Home » » Το ασήμαντο ΚΚΕ

Το ασήμαντο ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:00 μ.μ.


Μ' αρέσουν οι δημοσκοπήσεις.
Μου γαργαλάνε το ...συναίσθημα δημοκρατίας, ξέρετε ποιας "δημοκρατίας", που έχω μέσα μου.
Μου ξυπνάνε τις εκλογικές μου αυταπάτες κάπως.

Πιο πολύ μ' αρέσουν οι δημοσκόποι όμως, κι ακόμη περισσότερο οι "αναλυτές" που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα, με απόλυτη "σοβαρότητα" στα κανάλια.

Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν, 3 τον αριθμό, το ΚΚΕ ήταν 4ο στις 2 μετά τη Χ.Α.και 5ο στην τρίτη με ποσοστά μετά την αναγωγή πάνω από 6%.

Παρ' όλα αυτά εντελώς συμπτωματικά, παρουσιαζόταν παντού μετά το ΠΑΣΟΚ, που παρά τα όσα έλεγαν οι αριθμοί το τοποθετούσαν 3ο στη σειρά(!) ενω ήταν π.χ 6ο, μετά το Ποτάμι και μετά τους ΑΝΕΛ... Οι αναφορές δε εννοείται ότι ήταν υψηλών προδιαγραφών ...θαψίματος. Μύριζαν χώμα!
Επίσης στα πάνελ κάθε μέρα και ενώ η ΔΗΜΑΡ πλέον έχει αποδημήσει εις Κύριον, οι εκπρόσωποί της παρουσιάζονται κανονικά και μετά θάνατον! Θαύμα...

Έτσι για να ξέρουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του συστήματος.

Η προσπάθεια να φανεί το ΚΚΕ ως ασήμαντη οντότητα που δεν επηρεάζει τα πράγματα όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και γίνεται όλο και πιο "επιστημονική".
Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες στο φεστιβάλ της ΚΝΕ δε γέμισαν ποτέ το πάρκο Τρίτση, ειδικά την 3η μέρα πρέπει να ήταν πάνω από 100000(!), πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, και επομένως δεν άξιζε οποιαδήποτε αναφορά εκτός από 2-3 φράσεις του ΓΓ από την κεντρική ομιλία.
Άλλωστε εκείνες τις μέρες ήταν εδώ η Lady Gaga που έφυγε από το ξενοδοχείο με τα εσώρουχα, ενώ ο Κουτσούμπας φορούσε κανονικό σακάκι... Οπότε τι να έκαναν;
Οι παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα "καλύπτονται" με μισή φράση από την ανακοίνωση του ΠΓ λόγω έλλειψης χρόνου, ενώ ατέλειωτες ώρες παίρνουν από τον ...πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο οι ανούσιες κόντρες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περι παντός. (Απο μια άποψη ευτυχώς, γιατί έτσι κλείνω την τηλεόραση και κάνω και καμιά δουλειά.)

Οι πολλοί βεβαια τρώνε το παραμύθι κανονικά. Υπάρχουν όμως κάποιοι που βλέπουν καθε μέρα ποιος επιβεβαιώνεται σε ό,τι λέει και κυρίως σε ό,τι κάνει.

Την 1η Νοέμβρη ίσως να είναι μαζί μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.





Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Επαναστατική κατάσταση βλέπω και γρήγορη κλιμάκωση. Από τα επαναστατικά σουβλάκια στον επαναστατικό τουρισμό μέσα σε 40 μέρες! Τρελή επαναστατική γυμναστική. Αλλη γσεε μας βρήκε. Ή πώς τα ασήμαντα παραμυθιαζουν μερικούς ότι είναι σημαντικά. "Ολοι στην πανελλαδική συγκέντρωση να περάσουμε καλά". Ε πραγματικά είστε πολύ ασήμαντοι

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

Βλεπεις ΚΚΕ ακομα και στον υπνο σου ταλαιπωρε... Το Φεστιβαλ σε ενοχλει, το πανελλαδικο συλλαλητηριο για την ανεργια σε ενοχλει... Συγνωμη που σου χαλαμε τη σουπα...Αλλα ξερεις οτι και αυριο που θα σαι κυβερνηση ευρωαριστερουλη θα μας βρισκεις μπροστα σου παντου.
Υγ. Αφου το ΚΚΕ κανει επαναστατικη γυμναστικη γιατι δε βγαινεις εσυ να κανεις επανασταση? Γιατι κρυβεσαι πισω απο τα φρυδια του ΚΚΕ και κανεις κριτικη απο τον καναπε? Εμπρος επαναστατη κανε μια συγκεντρωση πιο μαζικη και συγκρουσιακη να σε δουμε...
Υγ2 Παντως πρωτος πρωτος μπηκες να βγαλεις χολη για καποιους που προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι ασημαντοι...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Kαι γιατι βρε 10:08μμ ασχολεισαι με τους ασημαντους ?
Μηπως να σχολιοσουν με τους σημαντικους ...τον ΣΕΒ ,την λεσχη Μιλντεμεργκ,την ...ΓΑΔΑ

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:15 π.μ.

Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Πάνος Βιτζηλαίος, ο Τάσος Γκρους, η Γλυκερία, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Κώστας Καζάκος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Στέλιος Μαγαλιός και οι Soundpark, Ησαΐας Ματιάμπα, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, η Γιώτα Νέγκα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Σοφία Παπάζογλου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Μύρωνας Στρατής, οι Υπεραστικοί, ο Νίκος Φάκαρος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Afaza, οι Kollektiva, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Με αυτή την πλειάδα των σημαντικών καλλιτεχνών πράγματι είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο!

Περαστικός
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:37 π.μ.

Σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό άρθρο 347,3ββ http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108347.html (δηλαδή μιας μελέτης που έχει λάβει υπ' όψιν της διάφορες παραμέτρους πυκνότητας συνάθροισης πλήθους σε δημόσιους χώρους) προβλέπεται 0,65τμ καθαρού εμβαδού επιπέδου ανά άτομο. Δηλαδή, 1,54 άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο.
Συνεπώς κάθε χιλιάδα ανθρώπων θέλει 649 τετραγωνικά μέτρα, κάθε δεκάδα χιλιάδων ανθρώπων 6,49 στρέμματα και κάθε εκατοντάδα χιλιάδων ανθρώπων 64,9 στρέμματα καθαρού εμβαδού!

Δηλαδή, την 3η ημέρα το φεστιβάλ της ΚΝΕ είχε τόσο πλήθος που θα γέμιζε 8 γήπεδα ποδοσφαίρου (110x75=8.250 τετραγωνικά μέτρα ο αγωνιστικός χώρος).

Κάπως έτσι μετρήθηκαν και οι εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύριο κόσμου που διαμαρτυρόταν τον Μάιο και Ιούνιο του 2011 στην Πλ.Συντάγματος και στους πέριξ δρόμους.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει σ' ό,τι τον ευχαριστεί και τον ανακουφίζει.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:43 π.μ.

@12:15

...και για αυτόν ακριβώς το λόγο (μεγάλος αριθμό καλλιτεχνών) το Φεστιβαλ συγκέντρωσε κόσμο.

Έτσι συνέβαινε πάντα.

Παρεμπιπτόντως, από τους καλλιτέχνες που αναφέρεις ούτε 1 στους 4 δεν υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Μη κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα!

θαμώνας
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:24 μ.μ.

Είναι γεγονός ότι όσοι είναι ακόμη στο ΚΚΕ χρειάζονται κάποιες ντόπες. Ο αγαπητός Σαρρής ΣΩΣΤΑ έγραψε: "ειδικά την 3η μέρα πρέπει να ήταν πάνω από 100000(!)"
Μόνο που το θαυμαστικό δεν σημαίνει "πωπω κόσμος!", σημαίνει "πωπω τι μαλακία ήταν αυτή που έγραψα!"
Όσοι έχουν δει ακόμη και 5000 κόσμο γνωρίζουν τι σημαίνει 100.000, οι υπόλοιποι ας φαντασιώνονται ό,τι θέλουν (Γιατί όχι και 200000? Τσάμπα είναι)

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να γράφουν τέτοιες βλακείες οι του ΚΚΕ: Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός, όχι όμως ως αριθμός ψήφων (παρόλο που αυτό τους καίει και τους τσουρουφλίζει), αλλά γιατί για διάφορους λόγους δίνουν τον τόνο σε αυτό που λέγεται αριστερά στην Ελλάδα . Και φυσικά αυτό θα ήταν πάρα πολύ καλό αν η ηγεσία του ήταν κομμουνιστές. Σήμερα όμως που η ηγεσία του είναι ψωνισμένοι γραφειοκράτες είναι πάρα πολύ κακό. Ναι λοιπόν, είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος σας κκεδες...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Υγ: Σε ένα σημείο μόνο θα διαφωνήσω με τον "περαστικό", όχι τόσο επί της ουσίας, όσο στο κλίμα : Υπήρξε μία συγκέντρωση/διαδήλωση που ΠΗΓΑΙΝΕ για ένα εκατομμύριο, γι αυτό και οι μπάτσοι την χτύπησαν με την έναρξή της. Ήταν -αν θυμάμαι καλά- οι συγκεντρώσεις (που είχαν γίνει πρακτικά μία...) για το δεύτερο μνημόνιο. Αυτή η συγκέντρωση θα μάζευε κι ένα εκατομμύριο, φαινόταν, γι αυτό και χτυπήθηκε από την αστυνομία εξαρχής (ο κόσμος μαζευόταν πολύ πριν την ώρα που είχε καλεστεί). Αν την άφηνε θα είχε σοβαρό πρόβλημα η ψηφοφορία ακόμη κι αν ήταν ειρηνική.


Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

7.24 Επίσης και η συγκέντρωση για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στις 29 Ιούνη του 2011.Και τότε προβλεπόταν μεγάλη συγκέντρωση.Γιαυτό την χτύπησαν απο νωρίς.Και την διέλυσαν.
Ηταν την μέρα που έριξαν τόσα χημικά,δακρυγόνα και κρότου-λάμψης,όσα δεν είχαν ρίξει τα προηγούμενα δυό χρόνια μαζί.

θαμώνας
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:10 μ.μ.

χμμμ...μπορεί αυτή να θυμάμαι κι εγώ 7:49, αλλά ένα μυαλό για όλα...μερικές φορές τα μπερδεύω :)
Πάντως αυτή που λέω έκανε μπαμ, δεν είχε να κάνει με προβλέψεις. Τέτοια κοσμοσυρροή δεν έχω δει ποτέ μου και πίστεψέ με κατεβαίνω κάποιες δεκαετίες. Ο κόσμος έβγαινε κυριολεκτικά από παντού, μόνο σε ταινίες μπορεί κανείς να το δει αυτό. Κρίμα που δεν είδαμε ουσιαστικά ποτέ την έκτασή της, αλλά αν την βλέπαμε σήμερα ίσως να ήταν αλλιώς και φυσικά το ήξεραν.

Περαστικός
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:38 μ.μ.

@Θαμώνας 24/9/14 7:24μμ

"Θαμώνα" είσαι ελεύθερος να διαφωνείς όσο θες, το θέμα αν μπορείς ν' αποδείξεις αυτά που λες.

Εγώ μπορώ με εφαρμογή μαθηματικών επί των δρόμων να σου αποδείξω ότι κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του Μαΐου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2011, στο κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρωμένοι (όχι όσοι πέρασαν από το κέντρο εντός ενός 24ώρου π.χ.) δεν υπερέβησαν στην καλύτερη τους 200.000 ανθρώπους. Εσύ μπορείς να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου ότι εκείνη τη μέρα πήγαινε για ένα εκατομμύριο; Ποιους γνωστούς δρόμους θα έπρεπε να καλύψουν πλήρως οι άνθρωποι για να είναι έστω 500.000;

Κάνε μια μαντεψιά: πόσοι άνθρωποι χωράνε στο τετράγωνο της πλατείας Συντάγματος που περιλαμβάνει και τους δρόμους Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Βασ. Γεωργίου Α', Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος;

Και για να σε βοηθήσω σου λέω ότι η οδός Σταδίου από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι την πλατεία Συντάγματος χωράει "ξεχειλωμένα" 50.000 διαδηλωτές (όχι απλά ορθίους όπως στεκόμαστε όταν περιμένουμε σε μια ουρά αναμονής π.χ.).

Επίσης, να σου πω ότι ήμουν "εκεί" και στην 24ώρη γενική απεργία της 15ης Ιούνη και στην 48ώρη της 28ης-29ης Ιούνη και στην 48ώρη της 19ης-20ης του Οκτώβρη του 2011. Οπότε και τα είδα και τα έζησα.

Είναι αλήθεια ότι οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές για πολλούς λόγους. Ακόμα και για την συμμετοχή. Αλλά οι εικαζόμενοι αριθμοί για το πλήθος των συμμετεχόντων στις απεργίες, στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Και σε καμμία περίπτωση οι αριθμητικοί συσχετισμοί δεν θ' άλλαζαν το αποτέλεσμα γιατί όσοι κι αν είμαστε δεν θα μπορούσαμε "άοπλοι" ν' αναμετρηθούμε με πάνοπλους με όλα τα μέσα. Άλλωστε το επιχειρήσαμε δεκάδες φορές και τ' αποτελέσματα τα νιώσαμε εντός και επί του σώματός μας.
Όταν δεν μπορείς ν' αναπνεύσεις και δεν μπορείς να δεις, τότε είσαι απλά έρμαιο της καλής ή κακής σου τύχης...

Περαστικός
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:56 μ.μ.

@Ανώνυμος 24/9/14 8:19μμ

Κώστα Π. η επιστήμη με διάφορα εργαστηριακά πειράματα έχει πολλαπλώς επαληθεύσει το πόσο μπορούμε να πλανηθούμε από τις αισθήσεις μας σε σχέση με την πραγματικότητα. Η δε όραση είναι η πιο απατηλή από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Η αλήθεια είναι, ότι δεν βρέθηκα στο Φεστιβάλ σε καμμία από τις ημέρες, αλλά κι αν βρισκόμουν η οπτική γωνία που θα είχα την εκάστοτε στιγμή δεν θα μπορούσε να μου δώσει την πραγματική διάσταση του πλήθους των παρευρισκομένων. Ακόμα κι αν βρισκόμουν στο χώρο με αερόστατο και παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα από ψηλά, πάλι, η "μπουκωμένη" από το πλήθος όρασή μου δεν θα αποδείκνυε ΤΙΠΟΤΑ για την πραγματικότητα των αριθμών.

Κώστα Π. πριν γράψω το σχόλιο μου συμβουλεύτηκα σχετική ιστοσελίδα για την έκταση του Πάρκου Τρίτση, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Άλλωστε ΔΕΝ ισχυρίστηκα ότι ο επικαλούμενος αριθμός συγκεντρωμένου πλήθους ΔΕΝ χωράει στο Πάρκο για να μου επιχειρηματολογείς το αν χωράνε νοητά 8 γήπεδα ποδοσφαίρου δηλ ~65 στρέμματα στην συνολική έκτασή του των 1200 στρεμμάτων.
Επίσης δεν αναφέρθηκα στον χώρο που "απλώθηκε" το Φεστιβάλ, αλλά στον ισχυρισμό για το πλήθος των συμμετεχόντων της 3ης μέρας και τον χώρο που αυτός θα καταλάμβανε με την αναλογία ενός οικείου σε πλήθος κόσμου εμβαδόν, που είναι ο αγωνιστικός ποδοσφαιρικός χώρος. Οπότε μου απαντάς σ' άλλα (χώρους κατάληψης του Φεστιβάλ) αντί άλλων (πλήθος συμμετεχόντων).

Από την άλλη όμως εγώ θα σε ρωτήσω, έχεις δει ποτέ από κοντά αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου; Έχεις κινηθεί, έχει παίξει μπάλα μέσα σ' αυτόν; Έχεις χωροχρονική αίσθηση του τι σημαίνουν 8,25 στρέμματα; Έχεις ιδέα πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το τετράγωνο της πλατείας Συντάγματος μαζί με τους πέριξ του τετραγώνου δρόμους;

Αναζήτησε, ρώτα, μάθε και μετά τα ξαναλέμε επί του πεδίου και με αποδείξεις.

Όσο για την ευχή σου, "περαστικά", σ' ευχαριστώ! Προσπαθώ, πίστεψέ με, αλλά δεν γίνεται τίποτα...

θαμώνας
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:59 μ.μ.

Μα δεν μιλάμε για γνωστούς δρόμους ρε φίλε. Ο όγκος για μένα φάνηκε όταν όλοι οι γνωστοί δρόμοι του κέντρου ήταν γεμάτοι κι άρχισε να απλώνεται σε κάθε στενό του κι ακόμη ο κόσμος ερχόταν μαζικότατα. Γι αυτό την χτύπησαν δεν το καταλαβαίνεις; Ειρηνικό ξε-ειρηνικό σε 2 ώρες θα είχαν φρακάρει τα πάντα σε όλο το κέντρο με αυτούς τους ρυθμούς/αριθμούς. Ο κόσμος μπορεί να διαλυθεί όσο υπάρχουν διαφυγές, δεν μπορείς να διαλύσεις ένα πλήθος που απλώνεται παντού χωρίς να του δίνεις διαφυγή και κατ' εμέ αυτό φοβήθηκαν και χτύπησαν άμεσα.

Στα μαθηματικά σου μέσες άκρες συμφωνώ (σχετικά με την έκταση, τους μεγάλους δρόμους κλπ.) αλλά μη μου λες ότι ένας χώρος από τις στήλες του Ολυμπίου Διός μέχρι τα Πατήσια δεν μπορεί να χωρέσει ένα εκατομμύριο. Μπορεί, δεν θα το αφήσουν όμως. (Κι αν το θες δεν με νοιάζει κιόλας το ακριβές νούμερο, με νοιάζει η ποιότητα που όμως χρειάζεται το νούμερο για να επιτευχθεί, αν με καταλαβαίνεις τι εννοώ)

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:46 μ.μ.

"Περαστικέ " δεν αναφέρθηκα επιτηδες στον αριθμό των ανθρωπων που πήραν μερος στο φεστιβαλ γιατι ο υπολογισμός τους ειναι δυσκολη υποθεση ακόμα και αν λαβουμε υποψιν τα εισητηρια (ειναι προαιρετικά) .Μην ξεχνας οτι οι εκδηλώσεις ξεκινούσαν απ τις 7 το απογευμα και τελείωναν τα ξημερωματα ,προφανως ο κοσμος ερχόταν και εφευγε διαρκώς,απ τις 9 και μετα υπηρχε κοσμος σε ολους τους χώρους του φεστιβαλ σε ολους ομως .Ενα επισης αρκετά καλο σημαδι για να αντιληφθει κανείς αν εχει κοσμο μια εκδήλωση πριν καν μπεί μέσα ειναι το παρκαρισμα! Εγω φετος για πρώτη φορά περπάτισα σχεδον 1,5 χιλιομετρο απ το αυτοκίνητο ως την εισοδο της Λ.χασιάς.
όσον αφορα την πλάνη της ορασης κτλ καθόλου δεν τα αμφισβητώ μάλιστα όταν κατεβηκα ως μαθητης στην πρωτη μου πορεια (2003 πόλεμος Ιρακ) και γω νόμιζα οτι εβλεπα εκατομυρια κόσμο αλλά εχουν περάσει πολλά χρονια απο τότε και νομιζω οτι οσοι παρακολουθούν το μπλογκ ξερουν να ξεχωρίζουν τις μαζικες συγκεντρώσεις απο τις συνήθισμενες
Επίσης το ποδοσφαιρικο γήπεδο νομιζω πως ειναι πολυ μικρότερο απο κοντα απο οτι φαίνεται στην τηλεόραση.

Το φετιβάλ της ΚΝΕ ειναι η μαζικότερη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στην χώρα και αυτο είναι δεδομένο ,το αν αυτό συμβαινει για λόγους πολιτικούς ,ιστορικούς,καλλιτεχνικούς ή γαστρονομικούς( βλέπε σουβλακια) ειναι άλλη συζητηση.Κανενα άλλο πολιτικό κομμα στην Ελλάδα δεν μπορει να οργανώσει τετοιου μεγεθους φεστιβάλ και αυτο ειναι που ενοχλεί.
Ο προσδιορισμός το αριθμού συμμετεχόντων είναι αυθαιρετος με οποιο τροπο κι αν γινει δηλαδη εγω που ημουν και τις 3 μερες εκει μετράω για 3 ανθρώπους αν θες να στο πω και αντιστροφα. Σιγουρα στο τριημερο των εκδηλωσεων περασαν εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι,αν καποιος αμφιβάλει για την μαζικότητα ας ερθει του χρόνου απο κοντά δε ζηταμε ούτε ταυτότητες ούτε δήλωση κοινωνικών φρονημάτων
Κωστας Π

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:20 π.μ.

Παιδιά, ο Περαστικός έχει δίκιο: ΚΑΙ τις 3 μέρες του φεστιβάλ της ΚΝΕ, πέρασαν περίπου 50-60.000 άνθρωποι. Στο αντίστοιχο φεστιβάλ της ΝΚΑ (Αναιρέσεις) περνούν περίπου 13-15.000 κόσμος (πάντα και τις 3 μέρες). Στο αντίστοιχο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο είναι 4ήμερο), θα δούμε τη συμμετοχή στο τέλος του.

Από τα 3 αυτά πολιτικά φεστιβάλ των νεολαιών της Αριστεράς, το ερώτημα το βασικό είναι: Κόσμος στα φεστιβάλ, πηγαίνει. Για τις συναυλίες κυρίως, μια και έχει πολύ χαμηλό εισητήριο (πλέον μπορείς να μπεις και τζάμπα άμα δεν έχεις). Αρκεί αυτό;;

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:43 π.μ.

Επίσης, καλό είναι να μετράμε σωστά:

1. Τα πολιτικά φεστιβάλ, δεν είναι σαν τα μπαρ, τα κλαμπ, ή τους κινηματογράφους! Δεν είναι "Εγώ πάω από τις 7 μέχρι τις 9 και μετά υπάρχουν οι των 9 έως τη λήξη"! Αντιθέτως, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πάνε στα πολιτικά φεστιβάλ, πάνε γύρω στις 8-8.30 και φεύγουν μετά τη λήξη των συναυλιών! Συνεπώς, δεν υπάρχει καμμία ανανέωση κόσμου εντός της μέρας.

2. Λέει ένας φίλος παραπάνω ότι την 3η μέρα τα αυτοκίνητα απλώνονταν σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων. Για να δούμε πόσος κόσμος είναι αυτός: 3 χιλιομετρα (1,5*2 δεξιά και αριστερά) έχουμε συνολικό μήκος. Το κάθε αμάξι πιάνει περίπου 5-6 μέτρα (πρέπει να υπολογίσουμε και χώρο για να παρκάρει κ ξεπαρκάρει κάποιος). Και κάθε αμάξι λέμε ότι είχε μέσα 4 άτομα. 3.000 μέτρα δια του 5 = 600 αμάξια. Επί 4 άτομα το κάθε αμάξι (και πολλά είναι) μας κάνουν 2.400 άτομα. Ετσι, κάπιος βλέπει 1,5 χιλιόμετρο ουρά και του φαίνεται τεράστιος ο αριθμός των ανρθώπων, ενώ τελικά δεν ξεπέρασαν τους 2.500!

3. Συμφωνώ με τον περαστικό για τα περί έκτασης. Οι περισσότεροι πολλαπλασιάζουν επί πολύ περισσότερο, τον πραγματικό κόσμο είτε στις πορείς είτε στα φεστιβάλ. Ξεγελά η έκταση, ο πολύς συγκεντρωμένος κόσμος και φυσικά η απειρία!

Εκτιμώ έτσι, τον συμμετέχοντα κόσμο στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ότι ήταν περίπου 50-60.000 ΚΑΙ τις 3 μέρες.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:41 μ.μ.

Καλά μιλάτε για μετρήσεις σε γήπεδα και μετά για μπάλα και ότι νά ναι μετρήσεις και εικασίες!...

Λοιπόν γήπεδο ποδοσφαίρου σαν το Καραϊσκάκη χωρά 33,000 κόσμο καθήμενο και 40.000 συναυλιακά... Ε, στην ΚΝΕ αν πήγατε θα καταλαβαίνατε ότι είναι (ειδικά το Σάββατο) οι διπλάσιοι...αφού ήταν και διερχόμενοι και όχι συνεχώς οι ίδιοι...

Τώρα αν πήγε κόσμος για τους καλλιτέχνες, σχολιάστε το, αλλά αφήστε τις άστοχες τοπογραφίες και τις ανεπίδεκτες μαθηματικές εκτιμήσεις...

Ωστόσο, κατά αναλογία, άνθρωποι που πάνε για το καλλιτεχνικό κομμάτι πάνε σε όλα τα φεστιβάλ... Συγκριτικά με τις Ανεραίσεις οι διαφορά του κόσμου ήταν χαώδεις, οπότε οι υπαινιγμοί για λαοθάλασσα ισχύουν...

Σίγουρα, του Σύριζα δε θα φτάσει αυτό της ΚΝΕ, αλλά ξέρουμε ότι ο Σύριζα έχει (και σ'αυτούς επαφύεται), το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων να αρέσκονται σε καναπεδικά φεστιβάλ και σουβλάκια-delivery, καθώς δεν κουνάει ούτε γι'αυτά!

Καντε πολιτικά σχόλια και απόψεις, αλλά αφού ήταν τίγκα τι να κάνουμε... παραδεχτείτε το και βρείτε κάτι πιο έξυπνο για θάψιμο!!!

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:01 μ.μ.

Οσοι και αν είναι στα φεστιβάλ των νεολαιών της Αριστεράς είτε οι 12.000 που πηγαίνουν στη ΝΚΑ, είτε οι 40.000 που πηγαίνουν στην ΚΝΕ, είτε οι χ χιλιάδες που θα πάνε στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, πάνε για τις συναυλίες. Δεν λέω, καλή η φτηνή ποιοτική ψυχαγωγία και αυτή την προσφέρουν με επάρκεια τα 3 αυτά φεστιβάλ της Αριστεράς. Είναι όμως μεγάλο πρόβλημα πλέον, η διαπίστωση ότι τα φεστιβάλ έχουν αποκτήσει για τον πολύ κόσμο σχεδόνα αποκλειστικά αυτόν τον χαρακτήρα. Στις συζητήσεις των φεστιβάλ συμμετέχει δραματικά λιγότερος κόσμος, αφήστε δε, που οι συζητήσεις ΔΕΝ είναι στο επίκεντρο της προσοχής των διοργανωτών (με σχετική εξαίρεση την ΝΚΑ η οποία γενικά αβαντάρει τις συζητήσεις του φεστιβάλ της). Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δείχνει πολλά και πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:48 μ.μ.

"το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων να αρέσκονται σε καναπεδικά φεστιβάλ και σουβλάκια-delivery"

Ναι αγαπητοί καλά καταλάβατε...στο ΚΚΕ τα σουβλάκια τα τρώνε στο φεστιβάλ ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ σπίτι.
Να πως τελικά αποκαλύπτεται το απόλυτο χάος ανάμεσα στην επανάσταση και το ρεφορμισμό.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

Αμα οι συριζαιοι έτρωγαν μονο τα σουβλάκια στον κανεπε τους θα ηταν καλα ,το κάνουν ομως σε ολες τις κινητοποιήσεις,Μόνο για ψήφο και καπιταλιστική διαχείριση σηκώνονται.Τι σηκώνονται δηλαδη ,πετάνε μεχρι και την καπιταλιστική τους σκούφια
ΥΓ
Εχεις χασει επεισόδια δεν μιλαμε για ρεφορμισμο αλλα για καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ και στα ίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:20 π.μ.

Προς 5.48...
όταν ξεκόβεις μια πρόταση και τη σχολιάζεις αφαιρώντας το νόημα απο ολη την περιόδο που έχει προηγηθεί, δικαιολογείς πλήρως το "κράξιμο" περί οπορτουνιστικής νοοτροπίας...

Ένα σχόλιο πάνω σε μια μάζα που ψηφίζει σχεδόν ασυνείδητα το Σύριζα, δε μπορείς να το ανάγεις σε ιδεολογική άποψη επειδή σε βολεύει...

Για να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα που ευστάθει σε μια επικοινωνία, γράφε διαλεκτικά επιχειρήματα σε πεδία συγκρισιμότητας, η εκλογίκευση κατά βούληση είναι "δικαίωμα" της κυβέρνησης... υπομονή!

Πραγματικά.. απλά κάποια σχόλια γράφονται από κακοπροαίρετους αδαείς, μήπως παρασύρουν στη διάθεσή τους άλλους αφελείς...

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ.

Καλά κι εσύ έχεις χάσει μερικά επεισόδια 10:03: Δεν μιλάμε για ρεβιζιονισμό του ΚΚΕ αλλά για συνεργάτες των δοσίλογων. Κι ο δοσιλογισμός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι απλά αστική πολιτική.

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:15 μ.μ.

10.00
Αρα συνφωνεις για την δεξια φιλοαμερικανικη πολιτικη του συριζα(δεν μπορεις να κανεις και αλλιώς) Μπραβο σου ομως εισαι ειλικρινής σε σχεση με αλλους υποστηρικτές του συριζα
Βέβαια δεν περίμενα να μιλήσεις σαν αριστερος διοτι δεν εισαι ,,,,γιαυτό και μιλας για προδότες στηρίζοντας την αστική ταξη και τα μονοπώλια δείχνοντας την Μερκελ οπως ο Τραγκας και ο καμενος
Αυτα βρε τα εκαναν οι ΠΑΣΟΚοι πριν 30 χρονια ,που πας ρε φιλε ?

Περαστικός
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

@Θαμώνας 25/9/14 3:59μμ

Τα σχόλια μου αφορούσαν στην τεκμηριωμένη κατάρριψη του μύθου του μεγάλου/τεράστιου πλήθους συγκεντρωμένων ανθρώπων για όποιον λόγο.

Και αναφέρομαι στους ανθρώπους που συνειδητά μαζεύονται κάπου για κάποιον λόγο κι όχι για τους περαστικούς και θαμώνες διπλανών καφενειοσουβλατζίδικων, εργαζόμενους σε μαγαζιά, γραφεία κ.ο.κ. Με αυτή την λογική θα μπορούσε το πλήθος που βρισκόταν σε κάποια από τις επίμαχες ημέρες από τα Πατήσια ως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός να είναι οποιοδήποτε νούμερο γουστάρει και πλειοδοτεί ο καθένας. Και γιατί ένα εκατομμύριο κι όχι 1,5 ή και 2; Γιατί από τα Πατήσια (ποια Πατήσια τα Άνω ή τα Κάτω;) και όχι από το Γαλάτσι μέχρι τον Πειραιά;

Όσο για τις πολιτικές ερμηνείες τού ότι αν ο κόσμος ήταν περισσότερος δεν θα μπορούσαν να τον διαλύσουν και ότι η εξουσία φοβάται τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις γι' αυτό σπεύδει να τις διαλύσει, τις βρίσκω πολύ ρηχές και επιφανειακές γιατί ασχολούνται μόνο με τα φαινόμενα (μπορώ να επιχειρηματολογήσω πολυγράφοντας αλλά, βαριέμαι - βλέπεις είναι "παλιές" ιστορίες για μένα, πια).

Μέχρι σήμερα το "σύστημα", οι εξουσιαστές, δεν φοβούνται καθόλου όλους "εμάς" που νομίζουμε ότι με τις αντι-δράσεις μας θα τους κλάσουμε τ' αρχίδια. Πειραματίζονται, δοκιμάζουν, μας χειραγωγούν. Όπως το έκαναν πάντα, απλά τώρα αυτό που δοκιμάζουν είναι, το πόσο απροκάλυπτοι μπορούν να γίνουν, πόσο πολύ μπορούν να αίρουν οποιοδήποτε πρόσχημα στην εφαρμοζόμενη χυδαιότητα κι "εμείς" να συνεχίζουμε να επιζητούμε τη μέρα με τη μέρα επιβίωση, την αναξιοπρέπεια, την υποταγή, τη δουλεία.

Καταστέλλουν, βιάζουν, σκοτώνουν γιατί μπορούν.

Αδικούν, παρανομούν, χυδαιοπραττούν γιατί μπορούν.

Τόσο ΑΠΛΑ.

Αυτοί είναι το αίτιο κι "εμείς" το αποτέλεσμα. Κι όσο αυτό θα ισχύει ο άνθρωπος θα είναι ένα δίποδο στην υπηρεσία της ελίτ.

Εγώ όμως "Θαμώνα" επέλεξα να είμαι το αίτιο της ζωής μου.

Σε χαιρετώ.


*Για την ιστορία, αν η Πλ. Συντάγματος και οι δρόμοι από την αρχή μέχρι το τέλος τους, Βασ. Αμαλίας, Φιλελλήνων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας (μέχρι Βασ. Κων/νου), Πανεπιστημίου, Αιόλου και Πατησίων (μέχρι Λ. Αλεξάνδρας), γέμιζαν με κόσμο, αυτοί δεν θα υπερέβαιναν τους 300.000 (στους υπολογισμούς έχει ληφθεί το πλάτος των οδοστρωμάτων από κτίριο σε κτίριο και ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, συνεπώς όλη η επιφάνεια λαμβάνεται ως καθαρό πεδίο, δεδομένο που είναι αναληθές και συνεπώς μειώνει τον παραπάνω αριθμό).

Περαστικός
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

@Ανώνυμος 25/9/14 4:46μμ

Κώστα Π. η πρόθεσή μου στο αρχικό σχόλιο εκδηλώθηκε με σαφήνεια και αφορούσε την τεκμηριωμένη κατάρριψη του μύθου του μεγάλου/τεράστιου πλήθους συγκεντρωμένων ανθρώπων για όποιον λόγο.

Δεν με απασχόλησε και δεν με απασχολεί να αμφισβητήσω την επιτυχία και την ποιότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ ή τη συμμετοχικότητα, τη διάθεση και εν τέλει την αγωνιστικότητα των μελών και φίλων του ΚΚΕ, εν γένει.

Άλλωστε τα "μεγέθη" του ΚΚΕ, όπως και των λοιπών κομμάτων, καταγράφονται τακτικά και αυτά ήταν για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του '12, 277.227 (96.578 σε Αθήνα, Αττική και Πειραιά) και για τις ευρωεκλογές του '14, 349.255 (125.969 σε Αθήνα, Αττική και Πειραιά). Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του με αυτούς τους αδιαμφισβήτητους αριθμούς (ή τους αμφισβητεί κάποιος;).

Εγώ ΔΕΝ μίλησα γενικώς για ποδοσφαιρικό γήπεδο (που σημαίνει και κερκίδες, εγκαταστάσεις κ.λ.π.), ΑΛΛΑ για αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου και τον προσδιόρισα και σε επίπεδο εμβαδού. Και διάλεξα συνειδητά ένα μέτρο δισδιάστατης επιφανείας που είχε τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει κοινή αναφορά μεταξύ ανδρών συνομιλητών, αλλά και αναγνωστών. Βλέπεις η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι τόσο παλιά, άρα εμπεδωμένη στην κοινωνία, που είναι σχετικά δύσκολο έως πολύ δύσκολο να βρεις έναν άντρα που να μην έχει δει αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου από κοντά ή και να έχει παίξει σ' αυτόν. Επίσης η επιλογή της χωρητικότητας ενός αγωνιστικού χώρου σε σχέση με το πλήθος που θα καταλάμβανε τις κερκίδες ενός γηπέδου έγινε συνειδητά γιατί, όταν μετέχεις εκδηλώσεων είτε γιορτής, είτε διαμαρτυριών και αγωνιστικών δράσεων, η θέαση των μετεχόντων δεν είναι από ψηλά και μακριά, αλλά μέσα στο πλήθος ή αν είσαι παρατηρητής αυτού όπως και να ΄χει βρίσκεσαι σε ισοϋψή επίπεδο και κοντά με τους παρατηρούμενους.

Επίσης, προφανώς είναι άλλη η αίσθηση να βλέπεις έναν αγωνιστικό χώρο από την τηλεόραση, άλλο από τις κερκίδες και άλλο να τον περπατάς, να ΕΙΣΑΙ μέσα στον χώρο. Εγώ, σε αντίθεση με σένα, γνωρίζω γιατί έχω παίξει μπάλα, έχω τρέξει και πίστεψέ με ο χώρος είναι πολύ μεγάλος για να τον καλύψουν έτσι απλά μερικές δεκάδες ανθρώπων : σύμφωνα με την αναλογία 1τμ/1,54 άνθρωποι, απαιτούνται πάνω 5.300 άνθρωποι για να "γεμίσει" ένας αγωνιστικός ποδοσφαιρικός χώρος.

Εν κατακλείδι, ίσως έχει μια πολιτική αξία να παρατηρήσει κάποιος γιατί οι άνθρωποι δίνουν τόσο πολλή σημασία σε μεγάλους αριθμούς πληθών, όταν ιστορικά η ζωή έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει χιλιάδες γεγονότα και πραγματικότητες όπου οι λίγοι οδηγούν, οι λίγοι εμπνέουν, οι λίγοι πρωτοστατούν, οι λίγοι ανακαλύπτουν, οι λίγοι εφευρίσκουν, οι λίγοι επινοούν και οι πολλοί ακολουθούν τους λίγους. Οι λίγοι είναι ή θέλουν να γίνουν Ελεύθεροι και οι πολλοί επαναπαύονται στην ανάθεση της ζωής τους στους λίγους, δηλαδή στη δουλεία.

Επίσης, τα μεγάλα πλήθη ποτέ δεν μπορούν να έχουν ισχυρή και σε μακρά χρονική διάρκεια συνοχή, έχουν ισχυρές αντίρροπες και αντιφατικές δυνάμεις και τείνουν στο χάος παρά στην αρμονία. Κι άλλα πολλά...

Προσωπικά είμαι μια χαρά με όλα αυτά και δεν μου προκαλούν καμμιά αγωνία, αλλά την ευχαρίστηση της παρατήρησης τού πως λειτουργούν τα φαινόμενα της ζωής, χωρίς να ξεχνώ πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι είτε εν δυνάμει, είτε εν καταστάσει, μια Μεγάλη Ψευδαίσθηση...

Ευχαριστώ για τον διάλογο.

Περαστικός
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:22 π.μ.

@Ανώνυμος 27/9/14 7:41μμ

Για τα περί "άστοχων τοπογραφιών και ανεπίδεκτων μαθηματικών εκτιμήσεων" (μάλλον εννοείς ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ), δώσε διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και θα λάβεις τις μαθηματικές αποδείξεις για τις "μετρήσεις και τις εικασίες" (εξ άλλου ΕΧΩ ΗΔΗ παραθέσει σύνδεσμο για την επίσημη παραδοχή πυκνότητας πλήθους σε δημόσιο χώρο ανά τετραγωνικό μέτρο και έχω αναφερθεί σε διαστάσεις γηπέδου που είναι πανεύκολο να επαληθευθούν ή να διαψευστούν).

Αν δε ήσουν προσεκτικός στην ανάγνωση των σχολίων μου και δεν αντιδρούσες εξ αυτοματισμού και μόνον, θα πρόσεχες πως εγώ αναφέρθηκα στον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ του ποδοσφαίρου και όχι στον γενικό όρο "γήπεδο ποδοσφαίρου" που περιλαμβάνει και τις κερκίδες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Ωφέλιμο είναι, πριν προστρέξεις ν' ανταποκριθείς σ' ένα ερέθισμα μιλώντας ή γράφοντας, να βουτάς τη γλώσσα ή την "πένα" σου στο μυαλό σου. Ίσως μάθεις κάτι για τον εαυτό σου που δεν το φανταζόσουν...

Όμως, παρ' όλο που εσύ αμφισβητείς τους "αναπόδεικτους" ισχυρισμούς μου, όπως λες, ΔΕΝ φέρνεις ΚΑΜΜΙΑ απόδειξη για τους δικούς σου ισχυρισμούς.

Αλλά, είναι συνήθεις οι "διάλογοι καφενείου" στην νεοελληνική κοινωνία, όπου ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται, χωρίς κανένα "κόστος", ό,τι γουστάρει κι αγαπά και να στολίζει και τους αντιλέγοντες με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Έτσι είναι Ανώνυμε, ο καθείς επιλέγει το επίπεδο και το "γήπεδο" που του ταιριάζει και του αναλογεί...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger