Home » , » Σε τεντωμένο σκοινί η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σε τεντωμένο σκοινί η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 | 2:13 π.μ.

Παρ΄όλο που έχουν σχετική σημασία τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο τους, αφού απουσιάζει η ουσιαστική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, εν τούτοις έχουν την σημασία τους, αφού όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό είναι ένα μπάχαλο και κάποιοι πολιτικάντηδες είτε ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους, είτε ψάχνουν να δημιουργήσουν παρακαταθήκες για το πολιτικό τους μέλλον.

Παράδειγμα η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη μετά την διαγραφή του απ’ την Ν.Δ., με εντολή Σαμαρά, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει  το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου. Μπορεί ο Α. Σαμαράς να του τα είχε «κρατημένα» γιατί ο Ν. Κακλαμάνης κατεβαίνει «αντάρτης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και η δήλωση του Κακλαμάνη ότι οι ομοϊδεάτες του βουλευτές νομοθετούν με εντολή της τρόικας ενώ ο ίδιος «Δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλει στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού», δείχνει πια ότι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρέμεται σε ένα τεντωμένο σχοινί.  
Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανένας ότι ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να κάνει γαργάρα την διαφοροποίηση του Γ. Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη απ’ την επίσημη κομματική γραμμή.

Λεπτομέρεια ότι ο συνταγματολόγος και καθηγητής Συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως και ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν κατά την συζήτηση στην βουλή συνιστούν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger