Home » , , » Αλλος για Κορυδαλλό; Τουλάχιστον 2,5 εκατ. φορολογούμενοι οδεύουν για τα ... σίδερα - Οι καπιταλιστές άνετα φοροδιαφεύγουν

Αλλος για Κορυδαλλό; Τουλάχιστον 2,5 εκατ. φορολογούμενοι οδεύουν για τα ... σίδερα - Οι καπιταλιστές άνετα φοροδιαφεύγουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 | 5:01 μ.μ.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι στο «Ποντίκι» σήμερα διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ντόπιους καπιταλιστές που φοροδιαφεύγουν και ότι κυκλοφορούν «στα δημοσιογραφικά γραφεία λίστες με ονόματα επιφανών επιχειρηματιών που φοροδιαφεύγουν έχοντας εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό». (Δεν θέλουμε αφελείς ερωτήσεις γιατί οι δημοσιογράφοι δεν δημοσιεύουν αυτά τα ονόματα).

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Την δεύτερη την βλέπουμε από άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας.

 Στην φυλακή έχουν βάλει σκοπό να κλείσουν τη μισή Ελλάδα... 

Από την αρχή του έτους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εξαπολύσει σε ρυθμούς πολυβόλου πάνω από 780.000 «επιθέσεις» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία.

Θεωρητικά, εφόσον οι οφειλέτες ενταχθούν στη νέα ρύθμιση χρεών, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αναστέλλονται. Ωστόσο το γράμμα του νόμου απαιτεί να πληρώσουν το 50% των οφειλών τους, αν θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις στις τράπεζες.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι παίρνουν σειρά, αφού βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο των κατασχέσεων και της φυλάκισης, είτε έχουν κάνει ρύθμιση είτε όχι για τα «φέσια» που έχουν αφήσει απλήρωτα στο Δημόσιο.

Ακόμα και αν όλοι αυτοί μπορούσαν να μπουν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που ξεκίνησαν ήδη σε βάρος τους σταματούν να «τρέχουν», εκτός από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (στις τράπεζες κυρίως), χρέη για τα οποία απαιτείται να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα τα μισά από όσα χρωστάνε στο Δημόσιο.

Η νέα ρύθμιση αποτελούσε την «τελευταία ευκαιρία» για όσους νιώθουν την καυτή ανάσα του δικαστικού κλητήρα, των κατασχέσεων και των ποινικών διώξεων. Και αυτοί αυξάνονται αλματωδώς μήνα με τον μήνα! Ξεπερνούν ήδη τους 2.250.000 οι φορολογούμενοι που έχουν «παλαιά χρέη» στην εφορία προ του 2013, ενώ 1,1 εκατ. φορολογούμενοι μπήκαν στη «μαύρη λίστα» επειδή άφησαν νέα χρέη, επειδή άφησαν απλήρωτους τους τρέχοντες φόρους της χρονιάς. Όλοι μαζί χρωστούν 70,1 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά μόνο οι 175.000 από αυτούς είχαν ώς τώρα κάνει κάποια ρύθμιση για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο φέτος, η εφορία έβαλε στο στόχαστρο 781.000 φορολογούμενους, στους  οποίους επέβαλε κατάσχεση ή τους κάθισε «στο σκαμνί» για τα χρέη τους στο κράτος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger