Home » , , » Φτώχεια και μιζέρια θερίζουν την ελληνική κοινωνία ενώ οι εθνοπατέρες είναι στην "κοσμάρα' τους.

Φτώχεια και μιζέρια θερίζουν την ελληνική κοινωνία ενώ οι εθνοπατέρες είναι στην "κοσμάρα' τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 | 7:37 μ.μ.


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που περιέχουν οι εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για την μάστιγα της φτώχειας  και της μιζέριας που θερίζει την ελληνική κοινωνία και παρουσιάστηκαν σήμερα στα ΜΜΕ.

Κάποιοι όμως εθνοπατέρες, όπως ο τηλέμπορας-βουλευτής Αδωνις Γεωργιάδης ζουν στην δικιά τους εικονική πραγματικότητα

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ το μέτρο ο Άδωνις Γεωργιάδης και προκαλεί την κοινή λογική όταν λέει από του βήματος της Βουλής ότι «πρώτοι οι βουλευτές μπήκαν στην οδό των θυσιών» και ότι είναι «υπερβολή προς τα κάτω» οι περικοπές στους βουλευτές. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι «300» έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε κλάδο του Δημοσίου και ότι η βουλευτική σύνταξη είναι 70% κάτω. 

Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας με ακαθάριστες απολαβέςπου ανέρχονται σε μηνιαία βάση στα 8.000 ευρώ; Η βουλευτική αποζημίωση (ακαθάριστη) ανέρχεται σε 5.700 ευρώ μηνιαίως, οι δαπάνες οργάνωσης γραφείου σε 935 ευρώ μηνιαίως, η ταχυδρομική ατέλεια σε 909 ευρώ μηνιαίως και τα έξοδα κίνησης κατά μέσο όρο σε 480 ευρώ μηνιαίως (διαφέρουν ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του κάθε βουλευτή). 

Εκτιμάται ότι οι καθαρές αποδοχές του βουλευτή ανέρχονται περίπου σε 6.500 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (75 ευρώ ανά συνεδρίαση), ενώ απολαύουν και άλλων παροχών (αυτοκίνητο, εισιτήρια, διόδια, άτοκα δάνεια αλλά και το αφορολόγητο, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 70%-75%). 

Αν είναι αυτή η οδός των θυσιών του κυρίου Αδώνιδος, τότε ο άνθρωπος ζει μια εικονική πραγματικότητα, ζει δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο «στην κοσμάρα» του...

"Ποντίκι"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger