Home » , » Το μεγαλείο της διεθνιστικής αλληλεγγύης στο πρόσωπο μιας Αφρικάνας κομμουνίστριας

Το μεγαλείο της διεθνιστικής αλληλεγγύης στο πρόσωπο μιας Αφρικάνας κομμουνίστριας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 | 1:18 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Αναφερόμαστε στην Γερμανίδα πολίτη, αφρικανικής καταγωγής Ivana Hoffman'ın που εγκατέλειψε την καθημερινότητα της, επιλέγοντας να βρεθεί και να  πολεμήσει  δίπλα στους Κούρδους αντάρτες στην Rojava (ευρύτερη περιοχή στο Κομπάνι).

Η κομμουνίστρια νεαρή κοπέλα λίγες μέρες πριν σκοτωθεί στην μάχη είχε στείλει ένα συγκινητικό γράμμα στους συντρόφους της, στο κόμμα της, αναφέροντας:

«Στους συντρόφους του κόμματος
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω πια τα όμορφα χρώματα, απ’ το συναίσθημα χαράς που με πλημυρίζει. 
Αισθάνομαι όμως στην καρδιά μου την πνοή της ελευθερίας, ακούγοντας το κελάιδισμα των πουλιών που με καλούν στον αγώνα. Πήρα την απόφαση μου. Η ώρα είναι να κάνω βήματα στην ροή του Ευφράτη και του Τίγρη (σ.σ ποτάμια της περιοχής). Θέλω να γίνω ένα κομμάτι του αγώνα στην Rojava.

Θέλω να δώσω όλες τις δυνάμεις μου στην δίκαια πάλη που ενώνει όλους τους λαούς της περιοχής και αν χρειαστεί να θυσιάσω ακόμα και την ζωή μου. Ξέρω τι μπορεί να αντιμετωπίσω και έχω συνείδηση πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας. Θα ζήσω δύσκολες στιγμές και θα διαπιστώσω τα βαρίδια των αστικών αντιλήψεων που κουβαλάω. Όμως θα τα  ξεπεράσω πολεμώντας τις αδυναμίες μου. Η κλαγγή του όπλου που κρατάω στο χέρι με έκανε να καταλάβω την αναγκαιότητα της αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 

Αισθάνομαι έντονα τα συναισθήματα της ζωής δίνοντας νόημα στην επιβίωση μου, κουβαλώντας πάντα ένα αγωνιστικό πνεύμα ταγμένο, στον σκοπό της επανάστασης. Τίποτα πια δεν μπορεί να με κρατήσει». 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2015 στις 3:13 μ.μ.

Αθάνατη συντρόφισσα.

13 Μαρτίου 2015 στις 6:43 μ.μ.

Έτσι μπράβο! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!!
Αναφερόμαστε στην Γερμανή πολίτη, αφρικανικής καταγωγής Ivana Hoffman'ın που εγκατέλειψε την καθημερινότητα της, επιλέγοντας να βρεθεί και να πολεμήσει δίπλα στους Κούρδους αντάρτες στην Rojava (ευρύτερη περιοχή στο Κομπάνι).

13 Μαρτίου 2015 στις 7:34 μ.μ.

Αναφερόμαστε στην Γερμανίδα πολίτη, Αφρικανικής καταγωγής Ivana Hoffman

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2015 στις 10:49 π.μ.

Yπεροχος ανθρωπος, υπεροχη κομμουνιστρια, διεθνηστης, Αθανατη ηρωιδα Υποκλινομαι
melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger