Home » , » Ρε τον Πάκη;

Ρε τον Πάκη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 | 12:07 μ.μ.

Γράφει η Ε. Χ

Ο Πάκης πρωί πρωί, αναμένεται να πάει στο Ίδρυμα Καραμανλής στη Φιλοθέη και να αποτίσει φόρο τιμής στον τάφο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Σου λέει γιατί ο Αλέξης πήγε στην Καισαριανή να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσμένους απ’ τους Γερμανούς κομμουνιστές; Να μη πάω και γω να προσκυνήσω τα δικά μου ιερά και όσια;

Κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και σαφή ένδειξης προσήλωσης στη γραμμή του Εθνάρχη.
Αρχίζει το πεντο-ζάλι απ’  ότι φαίνεται.

Σε λίγες μέρες ελπίζω να θυμούνται τα λεγόμενα τους οι σύντροφοι/ισσες που υποβάθμιζαν τον ρόλο του Προέδρου.

Β.Κ Πριν από τον Πάκη είχε προηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας φόρο τιμής στον «Εθνάρχη». Θυμηθείτε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: Δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία κ. Τσίπρα για τις δικές σου πολιτικές σκοπιμότητες. (Βίντεο)



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2015 στις 6:59 μ.μ.

Ακούσατε - ακούσατε! Άγγλοι - Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί κι Αμερικάνοι, Ρώσοι, Τσέχοι, Ισπανοί, Δεξιοί κι Αριστεροί ... σήμερον έχει παράσταση "το άγαλμα που μιλάει". Για περάστε - για περάστε, να το δείτε και θαυμάστε.
Το άγαλμα του Πάκη του Παυλόπουλου πρόκειται σήμερα να κουνηθεί από τη θέση του και να μιλήσει. Μόνο για σήμερα λέμε. Στο Προεδρικό στις 18:00. Είσοδος με πρόσκληση, φαί τσάμπα.
Βάλαμε που βάλαμε το νούμερο, να κόψουμε κανα εισιτήριο να έχουμε κάποιο έσοδο τουλάχιστο. Πάλι καλά που δε θα θέλει πολλά. Το πολύ - πολύ λίγο ξεσκόνισμα που και που. Μακριά από τα περιστέρια όμως. Είναι που είναι άσπρη η χωρίστρα, με την κουτσουλιά δε θα ξεχωρίζει. Κι από σκύλους. Με αυτή την έλλειψη δέντρων, κάνουν τα τσίσα τους στα αγάλματα. Δεν πάει τώρα να μας ουρήσουν το θεσμό.
Μα τον Πάκη; Ναι ρε τον Πάκη. Αφού είναι δραστήριος. Κι αντμνημονιακόοοος όσο δεν φαντάζεσαι. Δεν τον στέλνουμε στις διαπραγματεύσεις να σπάσει τα νεύρα των Τροικανών; Ξέρεις τι εκνευριστικό είναι, να μιλάς κι ο άλλος να μην κουνά ούτε βλέφαρο; Για ώρες, μέρες, χρόνια ολόκληρα; Νομίζεις ότι σε "γράφει".
Πλάκα - πλάκα, Χάρι Πότερ μας βγήκε ο Αλέξης. Μετέτρεψε ένα άγαλμα σε Πρόεδρο. Καλά εντάξει νεοδημοκράτες, κι ο Σαμαράς έκανε μαγικά. Μετέτρεπε τους αριθμούς σε υπουργούς. Γιατί μηδενικά και νούμερα ήταν όλοι τους.
Τώρα ο Πάκης είναι θεσμός δηλαδή; Ο πιο "σταθερός" θεσμός σε όλη την υφήλιο. Δεν πρόκειται να κουνηθεί από κει (τι τέσσερα;) τετρακόσια χρόνια. Θα τον περάσουν για διακοσμητικό οι επόμενοι και θα τον αφήσουν έτσι. Θα τον ξεχάσουν.
Εγώ πάλι ούτε να το ξεχάσω μπορώ, ούτε να το χωνέψω. Κι έχω πει ένα φορτηγό σόδες ως τώρα. Γιατί, αγάπη μου, ο Πάκης είναι Τζεντάι. Θα μείνει ακίνητος μέχρι την κατάλληλη στιγμή. Που θα του φέρουν να υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα. Και τότε για πότε θα μας τη βάλει... την υπογραφή του, ούτε που θα προλάβουμε να το δούμε. Μόνο από το τσούξιμο στα οπίσθια θα το καταλάβουμε.
Άντε ρε, να τον χαιρόμαστε. Να μας χαρίζει γέλιο, μέχρι που θα μας το βγάλει ξινό. Λιάνα, τη Δούρου δεν την κάλεσες για μάρτυρα, έπρεπε όμως να καλέσεις τον Πάκη. Φοβήθηκες μη γίνει σαματάς στο δικαστήριο; Μήπως θα σου έλεγε η υπεράσπιση, πως τα έπιπλα δεν πιάνονται ως μάρτυρες; Σε καταλαβαίνω.
Μια τελευταία απορία: Οι νεοδημοκράτες που διόρισε, έγιναν τώρα ΣΥΡΙΖΑ; Η μήπως παρέμειναν στη ΝΔ; Μπορεί και να πηγαινοέρχονται σαν τον Ψαριανό που αλλάζει κάθε τρις και λίγο κόμματα. Βέβαια όσα κόμματα κι άλλαξε, είναι συνεπής στο να ψηφίζει μνημόνιο. Θα το ξαναψηφίσει.
Όπως κι ο Πάκης. Γιατί το μνημόνιο τους φέρνει πιο κοντά. Κι όλοι αυτοί μνημόνια ξέρουν, τοκογλύφους εμπιστεύονται. mitsos175.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 12:36 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο καταλαβαίνω την αηδία σου στο πρόσωπο του Πάκη, αλλά για μένα όχι μόνο του συγκεκριμένου Πάκη αλλά του κάθε Πάκη που γίνεται διακοσμητικό στην γλάστρα του Προεδρικού Μεγάρου.
Όταν το σύστημα της δικής μας αστικής δημοκρατίας λειτουργεί πρωθυπουργικοκεντρικά τι περιμένουμε από τον Πάκη, τον Κάρολο, τον Κωστή, ξέρουμε εκ των προτέρων ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ρόλο ακόμα ούτε καν συμβολικό.
Πριν από κάποια χρόνια - τα καλά χρόνια- είχαν ρωτήσει την Παπαρήγα δημοσιογράφοι ποια η γνώμη της για τυχών υποψηφιότητα στην ΠτΔ του Μίκη Θεοδωράκη, η απάντηση της Αλέκας ήταν, δεν έχει καμιά σημασία το πρόσωπο, ακόμα και αν προέρχεται και από την αριστερά, το θέμα είναι κατά πόσο αυτό το πρόσωπο είναι διατιθέμενο να υπογράφει και να συνυπογράφει αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους αντιβαίνοντας την ιδεολογική τους ταυτότητα, αυτό σύντροφε Μήτσο νομίζω ότι τα λέει όλα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger