Home » , » Κυβερνητικό επικοινωνιακό παιχνίδι ή έρχονται αποκαλύψεις ικανές «να δολοφονήσουν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα»;

Κυβερνητικό επικοινωνιακό παιχνίδι ή έρχονται αποκαλύψεις ικανές «να δολοφονήσουν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα»;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 | 5:22 μ.μ.

Οι μέρες είναι «πονηρές» γ’ αυτό δεν μπορεί να ξέρουμε αν είναι τυχαίο ή οφείλεται σε κυβερνητικό επικοινωνιακό σχεδιασμό τα δημοσιεύματα από έντυπα που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ για συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται και οι οποίες μπορούν «να δολοφονήσουν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα». όπως γράφει το  περιοδικό Hot Doc αναφερόμενο στις αποκαλύψεις που φέρεται διατεθειμένος να κάνει ένας υπόδικος στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για τον Ελβετό  τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Οσβαλντ του οποίου η εμπλοκή στο τεράστιο σκάνδαλο της Ζήμενς είναι αναμφισβήτητη.

Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα απ’ την σειρά. Προηγουμένως είχαμε κάνει ανάρτηση για δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που προανάγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για πρόσωπα που θησαύρισαν εμπλεκόμενα στο σύστημα της μιντιακής διαπλοκής.

Ερχεται τώρα ένα δημοσίευμα που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης  και το οποίο φέρει τον Ελβετό τραπεζίτη που αναφέραμε να κάνει λόγο για έλληνες «πελάτες» του οι οποίοι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της Ζήμενς και οι οποίοι του ανέθεταν να μεταφέρει το μαύρο και αφορολόγητο χρήμα τους στο εξωτερικό. Και μιλάμε για τόσο τρανταχτά ονόματα που αν αποκαλυφθούν –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- θα τιναχτεί στον αέρα όλο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην χώρα μας.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη ανάγνωση του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή βλέπει το φως της δημοσιότητας για να «σταλεί μήνυμα» σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Αυτό όμως ας το προσπεράσουμε, παραθέτοντας κάποια αποσπάσματα απ’ αυτό το κείμενο.

Το ειδικά διαμορφωμένο τμήμα της ΣΤ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο κρατούνται υπόδικοι ειδικών προδιαγραφών, που χρειάζονται προστασία, είναι από τις αρχές Απριλίου, σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος για αυτούς που κυβέρνησαν την χώρα. Το όνομα του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, άγνωστο για τους περισσότερους, κοσμεί ωστόσο τις ατζέντες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ. Αυτό που φοβούνται όσοι τον γνωρίζουν είναι η πιθανότητα να πει πως τους γνωρίζει και αυτός.

Όταν στις 6 Απριλίου συνελήφθη στο τράνζιτ του αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι ο Όσβαλντ, με ένταλμα του εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής, Γιάννη Αγγελή, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν μερικά τυπικά ρεπορτάζ για τον «ελβετό τραπεζίτη που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens». Παρότι η σχέση του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ με το σκάνδαλο της Siemens είναι αδιαμφισβήτητη, ο ελβετός τραπεζίτης εμφανίζεται να είναι στην πραγματικότητα ο επικεφαλής μιας ομάδας που ξέπλενε και μετέφερε στην Ελβετία το μαύρο παράνομο χρήμα της Ελλάδας. Πελάτες του φαίνεται πως είναι οι πιο ισχυροί κάτοικοι της χώρας, πράγμα που ούτε ο ίδιος αρνείται στις απολογίες του σε τέσσερις έλληνες ανακριτές, τους Γαβριήλ Μαλλή, Νίκο Τσιρώνη, Βασιλική Μπράτη και Χριστόφορο Μάρκου, που ερευνούν υποθέσεις διαφθοράς και εξοπλισμών. Αν και ο Όσβαλντ έχει περιοριστεί σε τυπικές καταθέσεις, προσπαθώντας ίσως να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει μετά τη σύλληψή του, έχει αφήσει σε μία τουλάχιστον κατάθεσή του το μήνυμα πως «είναι διατεθειμένος να πει ονόματα στην πορεία της υπόθεσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος τραπεζίτης έχει αφήσει υπόνοιες στους ανακριτές πως γνωρίζει πολλούς από όσους συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ έχει αναφέρει ,χωρίς να το έχει ακόμη καταθέσει επίσημα, πως διακίνησε μαύρο χρήμα ενός πρώην υπουργού και δημοσιογράφου, ενός υπουργού του περιβάλλοντος Σημίτη, ενός πρώην γραμματέα Υπουργείου, που υπήρξε δικαστικός, και ίσως ενός υπουργού Δικαιοσύνης πρόσφατης κυβέρνησης. 
Σε αυτούς που έχει κατονομάσει, περιλαμβάνονται επίσης ένας δημοσιογράφος μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος αλλά και δύο από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας. Το αν θα αποφασίσει ο'Οσβαλντ να καταθέσει επίσημα όσους αφήνει να εννοηθεί πως εξυπηρέτησε, δεν είναι τόσο θέμα αποδεικτικών στοιχείων που διαθέτει, όσο ενός παιχνιδιού που φαίνεται πως παίζεται στο παρασκήνιο.

Ο Όσβαλντ, λένε όσοι γνωρίζουν τη δράση του, μπορεί να μείνει στην ιστορία όπως ο συνονόματος του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Μπορεί να μην εμπλέκεται στη δολοφονία Κένεντι, μπορεί όμως να δολοφονήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα αν πραγματικά ανοίξει το στόμα του.

Το ξανατονίζουμε. Κάποιοι καχύποπτοι όπως είμαστε εμείς, μπορεί να θεωρήσουν ότι δεν είναι τυχαία η στιγμή που βγαίνουν στην επιφάνεια αυτά τα δημοσιεύματα. Πιθανόν να πλησιάζει ο καιρός που θα υπάρξει αυτή η περιβόητη συμφωνία με τους «εταίρους» δανειστές και στρώνεται το έδαφος για «θέαμα».  Και ο νοών νοήτο …  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 - 9:09 μ.μ.

«Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία !!!!!ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Βρέ μεγάλε τι λές ;;

Τί ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (και Ιστορικά να το δούμαι από την λεγώμενη Βιομηχανική Επανάσταση) ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σχέση με την "Κοιλαράτη Εργοδοσία" ;;
Μα σε Παγκόσμοια Κλίμακα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ταυτίζεται με τον Λαό της εκάστοωτης Χώρας (Πέρα τους Απευλευθερετικούς Επαναστατικούς Αγώνες), έτσι δεν Είναι βρέ φίλε ;; Ακόμη και οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στο Απάνθρωπο Οικονομικό Σύστημα του Ψέματος Χρησιμοποιούν "Αριστερή Φρασεολογία/ορόλογία ! Φίλε δεν Σου Ανακαλύπτω την ... Αμερική !!!

Και όσο αναφορά την έννννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τί ορίζεται ετυμολογικά "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ;;
Ποιός και τί είτανε το ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (όχι Υποκείμενο !!!) ;;; Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ;;;

Και με ... λίγο ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ κ. ΕΠΑΓΩΓΕΣ) βγαίνει το ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ !!! ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αντιστρόφως Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

Εάν διαφωνείς, και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και Ελευθερία να διαφωνείς, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ότι απλά, Είσαι στο ΚΟΛΠΟ αυτού το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ !

Μην το ... κουράζουμαι λοιπόν !!!

Και προς όλους: Μπορείται να κλέβεται τα πάντα, αλλά τοις ΙΔΕΕΣ δεν μπορείται να τοις κλέβεται και να τοις Αλλοιώνεται, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ... ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ και ... Αλοίμονο και ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ !!!

Παρακαλούμαι για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ. ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ κ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (σε όλους τους τομείς της Κοινωνίας !)


Ciao Amici !

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 - 1:38 μ.μ.

"..θα τιναχτεί στον αέρα όλο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο στην χώρα μας." ! ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ! Πρέπει .... για να ζήσηει Αυτός ο Λαός και Αυτή η Χώρα !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger