Home » , » Με νόμο "φρενάρουν τις απεργίες - Κ. Μαρξ: «Δεν μπορεί να υπάρξει ίσο δίκαιο μεταξύ άνισων ανθρώπων»!

Με νόμο "φρενάρουν τις απεργίες - Κ. Μαρξ: «Δεν μπορεί να υπάρξει ίσο δίκαιο μεταξύ άνισων ανθρώπων»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014 | 5:25 μ.μ.

«Φρένο στις απεργίες από την κυβέρνηση με νέο συνδικαλιστικό νόμο», τιτλοφορείται δημοσίευμα του in.gr το οποίο μας πληροφορεί ότι επίκειται νομοσχέδιο με στόχο την «αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις», και για να θεωρηθεί νόμιμη η προκήρυξη απεργίας, «θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου».

Μάλιστα. Η κυβέρνηση θα παίρνει αποφάσεις, που καθορίζουν την ζωή μας εκλεγμένη από το 17,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και εμείς για να  παίρνουμε αποφάσεις για να αντιδράσουμε στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητα που μας εξαθλιώνει θα απαιτείται το 50%+1 των εγγεγραμμένων σε ένα συνδικάτο! 

Αυτό και εάν λέγεται αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα!!!!   Δεν έχουμε καμιά διάθεση να κάνουμε κριτική στον επερχόμενο νόμο. Αλλωστε ο μπαρμπα Μαρξ τα έχει πει εδώ και 200 χρόνια: «Δεν μπορεί να υπάρξει ίσο δίκαιο μεταξύ άνισων ανθρώπων»!

Σε σχόλιο για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται αυτό που σταθερά λέει το ΚΚΕ, ότι η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής θα συνοδεύεται αναπόσπαστα με την καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών.
Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει στις αντιδραστικές και αυταρχικές ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αφορούν ακόμη και στην παρεμπόδιση έως και την απαγόρευση της κήρυξης απεργίας από τα σωματεία.
Το αυτονόητο δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, αποτελούν την ασπίδα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα διαρκείας της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν τίθενται σε "διαπραγμάτευση"».

Απ' την πλευρά του ο βουλευτής του Σύριζα Δ. Στρατούλης τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τσακίσει τις λαϊκές αντιστάσεις στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και για να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό της που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον και την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών, όπως αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ, με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί, μέχρι το τέλος του 2014, με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού. Στην ουσία, νεκρανασταίνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο 330/1976, το απεργοκτόνο άρθρο 4 του νόμου 1365/83, που ίσχυε μόνο για το δημόσιο τομέα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία, δηλαδή αντεργατικούς νόμους που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την αγωνιστική, μαζική, ενωτική  απάντηση που της αρμόζει και να συμβάλλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους στην ανατροπή της, πριν προλάβει να κατεδαφίσει τα πάντα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger