Home » , » Η ΝΕΜΕΣΗ των Αμερικάνων στο Ιράκ

Η ΝΕΜΕΣΗ των Αμερικάνων στο Ιράκ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 | 6:52 π.μ.

Η προέλαση των ισλαμιστών θέτει ενώπιον εφιαλτικών διλημμάτων τον Ομπάμα και καταδεικνύει την απόλυτη χρεοκοπία της αμερικανικής πολιτικήε στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου - «Επίκαιρα»

Πριv από δυόμισι χρόνια, όταν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες αποχωρούσαν από το Ιράκ, ο Μπαρόκ Ομπάμα ισχυριζόταν ότι άφηναν πίσω τους «ένα κυρίαρχο και σταθερό κράτος, που μπορεί να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις». Οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου δεκαημέρου χάρισαν στη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου περίοπτη θέση στα χρονικά της πολιτικής γελοιότητας.

Η προέλαση ισλαμιστών ανταρτών στο Βόρειο, Δυτικό και Κεντρικό Ιράκ έσπειρε τον πανικό στη Βαγδάτη, έβαλε φωτιά στη διεθνή αγορά πετρελαίου και υποχρέωσε τους Αμερικανούς να σκεφτούν σοβαρά μια νέα στρατιωτική επέμβαση στο ναρκοπέδιο της Μεσοποταμίας, από το οποίο έκαναν πώς και πώς να απεμπλακούν.
Παρότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλώσουν οι ισλαμιστές τη Βαγδάτη, όπως επιπόλαια γράφεται και ακούγεται, παρότι είναι πολύ πιθανό να εξαναγκαστούν σύντομα σε αναδίπλωση, οι επιπτώσεις της προέλασής τους θα είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

"Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε", όπως έλεγε ο σοφός σύντροφος ΙΣτάλιν. Αυτό έκανε η απύθμενη βλακεία των Αμερικανικών "γερακιών". Εξόπλισαν, εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν τους φανατικούς δολοφόνους, για να καταλάβουν τη Συρία. Μόνο που ξέχασαν ότι οι "ζηλωτές" των διαφόρων θεών έχουν τη δική τους "λογική". Υπακούν μόνο στο μίσος και τα κόμπλεξ τους. Τώρα, κάνουν αυτό που ξέρουν: Σκοτώνουν "στο όνομα του Αλλάχ". Δε πα να λέει το Κοράνι, ότι ο Αλλάχ είναι Πολυεύσπλαχνος, σκοτίστηκαν! Οι σταυροφόροι, οι φονταμενταλιστές, οι "θεούσες" κάθε θρησκείας ενεργούν με τον ίδιο ακριβώς επικίνδυνο τρόπο: Σφάζουν όσους διαφωνούν, όπως ακριβώς οι ναζίδες, πιστεύοντας μάλιστα ότι κάνουν κάτι "καλό"! Κάλο όμως στο μυαλό δεν έχουν μόνο οι ηλίθιοι κάθε θρησκείας, που το παίζουν "Άγιοι" ενώ είναι τα χειρότερα τομάρια, αλλά αυτοί που τους σιγοντάρουν. Κι όμως! Ενώ τα "εθνικά συμφέροντα" των ΗΠΑ δεν εξυπηρετούνται τελικά, οι εταιρείες όπλων και πετρελαίου, οι οποίες ανεβοκατεβάζουν Προέδρους, βολεύονται μια χαρά με τον πόλεμο. Η Τουρκία θα έχει την ευκαιρία να επέμβει, το Ιράκ θα διαμελιστεί, ο Σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας βρήκε "καινούριο πεδίο δράσης", το Ιράν βλέπει όλα του τα σύνορα να φλέγονται αλλά το σπουδαιότερο για τους καπιταλιστές: θα γίνει Τζίρος με τους αυξανόμενους εξοπλισμούς! "Πάρτε όπλα για να πολεμήσετε αυτούς που τους εξοπλίσαμε!" Τρέλα δεν είναι; Προβλέψιμη τρέλα, αλλά τρέλα. Μια συνεχής εστία έντασης και άδικης σφαγής. Κι αν σκοτώνονται άνθρωποι, κι αν αδερφός πνίγει στο αίμα τον αδερφό του, δεν τρέχει τίποτα για τους ηθικούς αυτουργούς. Καπιταλισμό έχουμε ρε!
Η παραπάνω ανάλυση είναι αφιερωμένη στους αυνάνες ακροδεξιούς των χρυσών αυγών και της νέας δημοπρασίας που εγκαλούν από τα χαζο-site τους την Αριστερά, "γιατί τάχα στηρίζει τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα!!!" Να κόψουν τα ληγμένα, γιατί αφήνουν κουσούρι στο μυαλό.
Οι κομμουνιστές δεν είμαστε με καμία θρησκεία. Πιστεύουμε στο Διαλεκτικό Υλισμό, που πάει να πει, ότι υπάρχει μόνο ύλη, δεν υπάρχει "άλλος κόσμος" και τα σχετικά. Το ότι υπερασπιζόμαστε τους μετανάστες και τη διαφορετικότητα, πράγμα που είναι ταυτόχρονα καθήκον μας και τιμή μας, δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε σε Αλλάχ, Χριστό, Βούδα, ή οποιαδήποτε άλλη θεότητα. Αντίθετα καταδικάζουμε το θρησκευτικό φανατισμό πιστεύοντας πως η θρησκεία αργά ή γρήγορα οδηγεί σε ανθρωποθυσίες, επειδή όλο και κάποιος θα θελήσει να "σώσει" εκείνους που δεν πιστεύουν στο θεό του καταστρέφοντας τους! Εμείς θέλουμε την αρμονική συμβίωση όλων των φτωχών ανθρώπων, την ισότητα, ανεξάρτητα από χρώμα, το τόπο καταγωγής, το φύλο κλπ.
Αντίθετα, υπόλογοι, ένοχοι 100%, με απίστευτο μάλιστα θράσος είναι οι δεξιοί, που από τη μια στηρίζουν τις ΗΠΑ - ΕΕ οι οποίες δημιουργούν το χάος, βοηθώντας άμεσα ή έμμεσα τους φανατικούς κι από την άλλη καπηλεύονται θρησκείες, προλήψεις, διάφορες δεισιδαιμονίες για να τρομάξουν, αποπροσανατολίσουν για να πετύχουν με λίγα λόγια καλύτερη εκμετάλλευση. Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες. mitsos 175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger