Home » , » Η Πέμπτη φάλαγγα του Β. Σόιμπλε

Η Πέμπτη φάλαγγα του Β. Σόιμπλε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 | 10:41 μ.μ.

Πηγή: Μ. Γκίβαλος – «Επίκαιρα»

Από την επόμενη κιόλας μέρα που συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση, η «φαιά μνημονιακή συμμαχία» ανασυντάχθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες «απαιτήσεις των καιρών», όπως τις καθορίζουν οι δανειστές και κυρίως η γερμανική ελίτ. Πολιτικοί - κομματικοί εκφραστές της «φαιάς συμμαχίας» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οργανικοί τους συμπαραστάτες οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι ιδιοκτήτες των μνημονιακών ΜΜΕ. Τι κι αν έχασαν πανηγυρικά τις εκλογές; Μήπως είχαν ποτέ την εμπιστοσύνη της κοινωνίας; Ισχύς τους, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του Σόιμπλε και της Μέρκελ... Αυτό το «δίδυμο» ήταν και είναι και σήμερα η πηγή της «νομιμοποίησής» τους· για χάρη τους εκδίδουν τις κομματικές τους ανακοινώσεις, καταφερόμενοι κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Όμως το σύνθετο δίκτυο πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που συγκροτεί το πλαίσιο της νέας αποικιοκρατικής δομής στη χώρα μας έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό. Από την εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού επιβλήθηκε ως αξία, ως ύπατη πολιτική αρχή ο ορθολογισμός του οικονομισμού και του ανταγωνισμού. Την περίοδο εκείνη αναδύθηκε και κυριάρχησε μέχρι σήμερα το πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό της νεοφιλελεύθερης κοσμοαντίληψης, που το είδαμε την περίοδο των Μνημονίων να καταλαμβάνει θέσεις πρωθυπουργού, υπουργών Οικονομικών, τραπεζιτών, να διαχειρίζεται και να εκχωρεί τη δημόσια περιουσία. Αυτό το δίκτυο της σύγχρονης αποικιοκρατικής μορφής ελέγχου διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια και εκλεκτά μνημονιακά στελέχη κατέλαβαν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις.

Αλλά η γερμανική διείσδυση δεν αρκέστηκε σ' αυτό. Γνωρίζει πολύ καλά την ιδεολογική και πολιτική σημασία κρίσιμων θεσμών, όπως είναι τα κομματικά ινστιτούτα, τα οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατέκλυσαν τη χώρα. Η χειραγώγηση, ο επηρεασμός, η «καθοδήγηση» των ελληνικών κομμάτων είναι φανερό ότι αποτελούν στόχους μιας ευρύτερης στρατηγικής προκειμένου να γίνει αποδεκτό με όρους «συναίνεσης» το γερμανικό imperium, η σύγχρονη αυτή πολιτικοοικονομική δικτατορία.

Οι «γερμανοτσολιάδες» των Μνημονίων

Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τη στάση και συμπεριφορά των μνημονιακών κομμάτων ως μια συνήθη αντιπολιτευτική τακτική, έστω και επιζήμια την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Όμως αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Γιατί τα κόμματα αυτά -και τα συμφέροντα που τα στηρίζουν- διαδραματίζουν ανοιχτά τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό της χώρας.

Η ανοιχτή πολεμική που ασκείται από τη γερμανική πολιτικοοικονομική ηγεσία και τα θεσμικά φερέφωνά της, οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, οι καταφορές και οι προσβλητικές εκφράσεις που εκτοξεύονται κατά της ελληνικής κυβέρνησης, του υπουργού Οικονομικών, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, όχι μόνο υιοθετούνται, αλλά και αναπαράγονται πολλές φορές αυτολεξεί στις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.

Πρόκειται συνεπώς για την ανοιχτή και συντονισμένη συνεργασία δύο «μαύρων μετώπων» του εσωτερικού και του εξωτερικού. Για να τονίσει και να επισημοποιήσει, μάλιστα, αυτή την οργανική σχέση ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε δριμύτατα τον Έλληνα πρωθυπουργό για το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και δεν προτίμησε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ώστε να διαθέτει ο κ. Σουλτς το δικό του «μνημονιακό υποχείριο» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, οι μνημονιακοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στο γερμανικό imperium τέτοιες εποχές... Προς επίρρωση, μάλιστα, έσπευσε ο κ. Θεοδωράκης να καταφερθεί δριμύτατα κατά της ελληνικής κυβέρνησης μόλις ετέθη επισήμως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μόνο για αγνώμονα δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε...

Ο έτερος ισχυρός πόλος της πέμπτης φάλαγγας είναι τα μνημονιακά ΜΜΕ. Πρώτη τους είδηση οι πολεμικές ιαχές, οι υλακές και οι ύβρεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των φερέφωνών του, οι απειλές για Grexit, για χρεοκοπία, για στάση πληρωμών... Καμιά ανάλυση, κανένας αντίλογος, καμιά επιχειρηματολογία από την πλευρά των «λαλίστατων» μνημονιακών προπαγανδιστών, που λειτουργούν ανενδοίαστα ως γραφεία Τύπου των δανειστών και του Β. Σόιμπλε.

Γ’ αυτό και ως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να τεθεί η αποδυνάμωση και διάλυση των μηχανισμών της πέμπτης φάλαγγας που λειτουργεί μέχρι τώρα ανεμπόδιστα. Γιατί κάθε καθυστέρηση και ολιγωρία, κάθε συμβιβασμός μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικός. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2015 - 1:00 π.μ.

Με 2 δις που δεν φτάνουν ουτε για δίμηνο ανταμείφθηκε ο Τσίπρας απο τον Γιούγκερ για την χλιαρή διαπραγμάτευση του. Επίσης και με +20% από τους γκαλοπτζήδες (ξαφνικά ξεχάσαμε ότι είναι το εξαπτερυγο της διαπλοκής). Το κόκκινο πανί για το σύστημα (εντός και εκτός) είναι το grexit. Και αφού οι του συριζα το εξορκίσαν προκειμένου να χτισουν το εθνικό - μικροαστικό τους μέτωπο και να είναι ταυτόχρονα αρεστοί στα συστημικά πάνελ, κάψανε την προοπτική να το επαναφέρουν στο μέλλον, γτ το grexit δεν χωράει στα πλαίσια της μικροπολιτικής. Πλέον η παγίδα έχει κλείσει και περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν. Ο Τσίπρας είναι ο επόμενος Κουβέλης.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2015 - 1:39 π.μ.

Πείτε τα, κ. Γκίβαλε, πείτε τα. Δεν κατανοούμε την απραξία της κυβέρνησης σ' αυτόν τον τομέα, όπως και δεν κατανοούμε τα τροπάρια περί φοροδιαφυγής και διαφθοράς κυρίως στο εξωτερικό και εξακολουθούμενου διασυρμού της χώρας μας στους αρχι-διαφθορείς. Να σταματήσει αμέσως η κυβέρνηση το κυνηγητό της μαρίδας στο εσωτερικό της χώρας και την ποινικοποίηση της οικονομικής αδυναμίας των Ελλήνων πολιτών μέσω εφορίας και λοιπών ευαγών μηχανισμών. Οι Έλληνες δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ γιά να δούν πάλι το ίδιο έργο με αριστερό πρόσημο( όπως κατά κόρον χρησιμοποιείται η λέξη στο πολιτικό λεξιλόγιο). Οι μνημονιακοί νόμοι πρέπει πάραυτα να καταργηθούν ως αντισυνταγματικοί και καταχρηστικοί, ο βόρβορος που έχει δημιουργηθεί από "φυτευτούς" νεοφιλελεύθερους απατεώνες στα υπουργεία πρέπει να εκκαθαρισθεί και να μπεί φρένο στις κακοήθειες του Τύπου-φερεφώνου των δανειστών-ληστών. Το φορολογικό καθεστώς πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων. Δεν είναι δυνατόν η εφορία να είναι ο μπαμπούλας των όποιων οικονομικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών των πολιτών. Ούτε η κάρτα του πολίτη είναι μέτρο δημοκρατικό, ούτε οι Κλουζώ του Βαρουφάκη είναι λύση, ούτε η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η δήμευση των ακινήτων μας δηλ. λόγω ενός αοράτου χρέους που κανείς μας δεν γνωρίζει ποιοί και πως το δημιούργησαν. Έχουμε αρχίσει και εκνευριζόμαστε με όλες αυτές τις ανοησίες και με την παραποίηση της κοινής λογικής, με τις ατέρμονες συζητήσεις με τους "εταίρους". Σε τι παρακαλώ είμαστε "έταιροι", στην διαχείριση των πατρογονικών μας εστιών, στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, στην προστασία των συνόρων μας ή στην προστασία μας από εχθρικά διακείμενες προς ημάς χώρες; Και γιατί παρακαλώ δεν γίνεται επί τέλους μία συζήτηση γιά επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, που κατά την γνώμη μου είναι η σωστότερη λύση γιά την χώρα μας, να απαλλαγούμε από το πλέον άχρηστο και επιζήμιο νόμισμα που είναι το ευρώ; Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές πρέπει ως πρόταγμα να έχει την απελευθέρωση της πατρίδας από τα ξενόφερτα σούργελα και όχι την σύμπραξη με αυτά. Πρέπει επί τέλους να τελειώνουμε μ' αυτή την κατάσταση. Να μη διανοηθούν στην κυβέρνηση να φέρουν καινούργιο μνημόνιο ή συμφωνία. Να υπενθυμίσουμε επίσης στην κυβέρνηση ότι η λιτότητα δεν τελείωσε επειδή έτσι λέει, η λιτότητα συνεχίζει να υπάρχει όσο εκτελούνται οι μνημονιακοί νόμοι και όσο συζητεί με τους τοκογλύφους . Αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση σε όλα τα ζητήματα αυτά μέχρι το καλοκαίρι, θα πέσει και αυτή με πάταγο όπως οι προηγούμενες, να το έχει υπ' όψιν της η κυβέρνηση και να σταματήσει να είναι παιδική χαρά. Να κάνει ακόμη και ανασχηματισμούς αν βλέπει ότι μερικοί υπουργοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων τους.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2015 - 6:43 π.μ.

Απο που να το πιασεις το ολο θεμα,και που να σταματησεις; Ποιους Κλουζω του Βαρουφακη,για ποιους εταιρους να μιλησουμε,για ποιο βορβορο να καθαρισουν.....εδω κραταμε ακομα και τον Γεωργιου στην ΕΛΣΤΑΤ! Δεν υπαρχει ενας,απο την ληστοσυμμορια,που να εκαναν το ελαχιστο για να τον απομακρυνουν ! Προκαλεσαν και διεκδικησαν τις εκλογες,για να αποδειξουν πως δεν ειχαν κανενα πλανο και καμια οργανωση,γιατι απλα δεν εχουν την προθεση και την βουληση,να αλλαξουν κατι.Απο την αλλη,αφου ο ελληνισμος,μετα απο οτι επαθε,και βιωνει καθημερινα,υπομενει και αντεχει,και δεν ξηλωσε και τα πλακακια......εε οπως και να το κανουμε,...."τους εδωσε ,την λαικη εντολη,να τον σωσουν"!! Ας κατσουμε ησυχοι,να περιμενουμε,να ξεκινησει το εργο!! Προς το παρον...διαφημισεις!

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2015 - 1:08 μ.μ.

ξεχνατε οτι, οι 5ες φαλαγγες ειναι οι βαρδυνογιαννηδες , αλαφουζηδες, μπομπολαιοι κ.λ.π. που εχουν σταρ, σκαι,μεγα κ.λπ.? αυτοι που εχουν και επιχειρησεις με ιδιετερο φορολογικο καθεστος? φοροαπαλαγες? στο προσφατο νομοσχεδιο για την ρυθμιση των χρεων ,6500 οφειλετες του δημοσιου απο ενα εκατομμυριο και πανω οφειλες (και μαλιστα και οφειλες για τελωνειακες παραβασεις), εξεισωνεται με τους φτωχους που χροστανε για το σπιτι τους λογω περικοπων των μισθων συνταξεων και εφαρμογης του εφνια, που θα καταργουσε ο συριζα? μα οι διαπραγματευσεις δεν γινονται για το 1/2 τρεις ευρω ρευστοτητας που δινει στις κεντρικες τραπεζες των κρατων μελλων της ευρωζωνης η ΕΚΤ, προκειμενου να χρηματοδοτηθουν οι μεγαλες επιχειρησεις (που εχουν και καναλια ή τα επιριαζουν) , προκειμενου λεει να κανουν επενδυσεις, αφου ομως οι αξιολογησεις απο τους θεσμους σε σχεση με τις μεταρυθμισεις και ανδιαρθωσεις του τρεχωντος προγραμματος, δηλαδη των εως τωρα μνημονιων, ειναι θετικες, που σημενει οτι παλι ο εργαζομενος θα δει μειωσεις στο μισθο, συνταξη στα 67 με 40 χρονια δουλεια, φορους κ,λ.π,,για τον απλο λογο, καθε κομματι πιτας που χανει ο εργαζομενος καταβροχθιζεται ( δεν χανεται ουτε πεθενει) απο τις 5ες φαλαγγες

22 Μαρτίου 2015 - 6:19 μ.μ.

Με περίσσια δουλοπρέπεια παρακαλάνε να στραγγαλίσουν την κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα. Ονειρεύονται " αριστερή παρένθεση " και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς
Ευτυχώς ο λαός έχει διαφορετική άποψη , πιστεύει ότι έκλεισε μια δεξιά παρένθεση.
http://ionath.blogspot.gr/2015/03/blog-post_22.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger