Home » , » Κάνετε λάθος Financial Times.

Κάνετε λάθος Financial Times.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 | 2:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κάποιος ρεπόρτερ των Financial Times σε άρθρο του με τίτλο "Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια γεμάτα και κανένας πανικός στην Αθήνα" γράφει:
"Για να πω την αλήθεια, η κατάσταση στην Αθήνα ήταν πιο τεταμένη τον Ιούνιο του 2012. Ήταν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, ταρακούνησε το πολιτικό κατεστημένο χάνοντας παρά λίγο τις εκλογές. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν, υπήρχε μια απτή αίσθηση ότι αποφεύχθηκε μία εθνική καταστροφή... Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι στην εξουσία, και πραγματικά συμπεριφέρεται με τρόπο που εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μπορεί κάποιος να ανέμενε από τους πολίτες να είναι ανήσυχοι, απελπισμένοι ή θυμωμένοι. Αλλά δεν είναι. Είναι κουρασμένοι και μοιρολάτρες". 

Είναι πολύ αστείο το άρθρο. Είδες, δεν πανικοβαλλόμαστε. Κρίμα ε; Πάει όλη η προπαγάνδα, τα ψέματα, η προσπάθεια τρομοκράτησης μας χαμένη. Για την ακρίβεια πανικός θα υπήρχε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κάτι ώστε να "εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη". Τότε ναι, θα υπήρχε μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση.

Αγαπητοί παπαγάλοι των ξένων ΜΜΕ θα σας εξηγήσω τι συμβαίνει, αν κι είμαι σίγουρος πως το ξέρετε, αλλά δε θέλετε να το παραδεχθείτε. Όσο ο Σόιμπλε αλυχτά, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πόντους. Όσο οι διάφοροι οίκοι υποβαθμίζουν τα ομόλογα, τόσο ηρεμούμε. Όσο η ακροδεξιά γκρινιάζει, τόσο ο κόσμος πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτι καλό. Είναι που σας "αγαπάμε τόσο". Παρά πολύ απλά έχουμε πάθει τόσα από τους προηγουμένους, με την ανθρωποφαγία των τοκογλύφων, που κανένα σενάριο καταστροφής κανενός ανόητου, δεν μας κάνει εντύπωση.

Αυτό που λέτε είναι γκάλοπ, φίλτατε. Δείχνει πως οι περισσότεροι έχουμε γραμμένη την ΕΕ στα μέζεα μας. Γιατί; Γιατί η "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" είναι ένας ευφημισμός του πιο αδίστακτου ιμπεριαλισμού. Πιστέψτε με, θέλουμε να βγούμε από την ΕΕ, όσο τίποτε άλλο. Κι ας λέτε, ότι γουστάρετε στις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις.

Το ότι ΔΕΝ έκανε τίποτα ως τώρα η κυβέρνηση αυτό είναι θετικό για πάρα πολλούς! Διότι, όσο οι άλλοι "έκαναν κάτι", αυτό ήταν η εκδορά των εργαζόμενων, το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, η πολιτική δίωξη, η καταστολή, ακολουθούσαν δηλαδή πολιτικές, που κάνουν μόνο δικτατορίες ή στρατοί κατοχής.

Δεν είμαστε μοιρολάτρες, κάθε άλλο. Είμαστε πολύ οργισμένοι και το χειρότερο για τους δανειστές, αυτά που μας κάνανε, δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Χαιρόμαστε, όταν ανησυχούν οι βρυκόλακες, έχουμε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εχθρός μας. Μας υποτιμάτε πολύ, δεν πρέπει.

Για τα γεμάτα εστιατόρια: Δε βαρεθήκατε αυτό το παιδαριώδες επιχείρημα; Που το ακούω από την αρχή της κρίσης; Θα σας πω κάτι μιας και το αναφέρατε. Υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται δίπλα στα τραπέζια και περιμένουν υπομονετικά να τελειώσουν το φαγητό τους οι πελάτες, ώστε να φάνε τα αποφάγια! Αυτό ξέχασε να σας το πει ο φίλος σας. Αυτή η κατάσταση λογοκρίνεται. Υπάρχουν στην Ευρώπη, τον 21ο αιώνα, άνθρωποι που ψάχνουν τα σκουπίδια για να τραφούν! Πράγμα που στη χώρα μας έχει να γίνει από τη ναζιστική κατοχή σε τέτοια έκταση.

Που να πηδάτε ως το ταβάνι λοιπόν, δε μας τρομάζετε. Άλλωστε, αν πούμε να μην πληρώσουμε τα άδικα χρέη, μάλλον άλλοι θα ανησυχήσουν πάρα πολύ, σίγουρα όχι εμείς. Περαστικά σας και κουράγιο. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

16 Απριλίου 2015 στις 4:05 μ.μ.

Δεν είμαστε μοιρολάτρες, κάθε άλλο. Είμαστε πολύ οργισμένοι και το χειρότερο για τους δανειστές, αυτά που μας κάνανε, δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Χαιρόμαστε, όταν ανησυχούν οι βρΥκόλακες, έχουμε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εχθρός μας. Μας υποτιμάτε πολύ, δεν πρέπει.

16 Απριλίου 2015 στις 4:13 μ.μ.

Αν κάνει ορθογραφικά λάθη και ο Μήτσος που είναι καθηγητής ... άστα να πάνε L'Enfant de la Haute Mer. :)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger