Home » , , » Ουκρανία, ΚΚΕ και αντικαπιταλιστική Αριστερά

Ουκρανία, ΚΚΕ και αντικαπιταλιστική Αριστερά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 | 7:57 μ.μ.

 Πηγή: Δημήτρης Γρηγορόπουλος- "Πριν"

Το ΚΚΕ με εμφανή ιδεολογική ανασφάλεια δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, για να ευλογήσει τα γένια του, να θριαμβολογήσει δηλαδή για την ορθότητα της γραμμής του, κατακεραυνώνοντας όχι μόνο την αστική και τη ρεφορμιστική αντίληψη αλλά με ίσες αποστάσεις και την αντικαπιταλιστική εναλλακτική πρόταση.

Σωστή η ανάλυσή του ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι απόρροια ενδοαστικής αντίθεσης ανάμεσα στους καπιταλιστές της Ουκρανίας. Όντως τμήμα της αστικής τάξης εκτιμά πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του από την ένταξη της Ουκρανίας στην EE και τη στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αντίθετα, άλλο τμήμα προσανατολίζεται στη στενότερη σχέση με τη Ρωσία και την ένταξη στην Τελωνειακή Ένωση , μια νέα καπιταλιστική ολοκλήρωση στον ευρασιαστικό χώρο με κινητήρια και ηγεμονική δύναμη τη Ρωσία.

Τα μονοπώλια της EE, των ΗΠΑ και της Ρωσίας βλέπουν τον τεράστιο φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας σαν μήλο της έριδος και διαγκωνίζονται για το ξαναμοίρασμα της Ουκρανίας στις νέες συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης. Δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν το λαό της Ουκρανίας, για να αβγατίσουν τα κέρδη τους. Αποδεικνύεται ότι ο σύγχρονος πολυπολικός ιμπεριαλισμός παρά την ενισχυμένη αλληλεξάρτησή του σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης εντείνει τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς του και δεν διστάζει να καταφύγει σε πολέμους και εμφυλίους για να αυξήσει την κερδοφορία του.

Στο στάδιο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, των ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου απ' τους παλιούς και αναδυόμενους ιμπεριαλισμούς σε μια κατεύθυνση νεοαποικιοποίησης και αφαίμαξης των εθνών-κρατών, αντιδραστικοποίησης της πολιτικής τους και με φασίζουσες παραμέτρους πρόκλησης ακόμη και πολεμικών αναμετρήσεων ποιο είναι το διαφιλονικούμενο ζήτημα για τα έθνη- κράτη;

Η αστική τάξη αυτών των χωρών μονοπωλιακή ή και μη μονοπωλιακή συνδέει την τύχη της με τον ιμπεριαλισμό, για ν' αποκομίσει όσα οφέλη μπορεί από θέση υποβαθμισμένου εταίρου. Στον αντίποδα όμως αυτής της πολιτικής τοποθετείται το συμφέρον του έθνους των εργαζομένων: Στην ανεξαρτησία του εθνικού-λαϊκού απ' το αντιδραστικότατο ιμπεριαλιστικό διεθνικό. Πρόκειται ασφαλώς για μια δυσεπίτευκτη πολιτική επί κυριαρχίας ενός υπερεπεκτατικού σε όλα τα πεδία ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Η προώθησή της απαιτεί πάλη και σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη της χώρας, που διαπλέκεται στενά μ' αυτόν. Αρα στην ταξική ουσία της αποτελεί πάλη αντιιμπεριαλιστική - αντικαπιταλιστική.

Στην παραδοχή του αντικειμενικού χαρακτήρα αυτής της πάλης δεν συγκλίνουν οι αριστερές δυνάμεις στη χώρα μας. Η σοσιαλδημοκρατική και η σοσιαλιστική ρεφορμιστική πτέρυγα υποτάσσονται στο ιμπεριαλιστικό πλέγμα, καλλιεργώντας την αυταπάτη της αλλαγής των όρων της σχέσης υπέρ του έθνους-κράτους. Η δογματική Αριστερά παραπέμπει τη λύση του προβλήματος στο σοσιαλισμό. Αρα μέχρι την έλευση του σοσιαλισμού θεωρεί ουτοπική την αντιιμπεριαλιστική - αντικαπιταλιστική πολιτική και την κατάκτηση έστω ορισμένων στόχων της πριν από την ολοκλήρωσή της με την επανάσταση. Στην ουσία αποδέχεται το σύστημα της εξάρτησης και αρκείται σε αμυντικούς αγώνες οικονομικού χαρακτήρα και ήπιας έντασης. που σπάνια οδηγούν σε νίκη στις τρέχουσες συνθήκες και δύσκολα υψώνουν το επίπεδο της συνείδησης στην πάλη για την επανάσταση και όχι στη σχεδόν παθητική αναμονή της.

Μάλιστα, το ΚΚΕ (Ριζοσπάστης 1-2/3) με ύφος κήνσορα της επαναστατικής ορθοδοξίας, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ουκρανίας, μέμφεται την «οπορτουνιστική ΑΝΤΑΡΣΑ γιατί προβάλλει σαν λύση για τους εργαζόμενους της χώρας μας την έξοδο από το ευρώ ή ακόμη και την έξοδο απ' την «χωρίς όμως τους όρους που υπογραμμίζει στις θέσεις του το ΚΚΕ».
Η Ουκρανία, συνεχίζει ο αρθρογράφος, είναι λοιπόν μια τέτοια χώρα όπου και εθνικό νόμισμα έχει και έξω απ' την EE είναι. Και καταλήγει με ρητορικό ερώτημα, στο οποίο ασφαλώς ισχύει η δική του απάντηση: «Την έσωσε αυτό (σ.σ.: το έχει εθνικό νόμισμα και το ότι είναι εκτός EE) απ' τα κοινωνικά αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης; ΟΧΙ!».

Το επιχείρημα δεν είναι μόνον εκτός πραγματικότητας αλλά και εκτός λογικής. Απαντά σε μια θέση που η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν υποστηρίζει: Στη θέση δηλαδή ότι αρκεί μια χώρα να είναι εκτός EE και να έχει εθνικό νόμισμα, για να σωθεί απ' τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης! Αυτοί οι δύο όροι σε καμιά περίπτωση δεν αναιρούν τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα μιας καπιταλιστικής κοινωνίας. Αυτό θα συνέβαινε αν μια καπιταλιστική κοινωνία δεν ήταν απλώς εκτός ευρώ και EE αλλά και... εκτός του καπιταλισμού. 

Είναι πολλές οι χώρες που δεν ανήκουν σε μιαν ιμπεριαλιστική ένωση και έχουν εθνικό νόμισμα, αλλά έχουν καπιταλιστική οικονομία και οργάνωση και φυσικά ταλανίζονται απ' τις εγγενείς αντιθέσεις του καπιταλισμού. Αυτοί οι παραλογισμοί προκύπτουν απ' τη δογματική και ρεφορμιστική αντίληψη του ΚΚΕ ότι ανατροπές αποκλείονται προ σοσιαλισμού!

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 182 σχόλια

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2014 στις 12:11 π.μ.

εδω εχουμαι συγκεκριμενη προσπαθεια να αρνηθει το ΚΚΕ στρατηγικη του για εργατικη λα ικη εξουσια και να βαλει στοχο την εξοδο απο το ευρω και την Ε.Ε διεκδικοντας ταχα ζητηματα δημο κρατιας και δηθεν εξαρτηση της χωρας απο την Ε.Ε. Με τον καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο σταδιο δεν υπαρχει καμμια εξαρτηση. η αστικη ταξη της χωρας μας εχει σχεσεις αλληλεξαρτησεις με της αλλες χωρες μεσα βεβαια στην ανισομετρη αναπτυξη στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα ετσι οσοι ζητουν αυτο απο το ΚΚΕ στοχευουν να το εγκλοβισουν στην αποτυχημενη θεωρια των ΣΤΑ διων στην συνεργασια με αστικες και οπορτουνιστικες δυναμεις με συνεπεια συμμετοχη σε αστικες κυβερνησεις και μεταλλαξη του ΚΚΕ σε οπορτουνιστικο. ειναι παλιο το εργο αποτυχημενο παντου δεν τσιμπαμε ΠΑΝ

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2014 στις 12:13 π.μ.

λέω εγώ τώρα το κίνημα τον "αγανακτησμενων" είχε από όλα όπως ακριβώς και η πλατεία μειντεν στην Ουκρανια ειχε απλο κοσμο ακομμάτιστο ειχε μπαχαλακιδες ειχε αναρχικους και φυσικα ειχε ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ στην πανω πλατια που λεγανε τους χρυσαυγητες απλα εκει στην Ουκρανια καποιοι ηθελαν να τελιωνουνε με τον Γιανουκοβιτς ενω στο ΕΛΛΑΝΤΑ τους χρειαζοταν ακομα ο Παπανδρεου μ τα τον τελιωσαν ηρεμα και ειρηνικα..εχει περασει ποτε απο το νου , αυτων που τοσο κατακρινουνε το ΚΚΕ με καθε ευκαιρια για ελλειψη μαχητικοτητας και μεγαλες "απουσιες" απο κατι τετοια χαπενιγκ τυπου "αγανακτισμενοι" τι θα καναν οι αναρχικοι ή δηθεν αριστεριστες αν μετα απο τους αγανακτισμενους προέκυπτε ενας καιαδας να χαστουκιζει εισαγγελεις για να αφησει ελευθερο τον "περιανδρο" τι αν βλεπαμε αντιπροεδρο τις κυβερνησης εναν Μιχανολιακο? το ΚΚΕ εγω δεν ειμαι σιγουρος τι θα εκανε... αλλα ειμαι πολυ σιγουρος για το τι θα εκαναν οι αναρχικοι ή μπαχαλακιδες ή δηθεν αριστεριστοι και οι αγανακτισμενοι θα καναν αυτο που κανουνε οι ομοιδεατες τους Ουκρανοι θα καθονταν στον καναπε τους βλεποντας τους νεοναζι που αρπαξαν την εξουσια και με δικη τους συμετοχη να καταστρεφουνε τι χωρα τους
ανορθογραφος

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2014 στις 12:54 π.μ.

Περιμένω με μεγάλη αγωνία την περιφρούρηση (ΠΑΚ-ΜΑΝ) του περισσού να τσακίσει τους οπορτουνιστές που τολμούν και κάνουν κριτική στο ΚΟΜΜΑ!!!

10 Μαρτίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

γράφει ο ΠΑΝ στις 12:11 π.μ. :
''Με τον καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο σταδιο δεν υπαρχει καμμια εξαρτηση.''
μάλιστα,οπορτούνι δηλαδή και ο Βλαδίμηρος...βρε τί μαθαίνουμε
“Το χρηματιστικό κεφάλαιο είναι μια τόσο μεγάλη, μπορούμε να πούμε, αποφασιστική δύναμη σε όλες τις οικονομικές και σ' όλες τις διεθνείς σχέσεις, που είναι σε θέση να υποτάξει και υποτάσσει πραγματικά, ακόμα και κράτη που απολαμβάνουν την πιο πλήρη πολιτική ανεξαρτησία” (Β.Ι. Λένιν, Ο Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού σελ. 95, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2005 ) “Μια και γίνεται λόγος για την αποικιακή πολιτική της εποχής του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο και η αντίστοιχη σ' αυτή διεθνής πολιτική, που οδηγεί στον αγώνα των μεγάλων δυνάμεων για το οικονομικό και πολιτικό μοίρασμα του κόσμου, δημιουργούν ολόκληρη σειρά από μεταβατικές μορφές κρατικής εξάρτησης. Χαρακτηριστικές γι' αυτήν την εποχή δεν είναι μόνο οι δυο βασικές ομάδες χωρών: οι χώρες που κατέχουν αποικίες και οι αποικιακές χώρες, αλλά και οι ποικίλες μορφές των εξαρτημένων χωρών που πολιτικά, τυπικά είναι ανεξάρτητες, στην πράξη όμως είναι μπλεγμένες στα δίχτυα της χρηματιστικής και διπλωματικής εξάρτησης” (Στο ίδιο, σελ 99)

Κατερίνα

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 1:28 π.μ.

Τα καταφέρνετε κάθε φορά και στήνετε το κκε. Το συριζα όμως ποτέ δεν τον κατηγορείτε λλά απεναντίας τον καλύπτετε, τον κρύβετε ή τον βγάζετε λάδι. Και επειδή φαίνεται οτι εκεί στην ανταρσυα συριζα θα ψηφίσετε, σκεφτομαι σοβαρά να ψηφίσω κκε. Έχει τουλάχιστον έστω και μαντρωμένο το σφυροδρέπανο. Και το πιο σημαντικό: Δεν έχει τσουκαλά....

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 9:12 π.μ.

Ανώνυμε 1.29 δεν θα ψηφίσεις ΚΚΕ, είσαι ΚΚΕ. Από την στιγμή που θέλεις το σφυροδρέπανο "μαντρωμένο", είσαι ΚΚΕ φιλαράκο, ακόμη κι αν δεν το έχεις συνειδητό. Μόνο το ΚΚΕ θέλει το σφυροδρέπανο μαντρωμένο και ιδιόκτητο. Γι αυτό και το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ έχει πάθει ιδρυματισμό, κι άμα το βγάλεις λίγο στην κοινωνία τρελαίνεται κι επιστρέφει τρέχοντας στο μαντρί.

Υπάρχουν όμως κι άλλα σφυροδρέπανα που αποφάσισαν ότι δεν αποτελούν ιστορικά κειμήλια και θέλουν να δουν τι ψάρια πιάνουν μέσα στην σημερινή κατάσταση και όχι όταν κάποτε όλος ο λαός αυθορμήτως συγκεντρωθεί έξω από το μαντρί να ψάλλει το Ωσαννά. Αυτά τα σφυροδρέπανα λοιπόν μπορεί να σκουριάσουν, να χτυπηθούν, να ταλαιπωρηθούν, να σπάσουν, αλλά δεν κάθονται σ' ένα σημείο σαν τη μαμά άλλιεν να γεννάνε αυγά. Θα μου πεις αν δεν υπήρχε η μαμά Άλλιεν εσείς θα υπήρχατε; Μπορεί και να μην υπήρχαμε, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση δεν την έβλεπα καλά την μαμά. Οι μέρες της θα ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 9:35 π.μ.

Ανώνυμε των 1:28πμ.
Αν περιμένεις καλό λόγο για το ΚΚΕ απο τους πρώην συντρόφους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΄μαλλον θα περιμένεις πολύ. Το ΣΥΡΙΖΑ και βέβαι δεν τον χτυπάνε γιατί το μάτι το κλείνουνε προς τα εκεί. Απλά τον τρόπο προσπαθούν να βρούν για να γίνουν μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 10:54 π.μ.

9.53 ασφαλως και δεν ειναι οπορτουνιστης ο ΛΕΝΙΝ οπορτουνιστες ειναι αυτοι που αποκοβουν τσιτατα τα απομωνονουν απο τον τοπο και τον χρονο για να διαστρεβλωσουν τα κειμενα οποιος νομιζει οτι σημερα υπαρχουν αποικιες και ειμαστε στην ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ στην καλυτερη περιπτωση κανει λαθος. Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝ

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 2:15 μ.μ.

@Κατερίνα
"Ο καπιταλισμός σημαίνει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και αναρχία στη παραγωγή. Το μοίρασμα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά παρά "σύμφωνα με την δύναμη". Η δύναμη όμως αλλάζει με την πορεία της οικονομικής εξέλιξης.Υστερα από το 1871 η Γερμανία δυνάμωσε 3-4 φορές πιο γρήγορα από την Αγγλία και την Γαλλία. Η Ιαπωνία δυνάμωσε 10 φορές πιο γρήγορα από την Ρωσία. Στις συνθήκες του καπιταλισμού είναι αδύνατη μια ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη των διαφόρων οικονομιών και των διαφόρων κρατών". Λένιν (για το σύνθημα των ΕΠΕ). Εσύ τι λές? Οτι όταν ο Λένιν στον έργο του "Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού" που έγραψε το 1916 και ρητά τον αναφέρει, σαν ένα καινούργιο και τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού, που ο καπιταλισμός πέρασε τέλος του 19ου αρχές του 20ου αιώνα, οι οικονομικές σχέσεις πάγωσαν, σταμάτησαν εκεί στο 1916, δεν κουνήθηκαν και δεν προχώρησαν πόντο? Ο Λένιν περιγράφει τις χώρες που είχαν ήδη πρώτες περάσει στον ιμπεριαλισμό το 1916. Ερώτηση. Το 2014, ποιές χώρες πιστεύεις εσύ, ότι δεν είναι ιμπεριαλιστικές, βάσει των 5 κριτηρίων του Λένιν? Η Ελλάδα τηρεί τα κριτήρια αυτά? Δηλαδή είναι ιμπεριαλιστική ή έχει ακόμα προμονοπωλιακό καπιταλισμό? Οτι στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα η ανάπτυξη δεν είναι ισόμετρη, αλλά νομοτελειακά ανισόμετρη, αυτό τι απέδειξε ο Λένιν με τον νόμο της ανισόμετρης ανάπτυξης, πάνω στο οποίον τεκμηρίωσε και την θέση του, για το δυνατόν μιας επανάστασης σε μία μόνο χώρα. Αρα αφού δεν υπάρχει ισόμετρη ανάπτυξη στον καπιταλισμό βάσει του Λένιν, αυτή θα είναι ανισόμετρη.
Ας όμως πάμε στη σήμερα για δούμε σε ποιό ακριβώς στάδιο του καπιταλισμού είναι η Ελλάδα. Στοιχεία Ελλ. Πρεσβείας στο Κίεβο. "Συνολικές άμεσες επενδύσεις στην Ουκρανία στις 31/12/2012 466,1 εκατομμύρια δολ. 52 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κεφάλαια 466 εκατ. δολ. Η Eurobank εξαγόρασε την Ουκρανική Universal Bank αρχές Ιουλίου 2007. Η Πειραιώς τον Μάιο του 2007 το 78% της Ουκρ. Τράπ. International Commerce Bank, η Alhpa Bank Μάρτιο του 2998 το 90% της OJSC Astra Bank. Ισχυρότατη δεν παρουσία έχει η Μηχανική (έχει κατασκευάσει τεράστια εμπορικά κέντρα, τεράστια συγκροτήματα κ.λ.π.) ΕΛΣΤΑΤ: το 2012 Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με το 2011, φτάνοντας τα 150 εκατ. ευρώ. Κι αυτά σε μία μόνο χώρα. Βάλε τώρα και την διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Αλβανία, Βοσνία, Κόσσοβο, σκόπια κ.λ.π), βάλε τον Κοπελούζο στο Αφγανιστάν, βάλε τις επενδύσεις στην Τουρκία κ.λ.π. Εσένα όλα αυτά πώς σου φαίνονται? Προμονοπωλιακός καπιταλισμός? Γιατί είναι καραμπινάτος ιμπεριαλισμός με τα κριτήρια του Λένιν. το 2014 δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει περάσει στο στάδιο του ιμπεριαλισμού. Μανώλης

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 3:54 μ.μ.

Το αδιέξοδο του ΚΚΕ είναι και το αδιέξοδο των διαφόρων μ-λ, ίσως και της Ανταρσύας. Πηγάζει από την ιδέα του Λένιν για το ΕΝΑ κόμμα της εργατικής τάξης. Ακόμα δηλαδή και να συμφωνήσουνε σε όλα, δύο σταλινικά κόμματα κανένα τους δε θα δεχτεί, ότι το άλλο είναι ΤΟ κόμμα του προλεταριάτου.

Από την άλλη, γιατί το προλεταριάτο να επιτρέπει την ύπαρξη ΜΟΝΟ ένος εργατικού κόμματος; Είναι παράλογο. Στις Σταλινικές κοινωνίες, εσσδ, ΒΚορέα, πουθενά δεν είχε την εξυσία, ουτε το προλεταριάτο, ούτε καν το κόμμα. Την είχαν οι Κιμ, ο Στάλιν, ο Χόνεκερ.

Και γενικά. Όποιο αριστερό κόμμα έχει δέσει σήμερα την τύχη του με τον Στάλιν και το "σοσιαλισμό" της ΕΣΣΔ, έχει υπογράψει την καταδίκη του.



Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 4:02 μ.μ.

εν το μεταξύ κάπου στην ανατολική Ουκρανία συμβαινουνε αυτα τα κωμικοτραγικα ...http://www.youtube.com/watch?v=wh6CebmfqWQ

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 4:10 μ.μ.

1:28
πηρες αποφαση αποφαση να ψηφισεις κκε; τρομαξες το συστημα μεγαλε!!

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 6:54 μ.μ.

3.54 ΚΚΕ και ανταρσυα δεν ειναι και τα δυο μπολσεβικικα κομματα γιατι εχουνε διαφορετικους ιδεολογικους και πολιτικους στοχους την εξουσια στην ΕΣΣΔ μεχρι το 1953 και στην ΚΟΡΕΑ μεχρι και σημερα την εχει η εργατικη ταξη γιατι εχει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. Εμεις που εχουμε δεσει την τυχη μας με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ειμαστε με τα συμφεροντα της εργατικης ταξης ΠΑΝ

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 7:13 μ.μ.

1.28 ενω αν θα ελεγε οτι θελει τον συριζα που θα κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο μαζι με τον προεδρο τον προεδρο του ΣΕΒ ο καπιταλισμος θα ετρεχε να κρυφτει εντρομος. ΠΑΝ.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

Στον 3:54

Η ανάλυσή σου σπάει κόκκαλα. Δεν ξέρω αν αυτές τις σαχλαμάρες τις κατεβάζει το μυαλό σου ή στις έχουν περάσει οι καθοδηγητές σου και ξέρεις ποιούς εννοώ. Μην πάει το μυαλό σου σε ξένες υπηρεσίες ντόπιες εννοώ δήθεν ελληναράδικες.
Δεν γνώριζα ότι υπάρχει σταλινικό κόμμα γιατί εκτός από κάποιο που μου διαφεύγει ο τίτλος του στη δεκαετία του 1970 κανένα δεν αυτοπροσδιορίζεται σταλινικό. Τώρα το τι πιστεύεις εσύ είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.
Για την Β. Κορέα δεν ξέρω να σου πω αλλά δεν θα θεωρήσω και δεδομένο τη δυτική προπαγάνδα. Χωρίς την εργατική τάξη κανένας Στάλιν δεν θα εκτίναζε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά κλπ μία χώρα ούτε θα νικούσε τον φασισμό. Για τον Χόνεκερ δεν ξέρω τι ξέρεις αλλά είναι μία σπάνια φυσιογνωμία ανθρώπου. Υπήρξε κομμουνιστής στη Γερμανία όταν ο ναζισμός έπνιγε κάθε αντίθετη φωνή, φυλακίστηκε και στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης απο τους φασίστες. ¨Ηταν εργάτης και πέθανε πάμφτωχος , όπως πάμφτωχα έζησε όλη του την ζωή ακόμα και όταν ηγούνταν της χώρας του. Μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την προσάρτηση της ΛΔ της Γερμανίας από την Ο.Δ της Γερμανίας δεν μπόρεσαν να του προσάψουν τίποτα που να σχετίζεται με οικονομικό ατομικό πλουτισμό. Έμενε σε ένα δυαράκι στο Βερολίνο πάντα. Έμεινε έως στο τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

Άρες μάρες κουκουνάρες μανώλη.
Έχεις τόση σχέση με το μαρξισμό λενινισμό όση και η Σώτη Τριανταφύλλου.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2014 στις 10:56 μ.μ.

@Ανώνυμο 3.54
Μεγάλε καμμιά απάντηση πέρα από φασισμό και προβοκάτσια έχεις να δώσεις. Απαντήσεις έχεις να δώσεις, να μας πείς εσύ τι προτείνεις? Πέρα από τις άρες, μάρες, κουκουνάρες? Να μου πείς από πού και ως πού να απαντήσεις? Οι προβοκάτορες δεν απαντούν, μόνο προβοκάρουν. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 12:26 π.μ.

9.21 Με τον ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ εχει απολυτα σχεση με τον οπορτουνισμο και την αστικη διαχειρηση εχεις δικιο δεν εχει καμμια ΠΑΝ.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 4:39 π.μ.

Η αστυνομική ανάλυση της πολιτικής είναι η εύκολη λύση, αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.
Το να λες χαφιέ ή ναζιστή ΟΠΟΙΟΝ διαφωνεί μαζί σου είναι Η ουσία του Σταλινισμού.

Όταν λέμε σταλινικά κόμματα , εννοούμε τα κόμματα που αναγνωρίζουν τον Στάλιν σαν μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη, και ασπάζονται τη Μαρξιστική θεωρία όπως εκείνος την διαμόρφωσε και κυρίως, θεωρούν την πρακτική του και τις πολιτικές επιλογές του σωστές και ουσιαστικά εμπνέονται από αυτές και τις ακολουθούν.Δεν είναι ανάγκη να ονομάζονται έτσι. Το ΚΚΕμλ είναι σταλινικό κόμμα, το ΚΚΚίνας επί Μάο ήταν Σταλινικό κόμμα. Το ΚΚΕ είναι Σταλινικό κόμμα. Μην παίζουμε με τα λόγια.

Λες οτι...Για την Β. Κορέα δεν ξέρω να σου πω αλλά δεν θα θεωρήσω και δεδομένο τη δυτική προπαγάνδα. Χωρίς την εργατική τάξη κανένας Στάλιν δεν θα εκτίναζε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά κλπ μία χώρα ούτε θα νικούσε τον φασισμό.

Καλά, σοβαρολογείτε; Πιστεύετε οτι ο σοσιαλισμός είναι θέμα πόσα εργοστάσια θα χτίσει μια κοινωνία;

Σοσιαλισμό έχουμε όταν δεν υπάρχουν κεφαλαιοκράτες. Αυτό είναι Αναγκαία συνθήκη αλλά όχι Ικανή.

Χρειάζεται και κάτι άλλο: Λαϊκή εξουσία. Ούτε επί Στάλιν, ούτε επί Κιμ είχε λαική εξουσία. Είχε ένα τρομοκρατικό σύστημα που την τρομοκρατία του δεν την εφάρμοζε ο λαός ενάντια στους αστούς, αλλά η NKVD ενάντια στο λαό. Αστυνομοκρατία, γκουλάγκ ,εκτελέσεις, φόβος. Και γι αυτό έπεσε το σύστημα στη Σοβιετία.

Στην αρχή όταν πέθανε ο κουλός, ο κόσμος ,κομματικοί και μη, που είχανε απαυδήσει, αγκαλιάσανε το 20 Συνέδριο, και ανασάνανε, μια που συνοδεύτηκε με αποφυλακίσεις και αποκαταστάσεις της μνήμης των αδικοσκοτωμένων. Μετά πάλι δεν δόθηκε εξουσία στο λαό, αλλά καθάριζε η KGB και στο τέλος το σύστημα γκρεμοτσακίστηκε από μέσα , γιατί είχε καταντήσει χειρότερο από τη δικτατορία της αστικής τάξης. Τώρα βέβαια πολλοί θα το μετάνιωσαν, αλλά πίσω στο "σοσιαλισμό" (οΘντκ) δε γυρνάνε.

Αλλά που είναι το ένδοξο ρώσικο προλεταριάτο; Που ήταν, όταν, όπως λέτε εσείς, έχασε την εξουσία;

Αυτά είναι σαχλαμάρες, οχι οι θεωρητικές ερωτήσεις οι δικές μου. Γιατί η πραγματικότητα είναι πως σχεδόν ποτέ το ΣΥΝΟΛΟ του προλεταριάτου σαν τάξη δεν είχε την πολιτική εξουσία στην ΕΣΣΔ. Αμέσως μετά τη Ρωσική Επανάσταση, η εξουσία πέρασε αρχικά στο Ένα κόμμα, μετά στον ένα άνθρωπο.

Δεν ήταν δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου.

Και δεν απάντησε κανείς:

Με ποια λογική η εργατική τάξη πρέπει να έχει ΕΝΑ μόνο κόμμα;
Με ποια λογική αυτό το κόμμα , ΔΕΝ θα επιτρέπει διαφορετικές γραμμές;
Με ποια λογική οι διαφορετικές απόψεις μέσα στο ένα αυτό κόμμα θα λύνονται με τον ντουφεκισμό;
(αν μπορεί κανείς να απαντήσει σ αυτά τα συγκεκριμένα και όχι σε σουξου μουξου τι λέει ο ένας κι οάλλος, και οι αστοί για το Στάλιν και τέτοια.)




Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

Εγώ Μανώλη έχω γράψει εδώ: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8595.html και περιμένω απάντηση....ακόμη.
Νομίζω ότι έχω γράψει εκεί τις απαντήσεις που δίνω εγώ σε αυτά που λες.

Να συμπληρώσω λοιπόν:
- Η ερώτηση αν η Ελλάδα είναι σε προμονοπωλιακό στάδιο είναι παραπλανητική και δεν απαντάει σε τίποτε. Κατ' εσέ οι χώρες του τρίτου κόσμου (ας πούμε την...Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) είναι σε προμονοπωλιακό στάδιο; Ελεύθερος ανταγωνισμός υπάρχει σε αυτές τις χώρες, για πες μας; Γιατί εγώ έχω μία υποψία ότι ελεύθερος ανταγωνισμός δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου, τα μονοπώλια απλώνουν τα συμφέροντά τους παντού. Δεδομένης λοιπόν αυτής της εξάπλωσης των μονοπωλίων καμία χώρα δεν είναι "προμονοπωλιακή". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και…ιμπεριαλιστική. Είναι σα να μου λες ότι επειδή ζούμε όλοι σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα, είμαστε όλοι...εκμεταλλευτές!

- Αυτός που απομονώνει κριτήρια είσαι εσύ αν δεν το κατάλαβες. Και μάλιστα τα απομονώνει συνολικά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ο Λένιν ξαναλέω δεν ήταν λογιστάκος, δεν έκανε καταγραφή χρεογράφων και επιχειρήσεων. Έκανε μία συγκριτική αξιολόγηση και είδε την ποιοτική διαφορά (ναι...ο μετασχηματισμός της ποσότητας σε ποιότητα, αν σου θυμίζει κάτι αυτό) μεταξύ των ιμπεριαλιστικών και των εξαρτημένων κρατών. Δεν είπε π.χ. ότι το Βέλγιο δεν κατέχει χρεόγραφα (την 10η θέση παγκοσμίως κατείχε τότε) ή πολύ περισσότερο ότι είναι αποικία ή...φεουδαρχική κοινωνία (που λέει ο άλλος ο άσχετος από πάνω). Είπε όμως ότι "ΧΤΥΠΗΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ" οι 4 πιο πλούσιες χώρες και ότι το Βέλγιο είναι ένα ΑΠΛΟ ΠΑΤΗΜΑ της Γερμανίας έναντι της Αγγλίας (κοίτα και το post στην άλλη κουβέντα).

- Από που αντλείς την σιγουριά ότι το Ελληνικό κεφάλαιο ασφυκτιούσε στα Ελληνικά σύνορα κι άρχισε να εξαπλώνεται; Γιατί εγώ βλέπω ότι άλλοι έριξαν τα οικονομικά σύνορα κι έσπρωξαν τους δικούς μας στον διεθνή ανταγωνισμό, ΑΦΟΥ πρώτα φυσικά εξασφάλισαν την ήττα (των δικών μας). Πως την εξασφάλισαν; Μα είναι πολύ απλό αγαπητέ: Αν σε προκαλέσει ένας πυγμάχος βαρέων βαρών σε ένα…τίμιο πυγμαχικό αγώνα, δεν θα φας της χρονιάς σου; Γιατί; Επειδή ο αγώνας θα είναι "τίμιος"; (Αφήνω που ούτε τίμιος είναι καν) Σε ένα τέτοιο αγώνα λοιπόν έχουν υποχρεωθεί να μετέχουν οι Έλληνες καπιταλιστές και είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ να παραδώσουν πλήρως και σε όλους τους τομείς τα ηνία στα πραγματικά μονοπώλια. Δεν έριξε τα σύνορα (του προστατευτισμού) η Ελλάδα αγαπητέ, τα έριξαν πανίσχυροι μονοπωλιακοί όμιλοι με στόχο ακριβώς να αλώσουν για πλάκα αγορές και χώρες όπως η Ελλάδα.

- Μας λες για επενδύσεις 100 και 150 εκατομμυρίων. Το ποσό φίλε μου είναι ιλιγγιώδες αν το συγκρίνεις με το μισθό μου. Είναι όμως αστείο αν το συγκρίνεις με τις επενδύσεις. Μόνο για την αγορά του Ελληνικού θα δωθούν υποτίθεται 500 εκ. και είναι και ξεπούλημα αφού υπολογίζουν σε 3 δις την αξία του! Και μου λες για…460 και...150 εκατομμύρια??
Συγνώμη αλλά αυτά μάλλον είναι οι τσίχλες του Ρώσου μεγιστάνα στην περιοχή.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

4.39 το ερωτημα παραμενει αφου τα μπολσεβικικα καθεστωτα συμφωνα με την γνωμη σου κατερευσαν σαν αποτυχημενα στην ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ που ειναι και αυτα ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΑ γιατι δεν κατερευσαν το 1991 και συνεχιζουν να υπαρχουνε 23 χρονια μετα οσο για τα υπολοιπα αντικομμουνιστικα που λες η απαντηση ειναι μια η ταξικη παλη συνεχιζετε και στον σοσιαλισμο γιατι η αστικη ταξη που ανατραπηκε προσπαθει να παρη ξανα την εξουσια με την βοηθεια του διεθνη καπιταλισμου. με το 20ο συνεδριο η μονη που χαρηκε ητανε η αστικη ταξη που πηρε βαθια ανασα ζωης ΠΑΝ.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 10:40 μ.μ.

6.09 υπαρχη ανισομετρη αναπτυξη στον καπιταλισμο και η ελλαδα εχει ενδιαμεση θεση στη ιμπεριαλιστικη πυραμιδα και η αστικη ταξη της χωρας εχει σχεσεις αλληλεξαρτησεις μεσα στους διεθνεις καπιταλιστικους οργανισμους οπως ακριβως τα ειπε ο μεγαλος δασκαλος ΛΕΝΙΝ ΠΑΝ.

Φάντασμα
12 Μαρτίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

@ Ανώνυμος 4:39

ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!

Ο Σοσιαλισμός δεν είναι τα εργοστάσια που χτίζουν οι κοινωνίες, ο Σοσιαλισμός δεν είναι καν η εξαφάνιση των Καπιταλιστών.
Σοσιαλισμός είναι πρώτα και πάνω απ' όλα η Λαϊκή Εξουσία!!

Χωρίς αυτή, η κοινωνία ακόμα και αν έχει εξαφανίσει τους καπιταλιστές ΔΕΝ μπορεί να είναι Σοσιαλιστική._


Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 10:51 μ.μ.

@Ανώνυμο 4.39
Για να τελειώνουμε και επειδή ο Στάλιν πάλι έχει την τιμητική του από εσάς εν όψει και Ουκρανίας. Είναι πολύ καλό ότι τον Στάλιν τον φοβούνται και τον τρέμουν, γι αυτό και προσπαθούν να τον απαξιώσουν με τόννους λάσπης, οι απανταχού ναζί, χιτλερικοί, φασίστες, καπιταλιστές, ΕΕ, και όλα τα ευαγή ιδρύματα του διεθνούς κεφαλαίου. Δείχνει πόσο πραγματικά κομμουνιστής ήταν. γι αυτό και ο καπιταλισμός με όλα τα δεκανίκια του, αριστερά και δεξιά, τον ξορκίζει, γιατί στους κομμουνιστές αναγνωρίζει τον κίνδυνό του. Με το δίκιο τους. Με μια φράση. Ο Στάλιν δεν έχει ανάγκη από κανέναν να τον αναγνωρίσει ή να τον υποστηρίξει. Τον έχει αναγνωρίσει τελειωτικά και τελεσίδικα η ιστορία με την περίλαμπρη νίκη του κόκκινου στρατού και του σοβιετικού λαού που επικεφαλής τους ήταν ο Στάλιν, με την κόκκινη σημαία που κάρφωσε στην καρδιά του ναζισμού, με τα 20 εκατομμύρια σοβιετικούς νεκρούς, τον έχουν αναγνωρίσει τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ, που όταν εσύ δεν είχες κάρο στο χωριό σου αυτοί πηγαίναν στο διάστημα. Το να μιλήσεις εσύ με την πείνα και εξαθλίωση των 100.000.000 της ΕΕ, αποτελεί φασιστική πρόκληση. Γιατί είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι, όταν συντάσσεσαι στα επιχειρήματα με τους ναζήδες της ΕΕ, που κατά χιλιάδες τους φυγάδευε στην δύση μετά το τέλος του πολέμου, αν δεν συντάσσεσαι ανοιχτά μαζί τους, το λιγότερο τους αθωώνεις και σερβίρεις τα επιχειρήματά τους σε"σοσιαλαριστερό" περιτύλιγμα. Ο Στάλιν δεν περιμένει από (δεν εννοώ εσένα) τσουτσέκια και θεραπαινίδες του φασισμού δικαίωση. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις της Ουκρανίας (που τις βαφτίσατε και "λαική έξέγερση") τα ίδια τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Και κάνετε τον αντιπερισπασμό με τον "αντισταλινισμό", γιατί τα φούμαρα που πουλάγατε για τα χρυσά κουτάλια της ΕΕ και τους χρυσούς παραδείσους, αποδείχθηκαν, αυτό ακριβώς που ήταν πάντα. Καπιταλισμός ωμός, άγριος, βαμπίρ που πίνει αίμα,καπιταλισμός σε κρίση που μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο άγριο φασισμό. Απολογηθείτε για την συνενοχή σας. Ο αντισταλινισμός σας τελείωσε γιατί οι ίδιες οι εξελίξεις θα σας ξεβρακώνουν. Απολογήσου για τον καπιταλισμό που μας προτείνεις, που θα μας δόσεις και μαθήματα για τον Στάλιν, Εσένα περιμέναμε. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

@Ανώνυμο 6.09
Κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι ιμπεριαλισμός είναι εξωτερική πολιτική. Ο Λένιν ακριβώς για να ξεκαθαρίσει αυτή την σύγχυση, έδωσε σαφή και πλήρη ερμηνεία του ιμπεριαλισμού. Πιστεύω το έχεις διαβάσει για να μην τα ξαναγράφω εδώ. Εχεις δίκιο στο συμπέρασμα που καταλήγεις ότι όλες οι χώρες πλέον έχουν μονοπώλια. Με δεδομένο ότι ιμπεριαλισμός είναι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός, ναι όλες οι χώρες είναι ιμπεριαλιστικές. Είναι όμως άλλο θέμα σε ποιό σημείο της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας είναι κάθε χώρα. Αυτό καθορίζεται βάσει της οικονομικής και συνεπώς πολιτικής δύναμης. Ο Λένιν αυτά που λές ότι είπε, τα είπε κάνοντας την επισήμανση ότι ο ιμπεριαλισμός το 1916 ήταν ένα τελείως καινούργιο τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού, έδωσε τα 5 χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και επεσήμανε ότι η οικονομική δύναμη των κρατών αλλάζει και προχωράει,αφού η κίνηση των κοινωνιών είναι πάντα εξελικτική. Και με τον νόμο της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού, είναι αδύνατο η μία χώρα να είναι ισόμετρη με μία άλλη.
Το ελληνικό κεφάλαιο δεν το έσπρωξαν άλλοι. Μόνο του πήγε σε συμμαχία με τα άλλα κεφάλαια, γι αυτό και μόνο του το ελληνικό κεφάλαιο, προσχώρησε στην ΕΟΚ, μετά στην ΕΕ, γι αυτό και υπερθεματίζει στην ευρωπαική ολοκλήρωση. Τα ευρωπαικά κεφάλαια δυνάμωσαν και κέρδισαν από την συμμετοχή τους στην ΕΕ, πράγμα που δεν μπορούσαν να το καταφέρει το καθένα μόνο του. Γι αυτό άλλωστε και έφτιαξαν την ΕΟΚ, που την σχεδίαζαν πριν τον Β΄ΠΠ. Βέβαια το κάθε κεφάλαιο κέρδισε ανάλογα με την δύναμη που έχει, αφού στον καπιταλισμό η μόνη μοιρασιά που μπορεί να γίνει είναι βάσει την δύναμης. Εγραψα και παραπάνω. Στο Αφγανιστάν γιατί πήγε η Ελλάδα? Της έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο? Οχι, πήγε από μόνη της και με πολύ χαρά για κέρδη. Και ανάλογα με την οικονομική της δύναμη κέρδισε. Ο Κοπελούζος πήρε μία αξιοσέβαστη πίτα από τα συμβόλαια που κλείστηκαν. Το ίδιο στο Ιράκ. Ασε πια την πρώην Γιουγκοσλαβία. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι. Ναι, το ελληνικό κεφάλαιο είναι σε κρίση, δηλαδή έχει συσσωρευμένα κέρδη τεράστια, τα οποία βαλτώνουν (αυτό είναι η οικονομική κρίση), ασφυκτιούν και πρέπει να βγούν να επενδυθούν. Γι αυτό και κάθε μέρα, πλειοδοτούν σε κραυγές υπέρ του να μπεί μπροστά η Ελλάδα και να εκμεταλλευτεί την περίπτωση Ουκρανίας, η τον ενεργειακό πλούτο της χώρας, τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο κ.λ.π. Η αστική τάξη πλέον στην Ελλάδα καθημερινά κραυγάζει και μερικές φορές υπερθεματίζει σε πολεμικές κραυγές, ενάντια στην Συρία και τώρα στην Ουκρανία. Οσο για τις επενδύσεις που αναφέρεις, αυτά τα 500 εκατ, επενδύσεις σε μία μόνο χώρα, θα έχουν κέρδη πολλά δισ, γι αυτό άλλωστε και τα επένδυσαν. Μην πούμε για το πόσα κεφάλαια είναι στις τράπεζες της Ελβετίας, αμύθητα ποσά, που περιμένουν να επενδυθούν. Κι όταν μία αστική τάξη, ανταγωνίζεται με μία άλλη αστική τάξη (της Τουρκίας), για το ποιά θα πάρει το πάνω χέρι στην ΝΑ Μεσόγειο, αυτή η αστική τάξη, νοιώθει ήδη αρκετά δυνατή για να το κάνει. Μανώλης

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 11:34 μ.μ.

@Ανώνυμο 6.09
Σίγουρα ο καπιταλισμός στην Ελλάδα δεν έχει τα μεγέθη του αμερικάνικου, του γερμανικού ή του ρώσικου. Γι αυτό άλλωστε μιλάμε και για ανισόμετρη ανάπτυξη. Ομως στο σημερινό στάδιο της απόλυτης διεθνοποίησης του κεφαλαίου, παντού γίνονται ιμπεριαλιστικές ενώσεις, (δεν είναι μόνο η ΕΕ), ακριβώς γιατί ο καπιταλισμός στο τελευταίο του στάδιο τον ιμπεριαλισμό. Λες για πραγματικά μονοπώλια.Τα ΕΛΠΕ του Λάτση δεν είναι πραγματικό μονοπώλιο? Η ελληνική κοκα-κολα του Δαυίδ δεν είναι πραγματικό μονοπώλιο? η Αlumil δεν είναι πραγματικό μονοπώλιο, η Φαγε δεν είναι πραγματικό μονοπώλιο, η Vivartia, η chipita, η Μότορoil δεν είναι πραγματικό μονοπώλιο? Μανώλης

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Με ποια λογική η εργατική τάξη πρέπει να έχει ΕΝΑ μόνο κόμμα;
Η εργατική τάξη είναι μία ενιαία και αδιαίρετη. Το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός είναι μέσο για την κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη. Όχι της κυβέρνησης, της εξουσίας και εξουσία είναι η ιδιοκτησία των βασικών μέσων παραγωγής. Είναι άλλο να υπάρχουν κόμματα που εκφράζουν άλλα στρώματα και να συμμαχούν με την εργατική τάξη. Αυτό κανείς δεν το απέκλεισε.
Με ποια λογική αυτό το κόμμα , ΔΕΝ θα επιτρέπει διαφορετικές γραμμές;
Το κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι ομοσπονδία για να έχει διαφορετικές γραμμές. Γραμμές όχι απόψεις. Άλλο γραμμή και άλλο άποψη.
Με ποια λογική οι διαφορετικές απόψεις μέσα στο ένα αυτό κόμμα θα λύνονται με τον ντουφεκισμό;
Οι πυροβολισμοί είναι στο δικό σου μυαλό.
ΥΓ. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξεχωρίσω την ναζιστική προπαγάνδα και τις χρυσαυγίτικες απόψεις απο τις δικές σου. Είναι σαν να κάνει κάποιος τον σταυρό του όταν περνάει απέξω από τις εκκλησίες και μετά να λέει ότι είναι άθεος.
Ο Στάλιν και ο Λένιν και ο Σπάρτακος και ο Κολοκοτρώνης και ο Βελουχιώτης δεν έραναν με λουλούδια τους αντιπάλους τους. Αλλοιώς θα είμασταν ακόμα στο δουλοκτητικό σύστημα. Η βία είναι μαμή της ιστορίας (Κ. Μάρξ)

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2014 στις 11:47 μ.μ.

10.48 εγω λεω οτι ειναι καλυτερα να μα πεις οτι εισαι με τον καπιταλισμο για να μη κουραζεσαι και τα λες και μπερδεμενα και με τον συριζα θα τον κανετε και ανθρωπινο στην δευτερα παρουσια ΠΑΝ

Φάντασμα
13 Μαρτίου 2014 στις 10:39 π.μ.

ΠΑΝ, δεν σε παρεξηγώ, γιατί τόσο καταλαβαίνεις, τόσο λες......

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 4:52 μ.μ.

10.39 ουτε εγω σε παρεξηγω ο καθενας εχει διαλεξει τον δρομο του εγ ειμαι με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΠΑΝ

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 6:04 μ.μ.

Μανώλη καταλαβαίνω ότι προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, πιάνεσαι από ένα δύο φράσεις του Λένιν (που δεν υποστηρίζουν, απλά δεν ανατρέπουν την λογική σου!), πετάς και δύο σάλτσες περί "εξέλιξης" (πολύ διαλεκτική πάντα η εξέλιξη) και επιχειρείς να δημιουργήσεις μία κουβέντα γύρω από "το φύλο των αγγέλων". Εγώ όμως δεν θέλω κάτι τέτοιο. Εγώ πέραν των άλλων πιστεύω βαθιά και σε ένα άλλο τσιτάτο: Ότι η πραγματικότητα είναι πεισματάρικη και θα σε διαψεύσει όχι μία, αλλά 1000 φορές αν πάς να της κάνεις τον έξυπνο. Και σήμερα το ΚΚΕ πάει να κάνει τον έξυπνο στην ιστορία, στην πολιτική και στην φιλοσοφία. Και θα την πατήσει παντοιοτρόπως, όσο μεταμοντέρνα και "υποκειμενική" κι αν είναι η εποχή μας.

Εγώ είπα το ακριβώς αντίθετο αγαπητέ: Ότι ελάχιστες χώρες είναι ιμπεριαλιστικές. Σου έφερα μάλιστα και παράδειγμα, αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις. Το να είναι κομμάτι του ιμπεριαλιστικού συστήματος μία χώρα, δεν σημαίνει ότι είναι ιμπεριαλιστική, με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε μία κεφαλαιοκρατική παραγωγή δεν υπάρχουν μόνο...κεφαλαιοκράτες. Όχι φίλε μου, ΔΕΝ έχει η Μπουργκίνα Φάσο, ούτε η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μονοπώλια. ΞΕΝΑ μονοπώλια εκμεταλλεύονται ή πάνε να εκμεταλλευτούν την γη τους, τους πόρους τους, το εργατικό δυναμικό τους. Όταν η AIG παίρνει γη στο Σουδάν, δεν κάνει το Σουδάν ιμπεριαλιστικό.....έλεος. Δεν ζουν σε ελεύθερο ανταγωνισμό γιατί ακριβώς τα μονοπώλια παρεμβαίνουν κι εκεί, όπως παντού, δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού. Άλλωστε ακριβώς επειδή η Αφρική και ο τρίτος κόσμος είναι κομμάτι του ιμπεριαλιστικού συστήματος (με μια μορφή άτυπης αποικίας σήμερα), δεν μπορούν να αναπτυχθούν με τον τρόπο και τους ρυθμούς που θα αναπτύσσονταν σε ένα υποθετικό ελεύθερο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική σε αυτό που λες: Ότι δηλαδή 100 χρόνια εξέλιξης...αύξησαν τις ιμπεριαλιστικές χώρες! Ο ιμπεριαλισμός δεν έχει καμία τέτοια τάση,α αντίθετα ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ χώρες. Ναι, μπορεί σε σχέση με την εποχή του Λένιν να μπήκαν στο παιχνίδι π.χ. η Ιαπωνία ή η Κίνα, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την..."αυθόρμητη" ιμπεριαλιστική εξέλιξη. Έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες ιστορικές και οικονομικοπολιτικές συνθήκες που βοήθησαν κάποιες χώρες να αλλάξουν την θέση τους και να παίξουν με άλλους όρους στο παιχνίδι της παγκόσμιας μοιρασιάς. Και η παγκόσμια μοιρασιά γίνεται και με οικονομικούς αλλά ΚΑΙ με στρατιωτικούς όρους. Και όπως έλεγε και ο Λένιν: "Το σημαντικό στον ιμπεριαλισμό είναι ο ανταγωνισμός μερικών μεγάλων δυνάμεων που τείνουν στην ηγεμονία". Ναι λοιπόν, αυτές οι δυνάμεις "μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο" και δεν το κάνουν μόνο με ειρηνικά μέσα.

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 6:05 μ.μ.

Μου λες ότι μπερδεύω τον ιμπεριαλισμό με την εξωτερική πολιτική. Από που το έβγαλες αυτό; Από τα αποσπάσματα του Λένιν; Αντίθετα θα έλεγα εγώ ότι εσύ αντιμετωπίζεις μονοδιάστατα τον ιμπεριαλισμό και λες ουσιαστικά: "Ιμπεριαλισμός είναι μεγάλες εταιρίες...τέλος". Μάλιστα ακόμη και το "μεγάλες" το βάζεις αναλογικά με την χώρα! Και κάθεσαι μετά και λες "Να μια μεγάλη εταιρία στην Ελλάδα, να άλλη μία στην Τουρκία, να και μία τρίτη στην Ελβετία ή στην Αίγυπτο". Συγχώρα με αλλά η σκέψη αυτή είναι προκλητικά απλοϊκή. Όταν ο Λένιν μιλά για το μονοπωλιακό ανταγωνισμό δεν κάνει καταμέτρηση εταιριών, το είπα και πριν. Ψάχνει τις ποιοτικές διαφορές.

Περιγράφει το καινούριο στάδιο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, και φυσικά τονίζει ότι οικονομική βάση του σταδίου είναι η σύμφυση του τραπεζοβιομηχανικού κεφαλαίου (χρηματιστικό) και η δημιουργία τεράστιων πολυκλαδικών μονοπωλίων. Μιλά όμως για όλα τα επίπεδα: Δες εδώ: "Μία διαφορετική μορφή χρηματιστικής και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ εξάρτησης με καθεστώς πολιτικής ανεξαρτησίας μας δείχνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας".
Διπλωματική εξάρτηση: Ο Λένιν δεν λειτουργεί με καθαρά οικονομίστικους όρους. Γνωρίζει και αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία της πολιτικής, ΕΙΔΙΚΑ στο μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού, πράγμα που διάφοροι φωστήρες στο ΚΚΕ (αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ) δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται. Είναι λίγο χαμένοι στα οικονομικά σχέδιά τους, ο καθένας με τον τρόπο του.

Κι ένα τελευταίο: Όταν μίλησα για άνοιγμα των συνόρων δεν το πήγαινα στην ΕΕ. Υπάρχουν ένα σωρό από οργανισμούς όπως ΠΟΕ, ΟΟΣΑ κλπ. που "ανοίγουν" σύνορα και τσακίζουν ανθρώπους. Κι εκεί (όπως και στην ΕΕ) οι Έλληνες "ιμπεριαλιστές" είναι κάτι ξεβράκωτοι Βαλκάνιοι, να μην έχεις αυταπάτες. Θα σου πω κάτι που έλεγα παλιά στους αναρχικούς: Το "ιμπεριαλιστής" δεν είναι βρισιά να το λέμε σε όποιον αντιπαθούμε ή είναι εκμεταλλευτής ή μαλάκας. Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο κι αν δεν το καταλάβεις απλά θα είσαι ο καρπαζοεισπράκτορας της ιστορίας.
Έλεος, όχι να γίνουμε και Σημιτικότεροι του Σημίτη με την "Ισχυρή Ελλάδα"...

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 6:48 μ.μ.

παιδιά του κκε αυτά που λέτε για την "ιμπεριαλιστική" Ελλάδα εκτός από στίνικα και σφόδρα αντιλενινιστικά, είναι και γελοία. Κανένας δεν αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιες αρλούμπες.
Εγώ ένα πράγμα καταλαβαίνω. Οταν κάποιος δε χρησιμοποιεί στην ανάλυσή του το Λένιν, απλώς δεν είναι λενινιστής, Οταν του αντιπαρατίθεται ανοιχτά, είναι αντιλενινιστής και αντικομμουνιστής. Οταν όμως τον παραχαράσσει συνειδητά είναι κάτι χειρότερο και από τα παραπάνω και από πολιτικός αμοραλιστής και από επικίνδυνος φιλισταίος (και δε λέω τη λέξη που σκέφτομαι πραγματικά).
Οσο για το ποια άποψη (τη δικιά σας του Στίνα δηλαδή από τη μία και τη λενινιστική από την άλλη) της έδειξε το σύστημα στην Ελλάδα και ο ιμπεριαλισμός στοργή και συμπάθεια, ρώτα τους αρχειομαρξιστές και την ΕΡΕ να σου πούνε.

Αντε πια με τις αηδίες σας. Που κάθονται άνθρωποι και κουβεντιάζουν πάνω στις παρανοϊκές δοξασίες σας. Κοσμοπολίτες αντιλενινιστές και αντικομμουνιστές. Επειδή σας φάγανε οι συριζαίοι την κυβέρνηση δεν ξέρετε από πού να το πιάσετε και πρέπει να την πληρώσει η λογική

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 8:01 μ.μ.

6.48 να σε ενημερωσω οτι δεν ειμαστε ουτε στην ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ουτε στη ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ειμαστε στον καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο του σταδιο και βεβαια ενοουμαι στην οικονο μια τον ΛΕΝΙΝ τον διαστρεβλωνουν εκεινοι που ειναι ετοιμοι για ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και τον χρειαζονται για αλλοθι στην συνεργασια τους με τμηματα της αστικης ταξης που δηθεν καταπιε ζονται απο καποια δηθεν ξενη κατοχη.αλλα το ποιο ωραιο που ειπες ητανε οτι μας εφαγε ο συριζα την κυβερνηση. να σε ενημερωσω οτι εμας μας ενδιαφερει η εργατικη ταξη να παρει την εξουσια δηλαδη ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΠΑΝ

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 8:16 μ.μ.

οποιος ξεχωριζει την οικονομια απο την πολιτικη και απομονωνη τον ιμπεριαλισμο μονο στην εξωτερικη πολιτικη ειναι επικυνδηνος για την εργατικη ταξη γιατι αφηνει ανοιχτο παραθυρο για συνεργασια με τμηματα της αστικης ταξης που δηθεν εχουνε συμφερον να παλεψουν εναντια στην δηθεν εξαρτηση της χωρας και προσπαθουν να φερουν και τον ΛΕΝΙΝ στα μετρα τους για να μπορεσουν να σωσουνε τον καπιταλισμο απο την κριση του και να τον κανουνε ανθρωπινο δηθεν ΠΑΝ.

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2014 στις 10:54 μ.μ.

@Ανώνυμο 6.48
Μεγάλε, διάβασε πρώτα Λένιν και μετά έλα να μας πείς τι είναι "αντιλενινιστικό". Τουλάχιστον κράτα ένα επίπεδο στην συζήτηση. Μανωλης

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 12:39 π.μ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μη χρησιμοποιείτε εδώ κι άλλον λάθος συλλογισμό.
Πάντα λέτε: "Οι δυτικοί είναι κακοί . Οι δυτικοί λένε ότι ο Στάλιν ήταν κακός. Άρα ο Στάλιν ήταν καλός." Πλάνη. Αποκλείεται κι οι δύο να ήταν σκατά κι απόσκατα;
Επίσης λέτε: " Οι φασίστες λένε οτι ο Στάλιν είναι κακός. Κι εσείς λέτε οτι ο Στάλιν ήταν κακός. Άρα εσείς είσαστε φασίστες" Άλλη μαλακία αυτή πάλι και μεγάλο σφάλμα λογικής.

Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα.Είναι "επιχειρήματα" σκαταυγίτικης στρεψοδικίας.

Την πραγματικότητα θα κοιτάξεις για να βγάλεις συμπεράσματα.
Πχ.Για την τρομοκρατία και τους ντουφεκισμούς. Που ζείτε και τι διαβάζετε;
Αμφισβητεί ο άλλος ανώνυμος, τους ντουφεκισμούς. Έλεος. μην κλείνετε τα μάτια σας.
Όλη σχεδόν η Κ.Επιτροπή του Λένιν πήγε ντουφεκισμένη από το Στάλιν εκτός της Κόλονται και του Λουνατσάρσκη.

Ζηνόβιεφ
Κάμενεφ
Τρότσκι
Μπουχάριν
ΤονΤουχατσέφσκι και άλλους στρατηγούς της Επανάστασης του 17
τον Μπέλα Κουν,
ίσως τον Κίροφ
Κομμουνιστές σε κατώτερα κλιμάκια, Ράντεκ κα
Οι "είκοσι": Ρίκοφ, Ρακόφσκυ,κλπ
Και όλα αυτά πριν τον Πόλεμο.

Μα και την πρώτη ηγεσία ΚΚΕ δεν την εκτέλεσαν οι Σταλινικοί; Πήγαν στη Μόσχα να διευθετήσουν τις ιδεολογικές διαφορές και όσοι δεν συμφώνησαν , τους κράτησαν και μετα τους εκτέλεσαν.
Τον Μπεζεντάκο του τραγουδιού τον ξέρετε; Εκτελέστηκε σαν διαφωνών, στην Εσσδ.
Το ίδιο και ο Ιορδανίδης, ο άντρας της συγγραφέως. Ούτε το πτώμα του δε βρέθηκε.

Για να μη μιλήσουμε για τη σοβιετική ιντελιγκέντσια.
Τον Μέγιερχολντ, το μεγάλο σκηνοθέτη και τη γυναίκα του.
Τον Μάντελσταμ.
Τον άντρα της Αχμάτοβα.
Τον Πιλνιάκ.
Εκατοντάδες ονόματα. Όλοι δολοφονημένοι με μια σφαίρα στο σβέρκο.

Μετά τις μειονότητες, τους Πολωνούς, τους Τάταρους, τους Πόντιους. Τους Εβραίους, (Δίκη των Εβραίων ποιητών, των Εβραίων γιατρών, ακόμα και τις Εβραίες συζύγους των κοντινών του στελεχών εκτελούσε) πογκρόμ μιλάμε.

Ψέμματα είναι; ή όλοι ήτανε πράκτορες;

Παιδιά, η πολιτική και η επανάσταση δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο, ούτε θρησκεία. Ούτε πρέζα , να κρεμόμαστε από τα @@ κάποιου "θεού" για να νοιώθουμε καλά, την ώρα που γκρεμίζεται η ζωή μας (πχ σαν κόμμα). Είναι ελεύθερο πνεύμα, αμφισβήτηση, έρευνα, ακόμα και αν στενοχωρεί.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 12:41 π.μ.

Μανωλης. αντιχρουτσωφικο ηθελε να πει ο ανθρωπος και μεσα στο αγχος του να βγη ο συριζα κυβερνηση μπερδευτηκε μην ειμαστε τοσο αυστηροι ας δειξουμε λιγο κατανοηση ΠΑΝ.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 1:16 π.μ.

@ στο:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Με ποια λογική η εργατική τάξη πρέπει να έχει ΕΝΑ μόνο κόμμα;

-Η εργατική τάξη είναι μία ενιαία και αδιαίρετη.
Ποιός το λέει αυτό; Κάθε εργάτης, έχει τη δική του άποψη, που διαμορφώνεται από τα διαφορετικά επαγγέλματα, μορφωτικά επίπεδα, πολιτιστικά και θρησκευτικά και ηθικά μπακγκράουντ. Από τη διαφορετική άποψη και στρατηγική για το μέλλον. Από τη στιογμή που κάποιοι λένε οτι πρέπει να χτιστεί σχολείο και άλλοι οτι πρέπει να χτιστεί νοσοκομείο, δεν μπορεί να υπάρξει ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΨΗ της εργατικής τάξης, ή οποιουδήποτε αλλουνού.
Αυτό που λέτε θυμίζει Γ Ράιχ. Ένα έθνος,ένας λαός, ένας ηγέτης.

-Είναι άλλο να υπάρχουν κόμματα που εκφράζουν άλλα στρώματα και να συμμαχούν με την εργατική τάξη. Αυτό κανείς δεν το απέκλεισε

.Στην τελική, ποιος θα αποφασίζει ποιο θα είναι το ΕΝΑ κόμμα της εργατικής τάξης;
Σήμερα, υπάρχουν πολλά λενινιστικά και σταλινικά κόμματα που ισχυρίζονται ότι είναι Το κόμμα της Εργατικής Τάξης της Ελλάδας. Ποιος θα το αποφασίσει αυτό; Και το ΚΚΕ είναι κόμμα της Εργ,Τάξης μόνο επειδή το δηλώνει το ίδιο. Όπως και τα άλλα, ΜΛ κλπ. Αυτό είναι παράλογο.


-Το κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι ομοσπονδία για να έχει διαφορετικές γραμμές. Γραμμές όχι απόψεις. Άλλο γραμμή και άλλο άποψη.
Ωραία, πες μου δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά επίσημες και οι δύο, που υπάρχουν σήμερα στο ΚΚΕ.


- Οι πυροβολισμοί είναι στο δικό σου μυαλό.

Απαντήθηκε αυτό. NKVD, Λιουμπιάνκα, Τζερτζίνσκυ, γκουλάγκ, Κόλαση. Ακόμα ξεθάβουν κόκκαλα (αν και ο Πούτιν τους έχει βάλει πάγο, για να μη θίγεται το ένδοξο έθνος τους)

Αν ταυτίζεις τον κάθε διαφωνούντα με τη Χρυσή αυγή, σημαίνει ότι ο σταλινισμός έχει υποσκάψει τη λογική και την ανθρωπιά σου, από τωρα.

Αν δηλαδή, ισχυρίζεσαι ότι, επειδή διαφωνώ στο τι είδους κοινωνία θα πρέπει να χτιστεί, όταν το οικοδόμημα του καπιταλισμού γκρεμιστεί, αξίζω αντιμετώπιση ίδια με αυτή που (όντως) αξίζει στους Ναζιστές, (δηλαδή φυλακή και κρεμάλα) τότε είσαι ψυχολογικά έτοιμος να στηρίξεις μια προσωπολατρεία, μια Δικτατορία,μια μελλοντική NKVD, δηλαδή την δυστυχία της εργατικής τάξης και του λαού.Και βέβαια είσαι εχθρός και της εργατικής τάξης και του λαού.
Και μάλλον τζάμπα πήγε ο διάλογος.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 10:16 π.μ.

Θα ήθελα να προσθέσω δύο λόγια για το θέμα του ιμπεριαλισμού και ένα για το θέμα του "ένα είναι το κόμμα" που κουβεντιάζετε.

Για το πρώτο: Αυτά που έγραψα περί ιμπεριαλισμού (6.05) δεν αφορούν μόνο το ΚΚΕ, αφορούν κι άλλους πολλούς και όσοι έχετε ασχοληθεί με το θέμα θα το ξέρετε. Ουσιαστικά το ΚΚΕ υιοθέτησε μία λογική που υπήρχε σε κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και του Συνασπισμού, μια λογική που του έκανε κριτική δήθεν από τα αριστερά και θεωρούσε παρωχημένη την θεωρία του ιμπεριαλισμού ή δεν την θεωρούσε παρωχημένη, αλλά την "εξέλισσε", κάποιες φορές με ανατρεπτικό τρόπο (δηλαδή την ακύρωνε ουσιαστικά, όπως π.χ. ο Μηλιός). Το ΚΚΕ λοιπόν ξεκινώντας ανάστροφα, θεώρησε ότι ΕΠΕΙΔΗ δεν θέλει να συνεργαστεί με αστικές δυνάμεις θα πρέπει να προσαρμόσει και την θεωρία ανάλογα. Όμως η συνεργασία με αστικές δυνάμεις δεν προέκυπτε από την θεωρία του ιμπεριαλισμού.Δεν προέκυπτε ούτε η συνεργασία ούτε φυσικά η μη συνεργασία.

Μάλιστα επι του προκειμένου δεν μιλάμε καν για συνεργασία, μιλάμε για υποταγή. Συνεργασίες ή "συνεργασίες" μπορούν να γίνουν κάθε είδους, μπορεί να είναι καλές ή κακές για το εργατικό κίνημα, είναι μία ΠΟΛΙΤΙΚΗ κίνηση που δεν καθορίζεται από κάποιες αιώνιες ιδεολογικές αρχές. Η υποταγή και η αποδοχή της ήττας όμως είναι το (πάντα) κακό. Αυτή λοιπόν δεν προέρχεται από λάθος στην θεωρία, κατ' εμέ έχει άλλες ρίζες. Το ΚΚΕ ψάχνει σε λάθος κατεύθυνση κατά τη γνώμη μου και γι αυτό εξακολουθεί να κινδυνεύει από το μικρόβιο της υποταγής παρόλη την "μη συνεργασία". Ουσιαστικά έχει αποδεχθεί το λάθος κομμάτι της κριτικής που του ασκήθηκε (γιατί υπήρχε φυσικά και σωστό).

Όσον αφορά το "ένα είναι το κόμμα", ναι, κι εγώ πιστεύω ότι ένα είναι το κόμμα. Όμως θα πρέπει να έχει τέτοιες λειτουργίες και κυρίως κλίμα εμπιστοσύνης, ώστε να χωρά πολλές εκδοχές και απόψεις, πάντα στα πλαίσια της εργατικής πολιτικής φυσικά. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η ιστορία που αντικειμενικά ανέδειξε διάφορες εκδοχές εργατικών κομμάτων, επαναστατικά κόμματα που μετατράπηκαν στο αντίθετό τους, που εξέφραζαν κοινωνικές/ταξικές "αναμίξεις" (εργάτες, αγρότες, μικροαστούς κλπ.) σε διαφορετικές "δόσεις", έβγαλε συγκρούσεις μέσα στο εργατικό κίνημα που κάποιες φορές έγιναν και ένοπλες (να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας). ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν ορίζει ποιό είναι το "ένα" κόμμα, πέρα από την ζωή. Το ΚΚΚούβας υπήρχε, αλλά το "ένα" κόμμα ήταν το αντάρτικο του Φιντέλ, το κίνημα της 26ης Ιουλίου.

Η ζωή τα βγάζει αυτά παιδιά, μην τσακώνεστε τσάμπα και κυριως μην πάτε να εφαρμόσετε με στεγνό τρόπο θεωρητικά σχήματα στην πράξη. Η θεωρία βοηθά να καταλάβεις το περίγραμμα και τις γενικές αρχές, δεν σου ορίζει μονοδιάστατα τις πολιτικές σου επιλογές. Εκεί πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Δυστυχώς, για όσους είμαστε λίγο τεμπέληδες.

Φάντασμα
14 Μαρτίου 2014 στις 10:39 π.μ.

@ Ανώνυμος 12:39

Μια συμπλήρωση:
Ο Λουνατσάρσκυ δεν εκτελέστηκε, γιατί πρόλαβε και .......πέθανε μόνος του!
Ο Στάλιν τον είχε στείλει ως πρέσβη στην ΚΤΕ και μετά στην Ισπανία αφού πρώτα τον είχε καθαιρέσει απ΄ όλα τα αξιώματα.
Πέθανε από καρδιά στη Γαλλία, καθ' οδόν για Ισπανία.

Κλασική σταλινική μέθοδος, οι μη αρεστοί να στέλνονται δήθεν τιμητικά ως πρέσβεις στο εξωτερικό, ώστε να μην μπλέκονται στα πόδια του Σταλιν αλλά και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθούν ως πράκτορες των ξένων δυνάμεων αφού θα βρίσκονταν στο εξωτερικό σε συνεχή διπλωματική επαφή με άλλες χώρες.


Λουνατσάρσκυ, μια τεράστια μορφή, κομισσάριος Παιδείας και Πολιτισμού επί Λενιν.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 1:58 μ.μ.

12.39 1.16 η εργατικη ταξη ειναι μια και αδιαιρετη και ο τροπος ειναι να παρει τα μεσα παραγωγης απο τους αστους. εσεροι και μενσεβικοι ειναι ολοι αυτοι που διωχθησαν γιατι μαζι με τους αστους πολεμησαν τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ η ταξικη παλη συνεχιζεται και στον σοσιαλισμο με αλλες μορφες. ολα τα υπολπιπα ειναι δικαιολογιες απο ανθρωπους που θελουν τον καπιταλισμο αιωνια και δεν εχουν καμμια σχεση με τον κομμου νισμο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

ΠΑ,
εσείς οι Σταλινικοί δε θέλετε τον Καπιταλισμό, αλλά κάνετε το παν να μη γκρεμοτσακιστεί ποτέ. Γιατί όποτε τους αστούς πολιτικούς τους κατηγορούμε για την κόλαση του καπιταλισμού, λένε -Τι θέλετε να γίνουμε σαν την ΕΣΣΔ και την Βόρεια Κορέα; Η οποία ΕΣΣΔ, σίγουρα είχε τα καλά της, πολιτικά όμως ήταν τρισχειρότερη από την αστική δημοκρατία. Η δε Κορέα των Κιμ, άστα. Δεν έχει κανένα καλό. Είναι μια κληρονομική Γραμματεία των Κιμ.
Αν πεις σε σοβαρό άνθρωπο, οτι παλεύεις για να φτιάξεις μια τέτοια, ίδια ή παρόμοια κοινωνία, θα σου πει ότι έχεις τρελαθεί.
Τόσο επιτυχημένο σοσιαλισμό είχαν που τωρα τελευταία άνοιξαν κάποια καπιταλιστικά μαγαζιά που φέρνουν προιόντα από την Κίνα(Μη μου πείτε πως κι η Κίνα είναι ...σοσιαλιστική;). Και μόνο στην Πιονγκγιάνγκ.
http://www.youtube.com/watch?v=y24vCmhjCPg

Και έχουν ανοιξειστη Βόρειο Κορέα και πανεπιστήμιο για τα παιδιά των στελεχών, που το διοικούν χριστιανοί προτεστάντες Αμερικάνοι.

http://www.youtube.com/watch?v=7JRtFyLiOnE

Και εκεί πέρα "η εργατική τάξη είναι ενιαία και αδιαίρετη " ;
Και όλως τυχαίως επι ένα αιώνα επιλέγει για εκφραστή της μια Δυναστεία;
Πως εκφράζει η εργατική τάξη την πολιτική της βούληση;
Κατεβαίνει ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ο Κιμ και παίρνει τα 100% των ψήφων.
Θα μας τρελάνετε;
Έτσι κατέβαιναν τα ψηφοδέλτια και στην ΕΣΣΔ. Και ψηφίζαν μονοκούκι. Χωρίς πάλη ιδεών, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις, με κοοπτάτσια.

Και στην τελική, έτσι το ΚΚΣΕ διόριζε, ξήλωνε ή εξόντωνε τους Γεν. Γραμματείς του ΚΚΕ, μέχρι και τον σ. Φλωράκη. Μετά την Παπαρήγα σταμάτησε αυτή η δουλειά, άλλωστε, σταμάτησε να υπάρχει κι η ΕΣΣΔ.
Κι αυτά τα έχουν γράψει και ο Φαράκος και αλλα στελέχη. Πράκτορες κι αυτοί;

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2014 στις 8:20 μ.μ.

Πραγματικά, για τις καταστάσεις στην ΕΣΣΔ μετά την επικράτηση της Προσωπολατρείας, τώρα πια και στη ρωσία υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα. Φυσικά και από τη Δυση, άλλο που δε θέλουν.
Δείτε αυτό, ακούγονται και οι επικριτές και οι θιασώτες.

http://www.youtube.com/playlist?list=PLE22CCF42C30B8020

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 1:29 μ.μ.

Οταν έχετε αποστηθίσει πλήρως την γκαιμπελική προπαγάνδα, με τα ίδια ακριβώς "στοιχεία και επιχειρήματα", πόσο αλήθεια απέχετε από τον φασισμό? Οι επόμενες εξελίξεις δυστυχώς θα σας βρούν ταγμένους, εκεί που τάχθηκαν και οι πολιτικοί σας πρόγονοι του SPD, κάπου το 1930. Μαν

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 2:51 μ.μ.

8.15 δεν ειμαστε σταλινικοι ειμαστε ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ. οι αστοι ειναι λογικο να συκοφαντουν τον κομ μουνισμο γιατι αυτο ειναι το ταξικο τους συμφερον. στην ΚΟΡΕΑ τα μεσα παραγωγης ειναι στην εργατικη ταξη αυτο με τα μαγαζια που αναφερης δεν υπαρχει εκει αλλα στην ΚΟΥΒΑ. τα πανεπι στημια για τα παιδια στελεχων υπηρχαν στην ΕΣΣΔ απο το 1956. και το ερωτημα παραμενει αφου ο κοσμος δεν περναει καλα σε μια χωρα χωρισμενη στα δυο γιατι συνεχιζει να εχει σοσιαλισμο και δεν συνεβη το ιδιο με την ΑΝ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1989 ολα τα αλλα που αναφερεις για παλη ιδεων και τετοια ειναι παραθυρο στον καπιταλισμο για ρεβανς. οσο για τον φαρακο και τα αλλα στελεχη που επιτεθηκαν να διαλυσουν το ΚΚΕ ΤΟ 1991 ξερουμε οτι ειναι προδοτες. 8.20 ολα αυτα τα δηθεν ντοκουμεντα για την δηθεν προσωπολατρεια κατασκευαστηκαν μετα το 1956 στην ΕΣΣΔ σε συνεργασια με τονκαπιταλισμο αλλη μια αποδειξη για τον βρωμικο ρολο του καπιταλισμου ΠΑΝ.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 3:59 μ.μ.

Αυτή που παίρνει βραβείο στην αποστήθιση είναι η διαδικτυακή περιφρούρηση του Περισσού. Μην τυχόν και
κάνει κάποιος κριτική στα ΚΚΕ κατευθείαν κατηγορείται για προδοσία, προβοκάτσια, συνεργασία με τον ταξικό
εχθρό κτλ. Δεν πάει να φέρει ο άλλος 100 επιχειρήματα, τι σημασία έχει, ένα είναι το κόμμα και μιά αλήθεια
( φυσικά η εκάστοτε ...αλήθεια της εκάστοτε ηγεσίας) υπάρχει! Η μεταφυσική του Σταλινισμού έχει ξεπεράσει
ακόμα και τον θρησκευτικό δογματισμό. Στον 21ο αιώνα που ακόμη και ο Πάπας έχει παραδεχθεί πως δεν έχει
το αλάθητο, το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο! Κομμουνιστές, Αριστεροί, προοδευτικοί και λοιποί ριζοσπάστες αγωνιστές,
μείνετε μακριά από το Κόμμα, κάντε το για το καλό του, μην τυχόν και προσβληθεί από το θανατηφόρο μικρόβιο του...
οπορτουνισμού και αναβληθεί για πολλοστή φορά η δευτέρα παρουσία της Λαϊκής Εξουσίας!

ΚΚΕδοφρένεια
15 Μαρτίου 2014 στις 4:11 μ.μ.

Μπραβο ρε Μαν-Παν!
Έχετε επιχειρήματα!

Οι φασίστες επικρίνοντας τον Στάλιν χρησιμοποιούν τα Χ επιχειρήματα.
Οι κομμουνιστές που επικρίνουν τον Στάλιν χρησιμοποιούν τα Χ επιχειρήματα
Συμπέρασμα (κατά Μαν-Παν): Οι κομμουνιστές που κάνουν κριτική στο Στάλιν είναι Φασίστες!!!!

Πρόκειται για το γνωστό "λογικό" σχήμα:
Ο αστυνομικός είναι όργανο,
το μπουζούκι είναι όργανο,
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι...

Λοιπόν, θα κάνω και εγώ μια απόπειρα:
Ο Φανατικός αντικομμουνιστής Τσώρτσιλ, έπλεξε το εγκώμιο του Στάλιν,
οι ΚΚΕδες πλέκουν το εγκώμιο του Στάλιν,
ΆΡΑ οι ΚΚΕδες είναι φανατικοί αντικομμουνιστές...!!

Βρε λές;;;;

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 6:43 μ.μ.

Μερικοί παριστάνετε τους χαζούς φυσικά δεν είστε αλλά άλλο θέλει να πει ο ποιητής. Ποιός θεοποίησε τον Στάλιν σε αυτή την κουβέντα. ΚΑΝΕΝΑΣ. Ορισμένοι αυθαίρετα κάνετε συνειρμούς με δεδομένα που έχετε σχηματοποιήσει στον εγκέφαλό σας. Αρνείστε επίμονα μία πραγματικότητα για την περίοδο που ο Στάλιν ηγήθηκε της Ρωσίας και της ΕΣΣΔ. Η ιστορία των επαναστάσεων και της ανθρωπότητας γενικά έχει ανάλογα περιστατικά και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης (πχ. Γαλλική επανάσταση, Ελληνική επανάσταση κλπ) από την Ρώσικη.
Αγνοείτε επίμονα όιτ πολλά στοιχεία που εμφανίζονται ως πραγματικά είναι κατασκεύασματα οχι μόνο της δύσης αλλά μεγάλο μέρος τους απο την χιτλερική φασιστική γερμανία (πχ. κατίν, γκολομόζ στην ουκρανία, δολοφονίες κλπ)
Αυτό που πρέπει όμως να απαντήσει ο κάθε εργαζόμενος είναι τι θα γίνει σήμερα και αύριο. Πως θα ανασυγκροτηθεί το λαικό εργατικό κίνημα να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά και παλαίψει για μία εναλλακτική πολιτική πρόταση. Όσοι πιστεύετε ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι διαχειρίσιμος, ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλύπτει απόλυτα. Σας δίνει και το αριστερό άλλοθι για μην έχετε ενοχές ότι υποστηρίζετε ένα συγκαλυμμένο κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ. ¨Οσοι πιστεύετε ότι βρισκόμαστε στο 1960, 1970, 1980 ή ακόμα και 1990 ή αγνοείτε στοιχειώδη οικονομικά δεδομένα ή υποκρίνεστε.Το σοβαρότερο είναι ότι μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που ναι μεν έχει χάσει μέρος της αγοραστικής σας δύναμης αλλά εξακολουθείτε να έχετε ικαναποιητικό βιοτικό επίπεδο (σύντομα θα το χάσετε ή εσείς η τα παιδιά σας). Είναι σαν τους δημόσιους υπάλληλους που ναι μεν το νέο μισθολόγιο έσφαξε την ΔΕ κατηγορία και τους ΤΕ και ΠΕ με λίγα χρόνια. αλλά έδωσε ΑΥΞΗΣΕΙΣ και μάλιστα μεγάλες σε όσους ΤΕ και ΠΕ είχαν πολλά χρόνια.
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι σχέση έχει το μορφωτικό επίπεδο, η θέση στη παραγωγή , η θρησκευτική επιλογή, η καταγωγή κλπ με το ενιαίο της εργατικής τάξης; Μήπως στο μυαλό σου στο όρο εργατική τάξη πάει στον εργάτη χειρώνακτα του περασμένου αιώνα;
Τι σχέση έχει η ενιαία δράση με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εργατικού κόμματος με την διαφορετική άποψη; Που το είδες γραμμένο αυτό και ποιός το ισχυρίζεται; Άλλο ενιαία δράση άλλο ενιαία άποψη.
Λαική εξουσία χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να σταθεί. Τον όρο δημοκρατία τον εννοώ με ταξικούς όρους. Δημοκρατία να εκμεταλεύεσαι ανθρώπους δεν θα υπάρχει γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία.
Με συγχωρείς αλλά τι μπαρούφα είναι αυτή με τις 2 επίσημες γραμμές. Άσε το ΚΚΕ αλλά πες μου εσύ ένα οποιοδήποτε κόμμα (αστικό, ρεφορμιστικό κλπ) στη γη που να έχει 2 επίσημες γραμμές; Μη μας τρελλαίνεις.
ΥΓ. Αν είσαι εργάτης ή γενικά ανήκεις στην εργατική τάξη δεν μας χωρίζει τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ...


Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 6:45 μ.μ.

4.11 Ο τσωρτσιλ στο τελος της καριερας του το 1959 ειπε ποιος πραγματικα ηταν ο ιδεολογικος του αντιπαλος μη μπωροντας να χωνεψει οτι καταψερε να βαλει τους καπιταλιστες μεταξυ τους να τσακωνονται. η κριτικη επιτρεπεται σε ολους ο αντικομμουνισμος ειναι το προβλημα 3.59 ακριβως οσες φορες εγινε πολιτικη συνεργασια με τον οπορτουνισμο επιχειρηθηκε η διαλυση μεταλλαξη του ΚΚΕ. ΕΑΜ 1944 ΕΔΑ 1968 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1989 1991 ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗ

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 6:46 μ.μ.

Υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο:

Ο Χίτλερ ήταν φασιστας
Η ΕΣΣΔ πολέμησε το Χίτλερ
Αρα η ΕΣΣΔ ήταν σοσιαλιστική

Και ο Τσώρτσιλ πολέμησε το Χίτλερ
Αρα ο Τσώρτσιλ ήταν ...σοσιαλιστής.

Για τα ντοκυμανταίρ

Το Ντοκυμαντέρ για τα Γκουλαγκ το έφτιαξε το ΒΒC
Το ΒΒC είναι αστικό κανάλι.
Άρα όλα όσα λέει είναι ψέμματα.
Άρα Γκουλάγκ δεν υπήρξαν
Όμοια θα πρέπει να πούμε:

Τα στοιχεία για το ολοκαύτωμα τα πήραμε από το ΒΒC.
Το BBC είναι αστικό κανάλι.
Άρα όσα λέει είναι ψέμματα.
Άρα Ολοκαύτωμα των SS δεν υπήρξε.

Αφού σας παράπεμψα στις πηγές, σας έδειξα συγκεκριμένα ντοκυμαντέρ από την Κορέα . Εκεί φαίνεται ότι:
Και ο Κιμ επιθεωρεί το σούπερ μάρκετ με κινέζικα καπιταλιστικά προιόντα
Και οι Αμερικάνοι Προτεστάντες φτιάξανε Πανεπιστήμιο, όπου πάνε και μορφώνονται τα αγόρια των στελεχών του κόμματος.
Τι μου τσαμπουνάτε και δεν ανοίγετε τα μάτια σας να δείτε την ελάχιστη πληροφορία που έχουμε από τον δηθεν "σοσιαλισμό" της Β. Κορέας.

Στο Συνταγμα της χώρας γράφει :

"Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι ένα κράτος που καθοδηγείται από την ιδεολογία Juche και ενσαρκώνει τις ιδέες και την ηγεσία του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της χώρας και πατέρα της Κορέας"

Είναι σοσιαλιστικό Σύνταγμα αυτό;
Ποια ιδεολογία Ζου τσέ και Που Τσε, μας δουλεύουν;Το ΚΚΕ αναγνωρίζει την "ιδεολογία Ζου τσε" ;

Ποια λαική εξουσία; Περί μιας Μικρής Κληρονομικής Αυτοκρατορίας πρόκειται.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

Και ρε 2:51
Είναι ερώτηση τώρα αυτή;

" αφου ο κοσμος δεν περναει καλα σε μια χωρα χωρισμενη στα δυο γιατι συνεχιζει να εχει σοσιαλισμο και δεν συνεβη το ιδιο με την ΑΝ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ "

Άλλες συνθήκες, άλλοι λαοί, άλλες παραδόσεις. Διαφορετική βαθμίδα καταπίεσης τα καθεστώτα. Οι Ασιάτες είναι πιο πειθαρχημένοι. Έχεις δεί εργοστάσιο στην Ιαπωνία; Στρατός. Με έπαρση σημαίας, με γυμναστική και Ύμνο της Εταιρείας κάθε πρωί. Και η καταπίεση των Κιμ είναι πρωτοφανής και ολοκληρωτική.
Είναι σαν να ρωτάς, γιατί στην Ελλάδα είχαμε χούντα, ενώ αλλού δεν είχανε κι αφού ο λαός δεν πέρναγε καλά; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΠΑΣΤΟ. Τρομοκρατία. Το ίδιο και στην Β.Κορέα.

Και ρε γαμώτο, σε όσους του ΚΚΕ και άλλους Σταλινικούς έχω δείξει το ντοκυμαντέρ GULAG , ούτε ένας δεν το έχει δει,( ή έτσι είπαν) ώστε να απαντήσει στα στοιχεία που βάζει.

http://www.youtube.com/watch?v=0D8_Lcq2-cA&list=PLE22CCF42C30B8020

Και υπάρχουν και άλλα ντοκουμέντα. Ωραία, τα γύρισε δυτικό κανάλι. Όλοι αυτοί που μιλάνε, και που τα ζήσανε, σας φαίνονται για χαφιέδες του Πούτιν; Αφού ο Πούτιν δεν του αρέσει να σκαλίζουν το κακό παρελφόν της Ρωσίας και βάζει εμπόδια (όσο μπορεί) στις έρευνες.

Να για το τραγικό στρατόπεδο της Κολύμα:

http://www.youtube.com/watch?v=6-c2JKPMCio

Μιλάμε για φρίκη.

Παιδιά, το πείραμα ΕΣΣΔ έκασε στη μούρη μας. Τελείωσε, κανιέτς, πως να το πουμε. Μην υποστηρίζετε οτι το πείραμα πέτυχε, μην υποστηρίζετε μιαν υπόθεση πεθαμένη Πάμε γι άλλα, τώρα.



Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 7:17 μ.μ.

6.48 Οταν τα μεσα παραγωγης ανηκουν στην εργατικη ταξη εχουμε σοσιαλισμο.αν δεν ητανε ετσι θα ειχανε ανατραπει το 1991. 23 χρονξα μετα ειναι εδω. ολα τα υπολοιπα ειναι πλυντηριο για τον καπιταλισμο ΠΑΝ

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 7:59 μ.μ.

Πρός όλους τους "αντισταλινικούς"
Την απάντηση σας την δίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνσθρωποι που διαδηλώνουν στην Ρωσία και Ουκρανία με τις σοβιετικές σημαίες, με τα σφυροδρέπανα και προπαντός με τις πορτοκαλί-μαύρες κορδέλες της αντιφασιστικής νίκης, τις κορδέλες στις οποίες ήταν περασμένο το μετάλλιο με τον Στάλιν, που δινόταν σαν ανώτατη διάκριση στον Β΄ΠΠ. Μήπως όλοι αυτοί που τον έζησαν, ξέρουν κάτι περισσότερο από εσάς? Γιατί απ ότι φαίνεται, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν συμφωνούν καθόλου μαζί σας. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν!! "παρ΄όλες τις διώξεις του Στάλιν", να τον αγαπούν και να τον νοσταλγούν ακόμα και μετά από 23 χρόνια τόσο πολύ!!!!! Λέτε να τρελλάθηκαν? Οταν η ιστορία σε φτύνει, πραγματικά, δεν τσιγγουνεύεται καθόλου το σάλιο της. Σε φτύνει αβέρτα. Καμμία άλλη απάντηση δεν σας αξίζει, παρά από τα να βλέπετε αυτές τις εικόνες ακόμα και από αστικά κανάλια. Το ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου. Τους αντισοβιετισμούς σας και τους αντισταλινισμούς σας, άντε να τους πουλήσετε σε αυτόν τον κόσμο και θα πάρετε τις απαντήσεις που σας πρέπουν. Μανώλης

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 8:57 μ.μ.

Τι εννοείς ΕΑΜ 1944;
Το ΚΚΕ πριν τον πόλεμο ήταν στα 3.5%
Λόγω ΕΑΜ και αντιναζιστικού μετώπου έγινε υπολογίσιμη δύναμη.
Δεν έφταιγε το ΕΑΜ που πουλήθηκε ο αγώνας.
Αφού το ΚΚΕ ουσιαστικά ήταν στην ηγεσία του ΕΑΜ.
Κάποιοι στην ηγεσία του ΚΚΕ πρόδωσαν τον αγώνα, με συνενοχή του ΚΚΣΕ.
Ακόμα και τον Άρη Βελουχιώτη επειδή αν και αρχικά υπέγραψε τη Βάρκιζα, μετα την αρνήθηκε, τον είχε καταγγείλει "το κόμμα" .

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Η ουσία είναι ένα ζήτημα κοινής λογικής, αλλά και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η Χάννα Άρεντ, υποστήριξε οτι οι σφαγείς στο Αουσβιτς, όντως εκτελούσαν διαταγές. Το έγκλημά τους ήταν οτι ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ. Αρνήθηκαν να σκεφτούν.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλους μας συχνά και σίγουρα στην περίπτωση της ΕΣΣΔ , της Προσωπολατρείας, της Τρομοκρατίας του Στάλιν και των Γκουλαγκ.
Την ξέρουμε όλοι, και πολλοί αριστεροί, αυτή τη φάση:
Δεν βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι , αλλά την βλέπουμε όπως θα θέλαμε να είναι. Όπως μας βολεύει. Γιατί δεν έχουμε τα @@ να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Τι βολικό να έχουμε έναν φανταστικό φίλο, νικητή από το παρελθόν και να φαντασιωνόμαστε ότι είμαστε και μεις ανίκητοι.
Μόνο που ο Στάλιν δεν νίκησε τελικά. Παρόλο που επί της εποχής του η ΣΕ νίκησε τη Γερμανία, ο ίδιος δεν άφησε τίποτα, άλλο από ένα φριχτό όνομα. Αμέσως μετά τον θάνατό του τον σιχτίρησε το ίδιο του το Κόμμα, στο 20ό καταγγέλθηκε σαν σφαγέας και μόλις έπεσε ο "σοσιαλισμός" άρχισαν να ξεθαβουν τα πτώματα.

Γιαυτό, αν συνδεθεί το εργατικό κίνημα με τέτοια αίσχη , είναι χαμένο από χέρι.

ΚΚΕδοφρένεια
15 Μαρτίου 2014 στις 9:51 μ.μ.

@ 6:43 (Μαν εσύ είσαι, έτσι;;;)

Πετάς την μπάλα στην εξέδρα όταν ζορίζεσαι.

α) Θεωρείς ότι οι Σταλινικές εκτελέσεις και ο Λιμός στην Ουκρανία είναι Ναζιστική προπαγάνδα.
Από μόνη της η θέση αυτή είναι γελοία δικαιολογία Λιακοπουλικού επιπέδου.
Όμως, δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες.
Μόνο μην έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε το ίδιο αφελείς.

β)Λες:
"Αυτό που πρέπει όμως να απαντήσει ο κάθε εργαζόμενος είναι τι θα γίνει σήμερα και αύριο. Πως θα ανασυγκροτηθεί το λαικό εργατικό κίνημα να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά και παλαίψει για μία εναλλακτική πολιτική πρόταση"
Σωστά.
Αν όμως εσύ και οι ομοϊδεάτες σου δεν έχουν καταλάβει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για το τι πήγε στραβά στην ιστορία της Επανάστασης,
αν εσύ και οι ομοϊδεάτες σου θεωρούν την Σταλινική βία απέναντι στην εργατική τάξη ως .....ναζιστική προπαγάνδα,
αν εσύ και οι ομοϊδεάτες σου προτείνουν ως πρότυπο για το αύριο την .....Β. Κορέα,

για να στο πω απλά ΜΗΝ περιμένεις να σε πάρει κανείς ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.
Για χαβαλέ στο καφενείο είστε και πολύ λέω....


@ 6:45 (γειά σου ΠΑΝαγιώτη!)
Μας πληροφορείς ότι ο Τσωρτσιλ στο τελος της καριερας δεν μπορούσε να χωνεψει οτι ο Στάλιν καταφερε να βαλει τους καπιταλιστες μεταξυ τους να τσακωνονται.....

Δηλαδή η σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών των αστικών τάξεων της Αγγλιάς/ΗΠΑ με αυτή της Γερμανίας, ερμηνεύεται από σένα ότι απλά ο Στάλιν έβαλε τους Καπιταλιστές να τσακώνονται μεταξύ τους !!!!!

Βλέπω κατέχεις ΑΡΙΣΤΑ τον Μαρξισμό.....



Υ.Γ.:
Ρε Μανώλη, είσαι το ίδιο πρόσωπο με τον Παναγιώτη ή μήπως κάθεστε παρέα και τρολάρετε, γιατί 6:43 γράφει ο ένας και 6:45 ο άλλος.
Παιδιά, καρφώνεστε ακόμα και όταν δεν υπογράφετε....


Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

Για το ενιαίο της εργατικής τάξης και το ΕΝΑ κόμμα της εργατικής τάξης , μιλάμε για καταπάτηση κάθε ορθού λόγου.

Τα επαναστατικά συντάγματα των αστών είναι πιο λογικά σε σχέση με την εξουσία, άσχετα αν οι κυβερνήσεις και το σύστημα γενικά τις αρχές τους τις παραβιάζουν καθημερινά υπέρ της άρχουσας τάξης.

Στην αρχή του συντάγματος γράφει: Η εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται υπερ του λαού...
Δε φαντάζομαι να έχει κανένας αντίρρηση σε αυτή την αρχή (εκτός από τους ίδιους τους αστούς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Θεωρητικά, μόνο ο λαός μπορεί να ασκήσει την εξουσία. Πως; Με κάποιου είδους ψηφοφορία. Στην Επανάσταση του 1917, οι επαναστατημένες μάζες φώναξαν: Ολη η εξουσία στα σοβιέτ. Και αυτό μπήκε στο Σύνταγμα του 1918.
Τα σοβιέτ , οι επιτροπές, εξέλεγαν εκπροσώπους και τη κυβέρνηση της Επανάστασης. Με άλλα λόγια, Δημοκρατία.
ΟΜΩΣ.
Για να λειτουργήσει η Δημοκρατία έτσι ωστε να εκφράσει τη Θέλησή της η Εργατική Τάξη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΑΝ ΤΑΞΗ, πρέπει να υπάρχει πλήρης κατοχύρωση των λεγόμενων αστικών ελευθεριών, πλην της ιδιοκτησίας . Δηλαδή, χωρίς πλήρη ελευθερία του λόγου, του τύπου (βεβαίως του τύπου που δεν συνδέεται με το κεφάλαιο) της συνάθροισης, κλπ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Απλή λογική.

Όταν απαγορεύεται σε μια χώρα εκατοντάδων εκατομμυρίων η ελευθερία του λόγου, της άποψης, του τύπου της αντιπαράθεσης και αντικαθίσταται από τον μονοκομματισμό και αστυνομοκρατία, δεν υπάρχει καμία εργατική εξουσία, κανένας σοσιαλισμός. Οι άνθρωποι γίνονται φοβισμένοι και απολίτικοι.
Παράδειγμα τα μέκη του ΚΚΕ εδώ, που δεν μπορούν να διεξάγουν μια σοβαρή και λογική πολιτική κουβέντα και δείχνουν μάλλον έναν φανατικό ποδοσφαιρικό οπαδισμό.
Όσο για την Κορέα, έτσι και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πέσει αυτό το καθεστώς και απελευθερωθεί ο κόσμος (ακόμα και να μην απελευθερωθεί, ακόμα κι αν γίνει εκεί καπιταλισμός) την οικογένεια Κιμ θα την ξεσκίσουν ζωντανή, με τα δόντια τους. ΄οπως έγινε και με τον Τσαoυσέσκου.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

@ΜΑΝώλη 7:59

Προς όλους τους Σταλινικούς, δηλ., τον ΜΑΝ-ΠΑΝ και κάτι άλλους με αποξηραμένα μυαλά:

Πιο ανεγκέφαλο επιχείρημα από αυτό το τελευταίο Μανώλη δεν υπάρχει.
Πραγματικά έκανες απόλυτο αρνητικό ρεκόρ.

Ώστε ο Σταλιν λοιπον "δικαιώνεται" γιατί κάποιοι στην Ρωσία διαδηλώνουν με Σοβιετικές σημαίες...

Καταρχήν, αυτοί που διαδηλώνουν με Σοβιετικές σημαίες μπορεί να είναι υπέρ του Χρουστσώφ που συ θεωρείς "απολειφάδι του οπορτουνισμού".
Με πιο κριτήριο όποιος νοσταλγεί την ΕΣΣΔ είναι ντε και καλά Σταλινικός???

Επίσης, αύριο το πρωί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ηλίθιοι στην Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουκρανία και αλλου μπορεί να διαδηλώσουν κρατώντας σβάστικες και πορτραίτα του Χίτλερ.
Με τη δική σου σκέψη αυτό δικαιώνει τον Ναζισμό;;;



Άστο Μανώλη, δεν έχεις επιχειρήματα και το ρίχνεις στο συνάισθημα.
Ο Ήρωας Στάλιν που νίκησε το Χίτλερ και άλλες ιστορίες .....

Αν ήσουν πραγματικός κομμουνιστής θα μίλαγες για τον ΗΡΩΑ στρατιώτη που με εκατομμύρια νεκρούς νίκησε το Φασισμό παρά το κυνηγητό της NKVD και του Πατερούλη.

Αλλά δεν είσαι Κομμουνιστής.
Μικροαστός είσαι που αναζητάς εναγωνίως Ήρωες Ηγέτες για να κρύψεις την ανασφάλειά σου κάτω από τη σκιά τους.
Προσπάθησε μια φορά όμως να ενηλικιωθείς και να χειραφετηθείς.

Γιατί με τους διάφορους "Στάλιν" είδαμε τι καταφέραμε.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 10:30 μ.μ.

8.57 εννοω οτι το ΕΑΜ η οπορτουνιστικη ηγεσια του ΚΚΕ διαστρευλονοντας την λογικη των ΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ υπογραψανε της καταπτυστες συμφωνιες ΚΑΖΕΡΤΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΑΡΚΙ ΖΑ διεγραψαν τον ΑΡΗ απο το κομμα ενω μπορουσαν 12 οκτωβρη του 1944 να παρουνε την εξου σια Στο 20ο πολυ σωστα οταν ανελαβαν οι οπορτουνιστες ξεκινησε ο αντικομμουνισμος και η σπιλωση για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ προσφεροντας πολυτιμες υπηρεσιες στους αστους και εβαλε της βασης για της ανατροπες που ολοκληρωθηκαν το 1991 7.16 Στο ερωτημα δεν απαντησες και ειναι λογικο γιατι αν το απαντησεις γινεται αντιληπτο οτι στην ΕΣΣΔ και στην αν. ευρωπη δεν ειχαμε καταρευση το 1991 αλλα ολοκληρωστων ανατροπων σε καταλαβαινω ΠΑΝ.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 10:39 μ.μ.

Μανωλης. και να σου συμπληρωσω συντροφε 23 χρονια μετα το τελος και συνολικα 58 χρονια απο το κακοφημο 20ο συνεδριο εχει πολυ μεγαλη σημασια ΠΑΝ.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Το πρόβλημα με ορισμένους από εσας δεν είναι ο Στάλιν αλλά ο αντικομμουνισμός σας. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο Στάλιν ήταν άγιος αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τα δεδομένα της εποχής του. Ο Κολοκοτρώνης ξέρετε πόσους έλληνες έσφαξε και κρέμασε; άπειρους! αλλά κανείς δεν τον λέει σφαγέα γιατί απλούστατα ήταν ο ηγέτης της ελληνικής επανάστασης. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 11:46 π.μ.

10.22 ΔΗΛΑΔΗ να χειραφετηθουμε απο τον καπιταλισμο εχαριστουμε δεν θα παρουμε ΠΑΝ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 1:15 μ.μ.

Προς 9:56

Καταπάτηση του ορθού λόγου το ενιαίο της εργατικής τάξης; Τι θέλεις να πεις; μήπως θα πρέπει να κακτήσουμε ένα κοινό νού για να συνεννοηθούμε; H εργατική τάξη δεν είναι ένα φυσικό πρόσωπο εννοείται αποτελείται από εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα αλλά δεν μιλάμε γι' αυτό μιλάτε πολιτικά και υπέθεσα ότι καταλαβαινόμαστε. Τα κόμματα είναι μέσα έκφρασης ταξικών συμφερόντων (αυτό είναι άσχετο με αν το καταλαβαίνει ή το συνειδητοποιεί κάποιος). Το εργατικό κόμμα εχει συγκεκριμένη αποστολή και συσπειρώνει την πρωτοπορία της εργατικής τάξης την εξουσία δεν θα την πάρει το κόμμα αλλά η εργατική τάξη ούτε θα κυβερνήσει στο όνομά της. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ..
Ρε φίλε το σύνταγμα αναφέρεται στην κυβερνητική εξουσία αυτό δεν ταυτίζεται με την πραγματική εξουσία και πραγματική εξουσία έχει όποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής και η εμπορευματοποίηση της εργατικής δύναμης όπως γίνεται στο καπιταλισμό.
Με συγχωρείς αλλά οικοδομείς ένα σκεπτικό χωρίς καμία βάση. Ποιός σου είπε ότι η λαική εξουσία δεν θα εξασφαλίζει την ελευθερία λόγου;Θα υπάρχει πλήρης απελευθέρωση του ανθρώπου. Η ελευθερία εκμετάλευσης δεν θα εξασφαλίζεται. Εσύ στο μυαλό σου έχεις την Β. Κορέα και εγώ δεν ξερω τι άλλο και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Για την Ελλάδα μιλάμε το έχεις καταλάβει. Ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε είχε πολλά θετικά αλλά και αρνητικά. Αυτό αποτελεί πείρα. Αυτό που κρατάμε σαν βασική αρχή είναι ότι οικοδομήθηκε μία κοινωνία για πρώτη φορά στην ιστορία χωρίς καπιταλιστές. Η μελέτη αυτού του εγχειρήματος δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως αλλά σε καμία περίπτωση δεν το διαγράφουμε.
Σκέψου ένα απλό, αν δεν υπήρχε μισθωτή εργασία, αν δηλαδή οι καπιταλιστές δεν θα μπορούσαν να αγοράζουν την εργατική μας δύναμη τότε θα είχε επανέλθει η δουλεία, θα είχαμε σκλάβους με την κυριολεκτική έννοια . Χωρίς τον εργάτη (με την σύγχρονη μορφή) δεν γυρίζει κανένα γρανάζι σε οποιαδήποτε διαδικασία παραγωγής είτε υλικών, πνευματικών αγαθών , υπηρεσιών κλπ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 1:33 μ.μ.

@11:09

Μάλλον τα μπέρδεψες.

Ο Στάλιν σε αντίθεση με τον Κολοκοτρώνη ΔΕΝ ήταν ο ηγέτης της Επανάστασης, ούτε καν πρωταγωνιστής
Ο Κολοκοτρώνης σε αντίθεση με τον Στάλιν δεν καθάρισε όποιον έλαχε να έχει απλά διαφορετική άποψη.
Ο Κολοκοτρώνης σε αντίθεση με τον Στάλιν δεν δολοφόνησε κανέναν από την ηγετική ομάδα της επανάστασης του '21.
Ο Κολοκοτρώνης σε αντίθεση με τον Στάλιν δε καθάρισε ιδεολογικούς του αντιπάλους για να πάρει την "καρέκλα".
και φυσικά
Ο Κολοκοτρώνης σε αντίθεση με τον Στάλιν δεν έσφαξε και κρέμασε "άπειρους" όπως ισχυρίζεσαι.


Άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη...

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 1:42 μ.μ.

Ωραία!
Τα Κνιτάκια θα μας πουν τώρα ότι ο Άρης είχε δίκιο και το ΚΚΕ τότε ήταν οπορτουνιστικό. Το ανακάλυψαν και αυτό μετά από 70 χρόνια. Αυτό λέγεται άμεση ανάλυση!

Για τον Ζαχαριάδη όμως που έδωσε την εντολή για το "ούτε ψωμί, ούτε νερό στον Άρη" δεν θα μας πουν κουβέντα, διότι ο Ζαχαριάδης ως γνήσιος Σταλινικός δεν μπορεί να είναι "οπορτουνιστής" βλέπεις ....

Μη φοβαστε όμως, σύντομα, δηλ. μετά από άλλα 70 χρόνια θα καταλάβουν και το ρόλο του Ζαχαριάδη.


Ποτέ δεν είναι αργά, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"!

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 2:09 μ.μ.

11:09 Εσύ αγνοείς τα δεδομένα της κάθε εποχής. Καταρχήν συγκρίνεις 2 ανόμοια πράγματα. 1ον Μία εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση με μια κοινωνική. 2ον τον αρχηγό ενός οργανωμένου κράτους (ΕΣΣΔ) Στάλιν, με έναν από τους αρχικαπετάνιους των Κλεφτών που ξεκίνησαν την επανάσταση. 3ον η σφαγές μεταξύ Ελλήνων έγιναν στα πλαίσια του εμφυλίου πολέμου (1823-1825). 4ον στην ΕΣΣΔ ο Στάλιν στο 17ο Συνέδριο (συνέδριο των νικητών) κάνει λόγο για «την οριστική επικράτηση του σοσιαλισμού» και την «κατάργηση των τάξεων» !!! Είναι δυνατόν από την μία να κάνεις λόγο για οριστική επικράτηση του σοσιαλισμού και για κατάργηση των τάξεων και από την άλλη να ξεκινάς διώξεις; Είναι και άλλες πολλές οι διαφορές αλλά αυτά για τους σταλινικούς είναι... λεπτομέρειες, αφού είναι της γνωστής ποδοσφαιρικής αντίληψης... ο Σταλιν κι το ΚΚΕ να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να παν να γαμ..!!!! Ααα και μια πληροφορία για τον Κολοκοτρώνη και τους λοιπούς οπλαρχηγούς (Μαυρομιχαλαίοι, Μπουμπουλίνα και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί ) ξέρετε στην άλωση της τριπολιτσάς όλοι τους κατάφεραν να κάνουν περιουσίες μέσα σε λίγες μέρες... Ελπίζω οι κακουέδες να μην με προσάψουν την κατηγορία του... ανθέλληνα αντισταλινικού !!!

ΥΕΝΕΔ
16 Μαρτίου 2014 στις 2:24 μ.μ.

Μετά το Στάλιν,ανασύρεται και ο Κολοκοτρώνης από την ιδεολογική φαρέτρα των νέο-ΚΚέδων.
Και πού είσαι ακόμη! Σε λίγο θα μας μιλήσουν και για το Μεγαλέξανδρο!

Η Κανέλλη τι γνώμη έχει επ'αυτού;

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 4:36 μ.μ.

1.42 ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε απο το ΚΚΕ στην 11η ολομελεια τον απριλη τπυ 1945 και η αποφαση δημοσιευθηκε στον ριζοσπαστη τον ιουνη. ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Γ.Γ μετα το 7ο συνεδριο τον οκτωβρη του 1945 αργησαμε γιατι τωρα ξεμπλεξαμε με τον οπορτουνισμο του 20ο συνεδριου αν επικρατησετε ξανα θα κανετε το ιδιο με το 1956 που το βγαλατε προδοτη. συμπερασμα καμμια χαλαρωση ποτε απεναντι στον οπορτουνισμο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 4:40 μ.μ.

2.09 Η ταξικη παλη στον σοσιαλισμο συνεχιζεται με αλλες μορφες και με μεγαλυτερη ενταση η αστικη ταξη σαν ατομα ποτε δεν παραιτειται απο το να παρει ξανα την εξουσια ΠΑΝ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 4:43 μ.μ.

2.24 Η ΛΙΑΝΑ ειναι 1000 φορες καλυτερη απο πολλους αλλους που φευγοντας απο το ΚΚΕ χωθηκαν στην αγκαλια της αστικης ταξης ΠΑΝ.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 4:48 μ.μ.

1.33 εδω ειμαστε συμφωνοι ο ΣΤΑΛΙΝ δεν ητανε αρχηγος των ΕΣΣΕΡΩΝ ΜΕΝΣΕΒΙΚΩΝ ητανε μαζι με το ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΕΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝ

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 5:01 μ.μ.

@Ανώνυμο 11.33
Πολύ αδιάβαστο σε πιάνω. Διάβασε και λίγο ιστορία. Ο Στάλιν ήταν Αρχηγός του Κόκκινου Στρατού και Αρχηγός του Σοβιετικού λαού που κάρφωσε το θεριό του ναζισμού, στο σπίτι του και στην καρδιά του, το Ράιχσταγκ. Ηταν ο Αρχηγός του λαού που έδωσε στην μάχη για την συντριβή του ναζισμού, (αυτού που τώρα εσύ πάς να ξεπλύνεις), με 20.000.000 νεκρούς. Ο Κολοκοτρώνης ακριβώς το ίδιο, με φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους (το σύνθημά του) ξεπάστρεψε όλους αυτούς που συνεργάζονταν τότε με την Οθωμανική αυτοκρατορία για να μην χάσουν τα οφίτσιά τους. έκανε πράξη το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους στους Τούρκους, όπως ακριβώς και ο Στάλιν στους waffen ss. Ο Κολοκοτρώνης ξεπάστρεψε όποιον κοτσαμπάση πούλαγε την επανάσταση, γι αυτό και υπέστη συκοφαντία και διωγμούς με αποκορύφωμα την φυλάκισή του. Διάβασε τα απομνημονεύματα του Καραισκάκη και θα πειστείς για το τί ακριβώς σημαίνει μία επανάσταση. Μία επανάσταση σημαίνει ότι αν δεν εξουδετερώσεις τους εχθρούς σου, θα σε αφανήσουν από προσώπου γής. Μάλλον θα πιστεύεις ότι και στην Ελλάδα κακώς ο λαός κτυπούσε τους γερμανοτσολιάδες. "Ιδεολογικοί αντίπαλοι" κι αυτοί που θα έπρεπε ο λαός να τους "δώσει και βήμα για να εκφράζουν την ιδεολογική τους διαφωνία",έτσι? Ε, ρε σανίδα βρεγμένη που θα σας έριχνε ο Γέρος του Μοριά, αν ζούσε!! Μανώλης

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 5:58 μ.μ.

Ο Στάλιν σας έφταιξε κι εσάς ανόητοι.
Κάτι τέτοιοι κάνουν τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ να παριστάνει την επαναστατική, ενώ επί της ουσίας έχει την ίδια άποψη μ' εσάς για το Στάλιν αν δεν το έχετε καταλάβει...διπλοανόητοι.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 6:21 μ.μ.

Μανώλη τελικά το έσπασες το... Κοντέρ !!! Για τον Κολοκοτρώνη διάβασε ρε παιδί μου λίγο μην καταντήσεις
και συ σαν τα δίποδα της Χ.Α. που δεν ξέρουν τι λένε. Λοιπόν Υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του
Καποδίστρια και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την ενθρόνιση του Όθωνα. Το 1833, όμως, οι διαφωνίες του
με την Αντιβασιλεία τον οδήγησαν, μαζί με άλλους αγωνιστές, πάλι στις φυλακές του Ιτς-Καλέ στο Ναύπλιο
με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και στις 25 Μαΐου 1834, μαζί με τον Πλαπούτα, καταδικάστηκε σε
θάνατο. Έλαβε χάρη μετά την ενηλικίωση του Όθωνα το 1835, οπότε και ονομάστηκε στρατηγός και έλαβε
το αξίωμα του «Συμβούλου της Επικρατείας». Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κολοκοτρώνης υπαγόρευσε
στον Γεώργιο Τερτσέτη τα «Απομνημονεύματά» του, που κυκλοφόρησαν το 1851 με τον τίτλο Διήγησις συμβάντων
της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836 και τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή για την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε μια νύχτα του 1843 από εγκεφαλικό επεισόδιο, επιστρέφοντας από γλέντι στα
βασιλικά ανάκτορα. Φτάνει ποια με τις αγιογραφίες άλλωστε σαν κομμουνιστής που λές ότι είσαι πρέπει να ξέρεις
πως οι λαοί γράφουν την ιστορία και όχι οι αρχηγοί! Αλήθεια για τν... μέγα αλέξανδρο τι πιστεύεις;

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 6:43 μ.μ.

Καλά εσύ ΠΑΝ έχεις να σπάσεις πολλά κοντέρ ακόμη, συνέχισε έτσι μας διασκεδάζεις αφάνταστα!!! Πάρε και το
μονόστηλο του Ρίζου για τν αποκήρυξη του Βελουχιώτη «Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κ.Ε του ΚΚΕ,
αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει
ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια)».
http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=12&db=6&da=1945.
Ααα επίσης ΠΑΝ μπορείς να μας πεις αν συμφωνείς με τα παρακάτω λόγια του Ζαχαριαδη για το Αρη ;
Ο Νίκος Ζαχαριάδης Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σε ομιλία του το 14/10/50 ενώπιον της 3ης Συνδιασκέψεως
του ΚΚΕ λέει (σελίδα 818 της κομμουνιστικής επιθεωρήσεως «Νέος Κόσμος», Οκτωβρίου 1950):
«Ο Βελουχιώτης (Κλάρας) εκτός από τα άλλα, ήταν και «δηλωσίας». Ο Κλάρας, που είχε στρατιωτικές ικανότητες
κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, σαν κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει
το Κόμμα μπορούσε. Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα
και τον ΕΛΑΣ. Παρ’ όλο ότι και αυτός σε ορισμένα σημεία μπορεί να είχε δίκιο, στη βάση τάχθηκε ενάντια στο Κόμμα.
Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης. Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε. Και
έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή. Το Κόμμα και όταν σήκωσε δική του παντιέρα. του έδωσε τη δυνατότητα
και τον βοήθησε να σκεφτεί και να διορθώσει το στραβοπάτημα του. Δεν το έκανε όμως αυτό το πράγμα και πήγε και
έφαγε το κεφάλι του. Ο Τίτο τον έβαλε και έφαγε το κεφάλι του»

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 8:24 μ.μ.

Μην μπλέκουμε τον Κολοκοτρώνη, θα μπλεξουμε.

Το μόνο που μπορεί να μας διδάξει σήμερα ο Κολοκοτρώνης (ο αληθινός κι όχι η αγιογραφία του) είναι ότι σε μια επανάσταση συντελούνται τέτοιες συγκλονιστικές κοσμογονικές αλλαγές και αναταράξεις, που ένα άτομο μπορεί από τον πάτο του πηγαδιού να βρεθεί στην κορυφή και το αντίθετο, ένας ήρωας να καταντήσει τύραννος.

Ο Κολοκοτρώνης και οι κλέφτες του Μοριά, μέχρι το 1815 ήταν ο ποινικός υπόκοσμος της εποχής, οδηγημένοι στην παρανομία από τη φτώχεια. Ήτανε κλέφτες, βίαιοι άνθρωποι, που κλέβανε τους Έλληνες περισσότερο από τους Τούρκους, και μάλιστα μαζί με Τούρκους κι Αλβανούς κλέφτες.
Ήτανε η μάστιγα των χωριών, καίγανε και βασανίζανε. Είχανε κάποιους δεσμούς με τους κοτζαμπάσηδες διαφόρων παρατάξεων και περιοχών, και προικίζανε και καμιά κόρη φτωχού.Το 1915, Έλληνες και Τούρκοι απαυδήσανε και τους κυνηγήσανε και τους εξολοθρέψανε.

Στην Ρούμελη, οι αρματολοί ήταν κομμάτι της οθωμανικής εξουσίας.

Η επανάσταση τους χρειάστηκε για ένα μόνο λόγο. Ήταν ατρόμητοι πολεμιστές.Και χάρι σαυτούς η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητη. Από ιδεολογία, χέστα. Την πάρτη τους κοιτάζανε. Την έννοια Ελλάδα δεν την καταλάβαιναν ούτε τη σύγχρονη πολιτική και γι αυτό οι Φαναριώτες και άλλοι, που ήταν οι τελικοί νικητές της Επανάστασης , τους εξολόθρευσαν. Εκτός του Κολοκοτρώνη, που στο τέλος συμμάχησε με τους ξενόδουλους και το Ρωσικό κόμμα.
Τα άλλα είναι ρομαντικές εθνοκαπηλείες.

Η Ελληνική Επανάσταση με σημερινούς όρους ήταν σαν να κάθονταν στο ίδιο τραπέζι σαν ηγεσία της, ο Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Κουφοντίνας, ο Ρωχάμης, ο Φαήλος, ένας ελληνοαμερικάνος υπουργός, ο Χριστοφοράκος και ο Άνθιμος .

Οι επαναστάσεις δεν είναι όπως τις φαντάζεστε με το μυαλουδάκι σας. Εσείς οι κνίτες, οραματίζεστε μια επανάσταση, που όλοι θα είναι μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, θα υπακούουν στην Κεντρική σας επιτροπή, που μια ωραία πρωία θα διατάξει: -Καταλάβετε τα χειμερινά ανάκτορα. Κια μετα θα εγκατασταθεί ο Κουτσούμπας στο Μαξίμου και θα αρχίσει να εκδίδει διατάγματα.

Κι όλα αυτά, χωρίς να ραίσει τζάμι !!! όπως είπε η Αλέκα.

Ξυπνήστε, σηκώστε το κεφάλι από τους ιδεατούς πλατωνισμούς, βγείτε από την πρέζα, και δείτε την πραγματικότητα.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

Προς 11:09

Επειδή είσαι ανιστόρητος να σου πω μερικά πράγματα.
Ο Στάλιν υπήρξε απο τους ηγέτες της Οκτωβριανής επανάστασης. Απο πολύ νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στο επαναστατικό κίνημα, εξορίστηκε, φυλακίστηκε κλπ. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Λένιν , ο οποίος όμως είχε εντοπίσει την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του κάτι που έγραψε και στη διαθήκη του.
Ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του είναι πολύ κατατοπιστικός, σου συνιστώ να τα διαβάσεις για να δεις πόσο σχετίζονται οι συνθήκες τηρουμένων βέβαια των αναλογιών οι επαναστάσεις.
Όχι μόνο έσφαξε και κρέμασε έλληνες αλλά και ολόκληρα χωριά έκαψε μαζί με τα πρωτοπαλλήκαρά του ιδιαίτερα μετά την έλευση του Ιμπραήμ όταν συνθηκολόγησαν μαζί του πολλά χωριά και αρνούνταν να βοηθήσουν την επανάσταση. Όποιον είχε αντίρρηση για την επανάσταση τον εξολόθρευε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και πολύ καλά έκανε διότι η ελληνική επανάσταση κινδύψε κάτι που ο και ο ίδιος το επισημαίνει.
Το ίδιο έγινε και στη Γαλλική επανάσταση. Οι ιστορικοί την θεωρούν την πιο αιματοβαμμένη. Ποταμοί αίματος υπήρξαν. Σφαγές εν ριπή οφθαλμού. Όμως αυτά για ορισμένους είναι καθαγιασμένα γιατί τότε η αστική τάξη ήταν προοδευτική τάξη και ηγούνταν των αστικοδημοκρατικών επαναστάσεων.
Ο Στάλιν ήταν μία αντιφατική προσωπικότητα με τα υπερ του και τα κατά του.
Αφήστε όμως τον Στάλιν ΄ήσυχο και ασχοληθείτε με την ελληνική πραγματικότητα. Δέστε την καπιταλιστική βαρβαρότητα πως έφτασε στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.
Το έχω γράψει και σε άλλες αναρτήσεις και φαίνεται πώς ισχύει τελικά ότι όρισμένοι που σταλινολογούν και λενινολογούν λες και αυτό είναι το θέμα είναι χορτάτοι και επενδύουν στον οπορτουνισμό και τον ρεφορισμό γιατί δεν θέλουν να χάσουν ή νομίζουν ότι δεν θα χάσουν τα "κεκτημένα". Θυμούνται το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ του 1981 και πιθανολογούν ότι ένα νέο ΠΑΣΟΚ θα τους σώσει. Ο καπιταλισμός είναι σε άλλη φάση πλέον, η υπερσυσσώρευση πλούτου και κερδών θέλει να καταστρέψει ότι εμποδίζει την αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Η κρίση τους δεν ξεπερνιέται εύκολα και πολύ σύντομα θα μπούμε σε νέα πιο δύσκολη φάση. Οι μονοπωλιακές αντιθέσεις τους είναι απίστευτες και δεν θα διστάσουν σε τίποτα. Δεν κάνω προφητεία απλή μαρξιστική ανάλυση κάνω.
Η εργατική τάξη οφείλει να συσπειρωθεί εκεί που πρέπει να συσπειρωθεί και ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 9:07 μ.μ.

Παναγιώτη Μπαλτσαβία,
Τι λες;
Ότι το κόμμα από το 1956 ως το 2012 ήταν λάθος.
Άρα, οι Γκρόζος, Κολιγιάννης, Φλωράκης, Φαράκος, δεν εκφράζανε την Εργατική Τάξη.
Άρα το κόμμα δεν είναι αλάθητο. Και καταρρίπτεται η πλάνη οτι "η εργατική τάξη είναι μία άρα πρέπει να έχει ένα κόμμα".
Πες ότι εκείνη την εποχή, ένα άλλο κόμμα ή άλλη ομάδα έβλεπε ότι έπρεπε να πολεμήσει ιιδεολογικά τους οπορτουνιστές.Τότε, εκείνο το κόμμα ή εκείνη η ομάδα δεν θα έκφραζε την εργατική τάξη κι όχι το ΕΝΑ κόμμα των οπορτουνιστών;
Και δε θα ήταν δικτατορική πρακτική να το φιμώσεις για να μη μιλήσει; Θα ήταν

Γιατί εδώ μπαίνει το ζήτημα ΠΟΙΟΣ νομιμοποιείται να αποφασίσει για το ποια γραμμή εκφράζει την εργατική τάξη. Στη φάση που είμαστε, τα μέλη του κόμματος που διαφωνούν φεύγουν και ιδρύουν άλλο κόμμα.
Στη φάση του σοσιαλισμού, όμως, τι θα γίνει ; Το ίδιο. Θα φυγουν από το κόμμα και να ιδρύουν άλλο. Έτσι πρέπει. Διότι, ποιος αποφασίζει ; ΜΟΝΟ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΑΝ ΤΑΞΗ, με εκλογές στα Σοβιέτ, ή όπου αλλού. Για να μπορεί όμως να γίνει αυτό, πρέπει τα μέλη της να έχουν την πληροφόρηση και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ελεύθερα τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις γραμμές.Και έτσι θα αναπτύξουν και κριτήριο πολιτικό.
Αυτό ναι, θα ήταν σοσιαλισμός.

Στην ΕΣΣΔ,ή στην Κίνα, όπου κανείς δε μάθαινε τίποτα για κανέναν,και τα media ήταν στα χέρια του Στάλιν ή του Μάο και μόνο, και όπου οι διαφωνούντες ντουφεκίζονταν, ε, αυτό δεν ήταν σοσιαλισμός. Εκεί η εργατική τάξη δεν είχε καμία εξουσία. Δεν ήταν μια ιδανική κοινωνία. Αυτό ήταν η Κόλαση.

Και γι αυτο οι πολίτες στις πρώην ανατολικές χώρες δεν έχουν σήμερα στοιχειώδες πολιτικό κριτήριο. Είναι από γλύφτες των ολιγαρχών μέχρι καραφασίστες.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

@ 5:01

Απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή μάλλον κάνεις το χαζό για να θολώσεις τα νερά.
Αγαπημένη σου πάγια τακτική.

Ο Κολοκοτρώνης ήταν από του ηγέτες της Επανάστασης του '21. Ο ρόλος του Στάλιν στην Επανάσταση του '17 ήταν να ...φτιάχνει καφέδες. Κατάλαβες τι διαφορά?
Ο Κολοκοτρώνης πολέμησε και σε 2-3 .....μαχούλες με τον κατακτητή. Ο Στάλιν μήπως μπορείς να μας θυμίσεις καμία μάχη του Β' ΠΠ που να συμμετείχε, ή έστω να βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο?

Το ότι ο Στάλιν είχε αυτοχριστεί Αρχηγός του Κόκκινου Στρατού, δεν λέει τίποτα απολύτως.
Αντίθετα, δείχνει τη ματαιοδοξία του, χαρακτηριστικό κάθε Δικτάτορα.
Χωρίς τους Στρατηγούς του, (μερικούς από τους οποίους όπως ο Ροκοσόφσκυ δεν εκτέλεσε ως "πράκτορες" την τελευταία στιγμή για να τον σώσουν) ο Στάλιν θα ήταν το απόλυτο Μηδέν.

Τέλος,
επειδή είσαι μεγάλος ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ (με περικεφαλαία Κολοκοτρώνεικη μάλιστα) ΜΑΘΕ, γιατί πάλι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ότι όταν σου λένε πως ο Στάλιν εξόντωσε τους ιδεολογικούς του αντιπάλους ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννοώ τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Επαναστάτες συντρόφους του Λένιν που ο Πατερούλης ΕΞΟΝΤΩΣΕ με ακριβώς την ίδια ΧΑΡΑ που τα Waffen SS εξόντωναν τους κομμουνιστές όπου τους έβρισκαν.

Άρα δεν είμαι εγώ που ΔΗΘΕΝ ισχυρίστηκα ότι θα έπρεπε οι δοσίλογοι να έχουν βήμα έκφρασης των ιδεών τους, κυρ-Μανωλάκη αρχιδιαστρεβλωτή!!!!!
Αντίθετα, ΕΣΥ φαίνεται να έχεις την ίδια "δημοκρατική" αντίληψη με τα Waffen SS, γιατί θεωρείς τους Τρότσκυ, Ζηνόβιεφ, Καμένεφ, Ράικοφ, Μπουχάριν, Ράντεκ, Τουχατσέφσκι, Ρακόφσκυ, Μέγιερχολντ, Πιλνιάκ και χιλιάδες άλλους Επαναστάτες Μπολσεβίκους που θανατώθηκαν από τον Πατερούλη, ως "δοσίλογους" ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ.
Για να στο κάνω λιανά, ισχυρίζεσαι ότι αυτοί που έκαναν την Επανάσταση του '17, έγιναν ξαφνικά "δοσίλογοι" και "εχθροί της επανάστασης" γιατί έτσι αποφάσισε ο παρανοικός εξουσιομανής με το μουστάκι Στάλιν, .... και θέλεις να σε πάρει κανείς και στα σοβαρά!!!
Μήπως ακούς γέλια? Μαζί σου γελάμε Μαν......

Θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΟΣ να τσαμπουνάς τέτοιες ανοησίες, και ΑΠΥΘΜΕΝΗ αμορφωσιά για να συγκρίνεις τον Στάλιν με τον Κολοκοτρώνη, και εξομοιώνεις τους δοσίλογους της Κατοχής με τους εκτελεσθέντες από τον Στάλιν επαναστάτες Κομμουνιστές .

Είσαι σε μαύρο σκοτάδι. Μείνε λοιπόν στην "ευχαρίστηση" που εκφράζεις στις 7:59 και πήγαινε να πουλήσεις ψέμματα σε κανέναν αμόρφωτο, παρέα με τον φίλο σου τον ΤΡΑSH.

Πάρε και τον ΠΑΝ μαζί να κουβαλάει τις μπύρες.

ΚΚΕδοφρένεια
16 Μαρτίου 2014 στις 9:22 μ.μ.

Και μετά από το παραλήρημα του ΜΑΝ παραπάνω (5:01), επιμένετε ότι δεν είστε Σταλινικοί προσωπολάτρες αλλά κομμουνιστές;;;; Και θέλετε να σας πιστέψει ο κόσμος;;;; Και καλά ρε ΜΑΝ, συγκρίνεις Σταλιν με Κολοκοτρώνη; Έλεος ρε Μαν! Καλύτερα να συγκρίνεις Στάλιν με Ζαν ντ Άρκ που μοιάζουν και λίγο στις κοτσίδες. Ή μήπως τελικά ο Στάλιν ήταν ο πατέρας του Τσακ Νόρις και νίκησε μόνος του στο Ραιχσταγκ τον Φασισμό;;;
Να ΄σαι καλά, γελάσαμε μαζί σας και σήμερα.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

Παίδες time out στα σχόλια. Οι ΠΑΝ-ΜΑΝ ;είχαν χρέωση απο τν ΚΟΒΑ τους να ναι στην ομιλία του Μεγάλου Ηγέτη Κουτσούμπα και να ξεσηκώνουν τα πλήθη τραγουδώντας (το καθόλου... αγιογραφικό) ...Ω εσύ Στάλιν, μεγάλε ηγέτη των λαών,. Εσύ που γέννησες τον άνθρωπο,. Εσύ που γονιμοποιείς τη γη,. Εσύ που ξανανιώνεις τους αιώνες,..κτλ !!!

Πίτα - ΠΑΝ
16 Μαρτίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

Ψιτ! Μάγκες!!!
Λίγα τα λόγια σας για τον Κολοκοτρώνη γιατί θα μας πάρει μυρουδιά ο Ασκορδουλάκος με τον Carnicero Rojo και ποιος μας σώζει......

Άσε πια τι θα γίνει αν το πάρει χαμπάρι και η Λιάνα η Καμμένη!!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 12:33 π.μ.

ΧΑΧΑΑ πολυ γελοίο θα ψηφίσω συριζα στα ισια .Ειστε γελοίοι ,ουτε αριθμητική δεν γνωρίζεται..Το πιστεύω
Συνεχίστε να παίρνεται την φλουτεξινη σας ,την εχετε ανάγκη.Η ιστορια φωνάζει βοηθειααααααααα
Βρε νούμερα γράφεται χαζομάρες για γνωστά πράγματα,που πατε βρε νιώθεται τι κάνετε στον εαυτο σας ????

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 12:35 π.μ.

9.07 το 1956 επιβληθηκε βιαια η οπορτουνιστικη ομαδα στο ΚΚΕ καθαιροντας την ηγεσια του κομ ματος η ιδεολογικη παλη συνεχιστηκε και το 1968 πεταχτηκαν εξω απο το κομμα. επειδη ομως δεν εγινε κατορθωτο να αλλαξει το προγραμμα του κομματος συνεχιστηκαν η ιδεολογικες παρεκλισεις που γεννησαν νεα φουρνια οπορτουνιστων το 1991 οι οποιοι απεχωερησαν το 1991 απο εκει και περα το 1996 καταργησαμε τα σταδια και το κομμα χωρις ιδεολογικες η ερπαρεκλισης μπηκε σε σωστες ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΕΣ βασεις η εργατικη ταξη ειναι μια και το κομμα της ενα αυτο που βασιζεται στο προγραμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ τα υπολοιπα ειναι αστικη ιδεολογια μεσα στης γραμμες του κομματος και η επαγρυπνηση πρεπει να ειναι συνεχης 6.43 ο σ. ΑΡΗΣ διαγραφηκε απο το ΚΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1944 απο την ηγεσια ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΣΙΑΝΤΟΥ στο ονομα της πολιτικης των ΣΤΑΔΙΩΝ και της εθνικης ενοτητας. ο σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ητανε απο το 1936 μεχρι το 1941 στην κερκυρα στην απομονωση και μετα παραδοθηκε στους γερμανους και μεταφερθηκε στο ΝΤΑΧΑΟΥ οπου και επεστρεψε τον ιουνη του 1945 και ανελαβε Γ.Γ ΤΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ 7ο συνεδριο ολη λοιπον η πληροφορηση που ειχε για τα 9 χρονια απουσιας ητανε απο τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. ο οποιος παρτσαλιδης το 1956 με την οπορτουνιστικη φραξια ανελαβαν νταηλιδικα την ηγεσια του κομματος με εντολη του χρουτσωφ και απο εκει και περα εφτιαξαν και το αρχειο στα μετρα τους ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 12:44 π.μ.

9.17 εχεις ενα μονιμο προβλημα μπερδευεις τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ με τους εσερους λαι μενσεβι κους που βοηθησαν την αστικη ταξη παντα. εμεις ενταξει δεν σε παρεξηγουμε καταλαβαινουμε την συγχηση σου αλλα πρεπει να μαθεις να τους ξεχωριζεις. ειναι σαν τους ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 12:54 π.μ.

8.22
Otan το κκε έδινε ταξικό περιεχόμενο στο 21 εσυ κοιμόσουν όρθιος γιαυτο γραφεις αυτα που γραφεις ..Ξυπνά φιλε κοιμίσου και ξανάπεσε για υπνο...
Τι νομίζεις οτι γραφεις τίποτα καινούριο ,εχεις καταλάβει πως μιλας με τον εαυτο σου ?αλλα σου λενε ...αλλα λες....

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 1:00 π.μ.

Οι ανθρωποι ειναι με τον καπιταλισμό(και δεν το αρνούνται σε ολα τα σχολια τους) και η ξελιγομαρα τους να τον διαχειριστούν για το "καλο"μας ειναι τετοια που μπουρδολογουν χωρις πρόβλημα ..Υπομονή μετα την αριστερη καπιταλιστική τους κυβέρνηση η χωματερή της ιστορίας του περιμένει..Ο λαος θα τους αλλαξει τα φώτα και τα πετρέλαια πολυ σύντομα ,τρέχοντας θα πανε να κρυφτούν στις αστικές καβαντζες,η πολιτικοποίηση των κοινωνιών σε περιόδους σαν τις σημερινές συμπυκνώνεται ταχύτατα με ανελέητη μορφη,οταν κοροϊδεύεις ανθρώπους και ζωες ,ειναι νομίζω πολυ προβλέψιμο ολο αυτο το παραμύθι
υγ
Αντι να τα σου ρουν στο κομμα τους που τους γελοιοποιεί καθημερινά κάθονται και ξύνουν τον πιθηκα σε κατι "επαναστατικές"συνιστώσες,ενω ο Σαμαρας τους πλακώνει στα χαστουκιά ..ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ
Με για τους με χαρα τους αν η αξιοπρέπεια εχει την αξια που της δίνουν..Κατα τα αλλα μιλανε για μπολσεβικους .Τι να πει κανεις ? ακομα και ο Τρότσκι θα τους εφτυνε,προδότης ηταν ,μαλάκας ομως οχι...

φελιξ τζερζινσκι

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 1:12 π.μ.

Πιτα παν
Σε πρόλαβε η Ρεπουση σε αυτα που λες .Εσυ βέβαια σε αντίθεση με εκεινη απο ιστορια ξερεις τοσα οσα εχεις γράψει
Την απαντηση για τον πατριωτισμό την εχει δώσει ενας σοβαρος τροτσκιστής ο Ραπτης,για σας ο "διεθνισμός"(φεντεραλισμός στην πραγματικότητα) ειναι ενας δρόμος/πρόσχημα για να ΜΗΝ δημιουργηθούν επαναστατικές διαδικασίες

φελιξ ντζερζινσκι

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 1:18 π.μ.

εσεις νομίζεται πως κάνετε πλακα αλλα οι κκεδες περνούν την γραμμη τους πανω σας σε οσους διαβάζουν,μιλώντας συγκεκριμένα σε αυτα που θελουν
Προπαγανδίζουν το δοκίμιο και το 19ο δεν περνούν την ωρα τους μαζι σας

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 1:51 π.μ.

Αχ ρε παναγιωτάκη βλέπω στ κοψε-ραψε είσαι μανούλα, σωστός σταλινικός με τα όλα σου βρε παιδί μου!!!
Λοιπόν ο Ζαχαριάδης γυρνάει στν Ελλάδα στις 30 Μαΐου του 1945, με αγγλικό αεροπλάνο της RAF ο ριζοσπάστης
εκείνη την ημέρα γράφει ...Ο «Ριζοσπάστης» με μεγάλη συγκίνηση και ανέκφραστη χαρά αγγέλλει στον ελληνικό
λαό ότι ο ήρωας αρχηγός του Κ.Κ.Ε. σ. Νίκος Ζαχαριάδης βρίσκεται από σήμερα το πρωΐ στην Αθήνα... http://zaxariadis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_8077.html
Ακούς παναγιωτάκη αρχηγό τον αποκαλεί !!! Επίσης ξαναπάρε και το μονόστηλο του Ρίζου 12/6/45 για τν
αποκήρυξη του Βελουχιώτη «Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κ.Ε του ΚΚΕ αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που
ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική
δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια)».
http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=12&db=6&da=1945.
Αυτά παναγιωτάκη δεν είναι από αρχεία αλλά δημοσιευμένα στον ριζοσπάστη. Πως πήγε η ομιλία του Μεγάλου
Ηγέτη Κουτσούμπα; Τσακίσατε κανέναν προβοκάτορα;
Πως τα βλέπεις θα έχουμε επανάσταση πριν τις ευρωεκλογές ; Aαα ΠΑΝ ξέχασες να αναφέρεις
πως ο Σιάντος( σύμφωνα με τον Ζαχαριαδή) ήταν πράκτορας της Ιντέλλιτζενς Σέρβις!!!

Πίτα - ΠΑΝ
17 Μαρτίου 2014 στις 11:00 π.μ.

Εδώ ο 6:43 του δείχνει το ίδιο το φύλλο του Ριζοσπάστη
http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=12&db=6&da=1945 (δεύτερη σελίδα κάτω δεξιά)

στο οποίο στις 12/06/1945 ο ΙΔΙΟΣ ο Ζαχαριάδης καταγγέλει ανοιχτά τον Βελουχιώτη,
και ο ΠΑΝ επιμένει να γράφει ανοησίες!!

Μα καλά δεν μπορούν καν να αντιληφθούν πόσο ΡΕΖΙΛΙ γίνονται;;;;



Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 1:38 μ.μ.

9.07 η πολιτες σημερα στην ρωσια και στην αν. ευρωπη δεν εχουν πολιτικο κριτηριο γιατι εζησαν απο το 1953 μεχρι το 1991 ενα καθεστως που ητανε καπιταλισμος κατω απο κοκκινες σημαιες με αυτο τον τροπο συκοφαντηθηκε ο σοσιαλισμος. αυτο οπως καταλαβαινεις ειναι το κατορθωμα του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 2:11 μ.μ.

11,00 Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γυρισε 30 μαη μετα απο 9 χρονια απουσιας Γ.Γ ανελαβε στο 7ο συνεδριο τον οκτωβρη του 1945 ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε τον απριλη του 1945 κρατηθηκε μυστικη και δημοσιευ θηκε τον ιουνη του 1945 για να το χρεωσουν στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. η επιτροπη με επικεφαλης τον ΜΑΚΡΙΔΗ επιτελικο αξιωματικο του ΕΛΑΣ εξεταζοντας ολα τα γεγονοτα και της συμφωνιες τον αποκαλη πρακτορα τον ΣΙΑΝΤΟ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 2:45 μ.μ.

Ποιός μωρέ συγκρίνει τον Κολοκοτρώνη με το Στάλιν; Λέμε ότι και ο ένας και ο άλλος για να υπερασπιστούν την επανάσταση δεν έριχναν ροδοπέταλα. Δεν λέει κανείς ότι οι ελληνική και η ρωσική επανάσταση είναι ίδιες αλλά και η μία και η άλλη επαναστάσεις ήταν. Και τον έναν και τον άλλον τους κρίνουμε από το κοινωνικό , πολιτικό και οικονομικό περίγυρο που έδρασαν.
6 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
α. Μερικοί με εξυπνακισμούς θεωρείτε ότι εκφέρετε σοβαρή άποψη
β. Εγώ πρωτοανέφερα τον Κολοκοτρώνη και δεν με λένε ούτε Μανώλη ούτε Παν ούτε.... Πήτερ Παν Δεν ανήκω σε καμία κατηγορία γνωστού άγνωστου, ανήκω στη "μαλακία" του ανώνυμου.
γ. Δεν νομίζω ότι κανένας απο αυτού του είδους την "κουβέντα" πείθει τον άλλον. Ούτε θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε στις μάζες και προσπαθούμε να τις κατευθύνουμε. Μία απλή ανταλλαγή απόψεων πολύ περιορισμένου χαρακτήρα.
δ. Το ζητούμενο είναι αν εμείς σαν φυσικά πρόσωπα είμαστε σε κινηματικές διαδικασίες αν παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Στους δρόμους κρίνεται ο αγώνας.
ε. Το κίνημα καλώς ή κακώς δεν είναι ούτε ενιαίο ούτε ένα. Η διαπάλη στο κίνημα είναι αναγκαία με όρους κινήματος όμως και όχι με όρους internet.
στ. Που είναι οι άνεργοι; Που είναι οι εξαθλιωμένοι; Που είναι όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας; Γιατί γίνονται απεργίες χωρίς απεργούς; Εμείς που παριστάνουμε τους προοδευτικούς και τους αριστερούς δεν οφείλουμε να τους οργανώσουμε να τους υπερασπιστούμε;

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 3:17 μ.μ.

1.51 η ομιλια του σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ πηγε μια χαρα το μετωπο απεναντι στον οπορτουνισμο ειναι παντα σε επαγρυπνηση. οταν η εργατικη ταξη μαζι με τους συμμαχους της το αποφασιση θα παρη τα μεσα παραγωγης στα χερια της και δεν θα ζουμε στην καπιταλιστικη βαρβαροτητα ΠΑΝ

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 4:04 μ.μ.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ.
Και μας παρασύρει ο κνίτης και κάνουμε αυτό που κάνουν κι οι ίδιοι:
Θεωρούν ότι ΚΚΕ είναι ένα πράγμα, ενιαίο, διαχρονικά μονολιθικό και έχει παραμείνει το ίδιο από την ίδρυσή του. Αυτό είναι λάθος.

Από την ίδρυσή του ΚΚΕ πάνε κοντά 100 χρόνια. Αν δει κανείς ποιες περιόδους αναγνωρίζει τώρα η ηγεσία σαν επαναστατικές ,είναι ελάχιστες.

1918- 1923 Επικρατούσαν οι Αρχειομαρξιστές και το κόμμα δεν είχε "μπολσεβικοποιηθεί"
1923-1928 Δεν είναι καθαρό το κόμμα, έχει και Τροτσκιστές, Πουλιόπουλο κλπ και Κεντριστές.
1929-1931 Φραξιονιστές "χωρίς αρχές" Και οι ηγέτες:

1) ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (1918-1919) Ό Αρβανίτης διατήρησε την ηγεσία, του Σ.Ε.Κ.Ε. για ένα μόνο χρόνο. Το 1919 καθαιρέθηκε με την κατηγορία του «οπορτουνιστή» επειδή αντιτάχθηκε στην ιδεολογική και οργανωτική υποδούλωση του Σ.Ε.Κ.Ε. στην Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνή) πού ήταν απλό όργανο της Μόσχας.

2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ (1919-1922) Δικηγόρος, πού διαδέχθηκε τον καθαιρεθέντα Αρ.Αρβανίτη στην θέση του γενικού γραμματέως του κόμματος. Πολύ γρήγορα όμως και αυτός εξεδήλωσε τάσεις «απειθαρχίας» στις εντολές της Κομιντέρν και γι’ αυτό το 1922 διαγράφηκε με τη σειρά του από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και «ύποπτος».

3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ (1922) Ιστορικός συγγραφεύς πού πρώτος εισήγαγε την μαρξιστική μέθοδο στην μελέτη της ιστορίας και των προβλημάτων της Ελλάδος και συνέβαλε όσο κανείς άλλος στην διάδοση του μαρξισμού στη χώρα μας. Η Α’ συνδιάσκεψη του Κ. Κ. Ε. (Φεβρουάριος 1922) τον εξέλεξε στην θέση του γενικού γραμματέα σε αντικατάσταση του διαγραφέντος Ν. Δημητράτου. Το αξίωμα αυτό ο Κορδάτος το διατήρησε ως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, όποτε καθαιρέθηκε σαν «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής», επειδή τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι το σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία& Θράκη» πού έριξε η Μόσχα, ήταν ακόμη «ανώριμο» για την Ελλάδα. Αργότερα κατηγορήθηκε και για «υμνητής της Ελληνικής μπουρζουαζίας και του «σοσιαλφασισμού», «τροτσκιστής», «διαστρεβλωτής του μαρξισμού», «εξιδανικευτής της αστικής τάξης» κ.λπ. («Κομμουνιστική Επιθεώρηση» Δεκεμβρίου 1933,
«Νέος Κόσμος» Απριλίου 1951 κ.λπ.)

4) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ (1922-1923) Εμποροϋπάλληλος στην Θεσσαλονίκη, πού εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. από το έκτακτο κομματικό συνέδριο του Νοεμβρίου 1922. Διατήρησε αυτή την θέση ως τον Σεπτέμβριο του 1923. Το 1923 στάλθηκε στην Μόσχα για να μετάσχει στο Γ' συνέδριο της Κομιντέρν. Εκεί ψήφισε την αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης και παντρεύτηκε μία γερμανίδα δακτυλογράφο της Κομιντέρν. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διαγράφηκε σαν «πράκτορας».

5) ΘΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (1923-1924) Εργάτης τυπογράφος από τον Βόλο. Εκλέχθηκε γενικός γραμματέας από συνέδριο του Κ.Κ.Ε. τον Σεπτέμβριο του 1923. Αντιτάχθηκε όμως λίγο αργότερα στο σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη» και διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής». Εκτελέσθηκε το 1944 από τους Γερμανούς.

6) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (1924-1925, 1926-1928) Εκλέχθηκε γενικός γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. από το τρίτο έκτακτο συνέδριο, τον Νοέμβριο του 1924. Αργότερα διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «τροτσκιστής» «προβοκάτορας» και «λικβινταριστής» (διαλυτικό στοιχείο). Αιτία ήσαν το γεγονός ότι αυτός μαζί με άλλους παλαιούς ηγέτες του Κ.Κ.Ε. αντιτάχθηκε στους «ανθρώπους της Μόσχας», τους περιβόητους «Κούτβηδες», Εκτελέσθηκε από τους Ιταλούς κατά την κατοχή. Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. διέδωσε ότι «πέθανε σαν δειλός».

7) ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (1925-1926) Δραστήριο στέλεχος του Κ.Κ.Ε., ανέβηκε όλη την κλίμακα προς την ηγεσία. Υπήρξε υπεύθυνος της κομμουνιστικής οργανώσεως στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, διετέλεσε αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», βουλευτής
του Κ.Κ.Ε. και ανέλαβε την γενική γραμματεία του κόμματος όταν συνελήφθη ο Π.Πουλιόπουλος επί κυβερνήσεως Πάγκαλου. Το 1928 ενώ ήταν βουλευτής του κόμματος αποχώρησε από αυτό γιατί διαφώνησε με την γραμμή πού του επέβαλε η Μόσχα και αηδίασε από την όλη κατάσταση.




Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 4:05 μ.μ.

Συνέχεια

8) ΠΑΣΤΙΑΣ ΓΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (1926) Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την πτώση του Πάγκαλου. Διαγράφηκε αργότερα σαν «λικβινταριστής» και «πράκτορας».

9) ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΧΑΙΤΑΣ (1928) Βασικό στέλεχος του Κ.Κ.Ε., υπήρξε αντιπρόσωπος του στην Κομμουνιστική Διεθνή (Κομιντέρν). Άσκησε για ένα διάστημα το 1928 τα καθήκοντα του γενικού γραμματέως. Το 1935 τουφεκίσθηκε στην Ρωσία όπου είχε καταφύγει μετά από μια δραπέτευση του από τις Ελληνικές φυλακές.

10) ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ (1928-1931, 1938-1939, 1941-1945) Καπνεργάτης από την Καρδίτσα. Διετέλεσε ηγέτης του Κ.Κ.Ε. στις περιόδους 1928 - 31, 1938 & 39 και 1941 - 45. Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. τον χαρακτήρισε επίσημα σαν «πράχτορα της Ασφάλειας», «προδότη», «προβοκάτορα» και σαν «άνθρωπο πού έστειλε ο εχθρός μέσα στο Κ.Κ.Ε. πριν τριάντα χρόνια».
11) ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ (1931-1936, 1945-1956) Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1931 με εντολή της Κομιντέρν. Το 1934 ανακηρύχθηκε «αρχηγός» τίτλο πού διατήρησε ως το 1951. Άσκησε την ηγεσία ως το 1936 πού συνελήφθη, και μετά από το 1945 ως το 1956. Το 1956 με επέμβαση τής Μόσχας καθαιρέθηκε βιαίως από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. κατηγορούμενος για «αντισοβιετισμό», «τυχοδιωχτισμό» κ.λπ. Μετά την καθαίρεση του διατυπώθηκαν εναντίον του πολλές κατηγορίες και χαρακτηρίσθηκε σαν «καταστροφέας του Κ.Κ.Ε.», «βρομόνερο», «τυχοδιώχτης», «χωρίς αρχές», «κακός δαίμονας του κινήματος», «υποκριτής», «φραξιονιστής», «συκοφάντης», «προβοκάτορας», «ύποπτος» και «φωνή του εχθρού».

12) ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ (1936-1938) Εργάτης, συνδικαλιστής. Υπήρξε γραμματέας του Κ.Κ.Ε. κατά την περίοδο 1936 38. Διαγράφηκε από το κόμμα σαν «όργανο του ταξικού εχθρού», «δειλός», «λιγόψυχος», «προδότης» και με την κατηγορία ότι αυτός προκάλεσε το κομμουνιστικό στασιαστικό κίνημα στον Ελληνικό στρατό της Μέσης Ανατολής σαν «όργανο του εχθρού», ό οποίος και επίτηδες τον έστειλε από την Ελλάδα στην Αίγυπτο

13) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (1939-1941) Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την σύλληψη του Γ.Σιάντου το 1939. Χαρακτηρίσθηκε λίγο αργότερα σαν «πράχτορας της Ασφάλειας» και απομονώθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να πεθάνει φυματικός στην Ακροναυπλία. Υπάρχει η εκδοχή ότι τον κατέδωσαν στην Ασφάλεια οι Ζαχαριαδικοί για να τον εξοντώσουν.

14) ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΙΠΑΣ (1941) Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1941. Αργότερα το Κ.Κ.Ε. τον κατήγγειλε σαν «τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο» που «δεν είχε καμμιά εχτίμηση στους σλαβομακεδόνες».
.
Έχουμε μετα την περίοδο 1931-1936 , μαζί με την β΄ εποχή ζαχαριάδη, 1945-1956. που αναγνωρίζετααπό το σημερινό ΚΚΕ, γιατί μετά το 20 Συνέδριο, όλη η περίοδος ως την Παπαρήγα είναι ένα ΚΚΕ οπορτουνιστικό που το καθοδηγούν οπορτουνιστές (Γκρόζος, Κολιγιάννης,Φλωράκης, Φαράκος) .

Άρα ποιο ΚΚΕ; Αφου μόνο 10 χρόνια από την κομματική Ιστορία ενός αιώνα αναγνωρίζετε σαν μη οπορτουνιστικά.

Και γιατί είναι ο Κουτσούμπας κληρονόμος όλων των Δαφνών του Αριστερού κινήματος;
Όλοι οι άλλοι δεν ηταν ΚΚΕ; όλες οι οργανώσεις που προήρθαν από το ΚΚΕ δεν είναι εξ ίσου κληρονόμοι του ηρωικού παρελθόντος ;

Ή μήπως ο τίτλος κάνει το κόμμα; Στην Κίνα, το ΚΚΚ, έχει γίνει καπιταλιστικό (εσείς το χαιρετίζετε, όμως)

Για συνέρθετε.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 5:26 μ.μ.

4.Ο4 πολυ καλα τα σεντονια και δικαωνουν αυτα που λενε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. Η μαχη εναντια στον οπορτουνισμο που αποτελει την αστικη ιδεολογια μεσα στα κομμουνιστικα κομματα ειναι συνεχης και αμιλεικτη. θελει συνεχη επαγρυπνηση γιατι αλλαζει συνεχη προσωπα. Ξεχασες βεβαια τον σ. ΛΙΓΔΟΠΟΥΛΟ που μαζι με τον αντιπροσωπο της διθνης ΑΛΕΞΑΚΗ ΔΟΛΟΦΩΝΗΘΗ ΚΑΝ απο τουρκους πειρατες στην μαυρη θαλασσα αλλα δεν πειραζει το οτι τον ξεχασες ειναι τιμη του. επισης ο σ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ δεν ειναι οπορτουνιστης πεθανε μελος του κομματος το 2005. η ιδεολογικες παρεκλισης που υπηρχαν συλλογικα στο κομμα καταλοιπα του 20ο συνεδριου τ0 1956 θα κριθουν και θα βγουν συμπερασματα, η θεωρια τον ΣΤΑΔΙΩΝ τελειωσε το 1996 με τον χαριλαο μαζι μας. ΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ τα υπολοιπα ειναι της αστικης ταξης ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Στον 4:05
Τρικυμία εν κρανίω; η συνειδητή διαστρέβλωση;
Απο πότε το ποιός είναι επικεφαλής του ΚΚΕ σηματοδοτεί και το περιεχόμενο της πολιτικης του;
Ποιό άλλο κόμμα τολμά να κάνει κριτική και αυτοκριτική στην ιστορία του; KANENA. Ποιό έχει γράψει έστω και μόνο του την ιστορία του;KANENA
Περι οπορτουνισμού Φλωράκη , Κολιγιάννη κλπ είναι γελοίο να το υποστηρίζεις.
Αν ίσχυαν ότι γράφεις τότε ξέχασες να γράψεις για τον ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΛΕΥΤΕΡΗ , γραμματέα του ΚΚΕ 1925-1926. Ο "κύριος" αυτός (φαντάζομαι πρόσεξες τα εισαγωγικά στο κύριος) από ΓΓ του ΚΚΕ έγινε ένας από τους χυδαιότερους αντικομμουνιστές.
Ίδρυσε την φασιστική οργάνωση Εθνική Ένωση Ελλάδας. Συνεργάστηκε με την μεταξική δικτατορία και ήταν συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών. Έγινε προπαγανδιστής ελεεινού αντικομμουνισμού στο στρατό. Συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Καραμανλή και την ΕΡΕ. Συνεργάστηκε με τον θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά και τον μετέπειτα δικτάτορα Παπαδόπουλο στην μυστική αντικομμουνιστική επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιρροής της ΕΔΑ κλπ κλπ κλπ
Τα λέω όλα αυτά για να αποδείξω πόσο γελοίο είναι να ταυτίζεις τα πρόσωπα με ένα κόμμα και μάλιστα κομμουνιστικό και το κυριώτερο ότι η αστική τάξη και αυτό που λέμε τέλος πάντων σύστημα είναι βέβαιο ότι δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Μόνο χαζοί δεν είναι.
Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 8:01 μ.μ.

4.05 το ΚΚ το κανει και ο τιτλος αλλα το πιο βασικο ειναι το προγραμμα του. Αν μιλαει για κοινωνι κοποιηση των μεσων παραγωγης ειναι κομμουνιστικο ολα τα υπολοιπα ειναι η αστικη ιδεολογια μεσα στης γραμμες μας οπως ελεγαν και οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 8:17 μ.μ.

4.05 αφου λες οτι ειναι και οι αλλες οργανωσεις κληρονομοι του παρελθοντος τοτε πρεπει να χρεωσουμε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ στο εσωτερικο αφου εκει ητανε πρωτο στελεχος Ο ΠΑ ΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. ΠΑΝ.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 8:38 μ.μ.

ποιος ειπε ρε 4.04/4.05 αυτα που κατέβασε ο εγκέφαλος σου ,την ιστορια την έπιασαν οι "συνιστώσες" για να ξεφύγουν απο τα πολίτικα ζητήματα που βαζει η ζωη και δεν μπορούν..Πολλες φορες δεν γνωρίζουν κιολας,γιαυτο το ρίχνουν στο καλαμπούρι ,ειναι εμφανές μερες τωρα εδω πέρα
Αει ρούφα την μύτη σου που ηρθες να μας συνεφερεις απο το ίντερνετ...με τις πλούσιες γνωσεις σου ..Δεξι/αριστερο κλικ..έτοιμος..ο ιστορικος

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

Μανωλάκη, Τζερζίνσκυ, ΠΑΝ και όλοι οι ανώνυμοι κλώνοι τους:

Μάγκες δεν σας παίρνει. Έχετε ξεφτιλιστεί με τα ψέμματα και τις διαστρεβλώσεις σας ξαναγυρίστε στο redflyplanet μήπως καταγραφεί και κει κανένα σχόλιο γιατί τώρα τελευταία ούτε ο Κουτσούμπας δεν πατάει! Σέχτα και ξερό ψωμί καταντήσατε το ΚΚΕ. Λοιπόν πάρτε το χαμπάρι και ξυπνήστε. Με όραμα τη Β. Κορέα, το μεγάλο ηγέτη Στάλιν, τον γίγαντα Ζαχαριάδη και την "κομμουνιστική" (εδώ γελάνε) Κίνα, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.

ΠΑΝ, επειγόντως πάλι πίσω στο Δημοτικό.
Κάνεις περισσότερα ορθογραφικά λάθη και από τον χειρότερο Ούγκανο Χρυσαυγίτη!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

Περιμένω με ανυπομονησία το Δοκίμια ιστορίας του ΚΚΕ για να δω σε ποιους θα αποδοθεί και επίσημα (για τα επόμενο 10-15 χρόνια) ο τίτλος του προδότη, πράκτορα, «όργανο του ταξικού εχθρού», «δειλός», «λιγόψυχος», οπορτουνιστή κτλ!!! Ένα είναι σίγουρο ο Κουτσούμπας θα μείνει στην ιστορία ως ο Γ.Γ. που το ΚΚΕ πήρε το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό !!! Του χω εμπιστοσύνη μπορεί να τα πάει ακόμη... καλύτερα και απ τν ... Αλέκα !!!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

9.56 δεν ειπε κανεις ποτε οτι η κινα ειναι κομμουνιστικη ο οπορτουνισμος μετα τον ΜΑΟ εκανε το θαυμα του εχουμε ξυπνησει να εισαι ησυχος αν δεν πειθαμε δεν θα υπηρχε αυτος ο αντικομμου νιστικος θορυβος 10.48 να εισαι ηρεμος και πλησιαζει και ο 3ος τομος πλησιαζει ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥ ΤΣΟΥΜΠΑΣ σιγουρα θα μεινουνε στην ιστορια γιατι καταργησαν τα ΣΤΑΔΙΑ. ητανε απολυτα λογικο οτι απο τη στιγμη που η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του συριζα το 2012 οι αυταπατες που καλλιε ργηθηκαν πριν το 1991 και για δεκαετιες θα πληρωνοντουσαν εκει αλλιως θα ακυρωναμε οτι πετυχαμε τα τελευταια 23 χρονια. η στρατηγικη τουβ ΚΚΕ δεν κρινετε στης αστικες καλπες ΠΑΝ.

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2014 στις 1:18 π.μ.

βρε κακόμοιρη συριζαιε επι της ουσιας τίποτα ,αερολογεις μονος σου(θα τρακαρεις με το μποινγ) ,γενικα και αοριστα ,εχεις περάσει βουνα και θάλασσα για να ξεφυγεις ,τι έγραψες στο σχολιο σου / τιποτα,εύκολους χαρακτηρισμούς
Μιση κουβέντα για τα δικα σου γούστα που να εχει μια στοιχειώδη τεκμηρίωση ποτε ,μονο καλαμπούρι και δρομο.....Φοβάσαι ρε φοβάσαι να πεις τι εισαι,τι θελεις και πως,δεν θα σε βαλει κανενας τιμωρία,σκεψου λιγο....νηφάλια
Αυτα που λες για την Κινα ειναι παραισθήσεις..Οσο για την Β.Κορέα ,εαν θες μιλάμε αλλα οχι για να αρχίσεις τις χαζομάρες ,Ουτε εχει ειπωθεί ποτέ πως ειναι πρότυπο για το οτιδήποτε,Ομως, ι αστικη τάξη δεν υπάρχει ενω οι σχεσεις παραγωγής ειναι σοσιαλιστικές αλλα με νεποτισμό ς ,σε μια ήπειρο με αλλη κουλτούρα και ιστορία
Ξερεις την ιστορια αυτης της περιοχής στους αιώνες ,? Αμα διαβάσεις θα καταλάβει και μπορει να κατανοησεις...κιολας
Και μη λες πολλα για την Κινα .Η ΚΟΕ ξερεις τι ηταν ? Αλλοι ειχαν νταραβέρια με τον "τριτοκοσμικό" εθνοκομμουνιστή και ποιοπαλια με τον Τσαουσέσκου κλίνοντας και το ματακι στο Στρατάρχη κροατη που τα γκουλανγ του ηταν αόρατα ,εβω στην Σιβηρία ορατά για πρεσβύωπες πολιτικούς τυχοδιώκτες,

Το λιγότερο κακο παρτο και καντο οτι θες ,ασε που δεν υπάρχει ," με το κεφάλαιο η' με την εργασία,ειτε σου/μας αρεσει η' οχι..Δεν ειναι θεμα επιλογης πια

Δεν τα λεμε εμεις μονοι τους τα λενε χωρις πολλα πολλα ,πανε οι καιροι που υπήρχε η Σ.Ε...και ηταν ποιο μαζεμένοι,τωρα ειναι ο πραγματικός καπιταλισμός ο μονος του ο σκέτος που γ@μαει και δερνει... χωρις σχεδιο ,βραχυπρόθεσμες επιλογές κανει που τις περνει αερας βαθαίνοντας η κρίση
Πες μου κατι που θα μπορέσει να κανει το κομμα σου ,εστω να ανακουφίσει την κοινωνία και θα σου κολλήσω τις αφίσες

,κοιτα γυρω σου και ξεκολλα .Η αστικη ταξη σημερα δεν διαπραγματεύεται

σφυροδρέπανος
18 Μαρτίου 2014 στις 2:29 π.μ.

Ανώνυμε 10.46 που μιλάς για ποσοστά.

Εμάς αυτά δε μας ενδιαφέρουν. Εμείς προετοιμαζόμαστε για την επανάσταση που θα την κάνουμε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα, αλλά ακριβώς τότε. Τότε που μόνο εμείς θα ξέρουμε ότι ήρθε η στιγμή αυτή και κανένας άλλος. Και πώς θα το καταλάβουμε, ξέρεις; Θα δούμε στον ουρανό το σφυροδρέπανο και αριστερά θα είναι η Αλέκα και δεξιά ο Κουτσούμπας. Αυτό θα είναι το σημάδι και τότε θα τρέξετε όλοι να κρυφτείτε!

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2014 στις 1:29 μ.μ.

2.29 Η συμμετοχη ενος ΚΚ στης αστικες εκλογες εχει το νοημα της οσο γινεται καλυτερης προβο λης των θεσεων του και τα οικονομικα για τον πολιτικο αγωνα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ αυτα ελεγε ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ οι εσεροι και οι μενσεβικοι εχεις απολυτο δικιο ελεγαν αλλα ΠΑΝ.

Δημοσθένης Λιακόπουλος
18 Μαρτίου 2014 στις 9:16 μ.μ.

@σφυροδρέπανο

Ξέχασες να πεις ότι θα καλύψει τον ουρανό το μουστάκι του Στάλιν, το φως θα κρυφτεί και μέγας τρόμος θα καταλάβει τους εσέρους και τους μενσεβίκους. Και τότε με την πύρινη ρομφαία του, ο ΠΑΝ θα απονείμει το δίκαιο της εργατικής τάξης.

Μπακαούκας
18 Μαρτίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

Βρε ΠΑΝ έτσι για να μην γίνεσαι μονότονος, να σε πληροφορήσω ότι εκτός από Εσέρους & Μενσεβίκους είχε και άλλα αστικά κόμματα η Τσαρική Ρωσία.
Πες το και στην Οργάνωση της Σαλαμίνας, γιατί όλο για Εσέρους & Μενσεβίκους μας μιλάς και είναι άδικο αυτό (εκτός από ανιστόρητο) για τα άλλα αστικά κόμματα της εποχής.
Βέβαια ξεχνάω ότι μεταξύ άλλων φανταστικών γεγονότων και καταστάσεων που πιστεύεις, έχεις διατυπώσει την καταπληκτική άποψη ότι ο Χρουστσόφ και οι τότε ηγεσία του ΚΚΣΕ το 1956 ήταν όλοι Εσέροι & Μενσεβίκοι, όπως Εσέροι & Μενσεβίκοι ήταν και όλοι η Ηγεσία των Μπολσεβίκων κατά τον Οχτωβρη του '17 εκτός βέβαια του μεγάλου Ηγέτη Στάλιν (που καθάρισε όλους τους άλλους) και του Λένιν (που ο Στάλιν δεν πρόλαβε να τον καθαρίσει διότι πέθανε από μόνος του και τον κάνανε μούμια - κυριολεκτικά και μεταφορικά)

Για όλα λοιπόν τα δεινά της προ-επαναστατικής, επαναστατικής και μετα-επαναστατικής Ρωσίας ας όψονται οι "Εσέροι & Μενσεβίκοι" αυτά τα διαχρονικά σκουλήκια που ευτυχώς δεν κατόρθωσαν ακόμα να αλώσουν την Μπακαουκία!

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2014 στις 10:38 μ.μ.

@1:18
Να φανταστώ δηλαδή ότι καταδικάζεις και τα "αόρατα" Γκούλαγκ του Στρατάρχη και τα "ορατά" Γκούλαγκ της Σιβηρίας αφού δεν είσαι πολιτικάντης πρεσβύωψ;
Μακάρι....

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Κοιτάτε να δείτε μια φοβερή σύμπτωση. Σήμερα ο Αδωνις έλεγε και χρησιμοποιούσε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με τα δικά σας, εναντίον των κομμουνιστών. Για μια στιγμή νόμιζα ότι άκουγα εσάς. Και μου λύθηκε έτσι και η απορία, από ποιόν παίρνατε γραμμή. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 5:36 μ.μ.

10.35 παντως ενα ονομα που να σκοτωσε ο ΣΤΑΛΙΝ και να ητανε ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ δεν μας ειπες. μιλαω για εσσερους και μενσεβικους γιατι παντα ο οπορτουνισμος ειναι ο κινδυνος αποδειξη οτι καταφεραν να επικρατησουν το 1956 ανατρεποντας τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ 10.38 ακριβως τα ιδια λεει και η αστικη ταξη για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ αποκλειεται να ειναι συπτωση ΠΑΝ.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Μανωλη. Γιατι σου κανει εντυπωση ετσι γινοτανε παντα. οι δολοφονιες της ΡΟΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛ μιλανε απο μονες τους εκτος και αν μας πουνε οτι ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΗΤΑΝΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ αρε γελια ΠΑΝ

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 5:45 μ.μ.

10.35 θυμισε μου αυτη που πυροβολησε το ΛΕΝΙΝ τη κομμα ητανε ΠΑΝ

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

Κοιτάτε να δείτε μια φοβερή σύμπτωση. Σήμερα ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Προεδρείο
και η Ενεργητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης
του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου!!! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν
ότι ο Μεγάλος Ηγέτης τους είπε... Θα καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι ακόμη και με τον διάβολο
(καπιταλιστές) αν είναι να τσακίσουμε τους Εσέρους, Μενσεβίκους και οπορτουνιστές...!!!


Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 6:29 μ.μ.

@ 12:11
"Κοιτάτε να δείτε μια φοβερή σύμπτωση. Πάντα οι Αστοί έλεγαν και χρησιμοποιούσαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με τα δικά σας, εναντίον των ναζιστών. Για μια στιγμή νόμιζα ότι άκουγα εσάς. Και μου λύθηκε έτσι και η απορία, από ποιόν παίρνατε γραμμή."

Μήπως κατάλαβες πόσο ανοητα είναι αυτά που γράφεις κύριε "Μανώλης";;;

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 7:24 μ.μ.

6.29 Γιατι σου φαινεται παραξενο φιλε μου τα ιδια επιχειρηματα λετε για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ δεν πρεπει να σε βαλει σε σκεψη ΠΑΝ

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2014 στις 10:10 μ.μ.

@12:11
Μα ο Άδωνις δεν έχει πρόβλημα με το ΚΚΕ. Ο Άδωνις το τιμά το ΚΚΕ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα στη Βουλή.
Ο Άδωνις τα 'χει βάλει με τους Κομμουνιστές και αυτός ως Κομμουνιστές αντιλαμβάνεται τους Συριζαίους και τους Ανταρσύα. Τώρα αν ο Μαν-Παν-κουμ-καν διαφωνεί ας αποτανθεί στο Άδωνι για τα παράπονά του.

ΚΚΕδοφρένεια
19 Μαρτίου 2014 στις 10:19 μ.μ.

"Το Προεδρείο και η Ενεργητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και με μέλη του οικονομικού επιτελείου του τομέα οικονομίας του κόμματος.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών πάνω στο έργο του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ.Γιάννος Γραμματίδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι υπήρξε ένας εγκάρδιος, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες όπως η πάταξη της διαφθοράς και η ανάγκη να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ανάπτυξης έτσι ώστε να μην συνεχίζεται η επιβάρυνση των πολιτών. "

http://www.zougla.gr/politiki/article/istoriki-sinantisi-me-to-elino-amerikaniko-emporiko-epimelitirio


Μπράβο σύντροφοι!
Οπορτουνιστής λοιπόν και ο γίγας Κουτσούμπας! Δεν το περίμενα!
Κατά τα άλλα όμως κατακεραυνώνετε τα Brookings και τα Levy.

Συντρόφια συνεχίστε. Κάθε μέρα που περνάει βγάζετε και περισσότερο γέλιο!!!!

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 12:27 π.μ.

ΠΑΝ 5:45

Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι αυτή που πυροβόλησε τον Λένιν πρέπει να ήταν Συριζαία και μάλιστα της Αριστερής πλατφόρμας γιατί αυτοί είναι πιο λυσσασμένοι αντικομμουνιστές.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 12:28 π.μ.

10.19 ο αλεξης εχει φερει βολτα ολα τα ιδρυματα του καπιταλισμου ανα τον κοσμο και δηλωνει ετοι μος να αναλαβει κυβερνηση αστικης διαχειρησης. το ΚΚΕ δεν εχει πει οτι θελει να κανει το ιδιο οποτε ανθρακαες ο θησαυρος βρες κανενα πιο σοβαρο επιχειρημα αυτο δεν πιανει ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 12:32 π.μ.

http://www.capital.gr/images/2014-01/koutsoubas.jpg

Ένα πράγμα διακρίνεται με σαφήνεια στην σχετική φωτό:
Οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν φοράνε γραβάτες, ενώ οι οπορτουνιστές (μαζί τους και ο Λένιν) είναι γραβατωμένοι!

Παν-Μαν-Ραν-Ταν-Πλαν πάρτε θέση!

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 12:32 π.μ.

10.10 Σας δινη χαρακτηριστικα που δεν εχετε ωστε να βοηθηση στον εγκλοβισμο του λαου στο νεο ΠΑΣΟΚ που γεννηθηκε. το εχουμε δη ξανα το εργο ΠΑΝ

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 2:42 π.μ.

Είμαι ο 4:05
Δεν απαντάτε σε τίποτα.
Λέτε άλλα, για άλλους.
Αλλά και τότε, εσείς του ΚΚΕ λέτε Ψε=μα=τα.
Τσαμπουνάτε ότι ο Στάλιν δεν ντουφέκισε Μπολσεβίκους, μόνο μενσεβίκους και εσέρους.
Αυτό είναι ψέμμα.
Όλα τα ονόματα που αναφέρονται είναι μπολσεβίκοι.

Ζηνόβιεφ
Κάμενεφ
Τρότσκι
Μπουχάριν
Τουχατσέφσκι
Μπέλα Κουν,
Κίροφ
Ράντεκ κα
Οι "είκοσι": Ρίκοφ, Ρακόφσκυ,κλπ
όλοι αυτοί ήταν μπολσεβίκοι και μέσα στο κόμμα ,πολλοί μέχρι το 1936.



Τους Έλληνες κομμουνιστές που δολοφόνησε η NKVD, τον Μπεζεντάκο του τραγουδιού, τον Ιορδανίδη; Αυτοί δεν ανήκαν σε Μπολσεβικοποιημένο κόμμα;

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;

Ότι επειδή πχ δεν ήταν μπολσεβίκοι αλλά απλώς κομμουνιστές διανοούμενοι και υποστηριχτές, το Κόμμα είχε δικαίωμα να εκτελέσει τον ανθό της σοβιετικής Ιντελιγκέντσιας;

Τον Μέγιερχολντ, το μεγάλο σκηνοθέτη και τη γυναίκα του.
Τον Μάντελσταμ.
Τον άντρα της Αχμάτοβα.
Τον Πιλνιάκ.
Εκατοντάδες ονόματα. Όλοι δολοφονημένοι με μια σφαίρα στο σβέρκο.

Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΡΙΧΤΟΤΕΡΟ; (που σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι έχετε μπλέξει την ιδεολογία του κομμουνιστή με την ψυχολογία του Χεζαυγίτη)

Μήπως δηλαδή έχετε στο μυαλό σας ότι στην ιδανική σας κοινωνία θα έχετε το δικαίωμα να εκτελείτε τροτσκιστές και μαυροκόκκινους και Ακοάτες;

Κοιτάχτε. Εγώ είμαι εργαζόμενος με πτυχία, τώρα δουλεύω βασικά χειρωνακτικά. Είμαι δηλ. υποαπασχολούμενος αλλά εργαζόμενος . Είμαι αριστερός. Σιχαίνομαι πρώτα από όλα τους κάθε είδους ναζισμούς και τον καπιταλισμό γενικά. Θέλω μια κοινωνική επανάσταση και στην Ελλάδα .Αλλά. Πιστεύω στη θεώρηση, που εσείς ονομάζετε "των σταδίων". Και πιστεύω οτι η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα και η ΒΚορέα μια δικτατορία.

Αν τώρα με καλείτε να αγωνιστώ μαζί σας για μια κοινωνία όπου , επειδή δεν είμαι στο κόμμα σας , εσείς θα έχετε το δικαίωμα να με εκτελέσετε για τις απόψεις μου, "επειδή δεν είμαι μπολσεβίκος" (λες και σεις είσαστε, αλλά εν πάση περιπτώσει) ε, τότε, ένα πράμα μόνο μπορώ να σας απαντήσω, όχι επειδή πιστεύω οτι ...κινδυνεύω, αλλά για τη βλακεία σας:
-Αντε και γ@^^!%!τε.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 3:14 π.μ.

Τωρα, μεσεις, κομμουνιστές άνθρωποι, είναι δυνατόν να είσαστε υπερήφανοι γι αυτό;

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Το συλλυπητήριο μήνυμα ανέφερε τα εξής:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας. Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

Τότε, καταργείστε τα συνέδρια. ΕΡπόμενος γραμματέας σας έπρεπε να είναι νη κόρη της Παπαρήγα.


____________________________________________________
ΑΜ ΑΥΤΟ;

Χαιρετισμός του ΚΚ Κίνας

Προς

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα

Αγαπητέ σύντροφε Κουτσούμπα,

Με μεγάλη χαρά μου έμαθα την εκλογή σας ως Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ και σας εκφράζω εκ μέρους του ΚΚ της Κίνας και εμού τα θερμά συγχαρητήρια.

Το ΚΚ Κίνας δίνει μεγάλη έμφαση στις φιλικές σχέσεις με το ΚΚΕ και είναι πρόθυμο να συνεχίσει και να δυναμώσει την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων μας. Πιστεύω ότι με την καθοδήγηση της νέας ΚΕ του ΚΚΕ με τον επικεφαλής της, η παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο κομμάτων μας σίγουρα θα ενισχυθεί και θα εμβαθύνει παραπέρα.

Wang Jiarui

Αντιπρόεδρος της 12ης Εθνικής Επιτροπής της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης

Υπουργός του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Αφου το Κινέζικο κόμμα είναι ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το ΚΚΣΕ επί Χρουστσώφ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
Η Κίνα σήμερα, αν μιλήσεις με νεοφιλελεύθερους Οικονομολόγους, είναι ο Παράδεισος του Καπιταλιστή.

Ρε παιδιά, εσείς, οι νεότεροι. Δεν το καταλαβαίνετε;
Το αστείο με το Στάλιν έχει τε-λει-ώ-σει.
Η εποχή η ίδια έχει τελείώσει.
Το πείραμα ΕΣΣΔ έσκασε στη μούρη μας.
Μη προσπαθείτε με μικρές εκκενώσεις ηλεκτρισμού να ζωντανέψετε το βατράχι. Τα πόδια του θα τιναχτούν λίγο, αλλά το ζώο ψόφησε. Πως το λένε, δηλαδή. Βαλσαμώστε το Σταλινισμό όσο θέλετε, αλλά είναι Ψόφιος. Νεκρός. Και τα κόκαλά του είναι στο Μαγκαντάν.

Και αν δεθεί το κόμμα με μια ψόφια ιδέα, θα σαπίσει κι αυτό και θα συρρικνωθεί. Πράγμα που γίνεται. Στις μεθεπόμενες εκλογές το κκε θα είναι εκτός Βουλής. Και το χειρότερο,τότε η ηγεσία θα μιλάει για ...νίκη του κόμματος απέναντι στο αστικό κοινοβούλιο.

Και το χειρότερο, αυτό θα γίνει όταν ο κόσμος θα έχει ξεσηκωθεί απέξω, όταν πια θα έχει σκάσει η φούσκα της κρίσης στα μούτρα του καπιταλισμού και η κυβέρνηση το σκάει με ελικόπτερο.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

2,42 o ΚΙΡΟΦ ητανε πραγματικα ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ και δολοφονηθηκε μεσα στο γραφειο του στο ΛΕΝΙΓΚΡΑΝΤ απο αντεπαναστατη το ιδιο και ο ΖΝΤΑΝΟΦ το 1948 3.14 ασφαλως και δεν θα ειναι η κορη της ΑΛΕΚΑΣ. παντως τα μεσα παραγωγης ανηκουν στην εργατικη ταξη. Στην κινα εχει καπι ταλισμο αλλα για οσο ακομα θα λεγεται ΚΚ θα εχουμε σχεσεις. η ΕΣΣΔ απο το 1956 οταν ξεκινησε να εφαρμοζει νομους του καπιταλισμου σταδιακα σε μια πορεια επικρατησε και επισημα ο καπι ταλισμος στην ΚΟΡΕΑ που δεν εφαρμοστηκαν αυτες οι μεταριθμισεις υπαρχει ακομα αυτο τα λεει ολα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 8:44 μ.μ.

Αυτα με το ελικόπτερο εσεις οι συριζαιοι να τα σκέφτεστε που θελετε να διαχειριστείτε τον καπιταλισμό..Το εχουν κανει και αλλοι ,δεν δικαιολογείται άγνοια
Οσο για τα μακροσκελή σχολια που συζητάνε(λεμε τωρα) με τον εαυτο τους ,ρωτουν απαντουν και δεν εχουν κανει τον κοπο να ξεφύγουν απο τις φαντασιώσεις τους για το τι και πως πιστεύει ο αλλος δεν εχει νόημα να τους πεις το οτιδήποτε ,βοδια θα μηνούν χωρις να το καταλαβαίνουν

Οι ελληνες κομμουνιστές δεν τύραννησαν αν κανεναν ,τυραννηθηκαν επίσης ην ιστορια του κομμουνιστικού κινήματος ειναι καταγεγραμμένη για οποιον ενδιαφέρεται
καλο στον εαυτο του θα κανει να την μαθει
Εσεις εχετε πυροβολήσει το κεφαλι σας μονοι σας δεν χρειάζεται να παει η σφαίρα χαμένη
Άλλωστε τι ειναι ο καθε ενας φαίνεται απο τις θεσεις που εχει και απο τα κόμματα που συμμετέχει,και σε αυτο δεν χρειάζεται πολυ συζήτηση ειναι οφθαλμοφανές οσε μπούρδες και να αμολησει
υγ
Εσυ με το συλλυπητήριο ξαναδιαβασε το νηφάλια και ισως καταλάβεις τι λεει..,που αρχίζει και που σταματά

Φελιξ τσερζινσκι

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

Προς 2:42

Αυτο με το Στάλιν καταντάει εμμονή. Προσωπικά έχω κάποιες επιφυλάξεις για την προσωπικότητά του αλλά τον κρίνω στον ιστορικό του περίγυρο. Όμως ορισμένα πράγματα δεν καταπίνονται με τίποτα. Λες και ξαναλές για τον Κάμενεφ και τον Ζηνόβιεφ ότι ήταν Μπολσεβίκοι αλλά δεν μας λες ότι και οι 2 αποκάλυψαν στην εφημερίδα "νέα ζωή" του Γκόρκι αποκάλυψαν ότι οι μπολσεβίκοι ετοιμάζουν εξέγερση. Ξεχνάς επίσης να μας πεις ότι ο ίδιος ο Λένιν τους κατήγγειλε ως προδότες στην ευρεία ολομέλεια της ΚΕ στις 16/10/1917 και ζήτησε την διαγραφή τους από το κόμμα. Η ΚΕ βέβαια δεν τους διέγραψε τότε παρότι πήρε μέτρα εναντίον τους μεταξύ των οποίων και η καθαίρεσή τους. Επίσης ξεχνάς να μας πεις για την συμμετοχή τους στη δολοφονία του Κίρωφ το 1934.
Δυστυχώς μπήκα και εγώ στο τρυπάκι σου στο όνομα της Σταλινολογίας και αντί να μιλάμε για το 2014 στην Ελλάδα μιλάμε για το Στάλιν πριν από 100 χρόνια. Αυτά τα ζητήματα μέχρι το 2300 να μιλάμε δεν πρόκεται ούτε να συμφωνήσουμε ούτε να τα λύσουμε.
Για το ΚΚΚίνας δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς ότι πρόκειται περί ενός καθαρά αστικού κόμματος για να μην πω τίποτα χειρότερο. Και το ΑΚΕΛ δεν είναι πιά αυτό που ήταν , ούτε και άλλα κόμματα που φέρουν ή δε φέρουν τον τίτλο κομμουνιστικό ή αυτοπροσδιορίζονται κομμουνιστικά είναι κόμματα που μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει ετσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατηρείς μαζί τους κάποιες σχέσεις διότι στο εσωτερικό τους εχουν δυνάμεις που μπορείς να συμπορευτείς μαζί τους αλλά προς το παρόν δεν κυριαρχούν. Τα εθιμοτυπικά ευχαριστήρια ή συλλυπητήρια δεν αποτελούν στοιχεία πολιτικής κριτικής. Και ο Μητσοτάκης όταν πεθάνει και ο Παπανδρέου όταν πέθανε και εγώ δεν ξέρω ποιός στέλνεις συλλυπητήρια αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
Για την Β. Κορέα συγκρατήσου λίγο και μην ταυτίζεσαι με την άθλια δυτική προπαγάνδα, όχι πως δεν υπάρχουν ζητήματα εκεί αλλά αυτή η καραμέλα Στάλιν Β.Κορέα με πρωταγωνιστή τον Άδωνη μας έχει σπάσει τα @@.
Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

3.14 Η συρικνωσει δεν ητανε για αυτο το λογο. απο τη στιγμη που η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του συριζα ητανε απολυτα φυσιολογικο οι εκλογικες αυταπατες που ειχανε παγιωθη μεσα στο ΚΚΕ πριν το 1991 να εχουνε αυτες της συνεπειες. Η στρατηγικη μας ειναι αποφασεις συνεδριων και μαλιστα ομοφωνες ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

3.14 μα εδω το θεμα δεν ειναι να το σκασει μια κυβερνηση με ελικοπτερο αλλα η αστικη ταξη αλλιως θα ειναι μια απο τα ιδια ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

Σχετικά με το "ποιόν" του Στάλιν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος ο Λενιν τελεσίδικα.
Κάθε περαιτέρω διαμάχη είναι περιττή:

Γράμμα στο Κονγκρέσο, τμήμα ΙΙ, 25-12-1992
http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1922/dec/testamnt/congress.htm

Επιστολή στον σύντροφο Στάλιν, 5-3-1923
http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1923/mar/05.htm

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 10:29 μ.μ.

Αντι να ασχολειστε με τα εγκληματα του καπιταλισμου που εξαθλειωνη παντου την εργατικη ταξη εσεις ασχολεισται με τα δηθεν εγκληματα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ και προσφερεται το καλυτερο αλοθι στην καπιταλιστικη θηριωδια ΠΑΝ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 10:33 μ.μ.

Με το ΚΚ Κίνας μιλάμε αν και είναι σφόδρα Καπιταλιστικό κόμμα "όσο ακόμα θα λέγεται ΚΚ" - (8:35)
Με το οπορτουνιστικό ΑΚΕΛ μιλάμε "διότι στο εσωτερικό τους έχουν δυνάμεις που μπορείς να συμπορευτείς μαζί τους" - (8:54)

Μόνο με Ανταρσύα, Σύριζα, Αντιφα, Μ-Λ ΚΚΕ κλπ, ΔΕΝ μιλάμε!



Και κάπου εδώ σταματάει η λογική και αρχίζει ο νεο-ΚΚουεδισμός...........

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

H καραμέλα με τη Β.Κορέα δεν ξεκίνησε με πρωταγωνιστή τον Άδωνη,
αλλά από κάτι νούμερα τύπου TRASH που έχουν επανειλημμένα γράψει ότι θα προτιμούσαν να ζουν στη .........Β. Κορέα

Τα άλλα νούμερα που θεωρούν τη Β. Κορέα ....Σοσιαλιστική(?!?!?!) χώρα επιμένουν να εκτίθενται πιο πάνω

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 12:34 π.μ.

Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στην διαδικτυακή περιφρούρηση - καθοδήγηση του περισσού. Είδη από τώρα
προσπαθεί να περάσει την γραμμή σε μέλη - οπαδούς της ηγετικής κλίκας, ότι ένα ακόμη εκλογικό βατερλό
του κόμματος σε περίοδο οξυμένης συστημικής κρίσης, δεν είναι και κάτι σημαντικό, σημασία έχει που αυτο
αποκαλούμαστε επαναστάτες και κομμουνιστές και εργαζόμαστε για την ανατροπή του Καπιταλισμού... Θα
τα ακούν αυτά το Προεδρείο και η Ενεργητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας
Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και θα αναφωνήσουν "Ω μεγάλε
Κουτσούμπα, Ω ηγέτη τών Σταλινικών, Συ που δίνεις στον Εσέρο τα γκλουλακ Συ που φύτεψες στη γη τους
Μενσεβίκους...

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 11:00 π.μ.

Προς 10:33

Η δική σου λογική σταματάει και όχι ο κοινός νους. Με τα κάθε λογής κόμματα αριστερά , κομμουνιστικά κλπ όπου γης έχεις ας πούμε ιδεολογικές διαφορές ή και συγκλίσεις αλλά δεν εχουν επέμβει στα εσωτερικά σου.. Με τα εγχώρια δεν σε χωρίζει μόνο ιδεολογική διαφορά (αυτό άντε πάει και έρχεται) σε χωρίζει προσπάθεια να σε διαλύσουν να σε καταστρέψουν. Μη μου πεις ότι εσύ διατηρείς σχέσεις με μέλη της οικογένειας σου ή φίλων σου που προσπάθησαν να σε διαλύσουν κλπ; Γιατί τότε ο κοινός νους πάει περίπατο.
Επειδή όμως η πολιτική κρίνεται στο κοινωνικό επίπεδο εκεί τους όρους τους βάζει το κίνημα και οι εργαζόμενοι. Κανείς δεν αποκλείει κανέναν στους μαζικούς λαικούς αγώνες γιατί η εργατική τάξη είναι ενιαία. Βεβαίως ο καθένας διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και αναδεικνύει επιλογές που θεωρεί χρήσιμες για το κίνημα.
Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 3:26 μ.μ.

12.34 Η καπιταλιστικη κριση δεν λυνετε με κυβερνηση αστικης διαχειρησης αλλα με αλλαγη ταξης στην εξουσια. το 2012 πληρωσαμε της εκλογικες αυταπατες που υπηρχαν πριν το 1991 εκει πο νταρησε και η αστικη ταξη για αυτο επαιξε το χαρτι του συριζα. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 3:29 μ.μ.

10.37 εσενα που σου αρεση ο καπιταλισμος ενταξει θα τον κανης ανθρωπινο εμεις προτιμαμε τα μεσα παραγωγης στους εργατες ΠΑΝ.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 3:35 μ.μ.

10,33 Στης διεθνης σχεσεις με αυτον τον τροπο γινεται η ιδεολογικη παλη. Μεσα στην χωρα η ιδεο λογικη παλη γινεται στα σωματεια. οτιδηποτε αλλο επαναφερει αυταπατες διαχειρησης και αφηνει παραθυρο στον οπορτουνισμο. αυτα τα γνωριζεις αλλα σε ενδιαφερει πως θα ανοιξει το παραθυρο, ΠΑΝ

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 4:27 μ.μ.

10.27 την περιοδο που αναφερεις ο ΛΕΝΙΝ ητανε παραλυτος με απανωτα εγκεφαλικα και με απαγορευση απο τους γιατρους απο οποιαδηποτε εργασια. αλλωστε ο ΣΤΑΛΙΝ ειχε αναλαβει την ηγεσια με υποδειξη του ΛΕΝΙΝ πριν τα εγκεφαλικα. οπως καταλαβαινεις ανθρακες ο θυσαυρος σκεψου κατι αλλο ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 12:12 π.μ.

Εγκεφαλικά, ξε-εγκεφαλικά, από τα γραφόμενά του φαίνεται ότι ο εγκέφαλος του Λένιν λειτουργούσε καλύτερα από αυτόν του παν-μαν-ραν-ταν-πλαν

Μπαλτσαβία θεέ, παρ' το ΚΚΕ!
22 Μαρτίου 2014 στις 12:15 π.μ.

Δηλαδή 3:35, η ιδεολογική πάλη στις διεθνείς (...και όχι "διεθνής" ρε φίλε...) σχέσεις ακόμα και με καπιταλιστές (ΚΚΚίνας) ή οπορτουνιστές (ΑΚΕΛ) γίνεται με ....κωλογλειψίματα.

Μάλιστα!

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 12:20 π.μ.

" Κανείς δεν αποκλείει κανέναν στους μαζικούς λαικούς αγώνες γιατί η εργατική τάξη είναι ενιαία"
λέει ο Λολοκοτρώνης 11:00,
και να ξεχνάει να πει ότι αυτό ισχύει μόνο εφόσον οι "μαζικοί λαϊκοί αγώνες" ελέγχονται από το νεο-ΚΚΕ.
Αλλιώς, μαύρο φίδι κουκουέδικο που τους έφαγε!!!!

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 12:27 π.μ.

@11:00
Η λογική σταματάει όχι γιατί το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με πχ τον Ανταρσύα (θεμιτή επιλογή του είναι), αλλά γιατί συνδιαλέγεται με το ακραίως καπιταλιστικό ΚΚΚίνας διότι κατά τον ΠΑΝ (8:35) το ΚΚΚίνας "λέγεται ΚΚ"....
Δηλαδή γιατί φέρει καταχρηστικά το όνομα "κομμουνιστικό".

Αν αυτό σου φαίνεται λογικό επιχείρημα, τότε πολύ φιλικά σου λέω ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα....
Αν δεν σου φαίνεται λογικό επιχείρημα, τότε βάλε τους συντρόφους σου να μαζέψουν τον ΠΑΝαγιωτάκη, γιατί σας ξεφτυλίζει με κάτι τέτοιες .........εξυπνάδες.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 2:21 π.μ.

Φιλε οπορτουνιστη12 27 η αποψη του κκε για το κκκ ειναι πως πρόκειται για καπιταλιστικό κομμα ,αυτη ειναι η κριτική που του κανει
εχετε μπερδέψει τα μπούτια σας .Προσγειωθείτε γνωστα πραγμτα ειναι
Άλλωστε κινητοποιήσεις για την cosco μονο το κκε έκανε ενω ο Νταλακογιωργος έτρωγε τυρόπιτες
Ασε μην τα ψαχνεις ....ποιο δεξια του πασοκ ειστε,ακομα και απο τα Ζαππεια του Σαμαρα,
γελάει ο κοσμος

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 9:53 π.μ.

12.12 ανθρακες ο θησαυρος τιποτα απο ολα αυτα δεν υπαρχει δεν εχει γραψει απολυτος τιποτα Ο ΛΕΝΙΝ τα χρονια που ητανε αναπηρος. σκεψου κατι αλλο 12.15 ειπαμε οταν καποιος εχει προσπα θησει επανηλειμενες φορες να σε διαλυση με αυτοον δεν συνεργαζεσαι. 12.20 ασφαλως και δεν αποκλειουμαι κανεναν απο τους αγωνες δεν ζηταμε να συμφωνησουμε σε ολα. 12.27 λογικοτατο απλα δεν σε βολευει ΠΑΝ.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 1:38 μ.μ.

Ας πούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο Στάλιν ήταν "δολοφόνος", η Β. Κορέα είναι "φασιστική " χώρα, ο Τρότσκι ηγέτης της παγκόσμιας επανάστασης και ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε ότι γουστάρει ο καθένας. Στην Ελλάδα τι πρέπει να γίνει; τί κάνουμε;
Απαντάω μόνος μου σύμφωνα με τα λεγόμενά σας φανερά ή κρυφά.
1. Να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ
2. Να ενισχύσουμε ώστε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
3. Να αποδεχτούμε ότι η ΕΕ δεν είναι ένωση καπιταλιστικών μονοπωλιακών συμφερόντων αλλά η Ευρώπη των λαών
4. Το ευρώ είναι το απαραίτητο νόμισμα για την ανακούφιση και την ευημερία των λαών και του ελληνικού
5. Τα αποδεχτούμε το χρέος άντε να απορρίψουμε το επαχθές (10% το πολύ)
6. Να μην ζητάμε κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγής και το σχεδιασμό της οικονομίας και να στηριχτούμε στην υγιή επιχειρηματικότητα.
7. Να δεχτούμε ότι ο καπιταλισμός είναι διαχειρίσιμος
8. Να πηγαίνουμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ
κλπ κλπ κλπ
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ έρχεται οσονούπω...
Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 1:46 μ.μ.

12.27 για σενα βεβαια το μονο λογικο θα ητανε να αλλαξει στρατηγικο στοχο το ΚΚΕ να ξεχασει τον σοσιαλισμο και να ασχολειται πως καθε 4 χρ0νια θα αλλαζει μια κυβερνηση θα πουλαμε αυταπα τες και φουμαρα στο λαο και τα μεσα παραγωγης για παντα στην αστικη ταξη. ειναι κατανοητη η αποστολη που εχετε αναλαβει να φερετε σε περας αλλα οτι και να κανετε το ΚΚΕ δεν θα σκοτωσει τον λαο για να σωθη ο καπιταλισμος ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 2:52 μ.μ.

Αλήθεια, φίλε Σταλινικέ 2:21?
Τότε τι δουλειά έχει η Παπαρήγα να κωλογλείφεται με τον Κινέζο πρέσβη και κυρίως ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει η Παπαρήγα στη δεξίωση που δόθηκε για το ξεπούλημα του Πειραιά στην COSCO;;;;;

http://aristerastiblogosfera.blogspot.gr/2009/05/blog-post_944.html

Να φανταστώ ότι στη δεξίωση για το ξεπούλημα πχ του ΟΠΑΠ παρευρέθηκε εκπρόσωπος του ΚΚΕ ή μήπως θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη δεξίωση για το ξεπούλημα του Ελληνικού;;;

"Δεν νομίζω Τάκη!"

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

1.38 Οπως ακριβως τα λες αυτο θελουνε απο το ΚΚΕ και τοτε θα ελεγαν τα καλυτερα λογια για εμας θα πηγαιναμε και στο ΤΕΞΑΣ ολοι μαζι σαν μια ωραια οικογενεια. το οτι βεβαια τοτε δεν θα ειμαστε κομμουνιστες δεν πειραζει τη τους νοιαζει αυτους. ΠΑΝ

Καραϊσκάκης
22 Μαρτίου 2014 στις 8:17 μ.μ.

@ Κολοκοτρώνη 1:38

Αν παραδεχθείς τα παραπάνω, έχεις κάνει μια πρώτη αρχή για να γίνεις αξιόπιστος στον εργάτη.
Γιατί αξιόπιστος στο Λαό γίνεσαι όταν λές την Αλήθεια και κυρίως διότι αξιοπιστία στον Λαό ΔΕΝ πρόκειται να κερδίσεις όταν μου παρουσιάζεις το Σταλινικό καθεστώς της αστυνομοκρατίας ως Σοσιαλιστικό πρόταγμα(!?!?) και την Κορεατική κληρονομική μοναρχία ως .........χώρα - μοντέλο για το μέλλον.

Πάμε παρακάτω:
Στην Ελλάδα τι πρέπει να γίνει; Τί κάνουμε;
Καταρχήν ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που λες. Αυτά δεν αποτελούν ζητούμενο.

Αυτό που αποτελεί ζητούμενο την εποχή της παντοδυναμίας και της ισοπεδωτικής επίθεσης του παγκοσμιοποιημένου Καπιταλισμού, είναι να φέρεις το λαϊκό κίνημα από τη θέση της άτακτης οπισθοχώρησης που είναι σήμερα, σε θέση διεκδίκησης και επίθεσης.
Και για να γίνει αυτό, πρέπει να διεκδικήσεις καλύτερες "θέσεις" στα χαρακώματα του αντικαπιταλιστικού αγώνα.
Και αυτό γίνεται σταδιακά με πολύ δουλειά, με συνειδητοποίηση των μαζών ΧΩΡΙΣ διαχωρισμούς και αποτυχημένες λογικές ΗΓΕΜΟΝΙΚΗΣ δύναμης ή ιδεολογίας.

Αντίθετα, η λογική της επέλασης ξεβράκωτος στα καπιταλιστικά αγγούρια σε στυλ "Ελαφράς Ταξιαρχίας" ή η λογική περάσματος αύριο κιόλας στην κατοχή των παραγωγικών μέσων σε στυλ "γιούρια στα παλιούρια να πάρουμε τη Πόλη", την ίδια στιγμή που δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ σύμμαχο παγκοσμίως (δυστυχώς πάει η ΕΣΣΔ), .........ε αυτό ακριβώς φίλε μου Σταλινικιέ είναι αυτό που λες πολύ πετυχημένα:

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ έρχεται οσονούπω...




Υ.Γ.: Αν η λογική του ΚΚΕ ήταν αυτή που περιγράφεις, θα μπορούσε απλά να σας χαρακτηρίσει κανείς ως "αφελείς".
Η στρατηγική και η λογική όμως του ΚΚΕ είναι άλλη και είναι απλή:
Άτοπος Μαξιμαλισμός ("άμεσος στόχος η κατάργηση του καπιταλισμού"),
περιχαράκωση των εναπομείναντων οπαδών ("δεν συζητάω με κανένα"),
ναρκισσιμός και αλαζονεία ("είστε όλοι οπορουνιστικά απολειφάδια")
ΜΕ ΣΤΟΧΟ την επιβίωση της "Σφραγίδας" του Κόμματος και τελικό ΣΤΟΧΟ την επιβίωση του μαγαζακίου και της κομματικής επαγγελματικής γραφειοκρατίας.............

Βγάλτε τη τσίμπλα από τα μάτια.

απολειφάδι
22 Μαρτίου 2014 στις 9:25 μ.μ.

@Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Το ΚΚΕ δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Μόνο να συνεχίσει αυτό που κάνει. Δηλαδή, τίποτα. Γιατί νομίζεις ότι ο Άδωνις και οι άλλοι δε λένε τίποτα για σας και αντιθέτως σας χαϊδεύουν φιλικά στην πλάτη; Ακριβώς γι'αυτό. Για το τίποτα. Για την ανυπαρξία κινδύνου από σας. Τουλάχιστον από τους άλλους, έχουν μια υποψία ότι μπορεί να κινδυνεύσουν.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

ΠΑΝ, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Εσείς δεν πήγατε στο ΤΕΞΑΣ, αλλά ήρθε το ΤΕΞΑΣ σε σας:
http://www.zougla.gr/politiki/article/istoriki-sinantisi-me-to-elino-amerikaniko-emporiko-epimelitirio

Παρεμπιπτόντως, ο βλάκας αριστερά γιατί χαμογελάει?
http://www.capital.gr/images/2014-01/koutsoubas.jpg

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 10:28 μ.μ.

8.17 ολο αυτο που περιγραφης ειναι καπιταλισμος και ο σοσιαλισμος θα ερθει στην δευτερα παρουσια.Με τον λαο συζηταμε καθε μερα στους χωρους δουλετας. 9.25 για αυτο ητανε τρομα γμενος ο προεδρος του ΣΕΒ και οι αμερικανοι στο ΤΕΞΑΣ τωρα το καταλαβα. 9.53 εμεις δεν εχουμε παρει σβαρνα τα ιδρυματα του καπιταλισμου για να γινουμε διαχειρηστες του αλλοι εχουνε γινει μαστορες στην κολοτουμπα. ΠΑΝ.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

8.17 τα ιδια ακριβως δηλωσε Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ αυτη η συμπτωση στον αντικομμουνισμο με εσας δειχνη θαυμασια ποσο μοιαζετε. Αλλωστε οι Ε.Ε ειναι το κοινο σπιτι για ολους σας. Τωρα θα διεκδικηση και την προεδρια της ΚΟΜΙΣΙΟΝ ποιος σας πιανη. Να κοιτατε μονο στην κυπρο γιατι ειναι φωτογραφια σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

8.17 αυτο το αποτυχημενες λογικες ηγεμονικης δυναμης η ιδεολογιας ειναι ολα τα λεφτα η εργατικη ταξη δηλαδη δεν θα εχει την ηγεμονια αρα θα υπαρχουν και αλλες ταξης αυτο ειναι καπι ταλισμος ενω στην ΚΟΡΕΑ που δεν σου αρεσει δεν υπαρχουν ταξης. ολοι καταλαβαμε σε εχαριστω πολυ ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 11:20 μ.μ.

Δηλαδή οι Αμερικάνοι και οι κάθε λογης φασίστες που λένε αυτά που θέλεις να παραδεχτούμε είναι αξιόπιστοι; Με τους εργάτες και τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς εσύ ζητητάς για τον Στάλιν; Το πρόβλημα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο Στάλιν;
Δεν αποτελεί ζητούμενο η Ευρωπαική Ένωση; Μα αυτή είναι το πρόβλημα, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η Ευρωπαική Ένωση σαν συμμαχία μονοπωλιακών καπιταλιστών βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεγαλοκαρχαριών. Ποιός επέβαλε το μνημόνιο στην Ελλάδα; Αν δεν μιλήσεις στον εργαζόμενο για αυτή τη λυκοσυμμαχία και δεν αποκαλύψεις το ρόλο της τι θα λες ότι αν φύγουμε απο την ΕΕ θα γίνουμε Β. Κορέα;
Δεν θα μιλήσεις στον εργάτη για τη μήτρα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, την υπανάπτυξη , την εκμετάλευση ,την αμορφωσιά, τον φασισμό κλπ ; Ότι είναι ο καπιταλισμός; Δεν πρέπει τον εργάτη να τον πείσεις να γραφτεί και να συμμετέχει στο σωματείο του; Δεν πρέπει να του μιλήσεις για την αξία της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα; Δεν πρέπει να μην γίνεσαι απεργοσπάστης και να έχεις μέτωπο ενάντια στο κάθε λογής εργοδότη; Δεν πρέπει να του δείξεις τη συμμαχία που πρέπει να κάνει και με άλλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας;
Δεν πρέπει να ανασυγκροτηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα; Δεν πρέπει να αποκαλύπτεις τα παραμύθια και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες πολιτικές δυνάμεις; Δεν πρέπει να γίνει κυρίαρχος στον κίνημα ο ταξικός συνδικαλισμός; Δεν πρέπει να λες στον εργάτη ότι αυτός παράγει τα υλικά και πνευματικά αγαθά και μιά χούφτα κηφήνες του κλέβουν τον κόπο του; Δεν πρέπει να του πεις να σταματήσει η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο;
Ποιός είναι ο άτοπος μαξιμαλισμός; Να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση και θα επαναφέρει όσα η κυβέρνηση κατέστρεψε με τα μνημόνια; Μόνο το κατώτερο μεροκάματα υπόσχεται και αυτό με σταδιακή μορφή.Να λες ότι θα ακολουθήσεις ανεξάρτητη πολιτική από την πολιτική που επιβάλει η ΕΕ και στέλνεις όρκους πίστης στην ΕΕ και το ευρώ;
Αφού σου άρεσε το ξαναλέω

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ έρχεται οσονούπω...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

11.20 ακριβως οπως τα λες ειναι. δεν υπηρχε περιπτωση να επιβιωση ο καπιταλισμος αν δεν ειχε πιστο συμμαχο τον οπορτουνισμο. το πως ανατραπηκαν τα σοσιαλιστικα καθεστωτα δειχνουν ξε καθαρα την προσφορα του οπορτουνισμου. και στην ΚΟΡΕΑ που δεν μπορεσαν να επικρατησουν και να ανατραπη τρεχουν να συνδραμουν τον καπιταλισμο μιλωντας ταχα μου για δικτακτορια και διαφορα αλλα παραμυθια και μιλωντας για υγιεις επιχειρηματιες κα ανθρωπινο καπιταλισμο σαν αυτον που εκανε το ΑΚΕΛ για 5 χρονια στην κυπρο ΠΑΝ

Καραϊσκάκης
24 Μαρτίου 2014 στις 10:46 π.μ.

Σου απαντάω ένα-ένα για να καταλάβεις και να μην σπεκουλάρεις μάταια:
#
Λες: 1. "Δηλαδή οι Αμερικάνοι και οι κάθε λογης φασίστες που λένε αυτά που θέλεις να παραδεχτούμε είναι αξιόπιστοι;"
Οι Αμερικάνοι και οι Καπιταλιστές έχουν καταγγείλει και τα Αουσβιτς του Χίτλερ. Με τη δική σου λογική θα πρέπει και σε αυτό να λένε ψέμματα αφού είναι ψεύτες..... Άρα άκυρο το επιχείρημά σου!
Το τι είναι αλήθεια και τι όχι, δεν κρίνεται από αυτόν που το λέει αλλά από την αντικειμενική πραγματικότητα. Και χέστηκα για το τι λένε οι φασίστες. Στο θέμα του Σταλινισμού τα πράγματα είναι καθαρά και η αλήθεια γνωστή.
Εσύ όμως είπες πως για χάρη της κουβέντας ας δεχθούμε τον "κακό" Στάλιν. Γιατί τώρα ακυρώνεις τα λεγόμενά σου;
#
Λες: 2. "Με τους εργάτες και τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς εσύ ζητητάς για τον Στάλιν; Το πρόβλημα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο Στάλιν;"
Σαφώς και όχι.
Όταν όμως σε ρωτήσει όμως ο εργάτης ποιό είναι το κοινωνικό σύστημα/καθεστώς που θα ήθελες να τον οδηγήσεις, εκεί θα πρέπει να μην του κρύψεις την αλήθεια. Και αν πράγματι πιστεύεις και προτείνεις τον Σταλινισμό ως εναλλακτική πρόταση, τότε δεν θα πρέπει να απορείς γιατί ΠΑΝΤΑ θα σου γυρνάει την πλάτη. Ο κόσμος πια δεν είναι τόσο εύπιστος ούτε τόσο αμόρφωτος ξέρεις....
#
Λες: 3. "Δεν αποτελεί ζητούμενο η Ευρωπαική Ένωση; Μα αυτή είναι το πρόβλημα, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η Ευρωπαική Ένωση σαν συμμαχία μονοπωλιακών καπιταλιστών βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεγαλοκαρχαριών. Ποιός επέβαλε το μνημόνιο στην Ελλάδα;"
Τα 'χεις μπλέξει ξεκάθαρα.
Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΕ καθ' εαυτή. Το πρόβλημα είναι ο Καπιταλισμός σε όλες τις μορφές του είτε είναι ΕΕ, είτε ΝΑΤΟ, είτε Τυποεκδοτική, είτε το συνεργείο καθαρισμού με τους σκλαβους εργάτες, είτε οι εργολάβοι, είτε ο αγρότης της Μανωλάδας, κλπ, κλπ...
Το μεγάλο πρόβλημα λοιπον είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και όχι η ΕΕ per se.

(Συνεχίζεται...)

Καραϊσκάκης
24 Μαρτίου 2014 στις 10:47 π.μ.

(....Συνέχεια)

#
Λες: 4. "Αν δεν μιλήσεις στον εργαζόμενο για αυτή τη λυκοσυμμαχία και δεν αποκαλύψεις το ρόλο της τι θα λες ότι αν φύγουμε απο την ΕΕ θα γίνουμε Β. Κορέα;"
Φυσικά θα αποκαλύψεις το ρόλο της.
Αλλά κάτι θα πρέπει να προτείνεις στον εργαζόμενο. Εσύ έχεις να προτείνεις κάτι εκτός από τον σοσιαλιστικό παράδεισο της Β. Κορέας; Μάλλον όχι γιατί έχεις κολλήσει σε πειράματα που απέτυχαν ΤΡΑΓΙΚΑ για την σοσιαλιστική υπόθεση.
#
Λες: 5. "Δεν θα μιλήσεις στον εργάτη για τη μήτρα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, την υπανάπτυξη , την εκμετάλευση ,την αμορφωσιά, τον φασισμό κλπ ; ..................................................................Δεν πρέπει να του δείξεις τη συμμαχία που πρέπει να κάνει και με άλλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας;"
Σαφώς και ΝΑΙ.
Η συμμαχία όμως που του προτείνεις εσύ είναι η συμμαχία με το ΠΑΜΕ, η συμμαχία που ελέγχετε. Διότι δεν είδα ΠΟΤΕ να προτείνετε κάποια άλλη συμμαχία....
#
Λες: 6. "Δεν πρέπει να ανασυγκροτηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα; Δεν πρέπει να αποκαλύπτεις τα παραμύθια και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες πολιτικές δυνάμεις; Δεν πρέπει να γίνει κυρίαρχος στον κίνημα ο ταξικός συνδικαλισμός; "
Είσαι μάγκας;
Είσαι έμπειρος; Έκανες πειστικά τη δουλειά σου και έχεις κερδίσει τον εργάτη;
Μπες στη ΓΣΕΕ και πάρε τους τα σώβρακα!!!!! Κέρδισε το 60% των ψήφων και πάρε το τριτοβάθμιο όργανο!!!!
Αλλιώς πως θα κάνεις την Επανάσταση που ευαγγελίζεσαι; Με τα 5 και τα 10%;;;
Διότι αν δεν έχεις τη δύναμη να την κάνεις, έ μην ....κοκορέυεσαι!!!
#
Λες: 7. "Δεν πρέπει να λες στον εργάτη ότι αυτός παράγει τα υλικά και πνευματικά αγαθά και μιά χούφτα κηφήνες του κλέβουν τον κόπο του; Δεν πρέπει να του πεις να σταματήσει η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο;
Ποιός είναι ο άτοπος μαξιμαλισμός; "
Ο άτοπος μαξιμαλισμός δεν έγκειται στις παραπάνω διαπιστώσεις (που είναι σωστές). Ο άτοπος μαξιμαλισμός έγκειται στις ανεδαφικές σου προτάσεις ("άυριο το πρωί ανατροπή") που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα το λαικό κίνημα, παρά μόν την πολιτική σου περιχαράκωση. Σε παραπέμπω στην πολιτική του Λενιν κατά τον Ιούλη του '17, για να καταλάβεις πότε κάνεις "πίσω" ώστε αύριο να μπορείς να κάνεις μπροστά.
#
Λες: 8. "Να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση και θα επαναφέρει όσα η κυβέρνηση κατέστρεψε με τα μνημόνια; Μόνο το κατώτερο μεροκάματα υπόσχεται και αυτό με σταδιακή μορφή.Να λες ότι θα ακολουθήσεις ανεξάρτητη πολιτική από την πολιτική που επιβάλει η ΕΕ και στέλνεις όρκους πίστης στην ΕΕ και το ευρώ;"

ΜΗΝ ακολουθήσεις το ΣΥΡΙΖΑ αν σου φάινεται μινιμαλιστικός.
Πες ότι θέλεις εσύ. Μην τάζεις όμως πράγματα που ούτε κατά διάνοια δεν μπορέις να κάνεις και το ξέρεις πως δεν μπορείς (κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής στην Ελλάδα χωρίς κανέναν διεθνή σύμμαχο), μέχρι να μπορέσεις να τα κάνεις.

Και κυρίως διαμόρφωσε τη δική σου σαφή εναλλακτική.
Διότι σου ξαναλέω, με όραμα τον Σταλινισμό, δεν θα πας πουθενά, όπως δεν έχεις πάει πουθενά μέχρι σήμερα.

Ο Σοσιαλισμός είναι ιδεολογία Απελευθέρωσης. Δεν είναι ιδεολογία, αυταρχισμού, δεσποτισμού, ασφαλιτών, φόβου, μουγγαμάρας......


Τέλος, αφού δική σου είναι η φράση, στην επιστρέφω μετ' επάινων

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ έρχεται οσονούπω...

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2014 στις 3:41 μ.μ.

10.46 Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ μετα την επανασταση του φλεβαρη οταν περασαν απο την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ με της θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ δεν συμμετειχε καμμια στιγμη στην κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ τον ιουλη του εφυγαν απο τα ΣΟΒΙΕΤ και τον οκτωβρη ανετρεψαν την αριστε ρη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Ενα χρονο μετα στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ που δεν υπηρχε ΚΚ η αριστερη κυβερνηση ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΥΠΗΡΕΤΩΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ επνιξε την επα νασταση στο αιμα και δολοφονησαν ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛ. το συμπερασμα του ΛΕΝΙΝ διαχρονικο η εργατικη ταξη θα μπορεσει να εκπληρωση την ιστορικη της αποστολη οταν συντριψει τον εχθρο μεσα στης γραμμες της τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ. οσο για τον ΧΙΤΛΕΡ το κατεγγειλαν για τα ματια του κοσμου και κατοπιν ολος ο μηχανισμος μεταφερθηκε στην δυση για τον ψυχρο πολεμο αρα λοιπον αυτο πους λες δεν στεκει παντως ο σοσιαλισμος που θα φτιαξουμε ειναι ιδιος με την ΕΣΣΔ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ 1917 1953

Μπακαούκας
24 Μαρτίου 2014 στις 8:53 μ.μ.

Παν: "Ότι του φανεί του λωλοστεφανή".....

Ρε μπας και είναι bot και αναπαράγει έτοιμες φράσεις;

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2014 στις 10:49 μ.μ.

1. Η κριτική των δυτικών κλπ τις περισσότερες φορές είναι πάνω σε ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα γεγονότα. Οι αμερικάνοι και οι δυτικοί δεν είμαι σίγουρος το κατα πόσο αποκήρυξαν τον φασισμό και τον ναζισμό. Πολλές φορές ήταν μόνο στα λόγια. Πχ Βομβαρδισμός των πολεμικών επιχειρήσεων που στήριζαν την πολεμική μηχανή του ΄Χίτλερ δεν έγιναν ποτέ. Τα εργοστάσια του Κρούπ έμειναν άθικτα άλλωστε είχαν άριστες σχέσεις μαζί του. Μετά τον πόλεμα αθώωσαν ή και περιέθαλψαν φασίστες ναζιστές και εντός και εκτός Γερμανίας. Υποχρεώθηκαν ελάχιστες κραχτές περιπτώσεις να καταδικάσουν. Αρα το επιχείρημα σου είναι άτοπο. Ο φασισμός γεννιέται στη μήτρα του καπιταλισμού και ανδρώνεται κυρίως στις κρίσεις τους
2. Σταλινισμός ως κοσμοθεωρία δεν υπάρχει. Ο Στάλιν δεν ανάπτυξε καμία ιδιαίτερη αντίληψη για το σοσιαλισμό, νομίζω δεν είχε και την δυνατότητα, η οικοδόμηση έγινε βαδίζοντας σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Μονοπρόσωπη εξουσία δεν υπήρξε και την "προσωπολατρεία" δεν την καλλιέργησε ο ίδιος αλλά ο περίγυρος, που ομολογουμένως ήταν τεράστιος. Στο πρόσωπό του συσπείρωσε εκατομμύρια ανθρώπους εκτός και εντός της χώρας του. Πάντως στην Ελλάδα του 2014 δεν υπάρχουν ούτε κουλάκοι, ούτε λευκοφρουροί, ούτε εμφύλιος, ούτε περίπλοκα εθνικά ζητήματα, ούτε μειονότητες, ούτε η οικονομία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο κλπ.
3. Φυσικά και ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα η Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος είναι καπιταλιστική χώρα και μέλος μιάς καπιταλιστικής μονοπωλιακής ένωσης της ΕΕ. Ο καπιταλισμός της Ελλάδας είναι άρρηκτα δεμένος με την ΕΕ. Τα πάντα εκπορεύονται από αυτή.
4. Άποψή σου ότι απέτυχαν τραγικά. Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως. Προβλήματα υπήρχαν φυσικά αλλά η βασική αντίθεση (κεφάλαιο εργασία )είχε λυθεί. Το τι προτείνει το ΚΚΕ το λέει πεντακάθαρα στο πρόγραμμά του. Δεν θα αναφερθώ περισσότερο. Τα περί Β. Κορέας είναι ανοησίες του χειρίστου είδους. Γιατί καπιταλισμό έχουν στο Μπαγκλαντές , στο Πακιστάν και στην Αλβανία και δεν έκανε κανείς ανάλογους συνειρμούς.
5. Μιλάμε για κοινωνική συμμαχία και όχι πολιτική με βάση την κομματική πεποίθηση. Το ΠΑΜΕ δεν είναι ούτε κόμμα ούτε παράταξη είναι κίνημα, πρεσβεύει τον ταξικό συνδικαλισμό και πολύ καλά κάνει.
6. Γιατί ποιός έφυγε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ; Το πρόβλημα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η απομαζικοποίηση. Το 10% είναι συνδικαλισμένοι και κυρίως από τις ΔΕΚΟ. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει νέκρα και ότι κινείται βασικά το κινεί το ΠΑΜΕ με τεράστιες απώλειες διαρκώς, απολύσεις κλπ. Η ΑΔΕΔΥ είναι μαζικοποιημένη αλλά περίπου σαν υπηρεσιακή υποχρέωση. Θέλει δουλειά μυρμηγκιού με υπομονή και επιμονή να στήσουμε συνδικάτα να ξεφοβηθεί ο κόσμος από την βάρβαρη εργοδοτική τρομοκρατία. Εσύ δεν ξέρω που δουλεύεις αλλά στο ιδιωτικό τομέα βασιλεύει τρόμος.
7. Για αυτή σου την κριτική λυπάμαι. Αν είναι μαξιμαλισμός ο τελικός στόχος για την κατάργηση της εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο θα έπρεπε να είμαστε ακόμα στη δουλεία. Ο Σπάρτακος έπρεπε να σκεφτεί πως δεν έπρεπε να τα βάλει με μιά αυτοκρατορία. Ο Κολοκοτρώνης έπρεπε να σκεφτεί το μέγεθος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ έπρεπε να είχαν ακούσει τους δοσίλογους γιατί η Γερμανική μηχανή ήταν ανίκητη. Έχεις σκέψη ραγιά λυπάμαι. Η θεωρία του εφικτού είναι θεωρία ήττας.
8. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θεωρώ ότι έχει μινιμαλ στόχους, τον θεωρώ σωσίβιο του συστήματος και της αστικής τάξης ,που διαρκώς μετεξελίσσεται για να πάρει την θέση του απαξιωμένου στα μάτια του λαού πολιτικού προσωπικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι καν ρεφορμιστικό κόμμα έχει μετατοπιστεί εντελώς και εκτελεί γραμμή ΔΝΤ (Ομπάμα).
Το 1981 την πατήσαμε με το ΠΑΣΟΚ και το πάθημα έγινε μάθημα ώστε να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα 30 χρόνια μέχρι την αποκαθήλωση.
ΥΓ. Ακόμα έχω την απορία πως με μία μισή διαδήλωση στην Μόσχα, στη Βουδαπέστη και το Βερολίνο κλπ ανατράπηκαν αυταρχικά, δεσποτικά,αστυνομονοκρατούμενα καθεστώτα, σε μιά νύχτα; Οϋτε μιά ντουφεκιά;
Πάντως αυτή η ανατροπή μας έδειξε ανάγλυφα το πως γίνεται κάποιος καπιταλιστής σε μια νύχτα και μάλιστα ζάπλουτος με αμύθητα πλούτη χωρίς ούτε ένα μεροκάματο....

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2014 στις 11:25 μ.μ.

8.53 αν λες για τον υποψηφιο προεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που πηγε στο ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ εχεις δικιο ΠΑΝ

Καραϊσκάκης
25 Μαρτίου 2014 στις 12:32 μ.μ.

@ Κολοκοτρώνης

Πάμε για τελευταία (ελπίζω) φορά:

1. Χέστηκα αν οι Δυτικοί χρησιμοποιούν συγκεκριμένα επιχειρήματα για να πλήξουν τον Σταλινισμό. Τα επιχειρήματα τους τα έδωσε ο Σταλινισμός. Ας μην τους τα έδινε...
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα επιχειρήματα είναι Αλήθεια ή Ψέμματα. Η Ιστορία έχει αποφανθεί.
Εγώ θεωρώ το Στάλιν ένα καθίκι που κατέστρεψε τη Σοσιαλιστική Ιδέα.
Εσύ θεωρείς το Στάλιν μεγάλο ηγέτη της εργατικής τάξης. Κανένα πρόβλημα!
Το γεγονός όμως ότι έχεις τόση ανάγκη να δικαιολογήσεις τον Σταλιν (επανέρχεσαι διαρκώς στο ίδιο θέμα), δείχνει απόλυτα την πολιτική και κυρίως συναισθηματική σου ανασφάλεια. Δεν μπορείς να ζήσεις στον σκληρό αληθινό κόσμο και προτιμάς την ασφάλεια και τα σιγουράκια των τρυφερών παραμυθιών με τους Υπερήρωες.

2. Λες αστεία πράγματα.
Ο Στάλιν είχε ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία μετά το 1928 και για να τη διατηρήσει ενίσχυσε την προσωπολατρεία. Αντίθετα με τα κηρύγματα του Σοσιαλισμού, δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κανένας εργατικός έλεγχος στην ΕΣΣΔ από τον Στάλιν και μετά. Τα σοβιέτ μετά το 1928, έγιναν μαριονέττες στην υπηρεσία της Γραφειοκρατίας.
Αυτό ακριβώς είναι εν συντομία το "Σταλινικό Δόγμα".

3. Συμφωνούμε. Άρα κερδίζοντας θέσεις και ταμπούρια στην ΕΕ όσο είσαι μέλος της, βελτιώνεις τις θέσεις σου απέναντι στον Καπιταλισμό. Αποχώρηση από την ΕΕ δεν ισοδυναμεί με νίκη ενάντια στον Καπιταλισμό.

4. Η αποτυχία έχει να κάνει με τα κριτήρια του καθενός.
Εσύ θεωρείς πετυχημένα τα καθεστώτα της πρώην ΕΣΣΔ, διότι δεν υπήρχαν καπιταλιστές και υπήρξε ένα πανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εμένα δεν μου αρκεί αυτό. Ισχυρό κοινωνικό κράτος μπορεί να έχει και μια πεφωτισμένη χούντα. Δε μου λέει πολλά πράγματα.
Όπως σου είπα ο Σοσιαλισμός είναι Απελευθερωτική κοσμοθεωρία. Ο Σοσιαλισμός, εκτός από κατάργηση της αντίθεσης κεφαλαίου - εργασίας, ΑΠΑΙΤΕΙ ελευθερία έκφρασης (ατομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής), κατάργηση του μικροαστικού τρόπου αντίληψης των πραγμάτων (πχ οικογένεια, ιεραρχία) και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Εργατικό Έλεγχο στην λήψη όλων των αποφάσεων μέσα από εργατικά συμβούλια (σοβιετ) και όχι μέσα σε κομματικά κονκλάβια και σε κομματικές γραφειοκρατίες.

Επίσης, όντως και στο Μπαγκλαντές έχουν Καπιταλισμό.
Είδες εσύ κάποιο αστικό κόμμα, ακόμα και το πιο νεοφιλελεύθερο, να υπερασπίζεται το καθεστώς του Μπαγκλαντές;;;; ΟΧΙ.
Γιατί άραγε; Μήπως οι νεοφιλελεύθεροι είναι "καλοί άνθρωποι";;;; ΟΧΙ βέβαια!
Απλά δεν είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ να σκιαμαχούν με το αυτονόητο υπερασπιζόμενοι το Μπαγκλαντές, ή το Πακιστάν. Ξέρουν να κάνουν την πάπια....
Σου αφήνω να κρίνεις μόνος σου για το πνευματικό επίπεδο όσων σκιαμαχούν υπερασπιζόμενοι τη Β, Κορέα ή τα Γκουλαγκ.....
(Συνεχίζεται.....)

Καραϊσκάκης
25 Μαρτίου 2014 στις 12:33 μ.μ.

(......συνέχεια)

5. Όχι και κίνημα το ΠΑΜΕ ρε φίλε!!!
Το ΠΑΜΕ είναι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που απλά αλλάζουν φορεσιά και σημαίες και από ΚΚΕ μεταμορφώνονται σε ΠΑΜΕ.
Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;;;;

6. Σαφώς και "το πρόβλημα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η απομαζικοποίηση".
Πριν λοιπόν κάνεις την Επανάσταση, εσύ που δεν διέπεσαι από "κουλτούρα ραγιά" γιατί δεν κάνεις κάτι πιο εύκολο. Πάρε τα πρωτοβάθμια σωματεία (που μάλλον τα 'χεις πάρει όλα σύμφωνα με τις ......θριαμβολογίες του Ριζοσπάστη) και στη συνέχεια πάρε μόνος σου και το Προεδρείο του τριτοβάθμιου σωματείου δηλ. της ΓΣΕΕ.
Τι πιο απλό;
Εκτός αν δεν μπορείς να πείσεις και φτιάχνεις τα διάφορα ΠΑΜΕ απλά για να βαυκαλίζεσαι.

7. Ο Σπάρτακος τα έβαλε με μια αυτοκρατορία και πήρε τα @ρχ...@ μου.
Ο Κολοκοτρώνης θα είχε πάρει τα ...ίδια με το Σπάρτακο, αν την ίδια εποχή τα Ευρωπαϊκα αστικά συμφέροντα δεν αποζητούσαν αφορμές για να διαλύσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το ΕΑΜ επίσης πήρε και αυτό τα ίδια με το Σπάρτακο, για τον απλό λόγο ότι κάποιοι στο ΚΚΕ δεν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε μια Συμφωνία της Γιάλτας μεταξύ Καπιταλιστών και ΕΣΣΔ, που δεν τους άφηνε κανένα περιθώριο. Έτσι αυτοί που τότε δεν είχαν την "σκέψη του ραγιά" αντί να προωθήσουν μια δημοκρατική Ελλάδα με ισχυρή Αριστερά στη λήψη των αποφάσεων, προτίμησαν να επιτρέψουν στους φασίστες να μας λιανίζουν το τομάρι στα Μακρονήσια για τα επόμενα 30 χρόνια...
Ευτυχώς που δεν είχαν την "σκέψη ραγιά"...

Ξέρεις, και το 1896 και το 1922 αυτοί που δεν είχαν την "σκέψη ραγιά" είχαν πάλι το πάνω χέρι.

Και συ που δεν έχεις την "σκέψη ραγιά", μου λες στα σοβαρά πως θα πάρεις τα μέσα παραγωγής στα χέρια σου στο τελευταίο "χωριό" του καπιταλιστικού κόσμου που λέγεται Ελλάδα, χωρίς καν να υπάρχει μια ΕΣΣΔ (πάει αυτή...) ή έστω ένα φιλικό διεθνές περιβάλλον για να σε υπερασπιστεί.

Είσαι χαζός;;; Όχι φίλε μου! Η απάντηση είναι στο Υστερόγραφο των 8:17. Ξαναδές το.

8. Το 1981 την πάτησες με το ΠΑΣΟΚ και οσονούπω την ξαναπατάς με το ΣΥΡΙΖΑ.
Και στην εύλογη ερώτηση "Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" απαντάς με απύθμενη κομπορρημοσύνη: "Στραβός είναι ο γιαλός"!!!!

Λυπάμαι φίλε μου που θα στο χαλάσω, αλλά "στραβά αρμενίζεις".




ΥΓ. Η απορία σου πηγάζει από το γεγονός ότι δεν κατέχεις καλά τον Υλισμό.
Τα καθεστώτα δεν πέφτουν γιατί δεν είναι αρκούντως αυταρχικά. Η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν έπεσε γιατί ήταν ....πολύ δημοκρατική.
Τα καθεστώτα πέφτουν όταν πλέον εξαντλήσουν τα περιθώρια οικονομικής τους ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε γιατί νικήθηκε οικονομικά από τον Καπιταλισμό, και νικήθηκε οικονομικά γιατί η μόνη τάξη που μπορούσε να διαχειριστεί την παραγωγή ώστε να καρπωθεί τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του κεντρικού σχεδιασμού (δηλ. η Εργατική Τάξη), ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ από μια ξένη ως προς τα συμφέροντά της κλίκα, την κομματική γραφειοκρατία.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 5:03 μ.μ.

12.33 εισαι λιγο ζαλισμενος αλλα δεν πειραζει τον οκτωβρη του 1944 υπη ρχαν ολες οι προ υποθεσης για αλλαγη ταξης στην εξουσια. αλλα το κινη μα εγκλοβισμενο στης ιδιες αυταπατες που εχετε σημερα υπεγραψε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ και χαθηκαν ολα. ασφαλως και το 1981 εγκλωβισμενη στης αυταπατες την πατησαμε και δειξαμε ανοχη και αυτο ακριβως ειναι που σας ποναει οιτι δεν κανουμε τα ιδια με το νεο ΠΑΣΟΚ που γεννηθηκε. ο πολεμος που ξεκινησατε για χτυπησετε το ΚΚΕ θα ειναι χωρις ελεος και θα δειτε την συνεχεια Η ΕΣΣΔ ανατραπηκε απο την στιγμη που ξεκινησε να εφαρμοζει νομους του καπιταλισμου. παντως τα επιχειρηματα σας ειναι ιδια με του καπιταλισμου στον αντικομμουνισμο εισαστε τα καλυτερα παιδια του ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 5:21 μ.μ.

12.32 το αδελφο κομμα του συριζα στην γερμανια μελος του ΚΕΑ εχει φτιαξει μνημειο στο βερολινο για τους γερμανους αντιφασιστες που ταχα δολοφονηθηκαν στην ΕΣΣΔ απο τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ την περιοδο 1933 1945 σε αυτο το μνημειο καταθετουν στεφανια παρεα ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟ ΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ τιποτα παραξενο παρεα και το 1918 με αριστε ρη κυβερνηση ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ εφτιαξαν τα ταγματα εφοδου ΦΡΑ ΙΚΟΠΣ και δολοφονησαν την ΡΟΖΑ και τον ΚΑΡΛ αυτος ειναι ο ρολος σας και σημερα. και οΙ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ σας πονανε γιατι δεν μπορεσατε να κανετε τα ιδια και στην ΕΣΣΔ μεχρι το 1953 ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 7:34 μ.μ.

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να δικαιολογήσω κανέναν Στάλιν, όπως δεν αισθάνομαι την ανάγκη να δικαιολογήσω κανέναν πραγματικό αγωνιστή για τις πράξεις του. Ας μην αναφέρουμε τώρα άπειρα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα.
Πως να το κάνουμε δεν είμαι οπαδός της καταδίκης της βίας από όπου και άν πρόερχεται. Θα είχα πλήρη άγνοια του ιστορικού υλισμού και της κοινωνικής εξέλιξης.
Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους λάτρεις του Στάλιν αλλά τον κρίνω στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο της δράσης του και ιδιαίτερα έως τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Η Σταλινολογία είναι ο αντιπερισπασμός της αστικής τάξης με όλα της τα προσωπεία.
Το ΠΑΜΕ είναι η ελπίδα του συνδικαλιστικού κινήματος είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.
Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις καλά το τι συμβαίνει στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα. Στο έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο αλλά το αντιπαρήλθες .
Στη ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι ΔΕΚΟ (τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) εκεί ο συνδικαλισμός είναι μαζικός και ας μου επιτρέψεις τον όρο νόμιμος. Εκεί δεν κυριαρχεί το ΠΑΜΕ, το ποσοστό που διαμορφώνει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από αυτούς τους χώρους είναι πολύ μεγάλο λόγω της απομαζικοποίησης των άλλων.
Υπάρχουν επίσης συνδικατα που κυριαρχεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και αυτά εκφράζονται μέσω των αντιπροσώπων τους στην ΓΣΕΕ.
Υπάρχουν επίσης συνδικάτα πχ στους ιδιωτικούς υπάλληλους όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει "αριστερό" μανδύα.
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει φασιστική απροκάλυπτη δικτατορία των εργοδοτών με τίμημα την απόλυση που στις σημερινές συνθήκες ισοδυναμεί με εκτέλεση.
Δεν το επεκτείνω άλλο αυτό , το πως ζουν και τι βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι γνωστό. Υπάρχουν βέβαια και βολεμένοι.

Δεν μου χαλάς απολύτως τίποτα γιατί η αντιστροφή του γυαλού είναι εύκολο να στην απευθύνω.

Όχι βέβαια και νικήθηκε οικονομικά από την δύση και καμία κατάρευση δεν έγινε στη ΕΣΣΔ. Η ηγεσία του κόμματος σε συνεργασία με επιλεγμένα πρόσωπα άρπαξε. λήστεψε, οικειοποιήθηκε κλπ την λαική περιουσία. Σε μιά νύχτα έγιναν καπιταλιστές και ολιγάρχες.
Όταν άρχισαν να εφαρμόζουν καπιταλιστικές μεθόδους στο σοσιαλισμό η ανατροπή του συστήματος ήταν μονόδρομος. Δεν παραβλέπω λάθη και αδυναμίες αλλά το κύριο πρόβλημα εκφράστηκε με την εσωτερική υπερσυσσώρευση πλούτου και μέσα από μηχανισμούς που οι ίδιοι έστησαν παρέα με Γκομπατσώφ, Γιέλτσιν κλπ παλινόρθωσαν τον καπιταλισμό και καταδίκασαν στην φτώχεια την πείνα και τη δυστυχία εκατομμύρια ανθρώπους και άρχισαν να κάνουν μεταξύ άλλων και εξαγωγή ανθρώπων-δούλων στα σκλαβοπάζαρα της δύσης.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

12.32 αυτο το χεστηκα που λες για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ οτι αυτοι προσφεραν τα επιχειρηματα στους καπιταλιστες για να τους καυηγορουν ειναι ολα τα λεφτα και δειχνη πιοι ακριβως εισαστε λες και υπηρχε περιπτωση οι καπιταλιστες να πουνε καλα λογια για κομμουνιστες. ετσι να συνεχισεις να αποκαλυπτεσται συνεχεια για πιον δουλευετε ΠΑΝ.

Καραϊσκάκης
25 Μαρτίου 2014 στις 10:10 μ.μ.

@ Κολοκοτρώνης

Λυπάμαι, αλλά οι ερμηνείες που δίνεις είναι εντελώς μικροαστικές.

Με απλά λόγια λες:

α) Τη ΓΣΕΕ δεν μπορεί το ΚΚΕ να την πάρει, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τους εργαζόμενους σε Τράπεζες, ΔΕΚΟ αλλά και σε άλλα σωματεία.
Άρα ότι δεν μπορώ να επηρεάσω, το βαφτίζω μη ταξικό, πουλημένο, οπορτουνίστικο, και ως λύση αντί να σκιστώ να πείσω αυτούς που δεν με υποστηρίζουν, αλλάζω φανέλα στα μέλη του ΚΚΕ, τα βαφτίζω ΠΑΜΕ, και ορίζω τον εαυτό μου (δηλ. το ΠΑΜΕ) ως μόνη λύση.......!!!!!!!!!!!!!!

β) Η ΕΣΣΔ ήταν πετυχημένο πείραμα που νίκησε τον καπιταλισμό στο οικονομικό επίπεδο αλλά απέτυχε -ξαφνικά σε μια νύχτα- διότι ο Γκορμπατσώφ και ο Γέλτσιν έστησαν ένα μηχανισμό για να πλουτίσουν οι κολλητοί τους!!! Τι να σου πω τώρα! Βαθιά μαρξιστική ανάλυση.

Φίλε κοίταξε. Δε μου είσαι αντιπαθής. Απλά δε θέλεις να δεις την πραγματικότητα που ουρλιάζει και καταφεύγεις σε λογικά επιχειρήματα που κάνουν τον Υλισμό να ....αναστενάζει!
Μην το κάνεις. Πέφτεις σε επίπεδα ΠΑΝ και αυτό σε αδικεί.


-----
Και έτσι ρε φίλε μου, να ρωτήσω και κάτι ειλικρινά:
Τώρα που το ΚΚΕ θα ξαναπάθει ότι έπαθε το 1981, τι διάολο αιτιολογία θα ανακαλύψει πάλι, αφού όλα τα 'κανε σωστά, και τα στάδια κατάργησε και νίκησε και τον οπορτουνισμό που δεν το άφηνε τόσο καιρό να κάνει την επανάσταση?
Δεν θέλω να απαντήσεις. Είναι μια ειλικρινής ερώτηση για περισυλλογή.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

10.10 δεν χρειαζομαι καμμια περσυλλογη. το 1981 κατω απο διαφορετικες συνθηκες εγκλοβισμε νοι σε κοινοβουλευτικες αυταπατες δειξαμε ανοχη στο ΠΑΣΟΚ. το προβλημα σου ειναι γιατι δεν κανουμε το ιδιο σημερα με το νεο ΠΑΣΟΚ πουβ γεννηθηκε. αρα λοιπον δεν παθαινουμε το ιδιο με τοτε. αυτο που συμβαινει ειναι οτι κοσμος πανω απο 40 χρονων που ειχε μαθει απο τοτε να σκεφτετεται με αυταπατες ητανε μοιραιο να πεσει στην παγιδα της αριστερης κυβερνησης που του εστησε το συστημα. αλλα αυτο ειναι το ελαχιστο τιμημα προκειμενου να κρατησουμε το ΚΚΕ μακρια απο τον οπορτουνισμο και να μη γκρεμισουμε την πορεια μας 23 χρονια μετα το 1991. ξερω οτι δεν θα συμφωνησουμε αλλα αυτη ειναι η απαντηση, ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΑΝΟΧΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 1981 ΑΥΤΑ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

10.10 μη κανεις το χαζο καταλαβαινεις πολυ καλα τη λεμε η ΕΣΣΔ ξεκινησε να εφαρμοζει νομους του καπιταλισμου στην οικονομια απο το 20ο συνεδριο το 1956 με της μεταρυθμι σεις ΚΟΣΙΓΚΙΝ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ σταδιακα σε μια πορεια ητανε ολα ετοιμα το 1991 να εκφραστη και στο οικοδομημα το οτι δεν συμφωνουμε ειναι η αποδειξη της αληθειας ΠΑΝ

Μπαλτσαβία θεέ, παρ' το ΚΚΕ!
25 Μαρτίου 2014 στις 11:52 μ.μ.

ΠΑΝ, τι browser χρησιμοποιείς;

Σε ρωτάω για να σου προτείνω πως μπορείς να εγκαταστήσεις Ελληνικό διορθωτή.
ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ!!!!
ΑΙΛΕΩΣ!!!!!!!!!


Και για να μην κουράζεσαι να γράφεις τα ίδια και τα ίδια (ξέρεις εσύ, ΚΟΣΙΓΚΙΝ, ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ, ΕΣΕΡΟΙ & ΜΕΝ ΣΕΒΙΚΟΙ, ΚΑΡΛ και ΡΟΖΑ, ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ, οπορτουνιστές, ΣΤΑΔΙΑ, κλπ, κλπ) καλύτερα μπες σε αυτό
http://kkeisageek.freehostia.com/
και κάθε φορά που θες να βρεις κάτι να πεις για να τρολάρεις απλά πάτα F5, μια ολόφρεσκη ΚΚουεδίστική ανακόινωση σε περιμένει.

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 9:21 π.μ.

11.52 ειναι μια πολυ λογικη αντιδραση οταν τελειωνουν τα πολιτικα επιχειρηματα και υπαρχει αδιε ξοδο. αρα να συμπαιρανω οτι συμφωνεις μαζι μου σε αυτα που λεω αυτο ειναι πολυ καλο να βλεπει καποιος σιγα σιγα την αληθεια ΠΑΝ

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2014 στις 10:18 π.μ.

Αντιλαμβάνομαι ότι ανάλυση σε 5 γραμμές και μέσω αναρτήσεων και σχολίων δεν γίνεται αλλά όταν κάποιος επικαλείται τον υλισμό , την επιστημονική σκέψη, τον μαρξισμό οφείλει τουλάχιστον να μην τσαλαπατάει την κοινή λογική.
Δεν έγινε σε μιά νύχτα ούτε η υπερσυσσώρευση, ούτε οι μηχανισμοί , ούτε η πολιτική και οικονομική αντιγραφή του καπιταλισμού. Η αναρρίχηση στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΚΣΕ των ατόμων που ενδεικτικά ανέφερα αυτήν την διαδικασία εξέφρασε.
Σε μιά νύχτα έγινε η τυπική αλλαγή χωρίς να ανοίξει μύτη.
Ρε φίλε εξήγησε στον εαυτό σου πρώτα και μετά σε μένα πως μιά χούφτα άνθρωποι έγιναν απο την μια μέρα στην άλλη ιδιοκτήτες γης, επιχειρήσεων και αμύθητου πλούτου. Οι 10 απο τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της γης κατοικούν στην Μόσχα και είναι Ρώσοι.
O Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσυ όχι με ρούβλια αλλά με εκατομμύρια δολλάρια, που στο διάολο τα βρήκε; Απο τα μεροκάματα στην οικοδομή;
Αυτά όλα συνιστούν κατέρρευση ή οργανωμένο σχέδιο; Βεβαίως και εγώ δεν έχω λυμμένο το γιατί δεν υπήρξε αντίδραση της εργατικής τάξης και γιατί ο κοινωνικός πλούτος ήταν αποκομμένος από αυτήν. Αυτά δεν λύνονται εύκολα θέλουν βαθύτερη μελέτη και στοιχεία.
Μη μου πεις ότι δεν γνωρίζεις πως γίνονταν οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ; Τον ευρύτερο λεγόμενο τομέα; Κουνούπι δεν πέρναγε αν δεν είχες το οκ των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ.
Παρόλα αυτά η επιρροή του ΠΑΜΕ είναι πολλαπλάσια της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΚΚΕ κυρίως στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο έχει σημαντική επιρροή.
Το ΠΑΜΕ είναι η ελπίδα στο ξαναλέω όχι απο κομματικό πατριωτισμό αλλά για τον τρόπο δράσης του σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά και δεν μπορώ να σου αλλάξω μιά τσιμενταρισμένη αντίληψη αλλά οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από την κομματική τους επιλογή προσβλέπουν σε αυτό. Για μας ο εργάτης δεν έχει χρώμα ή μάλλον έχει ένα και ας μην το υποστηρίζει προσωρινά, κόκκινο, κατακόκκινο, βαθύ κόκκινο...

Κολοκοτρώνης

Μπαλτσαβία θεέ, παρ' το ΚΚΕ!
26 Μαρτίου 2014 στις 10:43 μ.μ.

ΠΑΝ, εγώ πάντα περιμένω να μου πεις τι browser έχεις.

Το kke generator το δοκίμασες; Δοκίμασέ το και θα δεις!

Καραϊσκάκης
26 Μαρτίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

@ 10:18

Απορώ πραγματικά τι δεν καταλαβαίνεις.

Όταν κάτι καταρρέει γιατί έχει ξοφλήσει πολιτικά και κυρίως οικονομικά, τα πράγματα αλλάζουν μορφή σε ελάχιστο χρόνο. Τα ιστορικά παραδείγματα άπειρα.
Και σου εξήγησα με μαρξιστικούς όρους γιατί το σύστημα κατέρρευσε, μην επανέλθω και σε αυτό.

Και φυσικά αυτοί που είναι σε θέσεις κλειδιά κατά την κατάρρευση, παίρνουν και τα "χρυσαφικά".
Οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι στην πρώην ΕΣΣΔ ήταν οι δ/ντες των μεγάλων κρατικών εργοστασίων και των μεγάλων κρατικών ορυχείων, οι επονομαζόμενοι και "κόκκινοι δ/ντες". Αυτά τα κομματικά στελέχη με την βοήθεια απατεώνων και της τότε ηγεσίας του ΚΚΡ (Γέλτσιν) μοίρασαν τα ιμάτια του πτώματος και ότι σκληρό συνάλλαγμα υπήρχε στα ταμεία (και υπήρχε αρκετό).

Οι άνθρωποι αυτοί γνήσια τέκνα της κομματικής Γραφειοκρατίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ νοιάστηκαν για κάτι άλλο πέραν της πάρτης τους και αυτό όχι τα τελευταία χρόνια αλλά τουλάχιστον από την εποχή του Σταλιν.
Και για να ακριβολογώ από την εποχή που τα σοβιέτ έγιναν κομματικές μαριονέττες (περίπου με το Σύνταγμα του 1928) και η Εργατική Τάξη μπήκε στο πολιτικό περιθώριο κάτω από την απόλυτη χειραγώγηση της κομματικής νομενκλατούρας.

Καθόλου παράξενο λοιπόν που η κυβερνώσα τάξη στην ΕΣΣΔ, δηλ. η Γραφειοκρατία, όταν είδε ότι δεν μπορεί πλέον να απομυζά τη χώρα όπως παλιά (γιατί η χώρα οικονομικά ξεψύχησε), ξεπούλησε τα πάντα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, φυσικά και με τη βοήθεια δυτικών κεφαλαίων.

Όλοι σχεδόν οι μεγιστάνες της μετά-ΕΣΣΔ Ρωσίας υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της Γραφειοκρατίας. Τυχαίο;;;

Και φυσικά μέχρι να ξυπνήσει η επί χρόνια καταπιεσμένη και ναρκωμένη Εργατική Τάξη, τα πάντα είχαν τελειώσει....


Δες για παράδειγμα (τηρουμένων πάντα των αναλογιών βέβαια), πως στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που έφτιαξαν το κομματικό κράτος, τα ρουσφέτια και τη διαπλοκή, μέσα σε λίγες μέρες έγιναν "πύρινοι εχθροί" του Δημόσιου και "Αρχάγγελοι" της κάθαρσης....


Τώρα αν εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι μια υπερδύναμη με τεράστιες δομές αντικατασκοπείας αλώνεται με οργανωμένο σχέδιο μέσα σε 2 χρόνια, τότε με πολύ συμπάθεια σε προτρέπω να γράψεις κανένα βιβλίο. Θα γίνεις πιο πλούσιος και από το Λιακόπουλο!

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 12:29 π.μ.

11.29 με μονη διορθωση το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ 1956 και της μετερυθμισεις ΚΟΣΙΓΚΙΝ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ολη η περιγραφη σου ειναι σωστη να που συμφωνησαμε μια φορα.ΠΑΝ

Καραϊσκάκης
27 Μαρτίου 2014 στις 10:00 π.μ.

Όχι ΠΑΝ, δεν συμφωνούμε.

Η Γραφειοκρατία ως ξεχωριστή τάξη και τα προνόμιά της είναι παλιά ιστορία.
Η περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης και η ουσιαστική κατάργηση των εργατικών σοβιέτ, είναι μια εξίσου παλιά ιστορία.

Και οι ρίζες της βρίσκονται στον αγώνα που έκανε ο Σταλιν για να επικρατήσει απέναντι στους αναγωνιστές του στο κόμμα.
Για να μην αδικήσω βέβαια τον Στάλιν, η Γραφειοκρατία ενυπήρχε στο Σοβιετικό Κράτος από την αρχή. Απλά ο Στάλιν την χρησιμοποίησε, την οργάνωσε και την ενίσχυσε για να καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι απέναντι σε κομμουνιστές με απέιρως μεγαλύτερες ικανότητες και όραμα από τον ίδιο.

Η κατάληψη της εξουσίας από τη Γραφειοκρατία σε βάρος της εργατικής τάξης είναι σε συντριπτικά μεγάλο μέρος Σταλινικό δημιούργημα.

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2014 στις 1:03 μ.μ.

10.00 Και βεβαια δεν συμφωνουμε η εργατικη ταξη ητανε στο προσκηνιο με επικεφαλης τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ εχοντας να αντιμετωπισουν τα υπολειματα της αστικης που αντιδρουσαν ενοπλα και τους ΕΣΕΡΟΥΣ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ που συμμαχησαν με την αστικη ταξη. αποδειχτηκε περιτρανα οτι η ταξικη παλη συνεχιζετε και στο σοσιαλισμο με αλλες μορφες. και αποδειχτηκε ποσο καταστρο φικο ητανε οταν επικρατησε η οπορτουνιστικη ομαδα το 1956 με το 20ο συνεδριο απο εκει και μετα ολα αυτα που περιγραφεις και αλλα τοσα ειναι σωστα ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger