Home » , » Μοναδικό μέλημα του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι η προσωπική τους πολιτική επιβίωση

Μοναδικό μέλημα του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι η προσωπική τους πολιτική επιβίωση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 | 11:13 π.μ.

 Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Τη μέρα που έπεσε η Βαστίλη συμφωνήθηκε στην Αθήνα και η... «πολιτική εκτόπιση» του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως Επιτρόπου στην Κομισιόν - δηλαδή η χρυσοπληρωμένη πολιτική του συνταξιοδότηση αναφορικά με την ενεργό πολιτική! Τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκαναν αε ενθουσιασμό την πρόταση αυτή και αγωνιούσαν μην τυχόν και δεν την αποδεχθεί ο υπουργός Άμυνας.

Ο Δ. Αβραμόπουλος όμως, λαμβάνοντας υπόψη του ότι το πολύ σε επτά μήνες η ΝΔ θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση αν γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές λόγω της αποτυχίας της να μαζέψει 180 βουλευτές για να εκλέξει δικό της Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προτίμησε τη σιγουριά των Βρυξελλών, με τίμημα τον πολιτικό του παροπλισμό.

Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος ήθελαν απλούστατα να απαλλαγούν από τον Αβραμόπουλο. Γνωρίζουν άριστα και οι δύο ότι ο Αβραμόπουλος χαίρει της εκτίμησης της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας μας κι ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να υπηρετήσει οποιαδήποτε πολιτική, πράγμα που τον καθιστούσε εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό τους αντίπαλο σε περίοδο ανακατατάξεων και ενδεχομένως συμμαχικών κυβερνήσεων! Να τον ξεφορτωθούν πάση θυσία και να τον εξουδετερώσουν πολιτικά ήθελαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και σίγουρα είναι πανευτυχείς που το πέτυχαν!

Παραμύθι η «αναβάθμιση»

Κατευθυνόμενες πολιτικές ανοησίες είναι τα γραφόμενα ότι δήθεν προτάθηκε από τον Σαμαρά ο Αβραμόπουλος ως κομισάριος με στόχο να διεκδικήσει «ισχυρό χαρτοφυλάκιο» στην Κομισιόν και όχι σαν αυτό της... «ψαροπούλας» Μαρίας Δαμανάκη! Παρόμοια φληναφήματα είναι και το ότι ο Αβραμόπουλος θα βρίσκεται μεν στις Βρυξέλλες, αλλά θα έχει το... βλέμμα του στραμμένο στην Ελλάδα και θα είναι ωσεί παρών!

Όταν κάποιος τοποθετείται ως Επίτροπος στην Κομισιόν αυτό ισοδύναμεί περίπου με την... πολιτική κηδεία του! Μαζεύει κάνα δυο εκατομμύρια στη διάρκεια της θητείας του για να κάνει καλά γεράματα και εξαφανίζεται διά παντός από την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας του!

Η Δαμανάκη, ο Παπουτσής, η Βάσω Παπανδρέου, ο Δήμας, όποιος τοποθετήθηκε Επίτροπος στην Κομισιόν τελείωσε πολιτικά μετά τη θητεία του! Με το που πάνε στις Βρυξέλλες τους ξεχνάει κι η μάνα τους τους πολιτικούς! Ούτε καν οι τηλεοράσεις ασχολούνται μαζί τους! Πόσω μάλλον να ασκήσουν επίδραση στην εσωτερική πολιτική ζωή της Ελλάδας! Ούτε κατά διάνοια...

Μοναδικό μέλημα του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι η προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Τίποτε άλλο. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, εξουδετέρωσαν έναν εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό αντίπαλο, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το σύστημα ως μοχλός ανατροπής τους, αν η ελληνική οικονομική ελίτ έκρινε ότι μέσω της απαλλαγής από τη σημερινή κυβέρνηση θα εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντά της.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, άλλωστε, είχε επιμελώς φροντίσει να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας ότι είναι αποστασιοποιημένος από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Επιπρόσθετο πλεονέκτημά του είναι ότι με καμιά πολιτική δύναμη δεν είχε έρθει σε προσωπική πολιτική σύγκρουση. Μπορεί πολλοί να μην τον εκτιμούν, κανένας όμως δεν τον μισεί βαθιά.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πια τελειωμένος πολιτικά από τη στιγμή που θα μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Απλώς θα κάνει χρυσά γεράματα...

Νέος γύρος Σαμαρά - Ντόρας

Με το που αποδέχθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος να παροπλιστεί πολιτικά, μετατιθέμενος ως κομισάριος στις Βρυξέλλες, είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο στην αναμέτρηση μέχρι πολιτικού θανάτου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των κυβερνητικών εφημερίδων, γύρω στο ένα... λεπτό (!) κράτησε το τηλεφώνημα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε την Ντόρα ότι δεν θα ικανοποιήσει το αίτημά της να στείλει αυτή ως Επίτροπο στην Κομισιόν. «Ντόρα, δεν γίνεται», της είπε. «Εντάξει. Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το πεπόνι», του απάντησε. Αυτό ήταν όλο.

Πρέπει να ήταν κανείς πραγματικά ηλίθιος για να νομίσει ότι ο Σαμαράς θα έκανε ποτέ την Ντόρα Επίτροπο στην Κομισιόν. Εδώ δεν την έβαλε καν υποψήφια ευρωβουλευτή για να μην βγει πρώτη με πολλούς σταυρούς• θα έβαζε ο ίδιος τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του, κάνοντάς τη Επίτροπο για να βυσσοδομεί από τις Βρυξέλλες εναντίον του; Τρελός είναι;
Άλλωστε, γιατί να το κάνει για μια παντελώς αποτυχημένη πολιτικό; Τη νίκησε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τη διέγραψε στη συνέχεια, αυτή απέτυχε να περάσει το όριο του 3% στις εκλογές του Μαϊου του 2012 και επανήλθε ικέτις στη ΝΔ μετά από λίγες μέρες για να ξαναβγεί βουλευτής!

Εντάξει, ήταν κι ο Σαμαράς πανικόβλητος τότε, με το απίστευτα καταβαραθρωμένο ποσοστό, κάτω από 20%, στο οποίο είχε οδηγήσει τη ΝΔ, γι' αυτό και την ξαναπήρε, αλλά, δεν φτάνει που της χάρισε κοινοβουλευτική έδρα, θα την έκανε και κομισάριο;
Ξέρει πολύ καλά ότι η Ντόρα ζει για να πάρει ρεβάνς για την ήττα της από τον Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ και να γίνει αυτή αρχηγός του κόμματος ανατρέποντάς τον, έστω κι αν το ποσοστό της ΝΔ προσεγγίσει ποτέ αυτό του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βενιζέλο!

Εκτέλεση παπανδρεΐκών

Όπως ο Σαμαράς «έφαγε» τον Αβραμόπουλο και επιχειρεί να το επαναλάβει με την Ντόρα, έτσι κι ο Βενιζέλος πασχίζει να κάνει το ίδιο με τους βουλευτές του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικό μάννα εξ ουρανού ήταν για τον Βενιζέλο η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη του λαομίσητου παπανδρεϊκού πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Τα κακουργήματα της απιστίας και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, με αφορμή τη διαγραφή συγγενών του από τη διαβόητη «λίστα Λαγκάρντ», για τα οποία κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου δεν αποκλείεται καθόλου να τον οδηγήσουν στη φυλακή, αν, φυσικά, γίνει δίκη για την υπόθεση.
Έτσι κι αλλιώς όμως αυτή η δικαστική εκκρεμότητα σίγουρα φοβίζει κάποιους από τους παπανδρεϊκους βουλευτές, οι οποίοι αποτελούν και την πιο οργανωμένη αντιπολιτευτική προς τον Ευ. Βενιζέλο ομάδα που υφίσταται στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη φάση μόνο οι βουλευτές μετράνε. Όχι μόνο επειδή έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται ως κόμμα με όργανα ; οργανώσεις βάσης πέραν της ηγετικής ομάδας του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά πρωτίστως επειδή η αλίευση 180 βουλευτών ή μη αυτής της Βουλής θα κρίνει αν οι Βενιζέλος και Σαμαράς θα καρατομηθούν πολιτικά τον Φεβρουάριο.

Ψάχνοντας τους 180

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παρά 152 βουλευτές. Υπάρχουν όμως 49 βουλευτές -ανεξάρτητοι,, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που κινδυνεύουν να μην υπερβούν το όριο του 3% στις επόμενες βουλευτικές εκλογές-, από τους οποίους, αν η κυβέρνηση κατορθώσει να προσελκύσει, να εκβιάσει ή να εξαγοράσει 28, εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιβιώνει! Βγάζουν τετραετία έτσι Σαμαράς και Βενιζέλος! Χώρια που ως τον Ιούνιο του 2016 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...

Σε αυτό το επίπεδο, πηγές της Δεξιάς με πλήρη γνώση των φακέλων όλων των βουλευτών, άνθρωποι, δηλαδή, που ξέρουν ποιος βουλευτής είναι δυνατόν να εκβιαστεί και ποιος μπορεί ίσως να εξαγοραστεί, ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να μαζέψει διά πυρός και σιδήρου μέχρι 174 ή 175 βουλευτές.
Δεν γνωρίζουμε αν θα επιβεβαιωθούν, αλλά σίγουρα ξέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από μας σε αυτό τον τομέα, του ποιού και των ηθικών αντιστάσεων των βουλευτών, όπως και των σκοτεινών πλευρών της ζωής τους. Έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι ένα μέτωπο άγριας, κτηνώδους πολιτικής πάλης με όλα τα βρώμικα και αθέμιτα μέσα. Μόνο στην κρίσιμη, τρίτη ψηφοφορία της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα δούμε τι ψάρια έπιασε η κυβέρνηση.

Οι 152 είναι... 152;

Πέραν αυτού όμως, ακόμη, δηλαδή, κι αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση βρήκε τους 28 πολιτικούς εξωμότες που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει το ολέθριο έργο της εναντίον του ελληνικού λαού, αρκούν αυτοί οι 28 επονείδιστοι για να φτάσει τους 180 που απαιτούνται; Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρξει καμιά διαρροή από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Η Ντόρα και οι δικοί της βουλευτές, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι δικοί του, θα επιτρέψουν στους ορκισμένους εσωκομματικούς αντιπάλους τους, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, να συνεχίσουν να κυβερνούν;

Φυσικά και μπορεί να γίνει αυτό, αλλά κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος εκ των προτέρων ότι αυτή θα είναι η στάση που θα τηρήσουν οπωσδήποτε όλοι τους, χωρίς καμιά εξαίρεση, στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μυστική. Οποιοσδήποτε βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας μπορεί να κάνει τη ζημιά, χωρίς κανένας να είναι σε θέση να αποδείξει ποιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αν δεν το δηλώσει ο ίδιος δημοσίως. Φυσικά, κατά τον ίδιο τρόπο, οποιοσδήποτε εξαγορασμένος ή πικραμένος ή χολωμένος κατά του αρχηγού του βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης μπορεί να ψηφίσει υπέρ του κυβερνητικού Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου, ακόμη κι αν αυτό είναι κατάπτυστο ή γελοίο.
Όλοι, εξάλλου, έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας θα κρίνει τη συνέχιση της παραμονής στην εξουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger