Home » » Την Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 | 2:31 π.μ.

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, τιτλοφορείται η προκήρυξη  της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Υπαλλήλων της Ελλάδος.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση, την Τρόικα και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls, των εκπτωτικών χωριών με στόχο να πάρουν αυτές τον μικρό –λόγω της κρίσης- τζίρο αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν οριστικά λουκέτο τονίζεται στην προκήρυξη η οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της σήμερα στις 10.30 στο The Mall της Νερατζιώτισσας.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων με συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη.

Οσοι δε απ’ τους εργαζόμενους εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν τις προηγούμενες Κυριακές ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «τζάμπα για τους εργοδότες, σημειώνει το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger