Home » » Θα καταστραφεί το σύμπαν;

Θα καταστραφεί το σύμπαν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 | 6:36 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Σαρρής

Kαι τώρα τι;
Που βαδίζει ..."ο τόπος";

Τι μας περιμένει την επόμενη μερα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος;
Θα καταστραφεί το σύμπαν ή απλά η ζωή συνεχίζεται και για άλλους είναι ρόδινη και μια χαρά ενώ για τους πολλούς και το λαό τραβάει την ανηφόρα με το σταυρό στην πλάτη;

Κυριακή, ή μάλλον Δευτέρα μεσημέρι, κοντή γιορτή...
Θα το δούμε πολύ σύντομα, μόλις μλεσα σε λίγες ώρες.

Πάντως τίποτα δε δείχνει σκηνικό "καταστροφής".
Εμείς εδώ με το δικό μας, ομολογούμε ατελές, πολιτικό ένστικτο δε βλέπουμε καμιά "καταστροφή" απ' αυτές που περιγράφουν οι διάφοροι ειδικοί τρομολόγοι, καταστροφολάγνοι κλπ που δουλειά τους έχουν τη διαμόρφωση της (τρομοκρατημένης) συνείδησης και σκέψης.
H μόνη καταστροφή που βλέπουμε είναι αυτή που ήδη συμβαίνει. Η καταστροφή της μίας και μόνης ζωής που έχουμε εμείς, ο λαός, για να σωθεί ο καπιταλισμός και η χρυσή και λαμπερή ζωή στα παλάτια των πλουσίων.

Οι αγορές, όσο κι αν φυσικά επιθυμούν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για να νοιώθουν απόλυτη σιγουριά οι διεθνείς επενδυτές, δε δείχνουν να ανησυχούν σοβαρά από το ενδεχόμενο εκλογής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει δώσει διαβεβαιώσεις σε όλους τους τόνους ότι θα σεβαστεί τις δανειακές συμβάσεις και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή της καπιταλιστικής οικονομίας εντός πλαισίου ΕΕ.
 Το γεγονός μάλιστα ότι ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας(και της μεγάλης) στην Ελλάδα βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ θετικά επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Κανείς φυσικά μέσα σε τέτοιες συνθήκες δε μπορεί να κάνει τον προφήτη, αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το σύστημα(όσο κι αν αυτό δεν μπορεί να έχει ενιαία άποψη και έκφραση) αισθάνεται ασφαλές με την προοπτική ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μάλιστα και πιο ασφαλές μέσα στις δοσμένες συνθήκες απ΄ό,τι θα αισθανόταν αν συνεχιζόταν η διακυβέρνηση ΝΔ. Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται και η ΝΔ μετά το ΠΑΣΟΚ έχει φάει (για την ώρα) τα ψωμιά της και δεν έχει την αποδοχή του λαού που χρειάζεται για τη λήψη και νέων σκληρών μέτρων.
Το μπαλάκι λοιπόν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ που όπως λένε κάποιοι διεθνείς οίκοι και οικονομικοί αναλυτές, "έχει εκσυγχρονίσει τις απόψεις του" και έχει δείξει όλη τη διάθεση και τη θέληση να συνεχίσει την προσπάθεια σωτηρίας της καπιταλιστικής οικονομίας, θεωρώντας τον εαυτό του "παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας" με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το λαό που υποφέρει απ'αυτή τη φρικτή σταθερότητα του βασανισμού και της λεηλασίας του.

Η σκέψη μου πάντως είναι ότι αν πρόκειται να καταρρεύσει το σύμπαν όπως λένε κάποιοι, αυτό θα συμβεί άμεσα, δηλαδή τη Δευτέρα και μάλιστα προ ψηφοφορίας. Είναι γνωστό οτι οι αγορές προεξοφλούν και δεν περιμένουν τα αποτελέσματα μιας εξέλιξης.

Αν όμως δεν συμβεί αυτό, που είναι και το πιθανότερο, ποιος θα ωφεληθεί πολιτικά άραγε;

Κατά τη γνώμη μας ο ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια θα κατηγορήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνη καταστροφολογία που δεν επιβεβαιώνεται. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και θα τον φέρει πιο κοντά στην αυτοδυναμία, που φαίνεται πλέον να είναι επιθυμητή όχι μόνο από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συστήματος που νοιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στις δεδομένες συνθήκες η καλύτερη επιλογή γι αυτό.

Ενα άλλο γεγονός που δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση είναι και η αναμενόμενη δημιουργία νέου κόμματος από τον Γ.Παπανδρέου. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής με αποτέλεσμα οι έδρες του να μοιραστούν με πιο ωφελημένο το πρώτο κόμμα.

Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και πολύ σύντομα θα δούμε τι μας περιμένει.

Ένα είναι σίγουρο πάντως.
Οτι ο μόνος που θα μπορούσε να αλλάξει πραγματικά τα πράγματα προς μια άλλη πραγματικά θετική κατεύθυνση, είναι ο ίδιος ο λαός. Όσο ο λαός μένει στη γωνία περιμένοντας και αποδεχόμενος εξελίξεις που έρχονται από πάνω, "η σταθερότητα" και "η ομαλότητα" στην εκμετάλλευση και τη δυστυχία θα συνεχιστεί σχεδόν ανενόχλητη.

Ο ..."τόπος" δεν είναι κοινός και η "Οικονομία" δεν είναι "η Οικονομία μας" αλλά ειναι βέβαια "Οικονομία ΤΟΥΣ". Ειναι η οικονομία που λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη των επιχειρήσεων με καύσιμο και μοχλό την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει κάποτε ότι ο κόσμος αυτός είναι χωρισμένος στα δύο και ότι "η σωτηρία" που περιμένουν οι "ειδικοί" δεν είναι η δική μας σωτηρία.
Είναι η σωτηρία των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων, πράγμα που απαιτεί μεσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο την κεφαλή μας επί πίνακι.

Με λίγα λόγια, ο θάνατός μας η ζωή τους, και ανάποδα, ο θάνατός τους η δική μας ζωή.
Λέγεται αλλιώς στην ξύλινη και ταξικός πόλεμος.
Κι όσο περνάει ο καιρός όλο και αγριεύει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:48 π.μ.

Ο αγαπητός μας Σαρρής κολυμπά για άλλη μια φορά στο βασίλειο της απλοϊκότητας. Αξίζει όμως μιας απάντησης γιατί δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που το κάνει, όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από το ΚΚΕ.

Θα ξεκινήσω από μία φράση: "...προσπάθεια σωτηρίας της καπιταλιστικής οικονομίας"
Αυτή η φράση υποδηλώνει ένα πράγμα: Ότι η καπιταλιστική οικονομία κινδυνεύει και κάποιοι προσπαθούν να την σώσουν. Δεν υπάρχει πιο αντιμαρξιστικό σχήμα από αυτό που υιοθετεί ο "κομμουνιστής" φίλος μας. Η καπιταλιστική οικονομία κινδυνεύει μόνο όταν οι λαοί την αμφισβητήσουν. Αλλιώς δεν κινδυνεύει από κανένα και ούτε χρειάζεται δήθεν "σωτήρες". Μια χαρά θα επιβιώσει σε ένα άλλο επίπεδο. Οι ρόλοι λοιπόν που μοιράζει ο Σαρρής και το κόμμα του είναι καθαρά για το θεαθήναι. Αν δεν υπήρχε αυτός κι εκείνος και ο άλλος, ποιός θα έσωζε την καπιταλιστική οικονομία; Αυτές οι απόψεις που πάνε να φέρουν το σοσιαλισμό δια της..."ατόπου απαγωγής" είναι τουλάχιστον για γέλια.

"οι αγορές...δε δείχνουν να ανησυχούν σοβαρά από το ενδεχόμενο εκλογής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση"
χαχα, άλλο ένα τούβλο! Πότε οι "αγορές" θα έδειχναν ανησυχία; Όταν όλα τα ΜΜΕ εν χορώ θα έβριζαν το ΣΥΡΙΖΑ; Όταν θα έκαναν δωροδοκίες βουλευτών; Όταν θα σκάρωναν τηλεοπτικές προβοκάτσιες; Όταν θα παρουσίαζαν αρκούδες και Ρώσικους χειμώνες; Όταν θα καλούσαν τον κόσμο να πάρει τα λεφτά του δημιουργώντας bank run; Όταν φυγαδεύουν κυριολεκτικά 11 δις από το ΤΧΣ; Που είναι ο δικομματισμός και ο..."πολιτικός πολιτισμός" που ξέραμε; Που είναι οι δύο μονομάχοι που μπροστά τους οι δημοσιογράφοι στέκονταν προσοχή και...σέβονταν το θεσμικό τους ρόλο; Πουθενά, αλλά κατά τα άλλα δεν τρέχει τίποτε για το Σαρρή και το ΚΚΕ.

"Όσο ο λαός μένει στη γωνία"
Κι ερχόμαστε στο λαό που...περιμένει παθητικά στην γωνία. Τι είναι ο λαός όμως Σαρρή; Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα άσπαρτα ψηλά βουνά; Ο "λαός" λοιπόν Σαρρή από μόνος του είναι μια άμορφη μάζα με 100.000 οπτικές και απόψεις που φυσικά είναι αδύνατον των αδυνάτων να ξυπνήσει ένα πρωί με την ίδια θέληση. Γι αυτό ο λαός ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Σαρρή. Γι αυτό υπάρχουν ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΜΑΔΕΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ κλπ. κλπ. και όταν λέμε "ο λαός είναι στην γωνία" σημαίνει ότι ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΣ είναι στην γωνία. Και για πες μας Σαρρή, πως οι οργανωμένες του μορφές θα βγουν από την γωνία; Φωνάζοντας "εμείς-εμείς οι μόνοι συνεπείς"; Βρίζοντας όσους είναι έξω από την συγκεκριμένη γωνία; Καλώντας τον κόσμο να συσπειρωθεί την γωνία τους; Δημιουργώντας υγειονομικές ζώνες γύρω από την γωνία; Ε μα τότε Σαρρή την ΘΕΛΟΥΝ την γωνία τους, δεν έχουν καμία όρεξη να την αποχωριστούν! Λένε "αυτή εδώ η μικρή γωνιά μέσα στο σύστημα είναι δική μας, αφήκετέ μας ησύχους"!!
Πάρτο αλλιώς λοιπόν Σαρρή και θα δεις πιο καλά γιατί ο λαός είναι στην γωνία.

Και κάτι τελευταίο: Το αν στήνεται σκηνικό καταστροφής αυτό δεν το ξέρεις ούτε εσύ ούτε εγώ Σαρρή. Μπορεί να στήνεται, ναι. Όχι όμως από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την οικονομική βάση του συστήματος, ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην αμφισβητήσει κανείς την βάση αυτή κι αναγκαστούν να πάνε στο σημείο 1, που σήμερα είναι μόνο στην φαντασία σου: Την επιχείρηση σωτηρίας της.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

Καλα!! Ξεκινησαν τα οργανα!! Τα πραγματα, ειναι δυσκολα για ολους μας !!Για Σαμαρα και Βενιζελο.....ουτε ψιλος στον κορφο τους,για τον Κουτσουμπα....δεν υπαρχει μεγαλυτερη γκαντεμια.....αντε τωρα να βγεις απο την γωνιτσα σου,και να δινεις μαχες.....με τετοιο κωλοκαιρο!!
Ομως,για τον Αλεξη μας,......πρωτη δηλωση,"τωρα ειναι η ωρα του λαου"!!! ΟΥΤΕ και τωρα,θελει να παρει τα πραγματα και τις ευθυνες του!!!!
Θεος!!!Μια χαρα κατα διαολου παμε. Ετσι σας θελω!! Οι μεν φωναζουν τωρα τον λαο να δωσει λυση,εμεις δε......τρεχουμε οπου μας φωναξουν!!
Μπραβο μας......εθελοντες σε πασαν νοσο και μαλακια!!!Καλα να'μαστε....να το ζησουμε και αυτο!! Και μην ξεχαστουμε......αναψτε και τις μηχανες των τρακτερ....... χαλαει ο καιρος......μεγαλη βοηθεια,για ολες τις επαναστασεις!!!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:05 μ.μ.

11.48 Ασφαλως και κινδυνευει ο καπιταλισμος απο την ανατροπη για αυτο και εχει τον Οπορτουνισμο οπως και τον φασισμο για αναχωματα για να μην ξεσηκωθει ο λαος. Ασφαλως και τμηματα της αστικης ταξης αντιδρουνε και θελουνε αλλο ΧΑΛΙΦΗ για τα συμφεροντα τους. Τα κομματα δεν ειναι για να ξεσηκωθει η εργατικη ταξη με τους συμμαχους της. Αυτα υπαρχουνε για αναχωματα του καπιταλισμου. Παρτο αλλιως λοιπον οπορτουνα και θα δεις γιατι εχεται τον λαο στην γωνια. Και βεβαια στηνεται σκηνικο καταστροφης απο τον Συριζα που εχει την αποστολη του αναχωματος οπως κανει παντα ο οπορτουνισμος. Οσο για τον τροπο που αντιμετωπιζουμε τον οπορτουνισμο απο το 1991 που δεν σας αφηνει περιθωρια για εγκληματα οπως με το ΕΑΜ ΤΟ 1944 ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΑ ΤΟ 1958 ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΟ 1989 Περαστικα σας. Εμεις ετσι θα συνεχισουμε αταλαντευτα. Γιατι η εργατικη ταξη θα παρει την εξουσια οταν σας τσακισει

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:46 π.μ.

Κοιτα να δεις που ο Κουτσογιωργας ζει.... θα μας τη βγουν και απο αριστερα οι συριζαιοι.
Η καπιταλιστικη οικονομια οψιμε μαρξιστη συριζαιε ασφαλως και κινδυνευει γιατι δεν ειναι ενιαια. Εχει ανταγωνισμους αναμεσα στα ισχυρα κεντρα της. Ο ανταγωνισμος και το καπιταλιστικο κερδος ειναι οι υπερτατοι και απαραβατοι νομοι του συστηματος αυτου. Πανω απο κυβερνησεις, νομους και συνταγματα. Ασφαλως και η ελληνικη αστικη ταξη εχει χασει μεσα στην κριση στον ανταγωνισμο με αλλους ανταγωνιστες και εντος ΕΕ και εκτος. Ασφαλως και η ΕΕ εχει χασει σε σχεση με Κινα,Ινδια ,Βραζιλια. Ασφαλως και βρισκονται σε κινδυνο οχι απο το λαο δυστυχως αλλα απο τον καπιταλιστικο ανταγωνισμο. Γι'αυτο και ψαχνουν τον πολιτικο υπαλληλο-σωτηρα τους.
Επιπλεον οι αγορες δεν ειναι μονο ο Κυριακου και ο Μπομπολας. Αυτοι ειναι ενα τμημα του εγχωριου κεφαλαιου που εχουν συμφερον απο το μειγμα περιοριστικης πολιτικης Μερκελ-Σαμαρα(για να το πω καπως σχηματικα αλλα οχι και τοσο ορθα απο πολιτικοοικονομικης αποψης). Τι γινεται ομως με τους Αγγελοπουλαιους? Τον φαρμακοβιομηχανο Γιαννακοπουλο? Τους Ελληνες εφοπλιστες του Σιτι? Τον Μαρινακη που τα τρωγε με τη Δουρου? Με τον Κουρη? Με το Μπλουμπεργκ και τους πρωην αμερικανους συμβουλους του ΓΑΠ που συγχαιρουν τον Τσιπρα? Τρομαξε μηπως η λεσχη Μπιλντεμπεργκ απο αυτα που ειπε στο Κομο ο Αλεξης?

Ποιον νομιζετε οτι κοροιδευετε? Οταν το συστημα φοβαται δεν δωροδοκει. Εξαλλου καταγγελιες για ολοκληρη νοθεια ειχαμε και το 2000 επι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δικομματισμου. Οταν το συστημα φοβαται κανει επεμβασεις,πραξικοπηματα και δολοφονιες. Το συστημα στην Ελλαδα 2 φορες μονο τρομαξε ιστορικα. Το 44 και το 46-49.
Το ΣΥΡΙΖΑ οχι δεν τον φοβαται αλλα τον βλεπει και σαν χρησιμο εργαλειο.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:29 μ.μ.

Τα χειροτερα για τον λαο ειναι μπροστα. ερχονται χειροτερα μετρα αναξαρτητα ποιος θα ειναι ΧΑΛΙΦΗΣ. οσο τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι αστοι τετοιες τραγωδιες θα ζουμε.Σε ολες τις καπιταλιστικες χωρες εχει ανεργια εξαθλιωση κατασχεσεις σπιτιων. Ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ για ισχυρη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Απομονωνουμε τους διασπαστες της ταξης μας. Πλευουμε για την ανατροπη του καπιταλισμου. Η τραγωδια της κυπρου με την Αριστερη κυβερνση του ΑΚΕΛ ειναι ζωντανη μπροστα μας. ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ο ρολος του οπορτουνισμου ειναι αναχωμα προστασιας του καπιταλισμου Ειναι αδιστακτοι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger