Home » , » Οταν ο Σόιμπλε κατάπιε στην γλώσσα του (3 Βίντεο)

Οταν ο Σόιμπλε κατάπιε στην γλώσσα του (3 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 | 5:16 μ.μ.

Αναμενόμενα ήταν τα όσα ακούσαμε στην κοινή συνέντευξη Σόιμπλε – Βαρουφάκη.  Η μοναδική στιγμή αμηχανίας του Γερμανού υπουργού οικονομικών προήλθε από την πολύ εύστοχη ερώτηση που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος του Mega και της εφημερίδας των Συντακτών  Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, κάνοντας στην κυριολεξία τον Γερμανό αξιωματούχο να καταπιεί την γλώσσα του.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ ο Σόιμπλε είχε παρουσιαστεί υπέρμαχος στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα λέγοντας μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να στείλει 500 «ειδικούς» στην χώρα μας για να την καταπολεμήσει, ήρθε η ερώτηση του δημοσιογράφου για να τον κάνει να χάσει τα λόγια του.

«Κύριε Σόιμπλε μιλάτε συχνά για διαφθορά στην Ελλάδα. Στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκεται μια γερμανική εταιρεία. Και αναφέρω μόνο την περίπτωση της Ζήμενς του κ. Χριστοφοράκου. Πώς το σχολιάζετε;» ήταν η ερώτηση του Θ. Μπαλασόπουλου. Και η απάντηση του Σόιμπλε … άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε …

 
Και επειδή δεν έχουμε μνήμη ραδικιού να θυμίσουμε κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Σόιμπλε. Ότι δηλαδή ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζήμενς, Σίκατσεκ, έχει καταθέσει στην γερμανική δικαιοσύνη ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Χριστοφοράκου – Ζήμενς στην χώρα μας, εφημερίδα υπεράνω πάσης υποψίας για... αντιπολιτευτική διάθεση τότε –τα «Νέα»- είχαν γράψει:  
"Η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου απειλεί ξανά τον πολιτικό κόσμο της χώρας με τα CD στα οποία όπως υποστηρίζει έχει καταχωρίσει όλες τις λεπτομέρειες και τις αποδείξεις για τα «δωράκια» του προς 153 βουλευτές και 12 πρώην και νυν υπουργούς. Για την ώρα τα στοιχεία αυτά μένουν καλά κλειδωμένα σε 2 συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου, αφήνουν να διαρρεύσει οι Γερμανοί συνήγοροι του, που από την άλλη πλευρά παίζουν το παιχνίδι της βόμβας που είναι έτοιμη να απασφαλιστεί με την πρώτη «στραβή»"..
Στο ίδιο μήκος κύματος και το περιοδικό «Επίκαιρα» κυκλοφόρησε με κύριο άρθρο που το τιτλοφορούσε «Η Μέρκελ γνώριζε και εκβιάζει την Ελλάδα».
Το ότι με την συγκάλυψη της Γερμανικής κυβέρνησης οι πολυεθνικές εταιρείες λάδωναν το αστικό προσωπικό της χώρας μας για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες τους το ξέρουν και οι πέτρες. Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι:
Αλλωστε ας θυμηθούμε ποια ήταν η απόφαση της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της μνημονικής κυβέρνησης Παπαδήμου.
Αλλά και η εξέλιξη που είχε η ιστορία με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο, τι μας δείχνει; Ότι αφού έκανε την βρόμικη δουλειά. στην χώρα μας, «μιλημένα – συμφωνημένα» με το ντόπιο αστικό κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό, την πούλεψε από την Ελλάδα για να συνεχίσει τις επικερδείς μπίζνες του στην Γερμανία.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Χριστοφοράκος σε συνέντευξη που έχει δώσει σε ελληνική Κυριακάτικη εφημερίδα. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Χριστοφοράκος μας λέει ότι έχει «πολλούς και καλούς φίλους όχι μόνο στο Μόναχο αλλά σε όλη τη Γερμανία  λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας» καθώς και ότι είναι περιζήτητος σαν «σύμβουλος Γερμανικών επιχειρήσεων».
Φυσικά για τον Σόιμπλε αυτά είναι ψιλά γράμματα. Απάγγειλε την κασέτα του όπως είχε υποχρέωση και δυστυχώς ο Βαρουφάκης .. του έδειξε κατανόηση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:39 μ.μ.

Αναγνωρίζουμε το 65% των μνημονιων.
Το χρεος το δημιούργησε ο διεφθαρμένος ελληνικός λαος.
Θα το πληρώσουμε το χρεος αλλα δώστε μας πίστωση χρόνου μέχρις του κατασκευάσουμε τους νέους μηχανισμούς φορογδαρσιματος του λαου

Κυρια Γερμαναρου υπουργέ άμυνας, εμεις οι ελληνες ειμαστε περισσότερο αμερικανοδουλοι απο σας.
Μη μας το παίζετε μάγκες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger