Home » , , » "Τοκογλύφος κατ' επάγγελμα" ο πρώην υφυπουργός Ανθόπουλος

"Τοκογλύφος κατ' επάγγελμα" ο πρώην υφυπουργός Ανθόπουλος

Από giorgis , Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 | 6:02 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Εγραφα προηγουμένως για τον ρόλο ενός βασικού θεσμού του αστικού πολιτεύματος, το κοινοβούλιο τους. Τώρα ξεφυλλίζοντας ένα έντυπο πάμε και σε μια άλλη διαπίστωση: Ότι ένα τέτοιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι επόμενο να στελεχώνεται από άτομα ανάλογης ποιότητας. Φυσικά τα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε στην επιφάνεια το βούλευμα με το οποίο διώκεται  ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και Οικονομικών Γιάννης Ανθόπουλος και παραπέμπεται να δικαστεί σαν «τοκογλύφος κατ’ επάγγελμα» καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πάλι κατ’ επάγγελμα.

Στις σελίδες του βουλεύματος περιγράφονται αναλυτικά  όλες οι λεπτομέρειες του τοκογλυφικού δανεισμού προς την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη από την εταιρεία Namaco -μετέπειτα Gennet-, για τον οποίο μεσολάβησε ο πολιτικός από τις Σέρρες φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές με το αζημίωτο, αφού εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστική σημείο του βουλεύματος:

«Προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι μετέρχονται κατ'  επάγγελμα τις τοκογλυφικές πράξεις που αναφέρονται στην πιο πάνω εισαγγελική πρόταση (επιβαρυντική περίσταση που συντρέχει και στο πρόσωπο του άμεσου συνεργού [σ.σ.: του Γ. Ανθόπουλου]) καθ' όσον από την επανειλημμένη τέλεση των πράξεων αυτών προκύπτει υποδομή την οποία είχαν διαμορφώσει με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης τους με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος καθώς επίσης ότι κατ' επάγγελμα τέλεσαν και την ως άνω άδικη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού...».

Πιθανόν δηλαδή, ο Ανθόπουλος, εκτός από τον Γιάννο Παπαντωνίου που γράφαμε προηγουμένως να βρεθεί παρέα με τον Ακη στην «μπουζού». Είναι κι αυτά συνέπειες ενός συστήματος που έχει σαπίσει και οι μηχανισμοί συγκάλυψης του  …. χάνουν λάδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υφυπουργός έχει απολογηθεί γ’ αυτή την υπόθεση και έχει αφεθεί ελεύθερος αφού κατέβαλλε   εγγύηση 200.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε η έξοδος απ’ την χώρα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2014 στις 11:36 μ.μ.

Κρίμα, αυτός δεν πρόλαβε να "Συριζοποιηθεί" έγκαιρα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger