Home » , » Γ. Παπακωνσταντίνου: "Χάδι" απ' την εξουσιαστική δικαστική κάστα (Βίντεο) - Να θυμηθούμε λίγο το πολιτικό παρελθόν του

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Χάδι" απ' την εξουσιαστική δικαστική κάστα (Βίντεο) - Να θυμηθούμε λίγο το πολιτικό παρελθόν του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 | 8:40 μ.μ.

Το καλύτερο πρόσωπο της έδειξε η εξουσιαστική κάστα των δικαστών στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ εισπράττοντας  ένα χρόνο φυλακή  με τριετή αναστολή.
Αθωώθηκε για την κατηγορία που αντιμετώπιζε για την απόπειρα απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε ο πρόεδρος του  ειδικού δικαστηρίου ήταν μεγαλόψυχος με τον κατηγορούμενο που υπήρξε επιφανή στέλεχος του αστικού κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού:  «Κύριε Παπακωνσταντίνου, εξαντλήσαμε όλη μας την επιείκεια για σας».

Μπορεί να μην πάει φυλακή, ο Παπακωνσταντίνου,  είναι πάντως ατιμωτικό να καταδικαστεί με την κατηγορία της νόθευσης ενός κρατικού εγγράφου ένας πρώην παντοδύναμος υπουργός οικονομικών.


Όπως και να είναι το πρώην Πασοκικό στέλεχος την έβγαλε «ζάχαρη» γιατί πέρα από  την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών όπου  πτώχευσε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει πάρει πολύ «περίεργες» αποφάσεις ευνοώντας συγκεκριμένα μεγάλα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια τακτική ακολούθησε, ο Γ. Παπακωνσταντίνου,  ευρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ,

Ενα μικρό απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας: «Αυτό που έχει συμβεί τους τελευταίους 8 μήνες στο ΥΠΕΚΑ συνεπάγεται την αμετάκλητη περιβαλλοντική χρεοκοπία σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας. Νομοθετήματα που κατεδαφίζουν το κράτος δικαίου, καταργούν κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και διαγράφουν θεμελιώδεις αρχές του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε βάρος της κοινωνίας. Νομοθετήματα που ακυρώνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων».

Υ. Γ. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί και η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς βρέθηκε η χώρα μας σε μνημονικό καθεστώς.
Για όσους παρακολουθούμε την πολιτική κατάσταση θυμόμαστε το  διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκανε λόγω  για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου που έγινε όταν ο  Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός Οικονομικών.


«Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο του Γ. Πεπόνη.
Φυσικά αυτή την ιστορία οι μνημονικές –ταξικές κυβερνήσεις την εξαφάνισαν.

Για να δούμε σήμερα …
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2015 στις 10:16 π.μ.

Όσο μεγαλύτερο το έγκλημα (οικονομικό) τόσο μικρότερη η ποινή, τ' αστικά δικαστήρια κάνουν μια χαρά την δουλειά τους εξυπηρετώντας καλούς και παλιούς φίλους, και μπορεί ο δικαστής να έχει όλη την καλή διάθεση να τιμωρήσει όμως οι νόμοι από την άλλη είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα κάποιον.
Τυχαίο που ο Βενιζέλος όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούσε σαν "έγκριτος" συνταγματολόγος φωτογραφικούς νόμους για να την σκαπουλάρουν κάποιοι? νομίζω πως όχι.
Λυπάμαι, αλλά την ίδια κατάληξη θα έχουν και τα υπόλοιπα όποια αδικήματα οικονομικού εγκληματικού χαρακτήρα ξεκινήσουν με την νέα κυβέρνηση, μην έχουμε αυταπάτες ούτε ο Σύριζα θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, η Κωνσταντοπούλου σαν ΠτΒ θα ξεκινήσει τις όποιες διαδικασίες για το πως μπήκαμε σ' αυτόν τον οικονομικό τυφώνα, αλλά μέχρι εκεί, και όχι ν αποδώσει ευθύνες σ αυτούς που μας έβαλαν, με λίγα λόγια περασμένα ξεχασμένα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο λαός σαν άλλος Γιάννης Αγιάννης θα πληρώνει την νύφη στην Άθλια τούτη χώρα.

26 Μαρτίου 2015 στις 4:02 π.μ.

Αν συνεχίσουμε έτσι βλέπω τη ΧΑ πρώτο κόμμα όμως το δικό τους μαχαίρι μπορεί μετα από την σχετική προπαγάνδα να αποκτήσει και τη λαϊκή υποστήριξη για να κατευθυνθεί εκεί που δεν κατευθύνθηκε η "αριστερή" κυβέρνηση όμως, και το έργο το έχουμε ξαναδεί, τελικά αλλού σκοπεύει και στοχεύει. Ακραίο το σενάριο;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger