρα από το πώς τοποθετείται κανείς απέναντι στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, αυτές μένουν μετέωρες καθώς δεν συνδέονται με όσα το κίνημα κατάφερε και μπορεί να καταφέρει. Το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο στο όνομα της συνεπούς τοποθέτησής του.

Υπερβολικό μέρος πέφτει στην αντιπαράθεση με τις θέσεις των άλλων ρευμάτων της Αριστεράς. Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρεώνεται μια αντίληψη που αποσυνδέει την αποδέσμευση από την ΕΕ από την επαναστατική ανατροπή. Και αυτό σε μια εποχή που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχεται κριτική γι’ αυτήν ακριβώς τη σύνδεση που βλέπει την αποδέσμευση από την ΕΕ, ως ακρογωνιαίο λίθο του συνολικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος, στόχο προσέγγισης της επανάστασης ή από τις πρώτες κρίσιμες αποφάσεις της.
Από την άλλη η τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι αποδέσμευση χωρίς την προϋπόθεση της «λαϊκής εξουσίας» είναι υποχώρηση σε αστικές στρατηγικές σίγουρα δεν λαμβάνει υπόψην ότι η αστική τάξη στην Ελλάδα ενοποιείται στρατηγικά στο θέμα της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «ΕΕ ή χάος» του Σαμαρά. Μάλιστα ενοποιείται με όρους ηγεμονίας παρά τα πλήγματα του ευρωπαϊσμού, κάτι που δείχνει και η φιλοΕΕ πλειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποβάθμιση από το ΚΚΕ του στόχου της αποδέσμευσης από την ΕΕ στο όνομα του στρατηγικού βάθους δεν κρύβεται, καθώς δε γίνεται στόχος της πάλης του λαού. Εξάλλου αυτό δείχνει το γεγονός ότι η φιέστα της ελληνικής προεδρίας στις 8 Γενάρη έμεινε αναπάντητη από το ΚΚΕ, όπως και η απαγόρευση της διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων.

Πόσο μακρινό μοιάζει το 2003, όταν το ΚΚΕ με την κίνηση Δράση-Θεσσαλονίκη 2003 συμμετείχε αποφασιστικά στο εξάμηνο των κινητοποιήσεων ενάντια στην τότε ελληνική προεδρία, όπου τουλάχιστον στο επίπεδο του δρόμου υπήρχαν πλευρές συντονισμού στη δράση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 33 σχόλια

2 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:18 μ.μ.

" η φιέστα της ελληνικής προεδρίας στις 8 Γενάρη έμεινε αναπάντητη από το ΚΚΕ, όπως και η απαγόρευση της διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων."
Μεταξύ των "άλλων δυνάμεων" ήταν και βουλευτές του "δεν είμαστε τρελλοί να βγούμε από το ευρώ" ΣΥΡΙΖΑ.
Αντι-ΕΕ πορεία με βουλευτές ενός κόμματος που ο αρχηγός του δηλώνει "πιο ευρωπαϊστής από τους νεοφιλελεύθερους". Εξίσου σουρεαλιστικό πολιτικά με το να έκανε κάποιος αντιφασιστική πορεία παρόντων βουλευτών της ΧΑ.

Βέβαια η τεράστια πλάκα είναι πως σε λίγες γραμμές προλαβαίνει ο κύριος Κρεασίδης να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα αφού αρχικά υποστηρίζει πως άδικα τάχα "Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρεώνεται μια αντίληψη που αποσυνδέει την αποδέσμευση από την ΕΕ από την επαναστατική ανατροπή.", και λίγες γραμμές παρακάτω δικαιώνει πλήρως αυτή την κριτική του ΚΚΕ ισχυριζόμενος πως αυτή ακριβώς η σύνδεση τακτικής-στρατηγικής από αυτό αποτελεί "υποβάθμιση από το ΚΚΕ του στόχου της αποδέσμευσης από την ΕΕ στο όνομα του στρατηγικού βάθους"

Ο τίτλος (και σε προεκλογική περίοδο) ασχολίαστος.
Επιασαν δουλειά οι cheerleaders του Τσίπρα....


Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:04 μ.μ.

Τι κριτική είναι αυτή για την διακήρυξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές; O αρθρογράφος το εγκαλεί γιατί δεν έβαλε το πρόγραμμα του για διακήρυξη; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Για το μνημόνιο τι έπρεπε δηλαδή να πεί; Τις σαχλαμάρες που αραδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ή δεν είναι το μνημόνιο όρος δανειακής σύμβασης; Σου λένε οι ευρωκαπιταλιστές για να σε δανείσω θέτω έναν δύο τρεις...εκατόν τρεις όρους, γιατί έτσι η Ευρωπαική Ένωση αποφάσε και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕ την πολιτική της για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης με την σχετική ιδιαιτερότητα της χώρας μας.
Νομίζω ότι ο ΚΚΕ για το θέμα της Ευρωπαικής Ένωσης έχει επιβεβαιωθεί προφητικά - σαν τις προφητείες του νοστράδαμου θα έλεγα και ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα , που αντέδρασε στη συνθήκη του Μάαστριχτ κλπ. όταν οι άλλοι το λοιδωρούσαν συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού εξελιγμένου ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάτε ότι με δικά του έξοδα μετέφρασε , τύπωσε και μοίρασε σε χιλιάδες αντίτυπα την συνθήκη του Μάαστριχτ και τη λευκή και πράσινη βίβλο για να την διαβάσει ο Ελληνικός λαός.
Φυσικά δεν είχε μεταφυσικές ή μαντικές ιδιότητες ούτε προσεύχεται με "άγιος ο θεός" για να το φωτίσει ο Ύψιστος, μαρξιστική ανάλυση έκανε.
Πολύ καλά κάνει και κάνει κριτική στις άλλες δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές. Γιατί και η ουτοπία έχει όρια και ο αποπροσανατολισμός έχει όρια ιδιαίτερα αν μιλάς από αριστερές υποτίθεται θέσεις.
Δεν είναι εναλλακτική πολιτική-οικονομική λύση η αλλαγή νομίσματος αλλά να παραμείνεις στην ΕΕ, ούτε αποτελεί εναλλακτική πολιτική- οικονομική λύση η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς ελεγχόμενη οικονομία γιατί απλούστατα και στις 2 περιπτώσεις θα έχεις κάθετη πτώση του ΑΕΠ, θα έχεις συνθήκες εξαθλίωσης, σοβαρότατες ελλείψεις προιόντων κλπ.
Η παραγωγή κατα κύριο λόγο καθορίζει τον πλούτο μιάς χώρας και το νόμισμα ως ανταλλακτικό ισοδύναμο αντανακλά το επίπεδο ανάπτυξής της. Η πιο σοβαρή και ουσιαστική πρόταση και η μόνη που μπορεί να σταθεί είναι αυτή του ΚΚΕ για την αποδέσμευση κλπ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχεις τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα σοβαρά προβλήματα προσαρμογής σε ένα άλλο κοινωνικο οικονομικό σύστημα. Όλα αυτά προυποθέτουν να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός τι θέλει ώστε με κοινωνική συμμαχία να κάνει το βήμα της απελευθέρωσης απο τα καπιταλιστικά δεσμά και την βαρβαρότητα.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:23 μ.μ.

Εσάς εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν είναι και θα είναι πάντα το ΚΚΕ.
Μπράβο πρώην σύντροφοι! Το προβλημά σας είναι το ΚΚΕ.
Το μάτι πρός τα που το κλείνετε άραγε;

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:14 μ.μ.

το θεμα της εξοδου απο την Ε.Ε δεν μπορει να μπαινει αποκομενο απο το ζητημα της εξουσιας και το ποιος ελεγχει τα μεσα παραγωγης αν το ΚΚΕ το παρουσιαση ξεχωριστα τοτε στην περιπτωση που το επιλεξη η αστικη ταξη σαν επιλογη θα χρεωθη την καταστροφη που θα συμβη στην εργατικη ταξη αλλος ενας σοβαρος λογος ειναι οτι ετσι ανοιγη παραθυρο για πολιτικη συνεργασια με οπορτουνιστικες δυναμεις και μετα συμμετοχη σε κυβερνησεις στο εδαφος του καπιταλισμου. πραγματα που εχουμε αποριψη απο το 15 συνεδριο το 1996

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:04 μ.μ.

..πόσο ψευτες και χαμερπής..Στην πρώτη σελίδα λέει τα παρακάτω:
"Βοηθήστε όλοι άμεσα να αναγεννηθεί μια ορμητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που θα συμβάλει στον αγώνα, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Εγγύηση για τα δικά σας συμφέροντα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία"

..βαθυ μαύρο κι ψευτιά για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά..αλήθεια,για τους αγώνες των αγροτών θα πείτε τίποτα ή δεν ταιριάζουν στα υπόλοιπα ψέμματα που αραδιάζετε;


http://www.902.gr/eidisi/agrotes/36562/mploka-se-oli-ti-hora-apo-toys-agrotes-aprokliti-epithesi-ton-mat-stin-ileia

Μανουήλ

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Τίποτα για την Αργεντινή βρε παιδιά δεν θα μας πείτε? Καιρό έχετε να την θαυμάσετε και να την κάνετε "όραμα" στους "αριστερούς". Πέστε μας κάτι γι αυτό το όραμά σας που τις 2 προηγούμενες χρονιές μας είχατε τρελλάνει! Με Αργεντινή κοιμόσασταν, με Αργεντινή ξυπνάγατε!. Τι έγινε τώρα! Τι τα παραδείγματα "αυτοδιαχείρησης" που θα έσωσαν την οικονομία, τί για την "αλληλέγγυα" και "συναιτεριστική" οικονομία, τί για το θαύμα "ευημερίας" που ζούσε ο Αργεντίνικος λαός? Τι μαθήματα μας παρέδιδε ο Τσίπρας για "¨εθνικές υπερήφανες πολιτικές "στύλ Αργεντινής, μόνο 'οτι όπου νάναι θα ξεκίναγε και η επανάσταση δεν μας είπε. (θα μας τόλεγε αλλά δεν πρόλαβε ή μάλλον τον πρόλαβε η αδυσώπητη πράξη της ζωής, τον πρόλαβαν οι ατσάλινοι νόμοι του καπιταλισμού).

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

5.04 την δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι. θα αποτελεσουν το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα μετα την μετακομιση του συριζα στην σοσιαλδημοκρατια. η αστικη ταξη δεν αφηνει ποτε πολιτικο κενο

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:05 μ.μ.

Πάντως να ξέρει το ΚΚΕ ότι το νούμερο που θα πάρει σε αυτές τις εκλογές αποτελεί τον πάτο του. Πιο κάτω δεν πιστεύω να πέσει ούτε σε ψήφους αλλά ούτε και πολιτικά.

Οπότε όποιος το ψηφίσει σήμερα ή είναι ψυχοπαθής (ελάχιστοι) ή θα το ψηφίζει μέχρι να πεθάνει.
Άμα έχεις κάνει τάμα, έχεις κάνει τάμα, δεν μπορείς να το πατήσεις.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:33 μ.μ.

"Ψήφο στο σύριζα και άγιος ο θεός."
Εκτός από τον "αριστερό βουδούρη" με αρκετές περγαμηνές στον πολιιτκό τυχοδιωκτισμό, σας προέκυψε και ο φιλοναζί θόδωρος καρυπίδης, που τον προορίζετε για περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας (αυτός ντε, που κυνήγαγε μετανάστες στα νοσοκομεία σε μια επίδειξη που έκανε της συμπάθειας προς τον κασιδιάρη). Τελικά το βαρέλι έχει πάτο? Μπά δεν νομίζω! Τί έχουμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμα! Μαν

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:49 μ.μ.

@ Ανώνυμος 11: 05 μ.μ. 4 Φεβρουαρίου το σώτηριο 2014
Ανώνυμε φίλε μου δε μπορώ παρά να θαυμάσω, να υποκλιθώ μπροστά στο απύθμενο βάθος σκέψης σου, την φονική οξύτητα της κριτικής και τη κρυστάλλινη διαύγεια της πολιτικής σου ανάλυσης. Πραγματικά, το μέγεθος τους είναι τέτοιο που μπορούν να συγκριθούν μονάχα με αυτό μιας καφετζούς, ή μιας χειρομάντισσας, ακόμη γιατί όχι, με αυτό της ίδιας της Πυθίας! Εμείς μεριάζουμε, ώ εσύ σοφέ για να διαβείς.

Υ.Γ.
Τα φύλλα δάφνης’ τα μασάς, τα καπνίζεις ή τα κάνεις τσάι για να τα πιεις ;


Γουνέμπορας

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:12 μ.μ.

Πάντως να ξέρουν οι αντιΚΚΕδες ότι τόσο νούμερα που θα γίνουν σε αυτές τις εκλογές δεν αποτελεί τον πάτο τους. Πιο κάτω χαλαρά πιστεύω ότι θα πέσουν, και σε ψήφους αλλά και πολιτικά.

Οπότε όποιος τους ψηφίσει σήμερα ή είναι ψυχοπαθής (ελάχιστοι) ή θα το ψηφίζει σοσιαλοδημοκρατία μέχρι να πεθάνει.
Άμα έχεις φάει πετριά, έχεις φάει πετριά, δεν μπορείς να σκεφτεις.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:33 μ.μ.

11.05 αν θελεις μου εξηγεις γιατι ειμαι ψυχοπαθης εγω που δεν θελω καπιταλισμο και δεν εισαι εσυ που θελεις να κανεις τον καπιταλισμο ανθρωπινο

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:26 μ.μ.

Φιλαράκο δεν σ' αρέσει, αλλά δύο ειδών άνθρωποι μπορούν να σας ψηφίσουν: Είτε άνθρωποι που επενδύουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα στην πολιτική, είτε βολεμένοι. Γιατί μόνο βολεμένος μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος στην σημερινή κατάσταση θέλει να κάνει υπομονή μέχρι ν' αλλάξουν οι όροι. Βολεμένος των 2000 ευρώ ή των 700 δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι είναι προσαρμοσμένος σε μια καθημερινότητα και δεν θέλει και πολλά πολλά να τον ταράζουν. Θέλει ν' ανοίγει κάθε μέρα το γραφείο με την ησυχία του, να πηγαίνει στην συγκέντρωση, να τα λέει στο (κάθε τύπου) "καφενέ" κλπ.

Το κόμμα σας δεν έχει κανένα πρακτικό λόγο ύπαρξης, πέρα από το να εκδίδει 5 βιβλία κλασσικών που διαφορετικά ίσως να ήταν δυσεύρετα. Όμως κι εκεί τα σκατώσατε στην τυποεκδοτική και πολύ αμφιβάλλω αν θα συνεχίσετε να τα εκδίδετε κι αυτά. Βλέπετε θέλατε τηλεοράσεις και μασαζοκαλσόν.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:19 μ.μ.

8.26 δεν μπορεις να εχεις το καπιταλισμο στην θεση του την οικονομια να δουλευει με σκοπο το κερδος και ταυτοχρονα να καλυπτονται και οι κοινωνικες αναγκες αυτο αποτελει ψυχολογικο προβλημα φιλαρακο.λογο υπαρξης για αστικη διαχειρηση οχι δεν εχουμε εχεις δικιο. το ποιος τα σκατωσε στην τυποεκδοτικη την δεκαετια του 80 νομιζω οτι δεν θα θελεις να το ανοιξουμε εγω παντως δεν εχω προβλημα.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:57 μ.μ.

@ανώνυμος 8.26
Φιλαράκο, κατάπιε τώρα αμάσητο και τον βουδούρη (τον φούλ "αριστερό") και τον φιλοναζί τον καρυπίδη. Ακόμα δεν πήρες χαμπάρι τι σημαίνουν αυτές οι "αριστερές" υποψηφιότητες που θα στηρίξετε. Ούτε τυχαίες είναι, ούτε από κάποιο λάθος της ηγεγίας σας. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Στρώνουν και ανοίγουν δίαυλους για την μεγάλη συγκυβέρνηση (συριζα-ΝΔ). Κι αρχίζουν λίγο-λίγο να σας συνηθίζουν στην ιδέα αυτή. Κι όταν ένα μεγάλο μέρος της βάσης σας θα έχει δεχτεί έστω και κατ ανάγκην αυτές τις υποψηφιότητες και θα βάλετε νερό στο κρασί σας και θα τους ψηφίσετε, μετά είναι εύκολο με μια επίκκληση μιας "εθνικής ανάγκης" και΄"έκτακτων συνθηκών της πατρίδας", να σας περάσουν την συγκυβέρνηση με την "επάρατο δεξιά". Μαν

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:54 π.μ.

Κι εσύ τι πρόβλημα έχεις ρε φίλε αποπάνω με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

* Εσύ δεν ήσουν στην συγκυβέρνηση Συνασπισμού-ΝΔ;

* Εσύ δεν διέγραψες το Γράψα που αντιτάχθηκε στην συγκυβέρνηση και μετά είχες και το θράσος να πας στην κηδεία του; Ζήτησες ποτέ σου συγγνώμη για τους ανθρώπους που διέγραψες; Τους κάλεσες ποτέ να συζητήσετε να τα βρείτε, εάν μετάνοιωσες για το λάθος σου;

* Εσύ δεν είχες τον βιομήχανο Μπουτάρη στον δημοτικό σου συνδυασμό στη Θεσσαλονίκη; Ήταν καλός ο αστός όταν έφερνε ψηφαλάκια στο ΚΚΕ για να ανεβάζει τα ποσοστά του στην συμπρωτεύουσα;

* Εσύ δεν κατέβαζες υποψήφιο βουλευτή τον σοσιαλεθνικιστή και τουρκοφάγο Ζουράρι;

* Εσύ στο τέλος-τέλος, δεν έκανες τα πάντα για να σαμποτάρεις το ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης το 2012, την ώρα που λυτοί και δεμένοι στο εξωτερικό λυσσομανούσαν για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τους σκάσουν τα ελληνικά ομόλογα στα χέρια;

Τι διάολο σκοτίζεσαι τώρα;

"Επισκέπτης"

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:32 μ.μ.

Ευτυχώς που τις πήρες χαμπάρι εσύ και μου άνοιξες τα μάτια.
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι: Αν δεν γίνει αυτό που λες, λέμε ρε παιδί μου μία στο εκατομμύριο, θα ζητήσεις να σε διαγράψουν απ' το ΚΚΕ γιατί έγινες ΣΥΡΙΖΑ;

Έτσι για να δω τι εμπιστοσύνη έχεις στις προβλέψεις σου.

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:59 μ.μ.

..ανωνυμε 826, βρίσκεσαι σε πολιτικό αδιέξοδο αλλά προφανώς δεν θυμάσαι απο που μπήκες..μπορεί να αλλάξει η σημερινή κατασταση για την εργατική τάξη χωρίς να αλλάξουν οι όροι; για να το καλύψεις αυτό, βαφτίζεις το κρεας ψάρι και θεωρείς αλλαγή την καθε παραλλαγή της εξουσίας της αστικής τάξης (πχ ευρώ/ δραχμή κράτος της δεξιάς, αριστερή δικαυβέρνηση)..όποιος τα πιστευει αυτά και δεν θέλει ουσιαστική αλλαγή λοιπόν, είναι ή ήταν βολεμενος και αναπολεί τα προ 2009..
Μανουήλ

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

2.54 αριστερη κυβερνηση ειχαμε και στην κυπρο για 5 χρονια με το ΑΚΕΛ και τα ειδαμε τα αποτελεσματα αυτου που περιγραφεις

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

@ανώνυμος 2.54
Στην κυβέρνηση Συνασπισμού-ΝΔ, τα δικά σας στελέχη ήταν. Ολα, ένα και ένα. Τώρα αν δεν έχεις πρόβλημα εσύ με την συγκυβέρνηση σύριζα-ΝΔ, καλός πασόκος είσαι, έθισμένος έτσι και αλλοιώς στην συγκυβέρνηση με την "επάρατο δεξιά", εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εκεί που έχω πρόβλημα, είναι κάτι "αριστεροί" σαν κι εσένα, να εγκαλούν το δικό μου κόμμα για συνεργασία με την "αριστερή κυβέρνηση" που αλλοιθωρίζει τελείως δεξιά. Να ψάχνεις άλλοθι για αυτήν την συνεργασία, προβοκάροντας το κκε. Κατά τα άλλα, είσαι ελεύθερος να συνεργαστείς και με την ακροδεξιά. Οσο για Ζουράρηδες , Μπουτάρηδες και σία, πολλοί αυτοί που για να γίνουν κάτι, ζητάνε παράσημα από το κκε και δεν είναι οι μόνοι. Εκατοντάδες θα βρείς και στον δικό σου χώρο, Που πήραν παραμάσχαλα αυτές τις περγαμηνές (απόδειξη και αυτό από την ανάποδη για το κύρος του κκε), για να τα εξαργυρώσουν στην ποδιά και τα πόδια της αστικής τάξης. Για φαντάσου ποιός θα ήξερε τον λαφαζάνη, μπουτάρηδες και σία, ποιός θα επένδυε απάνω τους εαν δεν είχαν περάσει από το κκε? Το καλό είναι ότι όλοι αυτοί, ακόμα κι αν καταφέρουν για ένα διάστημα να βρεθούν στις γραμμές του κκε. υπάρχουν όλες αυτες οι ασφαλιστικές δικλείδες (σε διαβεβαιώ γι αυτό), πετιούνται σωρηδόν απ΄έξω. Ευτυχώς. Μαν

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

@Επισκέπτη
Τον βιοιμήχανο Μπουτάρη το δικό σου κόμμα τον στήριξε, όπως στηρίζει σήμερα και τον "αριστερό βουδούρη", τον ακροδεξιό καρυπίδη, τον εθνικιστή δήμαρχο στος Λειψούς, τον δήμαρχο στη ικαρία που και στο πρώτο, αλλά ειδικά στον δεύτερο γύρο ψηφίσατε μαζί με όλους τους άλλους(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ_ΛΑΟΣ), τον σκοτεινιώτη του βόλου που ανοιχτά και μαζί με τους βιομήχανους και τους χρυσαυγίτες έπαιρνε θέση κατά των απεργών χαλυβουργών και άμα θέλεις μορώ να σου πώ 100 ακόμα ονόματα ανίερων συμμαχιών. Κακώς άνοιξες αυτό το θέμα, γιατί δεν είναι και από τα δυνατά σας σημεία, πολλές οι πομπές σας και δεν κρύβονται. Και στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιάνε για σκοινί. Θα επανέλθω αν θέλεις και με άλλα ονόματα. Πλούσια τα δείγματά σας στον τομέα αυτόν. Μαν

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:11 μ.μ.

Μαν,
γιατί όμως δεν απαντάς στα ερωτήματα που σου έθεσε ο "Επισκέπτης" αλλά βάζεις δικά σου ερωτήματα;

Λίγο πολιτικαντισμός δεν είναι αυτό;

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:22 π.μ.

@Ανώνυμο 5.11
Πιστεύω ότι απάντησα στα ερωτήματά του πολύ καθαρά. Για την συγκυβέρνηση Συν-ΝΔ, Ολα τα στελέχη τα οποία πρωταγωνίστησαν την περίοδο εκείνη είναι τώρα σημαίνονται στελέχη του σύριζα, το κκε πολύ καθαρά έχει χαρακτηρίσει την περίοδο εκείνη καθαρά δεξιά οπορτουνιστική παρέκκλιση και αποτέλεσμα εκείνης της περιόδου ήταν και η αποχώρηση από το κκε κείνης της ομάδας, που σούμπιτη είναι σήμερα στον σύριζα. Το κκε έχει ένα καταστατικό και όταν το αποδέχεσαι και μπαίνεις στο κόμμα δεν μπορείς για κανέναν λόγο να το παραβιάζεις. Αν δεν συμφωνείς, απλά δεν μπαίνεις στο κόμμα. Και όποιος παραβιάζει το καταστατικό φυσικά και διαγράφεται.
Τώρα τα φαιδρά περί μπουτάρη και ζουράρι, κοίτα φίλε μου. Ολες οι καλές εφεδρείες της αστικής τάξης, για να μπορούν να παίξουν το ρόλο τους και να εξαργυρώσουν με πολύ καλό αντίτιμο της υπηρεσίες τους προς αυτήν, πρέπει να αποκτήσουν τα παράσημα κι τις περγαμηνές του κκε (άλλη μία απόδειξη από την ανάποδη για το κύρος του κκε). Το καλό είναι ότι όλοι αυτοί πετιούνται κλωτσηδόν και δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν για πολύ σε ένα κόμμα με τις αρχές που έχει το κκε. Οσο για το τελευταίο σημείο της "αριστερής κυβέρνησης" του 2012, αυτό νομίζω το 2014, μετά από τις καραδεξιές στροφές του σύριζα, είναι μόνο για γέλια. Εγώ θα σου αφήσω όλα τα άλλα, ΤΕΧΑΣ, διάφορα επιμελητήρια, βουδούρηδες, καρυπίδηδες κ.λ.π. μόνο τις δηλώσεις του τσίπρα εχθές από την Ρώμη να διαβάσεις, το να καλείς το κκε σε μια "αριστερή συνεργασία" (την στιγμή που ετοιμάζεται η μεγάλη συγκυβέρνηση του σύριζα με την ΝΔ), μόνο ως κακή προβοκάτσια μπορεί να εκληφθεί. Και μην βιαστείς να μου πείς αποκλείεται, γιατί πρίν 5 χρόνια ακριβώς τα ίδια μας έλεγαν οι πασόκοι, και τότε καλούσαν το κκε και τις προοδευτικές δυνάμεις) και να που συνεργάζονται άψογα. Είναι τόσο βαθιά η καπιταλ. κρίση, που οι αστοί βιάζονται, δεν μπορούν να περιμένουν με ελιγμούς άλλων εποχών. Οταν κρίνουν ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνεργασία, θα την κάνουν. Μετά από όλα αυτά με μαζεμένο στο σύριζα κάθε καρυδιάς καρύδι (σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ την βάση του και τον απλό κόσμο) το να απευθύνεσαι σε ένα κκ για συνεργασία είναι καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια, γιατί ξέρεις ότι σ αυτά που έρχονται, το κκε (ευτυχώς) θα ετοιμοπόλεμο να πολεμήσει. Μαν

ΚΚΕ4ever
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:39 μ.μ.

Πάμε λοιπον στις απαντήσεις σου, δηλ. στο μισό σεντόνι σου γιατί στο υπόλοιπο απλά λες το γνωστό "κι εσεις γιατί βασανίζεται τους μαύρους;;"

1) Όλα τα στελέχη της καθοδήγησης του ΚΚΕ ήταν σύμφωνα με την συγκυβέρνηση Τζανετάκη, συμπεριλαμβανομένων των Παπαρήγα, Κουτσούμπα. Κανείς από τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν ψήφισε τότε κατά._

2) Μόνη εξαίρεση τα στελέχη της ομάδας Γράψα που αποχώρησαν και ίδρυσαν το ΝΑΡ.
Τότε το ΝΑΡ το κατακεραυνώνατε.
Σήμερα που αλλάξετε άποψη και επί της ουσίας προσχωρείτε εκ των υστέρων στην τότε άποψή του ΝΑΡ, γιατί δεν έχετε τον ανδρισμό να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους ΝΑΡίτες για τις ύβρεις που ρίχνατε τόσα χρόνια; Γιατί τόση μικροψυχία;

3) Το ότι έχετε συνεργαστεί με Ζουράρι και Μπουτάρη στο παρελθόν είναι γεγονός.
Το ότι έχετε κατεβάσει σε δημοτικές εκλογές υποψήφιό σας που υποστήριξε και η ΝΔ (2002 Καρδίτσα Τέγος) είναι επίσης γεγονός.

Άρα, πως έχετε το θράσος να μιλάτε για τις επιλογές προσώπων του Συριζα και με τι μούτρα κατηγορείται τον Δήμαρχο Ικαρίας του Σύριζα ότι υποστηρίχτηκε από το Λαος, αφού τα ίδια μικροαστικά τερτίπια χρησιμοποίησε στο πρόσφατο παρελθόν η σημερινή σας καθοδήγηση;;;;

Γελάμε μαζί σας υποκριτές!

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

Μια επέτειος που... οι «αντιμνημονιακοί» δεν (θέλουν να) θυμούνται
Σαν χτες, στις 7 Φλεβάρη του 1992, υπογράφεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Δημιουργείται και τυπικά η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Συνθήκη υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝασπισμό στις 28/7/1992. Το ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ, ενώ ο «Ριζοσπάστης» ήταν η μόνη εφημερίδα που τη δημοσίευσε σε ειδικό ένθετο, μιας και έως τότε το περιεχόμενό της δεν ήταν γνωστό στον ελληνικό λαό...
Τις συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, οι εργαζόμενοι, ο λαός, τις γνωρίσαμε... τις ζούμε πια για τα καλά στο πετσί μας. Όσο και αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν με διάφορα «αντιμνημονιακά» τεχνάσματα να αποκρύψουν την αλήθεια...
[Αριστεροί όπως σας βλέπω εγώ
ή όπως με βλέπετε εσείς;]

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:39 μ.μ.

4.39 δεν προσχωρεισαμε σε καμμια αποψη του ναρ γιατι και αυτοι ειχανε σκοπο την διαλυση του ΚΚΕ απο αλλο δρομο. αν φευγαμε ολοι οσοι διαφωνουσαμε τοτε σημερα δεν θα υπηρχε ΚΚΕ. αρα μενεις και παλευεις της ιδεολογικες παρεκλισης που υπηρχαν αλλωστε ειναι ξεκαθαρος ο ρολος της ανταρσυα σημερα ως το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα μετα την μετατοπιση του συριζα σε αστικο κομμα. αρα οποιος θελει να επιστρεψη στο κομμα ατομικα εδω ειμαστε

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

4.39 αντε και καλες υπουργικες καρεκλες με ολους τους αντιμνημονιακους που μαζεψατε ακομα και χρυσαυγιτες καλο ταξιδι αστικης διαχειρησης

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

@Πρός κάθε ανώνυμο
La Repubblica: "Η κρίση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ενός λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου υπερκατανάλωσης με δανεικά" Α.Τσίπρας.
Δηλαδή ζήτω ο πάγκαλος με το "μαζί τα φάγαμε", Τέτοια ταύτιση τόσο γρήγορα είναι απίστευτη. Μπράβο παιδιά!! Ετσι να συνεχίσετε!!!
Και παρακαλώ τους ανώνυμους που θα σπεύδουν, απάντηση επί του θέματος που βάζω και όχι για να αποφύγουν να πουν τις θέσεις τους, περί άλλων και ¨γράψεων" να τυρβάζουν. Καλά και τα παλιά ξυνά σταφύλια, αλλά καλύτερες οι απαντήσεις στο σήμερα και στο τι σκοπεύετε να κάνετε, για το πρόγραμμά σας βρε παιδιά θα μας πείτε τίποτα? Ωστε φταίει ο υπερδανεισμός μας ε?, δηλαδή μαζί τα φάγαμε ε?. Δηλαδή ο λαός ο σπάταλος φταίει για την κρίση ε? Θα απαντήσω μόνο σε σχόλια που θα απαντάνε στα ζητήματα που βάζω. Καλά μιλήσαμε για το χτές. Καιρός πλέον ειναι να μιλήσουμε και για το σήμερα. Μαν

Μανουάλης
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

Ο όρος "Υπερδανεισμός" προφανώς και αφορά τα θαλασσοδάνεια του Κεφαλαίου και των μεγαλοεργολάβων, αφορά τους κολοσσιαίους εξοπλισμούς, αφορά το μπάλωμα των τρυπών στο ασφαλιστικό σύστημα που δημιούργησαν τα ελλείμματα λόγω της απάτης του χρηματιστηρίου, αφορά με δυο λόγια τη διαχείριση του πλούτου από την οικονομικο-πολιτική ελίτ μέσα από την υπερκατανάλωση πόρων, με στόχο τη συσσώρευση κεφαλαίου στις γνωστές ελίτ, όπως και έγινε.

Εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι ο όρος "υπερδανεισμός" αφορά τον λαό που δήθεν "τα έφαγε"!!!!
Άρα εσύ συγκλίνεις μάλλον προς Πάγκαλο...

Ή μάλλον κάνεις σπέκουλα, στην οποία όταν δε σε "παίρνει" αναφωνείς πανικόβλητος:
"Καλά μιλήσαμε για το χτές. Καιρός πλέον ειναι να μιλήσουμε και για το σήμερα"

Έτσι Μανωλάκη;

Μπαλτσαβία θεέ, παρ' το ΚΚΕ!
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:57 μ.μ.

Μπαλτσαβία,
είχες μια ωραία φωτογραφία για avatar, ξέρεις αυτή που ήσουνα αραχτός με τη ξυρισμένη μασχάλη.
Την έβγαλες γιατί ντράπηκες για τη χαλάουα και μας κοτσάρισες μια Ναζιστική νεκροκεφαλή, κομμουνιστής άνθρωπος.....
Δεν βάζεις καλύτερα για avatar μια Μοσχαροκεφαλή σαν αυτή του Κουτσούμπα, να 'ναι και πιο ωραία και πιο επαναστατική???

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:12 π.μ.

10.57 οταν τελειωνουν τα πολιτικα επιχειρηματα λογικο ειναι να το γυρνας στην πλακα σε καταλαβαινω

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:37 μ.μ.

@Mανουάλης
Τι για "υπερδανεισμό" μου λές. Ο άνθρωπος το είπε πεντακάθαρα. Γιατί μπερδεύεσαι? Δεν είπε υπερδανεισμό. Είπε υπερκατανάλωση. Πιστεύω ότι μιλάς και καταλαβαίνεις καλά τα ελληνικά. Είπε επί λέξει στη εφημερίδα La rebubblica: "Η κρίση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ενός λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου υπερκατανάλωσης με δανεικά. Φταίει που υπερκαταναλώναμε με δανεικά". Πού είδες εσύ τον"υπερδανεισμό"? Πεντακάθαρα είπε οτι οι εργαζόμενοι κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν. Ακριβώς ότι είπε και ο Πάγκαλος "μαζί τα φάγαμε". Οτι τα είπε είναι δεδομένο. Το θέμα είναι αν συμφωνείς σε αυτό εσύ ή όχι. Μαν

Μανουάλης
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:38 π.μ.

Βρες το Ιταλικό κείμενο και το ξανασυζητάμε....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger