Home » , » Συνεδρίαση Κ.Ε του Σύριζα (Βίντεο) - Εκτιμήσεις Δ. Κουτσούμπα για το κόμμα της Κουμουνδούρου

Συνεδρίαση Κ.Ε του Σύριζα (Βίντεο) - Εκτιμήσεις Δ. Κουτσούμπα για το κόμμα της Κουμουνδούρου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 | 8:41 μ.μ.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα χωρίς να απουσιάζουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των απόψεων της Αριστερής Πλατφόρμας –είναι χαρακτηριστικές οι απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- και των θέσεων των στελεχών του Σύριζα που συντάσσονται με την ηγετική ομάδα. .(Περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για να δούμε το εύρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης).

Αυτό που πάντως είναι φανερό ότι ο Α. Τσίπρας παίρνει το πράσινο φως για να ξεκινήσει επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 121 βουλευτών και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου δημοκρατίας.
Αυτά τα «ανοίγματα» του Σύριζα θα έχουμε τον καιρό να τα σχολιάσουμε αν γίνουν πιο συγκεκριμένα….

Το βασικό μέτωπο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου έχει να κάνει με το ποιες δυνάμεις πρέπει να επιλέξει σαν συμμάχους του ο Σύριζα. Να σημειώσουμε πάντως ότι ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία με τον Σύριζα.

Με το ενδεχόμενο, πάντως να βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία το κόμμα της Κουμουνδούρου άρχισαν να ακούγονται διαπιστώσεις για φαινόμενα «παραγοντισμού και διαφορετικών φωνών μέσα στο κόμμα», με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου να μιλάει για έλλειψη συλλογικότητας, και αχαλίνωτες φιλοδοξίες στελεχών και την Τ. Χριστοδουλοπούλου να εκτιμάει ότι σήμερα «χάσαμε την ηθική μας πήγαμε με τους Μαρινάκηδες..».



Με συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Real news, ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ επαναλαμβάνει τις εκτιμήσεις του κόμματος του για τον Σύριζα.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

Μετά την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, πού κινείται κατά την εκτίμησή σας ο Αλ. Τσίπρας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την πρωτιά στις ευρωεκλογές για να πάρει το χρίσμα του εκλεκτού της ΕΕ και το κεφαλαίου. Για δείτε το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα μετά τις εκλογές. Πρώτα υποβάλει τα διαπιστευτήρια του στον ΣΕΒ, μετά τρέχει στις Βρυξέλλες για να δηλώσει ότι ο Γιούνκερ πρέπει να πάρει το χρίσμα για πρόεδρος της Κομισιόν, συναντιέται με τον Ντράγκι και πάει λέγοντας. Όλα αυτά έχουν την πολιτική τους σημασία, γιατί δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να παίξει το ρόλο του εκπροσώπου τμημάτων του κεφαλαίου που επιδιώκουν να βγουν ωφελημένα από την κρίση, πάντα σε βάρος της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού.

Η εσωκομματική του αντιπολίτευση, όμως, τον σπρώχνει στα αριστερά. Δεν την βλέπετε ως εν δυνάμει σύμμαχό σας;

Μήπως αναφέρεστε στον κ. Μητρόπουλο, που περίπου είπε ότι ο καπιταλισμός είναι ακατανίκητος και ότι οι αναφορές σε συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι προσχηματικές; Αυτός τουλάχιστον, είναι ειλικρινής. Το σίγουρο είναι ότι η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αγιάτρευτη κι όσο νωρίτερα αυτό συνειδητοποιείται από τους αγωνιστές, από τους ριζοσπάστες αριστερούς, όσους προσδοκούν μια φιλολαϊκή εναλλακτική λύση εκτός των αλυσίδων της ΕΕ, των μονοπωλίων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης τόσο πιο αποτελεσματική θα γίνει η πάλη μας μέσα από μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία για μια πραγματικά ριζοσπαστική λύση διεξόδου από την κρίση και το σάπιο σύστημα.

Από την ιστοσελίδα iskra.gr αντιγράφουμε:

 ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

59 ΥΠΕΡ - 84 ΚΑΤΑ - 4 ΛΕΥΚΑ - 7 ΑΠΟΧΕΣ

Με το «κλείσιμο» του Αλέξη Τσίπρα έληξαν το βράδυ της Κυριακής (22/6) οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί του σχεδίου απόφασης η «Αριστερή Πλατφόρμα» είχε καταθέσει δύο τροπολογίες εκ των οποίων η μία αφορούσε την ανασυγκρότηση και τη δημοκρατική - συλλογική λειτουργία του Κόμματος και η άλλη τις πολιτικές συνεργασίες (βλέπε εδώ)

Η πρώτη τροπολογία στην ουσία έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε στην τελική απόφαση, ενώ η δεύτερη συνοπτικά διατυπωμένη τέθηκε σε ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή.

Η συνοπτικά διατυπωμένη τροπολογία της «Αριστερής Πλατφόρμας» είχε ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με συνέπεια και σταθερότητα την προσπάθεια για την κοινή δράση, τη συνεργασία και συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας και θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για συγκλίσεις και την ανεύρεση κοινού πολιτικού και προγραμματικού τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, επίσης, κοινή δράση και συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που προέρχονται από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και ευρύτερα αλλά δεν έχουν εμπλακεί με ευθύνες στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών, ριζοσπαστικοποιούνται και μετατοπίζονται προς τα αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ανοιχτό το μέτωπό του στην κεντροαριστερά ως την άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας και αποκλείει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή ή από κυβερνητικές θέσεις και από θέσεις ευθύνης νεοφιλελεύθερες και κυρίως μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν τη χώρα και εξαθλίωσαν το λαό.»

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η παραπάνω τροπολογία της «Αριστερής Πλατφόρμας» έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, 7 αποχές.

Στη συνέχεια ενεκρίθη με ψηφοφορία το τελικό κείμενο της Απόφασης επί του οποίου η «Αριστερή Πλατφόρμα» ψήφισε λευκό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2014 στις 2:58 μ.μ.

ΘEMATAPA: ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH AYTOYΣ !!!
{Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες, που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του μνημονίου. Δεν ζητάμε πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν.
Δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν. Δεν θα τους αφήσουμε όμως, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, βορά στους μηχανισμούς των μνημονιακών μηχανισμών. Ζητάμε και επιδιώκουμε μαζί τους ειλικρινή και καθαρή συνεννόηση στη βάση των θέσεων και της πολιτικής αξιοπιστίας»,} !!!! ΔEN KATAΛABA !! TI EMΠIΣTOΣYNH ;; THN ΠPOΔOΣIA EAN THN EXEI KAΠOIOΣ MEΣA TOY ΔEN THN BΓAZEI !! AYTOI OΛOI ΣYNEIΔHTA TA "EKANAN" !! EINAI MIKPOΔEKANIKIA TOY ΣAΠIOY ΣYΣTHMATOΣ !! ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH !! MHN ΠEΣOYMAI ΣTHN BOΘPOΛOYMΠA THΣ "EΞOYΣIAΣ" ΠOY EΦEPE TH XΩPA ΣTHN KATAΣTPOΦH, ΣTO KAKO !!! ΔEN MAΣ ΠEPNEI/ΠAIPNEI ΓIA ΛAΘOI !! ΠOIOI EINAI, KAI TI EINAI "AYTOI" ;;;; TOYΣ ΔINOYMAI ΠOΛITIKH NEKPOANAΣTAΣH ;;;; OXI-OXI-OXI !!! TEΛEIΩΣAN OI .... EΛΛHNEΣ ΠATPIΩTEΣ APIΣTEPOI ;;;; AΛEΞH ! MHN KANEIΣ ΛAΘOΣ KINHΣEIΣ !!!! -----ΔEN TOYΣ EXOYME ANAΓKH, O ΛAOΣ ΔEN TOYΣ EXEI ANAΓKH AYTOYΣ !!! -------- ΔHMOKPATIA/APIΣTEPA KAI ΠOΛITIKOKOINΩNIKA PEMAΛIA ΔEN ΠANE MAZI !!! ..... AKOYΣON .....

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

Ολοκληρωμένο :
• Τα θρασίμια, τα στασίδια…
Ο Κεφαλογιάννης έβριζε, ο Σκουρλέτης σιωπούσε...
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/46111/o-kefalogiannis-evrize-o-skoyrletis-siopoyse
Κιχ, κύριε Σκουρλέτη "μας" ; Κιχ ;
http://e-globbing.blogspot.gr/2014/06/blog-post_22.html

• Και η απάντηση...
Απάντηση για τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ν/Ζώνης σε εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ»
Aνακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/46114/apantisi-gia-ta-osa-eipothikan-se-varos-ton-taxikon-syndikaton-tis-n

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2014 στις 6:57 π.μ.

@ 7:05 μ.μ
Τώρα σοβαρά, περίμενες εσύ να διαφωνήσει ο Σκουρλέτης με τον Κεφαλογιάννη; Γιατί; Λες οτι δεν ξέρει ο Σκουρλέτης ότι μετά τις εκλογές κατά πάσα πιθανότητα , με τις ευλογίες του ΣΕΒ θα είναι συνεταιράκια οι δυο τους; Περίμενε μήπως δεις υπουργό τον Σκουρλέτη και υφυπουργό τον Κεφαλογιάννη. ΄Αλλωστε τι έχουν να χωρίσουν πια οι δυο τους και τα κόμματά τους; Η ΕΕ δεν είναι που με νόμο θέλει να καταργήσει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην Ελλάδα προς όφελος άλλων χωρών; Και ο Σύριζα και η σημερινή κυβέρνηση δεν πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ; Μια χαρά θα τα βρούνε οι δυο τους... Μπόνυ και Κλάιντ στην κυβέρνηση.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 7:37 μ.μ.

ναι ρε συ ιδιοι ειναι νδ-συριζα. γι αυτο θα σσας αρμεξει ξανα ο συριζα. γιατι λετε ανοησιες

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2014 στις 9:23 μ.μ.

@7:37 μ.μ.
΄Ιδιοι δεν είναι. Στην ίδια κυβέρνηση όμως θα βρεθούνε. Πιστοί σε ΕΕ και μονοπώλια. Οπότε μεγάλε δε θα αρμέξουν μόνο εμάς. Περίμενε να αρμέξουν κι εσένα. Εκτός αν έχεις τον τρόπο σου. Προσέξτε όλοι εσείς που κάνετε ότι παρεξηγείστε με το ότι λέμε το σύριζα "σκυλάκι του καναπέ" μήπως κάποια στιγμή εσείς αναγκαστείτε να το φωνάξετε δυνατά και με θυμό αυτό. Αλλά τότε θα είναι αργά μεγάλε.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

οταν θα βρεθουν στην ιδια κυβερνηση τα λεμε ξανα. μεχρι τοτε μεινε στις αναλυσεις του περισσου και τα ψεματα του.

παντως στις 2 εκλογες του 12 ακομη να εξηγησετε τι συνεβη και φτασατε στο 4,5%. τι εταξε ο τσιπρας και δεν ντο θυμαμαι στον κοσμο. μηπως εφταιγαν οι αρλουμπες τις παπαρηγα;

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 12:03 π.μ.

@3.30
Δεν είναι μόνο αναλύσεις του Περισσού. Το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Είναι και λογια του Γλέζου. Μήπως κι ο Γλέζος λέει ψέματα; Κι αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Προσεχώς θα τα ακούσεις κι από άλλα στελέχη του Σύριζα.
Στις εκλογές του 12 ο κόσμος πίστεψε τον κ. Τσίπρα που του μιλούσε για γρήγορες λύσεις, για καπιταλισμο με ανθρώπινο πρόσωπο.
Για εξήγησέ μας τώρα εσύ, εν μέσω τόσων αντιδραστικών μέτρων, και με τέτοιο προωθημένο δίλημμα που έβαλε ο Σύριζα στις ευρωεκλογές (στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν) δίλημμα που ήταν καθαρά για βουλευτικές εκλογές όπως δηλώναν,κι ενώ κάθε μέρα στελέχη του Σύριζα ήταν στην τηλεόραση πρώτο τραπέζι πίστα, ΚΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς και έχασε τόσους ψήφους και δεν ανέβασε καθόλου το ποσοστό του; Αναμένω με αγωνία την εξήγησή σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger