Home » , » Γιατί το ΚΚΕ είναι μέρος του βαθέος συστήματος

Γιατί το ΚΚΕ είναι μέρος του βαθέος συστήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 | 4:31 μ.μ.

Πηγή: Χάρης Ναξάκης* - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αρτας θεωρεί ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αρτας είναι παράνομη, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «θα πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυϊατρείων». Αθέμιτος λοιπόν ανταγωνισμός είναι η κοινωνική αλληλεγγύη γιατί αποσπά τους ανασφάλιστους και άπορους πελάτες από τα ιδιωτικά ιατρεία. Αθέμιτο ανταγωνισμό στα γαλήνια θεμέλια της αγοράς και στην αρπακτικότητα των ιδιωτικών συμφερόντων συνιστούν οι χιλιάδες συνεργατικές, αλληλέγγυες και αμεσοδημοκρατικές κοινωνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη μνημονιακή Ελλάδα. Για τους φιλελεύθερους, τους τζιχαντιστές της αγοράς, οι αλληλέγγυες-συνεργατικές δομές δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά, στον υγιή ανταγωνισμό (βλέπε στην τσέπη τους) και γι’ αυτό είναι παράνομες. Και το συνεργατικό εγχείρημα της «Εφημερίδας των Συντακτών» παράνομο είναι. Είναι όμως νόμιμη η φιλανθρωπία των μεγαλόσχημων, φανερή ή κρυπτόμενη πίσω από μη κυβερνητικές οργανώσεις, γιατί δεν διαταράσσει τη λειτουργία της αγοράς, και συν τοις άλλοις, βαπτιζόμενη ως εταιρική κοινωνική ευθύνη, αποτελεί το τέλειο άλλοθι κοινωνικής ευαισθησίας για τους αμετανόητα εγωιστές και ιδιοτελείς παίκτες της αγοράς.

Ποιος προετοίμασε όμως το έδαφος και πρωτοστάτησε για να βγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αρτας; Το ΚΚΕ, που πολλοί ακόμα μέσα στην Αριστερά θεωρούν ότι είναι σύντροφοι που κάνουν λάθος, ότι είναι ένα αντισυστημικό κόμμα. Οι μόνοι βέβαια που δεν τρόμαξαν από την αντισυστημική πάλη του είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και οι ευρωπαϊκές ελίτ, που στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν ασχολήθηκαν ούτε για ένα λεπτό με τον ανυποχώρητο ταξικό του αγώνα. Η βασική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες οι αλληλέγγυες και συνεργατικές δομές είναι νησίδες μέσα στον καπιταλισμό, μπαλώματα του συστήματος, και το μόνο που προσφέρουν είναι ο εξωραϊσμός του. Για να αλλάξει ο κόσμος, σύμφωνα με το ΚΚΕ, πρέπει να καταληφθεί η εξουσία από τους εργαζόμενους, κατά προτίμηση με έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα, με την καθοδήγηση του κόμματος-μεσσία. Μέχρι όμως να ωριμάσουν οι συνθήκες για να συμβεί αυτό, η ξαφνική δηλαδή ρήξη με την Ιστορία από έναν στρατό μυημένων μυστών (επαναστατών), που θα εγκαθιδρύσει έναν επίγειο παράδεισο, το κακό (κέρδος, εκμετάλλευση, αλλοτρίωση) δεν μπορεί να ηττηθεί στον παρόντα κόσμο. Ούτε καν να περιοριστεί, όπως επιδιώκουν οι αλληλέγγυες-συνεργατικές δομές. Αν όμως το κακό δεν μπορεί να νικηθεί σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά σε ένα επέκεινα, στον σοσιαλισμό, αρκεί να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας όταν μας καλέσει το κόμμα-μεσσίας, εξασφαλίζοντας το απαραίτητο συγχωροχάρτι, τότε κανείς δεν είναι ένοχος για τον τρόπο ζωής του στον καπιταλιστικό κόσμο. Μέχρι να έρθει η μεγάλη μέρα, η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών, που θα ανατραπεί ο καπιταλισμός, δεν συνιστά αμαρτία, δεν τίθεται κανένα ηθικό ζήτημα να διαβιούμε με τους όρους που θέτει ο καπιταλισμός. Το τέλειο άλλοθι για έναν αξιοθρήνητο βίο βουτηγμένο στην ιδιοτέλεια, τον ανταγωνισμό, τον πλουτισμό, την εξουσία και τον ηδονιστικό καταναλωτισμό.

Ποια είναι λοιπόν τα καθήκοντα ενός κομμουνιστή ιδιώτη γιατρού ή φαρμακοποιού; Πρώτον: απαγορεύεται να συμμετέχει σε έργα του διαβόλου, δηλαδή σε κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία, διότι παρεκκλίνει από την αυθεντική ερμηνεία των γραφών. Δεύτερον: σε περίπτωση που σας επισκεφτεί ένας άνεργος ή ανασφάλιστος πρέπει να του κάνετε κατήχηση, εξηγώντας του ότι για την οικτρή του κατάσταση φταίει το σύστημα και επιβάλλεται γι’ αυτό να συμμετάσχει σε δυο-τρεις πορείες. Τρίτον: επειδή όμως το σύστημα δεν αναμένεται να ανατραπεί στο ορατό μέλλον, θα του ζητήσετε να σας πληρώσει την επίσκεψη. Τέταρτον: στους 30 άνεργους ή ανασφάλιστους ο ένας είναι δώρο, η επίσκεψη είναι δωρεάν. Η αλληλεγγύη, συγγνώμη, η ελεημοσύνη στο μεγαλείο της. Αλλωστε για τους φιλελεύθερους (Ανταμ Σμιθ), αλλά και για τους φιλελεύθερους-κομμουνιστές, η καλοσύνη είναι αποτέλεσμα του προσωπικού συμφέροντος (βλέπε αμειβόμενη υπηρεσία του γιατρού). Οι άνθρωποι δηλαδή είναι τίμιοι μόνο όταν η τιμιότητά τους φέρνει κέρδος και ενδιαφέρονται για το κοινό καλό όταν στηρίζονται στην ιδιοτέλειά τους και όχι όταν προσπαθούν να απαλλαγούν απ’ αυτήν. Αυτή είναι η ιδεολογία του βαθέος συστήματος.

Αλήθεια, πώς θα γίνουμε φορείς ενός καλύτερου μέλλοντος αν δεν γίνουμε υποκείμενα αλλαγής του παρόντος; Ο τρόπος άλλωστε που διάγεις τον βίο σου δείχνει τι κοινωνία θέλεις.

*καθηγητής οικονομικών στο ΤΕΙ Ηπείρου, συγγραφέας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 73 σχόλια

7 Μαΐου 2015 στις 5:09 μ.μ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι μέρος του βαθέΩς συστήματος

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 5:09 μ.μ.

Ο ΛΕΝΙΝ το 1917 οταν αρνήθηκε να μπει στην Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι την οποία και ανέτρεψε δέχτηκε την κατηγορία απο τους οπορτουνιστές οτι είναι με τους Γερμανούς και το αντίστροφο με τους Γερμανούς συντρόφους το 1918 οτι είναι με τους Ρώσους. Συνεχίστε.

7 Μαΐου 2015 στις 5:21 μ.μ.

Περα οτι το αρθρο ειναι γελοιο και κανεις δεν πρεπει να το παρει σοβαρα.
Περα και απο οτι φαινεται παλι μια περιεργη αγαπη του Β.Κ. για τετοια αρθρα ειδικα τωρα με την υπεροχη συμφωνια της κυβερνοσας αριστερας και της ΕΕ.
Καλο θα ηταν να ξερει ο συντακτης οτι με αποφαση της γενικης συνελευσης στο Αττικο Νοσοκομειο(το μεγαλυτερο στην Ελλαδα) σταματουνε τα ρατζα με τον πλεον υπεροχο τροπο.Δεν θα δεχομαστε πλεον ασθενεις στα επειγοντα αν ξεπερνιεται η πληροτητα του νοσοκομειου.Οχι δηλαδη ν απιεσουμε για να αντιμετωπιστη η υποστελλεχωση και οι κλειστες μοναδες. Αυτα δεν ειναι ρεαλιστικα. Ρεαλιστικο ειναι να πετιουνται ασθενεις στο δρομο ενω παραλληλα κουβεντα για τα αποθεμετικα. Μαντεψτε ποιοι στηριξανε την παραπανω προταση και ποιος οχι...

7 Μαΐου 2015 στις 5:25 μ.μ.

Οσο αναφορα το Β.Κ. Κανεις δεν σας ζητησε να κανετε τεμεναδες στο ΚΚΕ ειδικα αν διαφωνητε μαζι του. Αλλα λιγο συναισθηση να μην αναπαραγωνταα τετοιες αηδιες δεν βλαπτει. Την πρωτομαγια οι εργαζομενοι στην coca-cola δηλωνανε πως δεν θα ειχαν αντεξει χωρις το Παμε. Αλλα αυτα μαλλον ειναι ψιλα γραμματα. Κριμα

7 Μαΐου 2015 στις 5:41 μ.μ.

Βαθυ κοκκινο του αντικομουνισμου, ο τρομος σας δεν κρυβεται.
Μερος του αντικομμουνιστικου αντιπερισπασμου που στηθηκε απο μυστικες υπηρεσιες απο το 1968 σαν συνεχεια της δουλειας του μανιαδακη.

Βλεπετε την αντικομμουνιστικη ψευτοαριστερη απατη να καταρεει, με το τριτο μνημονιο της εξαθλιωσης που φερνει και εφαρμοζετε αντιπερισπαμο της πλακας με οτι μαλακια βρητε μπροστα σας.

Αξιος ο μισθος σας τσιρακια της πλουτοκρατιας.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 6:23 μ.μ.

Δεν ξέρω τι έγινε στη Άρτα αλλά ούτε και με ενδιαφέρει στην ουσία αφού αντιλαμβάνομαι τι θέλει να πει ο ποιητής.
Ο ποιητής λοιπόν λέει ότι όποιος κάτω απο το πρόσχημα της αλληλεγγύης ψαρεύει πελατεία είναι επαναστάτης και μάλιστα μεγάλος.
Ο ποιητής λέει ότι αλληλεγγύη σημαίνει ότι όταν σε ένα σχολείο δεν υπάρχουν καθαρίστριες οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες πρέπει να το καθαρίζουν. Όταν τα σχολεία δεν έχουν είδη καθαριότητας ή τα παιδιά πεινάνε θα πρέπει οι γονείς ή οι αλληλέγγυοι χορηγοί να τα τρέφουν.
Ο ποιητής λέει όταν ένα σχολείο δεν έχει δασκάλους θα πρέπει να αρχίσουμε την αλληλοδιδακτική για να μην μείνουν τα παιδιά αγράμματα.
Ο ποιητής λέει επειδή το σύστημα υγείας δεν έχει γιατρούς και δημόσια περίθαλψη θα πρέπει αυτό το κενό να καλυφθεί από αλληλέγγυους γιατρούς για να μην πεθάνουν οι άνθρωποι. Το σύστημα υγείας δεν χρηματοδοτείται γιατί πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι άποροι και δυστυχισμένοι δανειστές-τοκογλύφοι.
Επειδή το κράτος δεν προσλαμβάνει πυροσβέστες θα πρέπει οι αλληλέγγυοι και οι πατριώτες να αναλάβουν την πυρόσβεση το καλοκαίρι.
Η χρυσή αυγή ως αντισυστημικό κόμμα πρότεινε όταν απολύθηκαν οι σχολικοί φύλακες να αναλάβει την "φρούριση" των σχολείων δωρεάν.
Θα μου πει κάποιος δεν αναγνωρίζεις την έννοια της αλληλεγγύης πουθενά. Φυσικά και η αλληλεγγύη είναι συστατικό στοιχείο της ταξικής πάλης και ο καθένας μας οφείλει και πρέπει είτε συλλογικά είτε ατομικά να δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του αλλά τι σχέση έχει αυτό με τις σαχλαμάρες των αλληλέγγυων δήθεν ιατρείων βλέπε και δημοτικών (με θεσμική υπόσταση και θωράκιση) που αφενός μεν θέλουν να βγάλουν λάδι το σύστημα και εφετέρου να ψαρεύουν πελατεία. Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των γιατρών διότι υπάρχουν και ιδεολόγοι (δυστυχώς ελάχιστοι), οι οποίοι είτε έχουν ιατρείο είτε δεν έχουν δείχνουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα.
Επίσης γνωρίζω φροντιστήρια λαικών επιτροπών δωρεάν σε μαθητές, γνωρίζω απειρες δράσεις αλληλεγγύης επιτροπών ανέργων , όπου στον άνεργο μέσα απο την διαδικασία αλληλεγγύης του δείχνουν τον ένοχο της κατάστασής του και τον αγώνα (όχι την ελεημοσύνη) της διεκδίκησης.
Γνωρίζω ότι το ΠΑΜΕ μέσα απο ειδικές επιτροπές "αποσπά" εργαζόμενους απο επιτήδειους εργατολόγους εντελώς δωρεάν. Αριστεροί βαθύπλουτοι εργατολόγοι, που πλούτισαν στο τομέα των "αριστερών υπηρεσιών" τους και κάνουν και τους αλληλέγγυους αλά καρτ διαφημίζοντας την "ανιδιοτελή" δράση τους. Αν το επιτρέψουν και οι συνθήκες από το πουθενά εκτινάζονται (πως άραγε;) στη δημοσιότητα και ο λαός μέσα απο την ψήφο του τους "επιβραβεύει".

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 6:32 μ.μ.

Είναι αλήθεια! !!! Η Κ Ε του ΚΚΕ συνεδρίασε τουλάχιστον 5 φορές μέχρι στρώσει το έδαφος για την ανακοίνωση του. Ι. Σ Άρτας!

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 7:16 μ.μ.

6.32 Μη φεύγεις απο το θέμα. Πες μας κάτι για το νέο μνημόνιο σφαγής του λαού

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 7:26 μ.μ.

Εμένα πάλι κάτι μου λέει ότι έρχεται το αριστερό μνημόνιο ! Και ποιός είναι αντισυστημικός ? Η κυβέρνηση μήπως?

Σταύρος

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 7:29 μ.μ.

Ολος αυτός ο Αντικομμουνιστικός οχετός είναι πολύ καλό σημάδι οτι το ΚΚΕ είναι στον σωστό δρόμο.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 9:01 μ.μ.

Όπως εκπαίδευαν σε εποχές Ολυμπιάδας 2004 το λαό στον εθελοντισμό, δηλ. στην δωρεάν παροχή εργασίας από κορόιδα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και αυτοί να παίρνουν μόνο παράσημα,
όπως εκπαίδευαν κάποτε (1998-1999) το λαό στον "λαϊκό καπιταλισμό" του Χρηματιστηρίου όπου τουλάχιστον 1.500.000 επίσης κορόιδα έχασαν τις οικονομίες, τα σπίτια και τα χωράφια τους για να γίνουν πλούσιοι και μετέπειτα οι ίδιοι άνθρωποι επειδή ντρέπονταν που τα είχαν χάσει όλα παρίσταναν τους ανίδεους,
όπως κάποτε (2004-2005) εκπαίδευαν το λαό με την ιδέα του να αποκτήσει "ένα κεραμίδι πάνω από κεφάλι του" και έτρεχε ο πίτουρας και έπαιρνε 200.000 ευρώ δάνειο για να αγοράσει ένα 3άρι στη Δραπετσώνα και στους Αμπελόκηπους και οι μόνοι που κέρδιζαν ήταν οι Τράπεζες και οι μεγαλοεργολάβοι,
όπως κάποτε πολλοί θεωρούσαν ότι λύση δίνουν με αλληλεγγύη και προσφορά οι ΜΚΟ και οι Εκκλησίες ή οι Μουφτήδες,
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με τα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία κλπ οι διαχειριστές του συστήματος στη φάση της κρίσης του συμφιλιώνουν τους προλετάριους και προλεταριοποιημένους στην φτώχεια, στα ψίχουλα, στην ελεημοσύνη, στην παθητικότητα και στη μοιρολατρία, και άρα στην παραίτηση. Ανεξαρτήτως εάν ανάμεσα σε αυτούς τους φιλάνθρωπους, αριστερούς χριστιανούς και ελεήμονες υπάρχουν και κάποιοι πολιτικά αφελείς και ανώριμοι οι οποίοι θεωρούν ότι πράγματι με αυτό τον τρόπο συμπαραστέκονται στον συνάνθρωπο και δίνουν λύση στο πρόβλημά του.
Ο αντικομμουνισμός θα ενταθεί. Οι σοσιαλδημοκράτες ενόψει συμφωνίας με δανειστές και νέου μνημονίου ξεπλένουν κανονικά τους φασίστες βάζοντάς τους "για λόγους δημοκρατίας" και στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, αναγνωρίζοντάς τους αναντικατάστατο ρόλο ως κοινοβουλευτικό κόμμα στις διαδικασίες της Βουλής (βλέπε Κωνσταντοπούλου) και οσονούπω θα αρθεί και η απαγόρευση χρηματοδότησης μέχρι να αθωωθεί από το Δικαστήριο η Χρυσή Αυγή, αφού υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας.
Μακριά λοιπόν από τις λέρες τους οπορτουνιστές και τα αριστερά και δεξιά τσιράκια τους όποια μάσκα και εάν φορούν, έχουν δείξει από παλιά το ρόλο τους ως ξαδελφάκια των φασιστών στο να διασπάσουν, να απογοητεύσουν το λαό και το κίνημα και να δώσουν ανάσες στο σύστημα. Τους καταγγέλλουμε μέσα και έξω από τη Βουλή και τους απομονώνουμε πολιτικά σε σωματεία, δήμους κλπ, δείχοντας με προσοχή σε έναν καλοπροαίρετο κόσμο που τους ακολουθεί ακόμη υπνωτισμένος και άβουλος ποιοί πραγματικά είναι.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 10:11 μ.μ.

Ρε ΚΚΕδες διαβάστε τι λέει το άρθρο και αναγνωρίστε το κόμμα σας σε αυτό!
Αφήστε τα περί νέου μνημονίου και δώστε καμιά πειστική απάντηση.
Ότι το κομμα δεν βάλει κατω από την ομπρέλα του το πολεμά με μανία.
Ντροπή σας ρε ναρκισσό- ψευδό-επαναστατες...

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 11:09 μ.μ.

Κοινωνικα ιατρεια...Δεν ειναι αλληλεγγυη.Ειναι νομιμοποιηση της φτωχειας,παθητικοτητα και συμβιβασμος με αμφιβολου ποιοτητας φαρμακευτικο υλικο και υποβαθμισμενες υπηρεσιες.Το 2015....Παρτε ληγμενα απ τα σ.μαρκετ,παρτε φαρμακα απ "το καλαθι".Μη διεκδικειτε,μην αγωνιζεστε ουτε για τ αυτονοητα.Το 2015...

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 11:52 μ.μ.

10.11 Πες μας κάτι για το νέο μνημόνιο σφαγής του λαού

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 11:54 μ.μ.

Κε Ναξάκη δεν τα αφηνεις αυτά να μας εξηγήσεις γιατί ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούνταν παραμένει, γιατί πρέπει να πληρώνω εγώ ένα χρέος που δεν το έκανα, γιατί ο κ. Μπόμπολας έδωσε μόνο 1,8 εκ. ευρώ και του χαρίστηκαν τα 3,2 εκ που χρωστούσε ακόμη, ενώ σ' αυτούς που χρωστάνε παράνομα χαράτσια δεν τους χαρίζονται; Σε τι θα ωφεληθεί ο λαός απ' την καινούρια συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ που θα σώζει τις τράπεζες; Δε μας λες για αυτά; Τι καθηγητής οικονομικών είσαι; Καλά, για το συγγραφέας άστο. ΄Ολοι κουτσοί στραβοί στον Αϊ Παντελεήμονα μου φαίνεται. ΄Ολοι συγγραφείς βγήκατε.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 12:56 π.μ.

Έχετε καθόλου υπόψη τι εστί Ναξάκης και του κάνετε προμόσιον;

"Αν όμως η ανάπτυξη είναι η νέα θρησκεία τότε χρειαζόμαστε οικονομικά άθεους που να οργανώσουν την επιβράδυνση της οικονομίας και μέσω αυτής μια αξιοβίωτη ζωή, που θα περιορίζει τα εμπορεύματα και θα μας απομακρύνει από το βασίλειο της ανάγκης, δηλαδή από την οικονομία. Η ελάττωση της οικονομικής δραστηριότητας, η αποανάπτυξη, είναι απαραίτητη..."
https://anexartitosima.wordpress.com/2015/02/19/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE/

Τέτοια σούργελα στηρίζετε για να επιτεθείτε τρομάρα σας στο ΚΚΕ

Γκούρας

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 10:05 π.μ.

Τα παραλέει ο Ναξάκης!

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 12:38 μ.μ.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με τα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία κλπ οι διαχειριστές του συστήματος στη φάση της κρίσης του συμφιλιώνουν τους προλετάριους και προλεταριοποιημένους στην φτώχεια, στα ψίχουλα, στην ελεημοσύνη, στην παθητικότητα και στη μοιρολατρία, και άρα στην παραίτηση.!!!
οι πολιτικα επικινδυνοι κκεδες!!! οτι χειροτερο οι μαιληδες και οι γοντικες!!
Προτεινετε λοιπον αβανταδοροι της νδ-πασοκ ενα φαρμακο ενος ανασφαλιστου αξιας 100ευρω να μην το παρει δωρεαν απο το κοινωνικο ιατρειο αλλα να πουλησει το σπιτι του για να το αγορασει απο το φαρμακειο!! Αυτο λετε κομπογιαννιτες αθεοφοβοι κνιτοβλακες! μεχρι να αλλαξει το καπιταλιστικο κρατος και να γινει σοσιαλιστικο να πεθανει ο ανεργος!! Μπορει βεβαια να πεθανει και απο τις πολλες πορειουλες Ομονοια-Συνταγμα που κανουν τα κκεδακια!
υ.γ η δωρεαν δουλιτσα που προσφερατε στη κουβα για το μαζεμα καφε κνιτακια ήταν στα πλαισια του βοηθηματος των κουβανων συντροφων; αν ναι βοηθηστε και τους ελληνες ανεργους και ασθενεις με τα κοινωνικα ιατρεια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 1:21 μ.μ.

Λολοκοτρώνη,

μην κουράζεσαι άδικα να γράφεις μακροσκελή κείμενα.

Όλο το κείμενό σου συμπυκνώνεται απλά στο εξής:

Όποια μορφή αλληλεγγύης καθοδηγείται από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ (όπως φροντιστήρια λαικών επιτροπών δωρεάν σε μαθητές, κλπ) είναι σωστή.
Όποια δεν καθοδηγείται από το ΚΚΕ είναι λαθεμένη, έχει ιδιοτελή κίνητρα, αποσπά πελατεία, κλπ, κλπ.

Πες τα απλά να μην κουράζεσαι!


ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙΔΕΣ ΛΕΩ ΓΩ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 1:59 μ.μ.

12.38 Στην Κούβα έχουνε Σοσιαλισμό στην Ελλάδα έχουμε Καπιταλισμό. Αν σε έπιασε ο Πόνος για τον Ανεργο να σταματήσετε να είσαστε ανάχωμα του Καπιταλισμου για να Ανατραπεί

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 4:04 μ.μ.

@8 Μαΐου 2015 - 12:38 μ.μ
Προτεινετε λοιπον αβανταδοροι της νδ-πασοκ ενα φαρμακο ενος ανασφαλιστου αξιας 100ευρω να μην το παρει δωρεαν απο το κοινωνικο ιατρειο αλλα να πουλησει το σπιτι του για να το αγορασει απο το φαρμακειο!

Δεν λέει το ΚΚΕ αυτό. Αλλά αυτός είναι ο κόσμος που ευαγγελίζεστε για τον άνεργο. Να σας έχει πάντα ανάγκη να του δίνετε το φάρμακό του γιατί δεν του επιτρέπετε να καταλάβει ότι αυτό το φάρμακο που του δίνετε εσείς για να σας ευγνωμονεί σας το έχει πληρώσει εκατό φορές. Πού θα πάει όμως θα το καταλάβει. Και τότε μαύρο φίδι που σας έφαγε κομπογιαννίτες!!! Που κάνετε και κήρυγμα τρομάρα σας!!!

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 4:20 μ.μ.

Πάντως για να έχουν βγει Ναξάκηδες Τσίπρηδες και λοιπά και να χτυπάνε το ΚΚΕ πάει να πει ότι το ΚΚΕ τους είναι καρφί στο μάτι. Μπράβο!! αυτό σημαίνει ότι πάμε καλά.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 9:18 μ.μ.

Καλά το Βαθύ βάζει επίτηδες αυτά τα προβοκατόρικα άρθρα για να το διαβάζουμε και να γράφουμε σχόλια. Και φυσικά πετυχαίνει!!! Το άρθρο είναι γεμάτο φθηνές σοφιστείες... Αλήθεια, αναρωτιέμαι, το κκε έχει τόση δύναμη σε έναν ιατρικό σύλλογο που καθοδηγεί τις ανακοινώσεις? Αν ναι σημαίνει πως έχει κάνει καλή δουλειά στις συνειδήσεις του κόσμου και μπράβο του. Τώρα, ποιός νοήμων άνθρωπος θεωρεί πως τα κοινωνικά ιατρεία μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της υγείας όταν η κυβέρνηση ρίχνει με κάτι τέτοιες ψευτο-κοινωνικές κινήσεις στάχτη στα μάτια, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία αιμορραγούν, διώχνουν ασθενείς, δεν έχουν προσωπικό και υλικά???? Ξανάνοιξε τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση που κόπτεται? Άνοιξε έστω ένα ιατρείο? Έχει κάνει κάποια κίνηση θετική για την υγεία? Διόρισε γιατρούς, προσωπικό? Όχι. Απλά πουλάει μέσα από τα φερέφωνά της εξυπνάδες στους ιθαγενείς... Δε θέλουμε τα κοινωνικά ιατρεία. Δεν είμαστε τρίτος κόσμος να περιμένουμε τι;ς ανθρωπιστικές οργανώσεις να μας φέρουν φάρμακα και να μας χτίσουν σπίτια. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε έτσι. Είναι δικαίωμά μας ένα σύστημα υγείας δωρεάν και ποιοτικό για όλους. Αυτό που συνεχίζει να διαλύει η κυβέρνηση σύριζα. Τώρα ποιός είναι "καλός άνθρωπος" και βοηθά όσους έχουν ανάγκη, να ρωτήσετε στην Πάτρα να σας πουν για τον καλό γιατρό και παντού όπου υπάρχουν κομμουνιστές και βασανίζονται οι ίδιοι για να μην επιτρέψουν να βασανίζονται οι άλλοι. Αφήνουμε σε εσάς τις σοφιστείες, τον ψευτοανθρωπισμό, τα φιλικά μμε και τους τεμενάδες στα τσιράκια της ΕΕ και τα σαλόνια των συζητήσεων.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 9:40 μ.μ.

@Ανώνυμος
@1:21
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Ακούω πως στη Νέα Υόρκη,
στη γωνιά των είκοσι έξι δρόμων και του Μπρόδγουεη
στους χειμωνιάτικους μήνες στέκεται ένας άνθρωπος
και παρακαλάει τους περαστικούς να πάρουν κανέναν άστεγο απ'
αυτούς που μαζεύονται γύρω του, για μια νύχτα, στο σπίτι τους.
Ο κόσμος δεν αλλάζει μ’ αυτό,
οι σχέσεις ανθρώπου με άνθρωπο δεν καλυτερεύουν,
ο αιώνας της εκμετάλλευσης δε συντομεύεται μ’ αυτό.
Όμως μερικοί άνθρωποι αποχτούν ένα νυχτερινό καταφύγιο,
ο άνεμος κρατιέται μακριά τους για μια νύχτα,
το χιόνι που τους προορίζονταν πέφτει στο γυμνό δρόμο.
Μην πετάξεις το βιβλίο σου, συ που με διαβάζεις, συνάνθρωπε.
Μερικοί άνθρωποι έχουν καταφύγιο για τη νύχτα,
ο άνεμος θα κρατηθεί μακριά τους για απόψε,
το χιόνι που τους προορίζονταν πέφτει στο γυμνό δρόμο.
Όμως ο κόσμος δεν αλλάζει μ' αυτό,
οι σχέσεις ανθρώπου με άνθρωπο δεν καλυτερεύουν απ' αυτό,
ο αιώνας της εκμετάλλευσης δε συντομεύεται με κάτι τέτοια.

Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956)

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
8 Μαΐου 2015 στις 11:17 μ.μ.

Τον Μπρεχτ τώρα τι τον μπλέκεις 9.40? Ρόμπα γίνεσαι.

Είδες πουθενά να λέει ο Μπρεχτ ότι αυτοί που δίνουν ένα καταφύγιο στους αστέγους το κάνουν από ιδιοτέλεια?
Είδες πουθενά να λέει ο Μπρεχτ ότι αυτοί που δίνουν ένα καταφύγιο στους αστέγους το κάνουν για να πιάσουν πελατεία?
Ή μήπως είδες πουθενά να λένε οι άνθρωποι που στήνουν με αίμα τα κοινωνικά ιατρεία ότι με αυτήν τους την πράξη ανατρέπουν τον Καπιταλισμό ή την λιτότητα?

Το συμπέρασμα μάγκα Λολοκοτρώνη το έβγαλες μόνος σου στο 6.23:
Όποια μορφή αλληλεγγύης καθοδηγείται από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ (όπως φροντιστήρια λαικών επιτροπών δωρεάν σε μαθητές, κλπ) είναι σωστή.
Όποια δεν καθοδηγείται από το ΚΚΕ είναι λαθεμένη, έχει ιδιοτελή κίνητρα, αποσπά πελατεία, κλπ, κλπ.



ΡΕ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙΑ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 11:30 μ.μ.

Η άποψη του ΚΚΕ για τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης είνα παρόμοια με αυτήν των μαυραγοριτών της ναζιστικής κατοχής.
Προτιμούν οι σταλινοκνίτες να πουλήσει ο άνεργος ή ο υποαπασχολύμενος το σπίτι του για να μπορέσει να επιβιώσει,απο το να στραφεί στις δομές αλληλεγγύης που το σταλινικό έκτρωμα τις θεωρεί...ελεημοσύνη.
Οι σημερινοί μαυραγορίτες της ζωής και της ελπίδας του λαού έχουν όνομα.Λέγονται ΚΚΕ και οπαδοί του.
Μαυραγορίτες χειρότεροι και απο την κατοχή.

κοινός νους
9 Μαΐου 2015 στις 12:49 π.μ.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι το ΚΚΕ έχει την άποψη ότι οι μορφές αλληλεγγύης κρύβουν κάτω από το χαλί την ταξικότητα της κοινωνίας και χρυσώνουν το χάπι της ανέχειας. Μακάρι να ήταν έτσι. Θα υπήρχε τουλάχιστον μια συνέπεια ιδεολογική.

Το πρόβλημα είναι ότι το ΚΚΕ υποκρίνεται ασύστολα καθώς όπου μπορεί στήνει μόνο του παρόμοιες δομές, όπως για παράδειγμα τα "λαϊκά φροντιστήρια". Αυτά δεν εμπίπτουν σε οπορτουνιστικές-ρεφορμιστικές-εθελοντικές-φιλανθρωπικές προσπάθειες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαιωνίζουν την ταξική ανισότητα; Μήπως επειδή μετά το μάθημα της Φυσικής ή των Μαθηματικών έρχεται ο καθοδηγητής και εξηγεί στα παιδιά την αιτία της φτώχειάς τους και τους λέει πόσο καλό είναι το ΚΚΕ που τους φροντίζει;

Πάτε καλά μωρέ, που θα έλεγε και η πυροβολημένη συντρόφισσα Κανέλλη; Ακούτε τι λέτε; Γιατί δε λέτε ξεκάθαρα ότι οι δικές σας δομές αλληλεγγύης είναι καλές επειδή είναι δικές σας, ενώ όλες οι άλλες είναι κακές επειδή είναι των άλλων; Γελάει ο κόσμος μαζί σας σύντροφοι και σεις νομίζετε ότι αποτελείτε απειλή για το σύστημα. Μασονική στοά θυμίζετε σύντροφοι και τίποτε περισότερο

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 2:19 π.μ.

Kαλα ρε ΚΚΕδοπουλα ΤΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ πια?Τωρα σας μυρισαν και οι πρωτοβουλιες αλληλεγγυης?

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 2:59 π.μ.

Εσεις αμα θελετε πηγαιντε να μαζευετε σκουπιδια και να ψαχνετε σε καδους.Αμα θελετε πηγαιντε στα κοινωνικα φαρμακεια.Για κανα πονοκεφαλο και κανα συναχι μια χαρα ειναι απο ντεπον καλα παει.Ο αλλος λεει φαρμακο των 100 ευρω.Δε σκεφτεται ο πανηληθιος οτι μπορει να το διαβασει καποιος και να παει να το ζητησει και αντι γιαυτο να χει μονο ασπιρινες.Δηλαδη εδω παιζουμε με το πονο του κοσμου και την απελπισια του κανονικα.

Καντε οτι γουσταρετε αλλα εμεις στο κοσμο δε θα πουμε ποτε σκυψε το κεφαλι και τραβα στην ουρα.Εμεις του λεμε σηκω και παλεψε.Αυτο ειναι το χρεος των κομμουνιστων.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 6:22 μ.μ.

@Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
@11:17 Ρεζίλης είσαι και φαίνεσαι!
Δεν είχα καμία αμφιβολία για την αντιληπτική σου ικανότητα. Σκούξε όσο θες και βγάλε λάδι το ξεφτιλισμένο καπιταλιστικό σύστημα και τις δομές του,κολαούζε!
Πάρε και κάτι άσχετο και καλή χώνεψη:http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/05/blog-post_58.html
καιhttp://laikhexousia.blogspot.gr/2015/05/blog-post_9.html

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:11 μ.μ.

Προς παράλογο νου

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι όποια μορφή αλληλεγγύης υποστηρίζει το ΚΚΕ είναι δεκτή και όποια ο οποιοσδήποτε άλλος είναι απορριπτέα. Αυτά βρίσκονται στη νοσηρή σου φαντασία.
ΜΙλάμε για δομές που έπρεπε άνευ δεύτερης κουβέντας να είχε το κράτος και ακόμα πιο εξειδικευμένα μιλάμε για την υγεία.
Έχεις σκεφτεί ποτέ σου γιατί τα δημοτικά ιατρεία που αναπτύχθηκαν κατά κόρον απο το ΠΑΣΟΚ στους δήμους και ήταν όπως εσύ φαντάζεσαι μία υποδομή αλληλεγγύης; έστω και με τον μανδύα της τοπικής διοίκησης; Να σου πω να το μάθεις γιατί ήταν δεξαμενή πελατείας και εκφυλισμού.
Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν ήταν έτσι και είχαμε ανιδιοτελεία ,εσύ που το βρήκες γραμμένο ότι οι δομές της υγείας πρέπει να βρίσκονται εκτός κρατικού ελέγχου; Eίναι υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει δωρεάν και επαρκή υγεία για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Που το βρήκατε γραμμένο ότι μπορεί να στήνονται μονάδες υγείας έστω και με "κοινωνικό" ή "αλληλέγγυο" περίβλημα έξω και πέρα από οποιοδήποτε έλεγχο;
Θα μου πεις ότι υπάρχουν και οργανώσεις πχ γιατροί του κόσμου (ανεξάρτητα αν διαφωνώ ή όχι) επιτελούν έναν άλλο ρόλο που ούτως ή άλλως δεν παρέχει το κράτος εντός και εκτός χώρας. Φυσικά δεν μιλάω για τους "γιατρούς χωρίς σύνορα" του κυρίου Μπερνάρ Κουσνέρ, που είναι οργάνωση κατασκοπευτική και πίσω απο το μανδύα της αλληλεγγύης επιτελούν άλλο έργο.
Οι θεωρίες των κοινωνικών ιατρείων κλπ υποκρύπτουν άλλα πράγματα και είναι τόσο πρόδηλο που αναρωτιέμαι γιατί κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας να μην σας θίξουν τον καπιταλισμό. Εκτός αν πιστεύετε ότι βρισκόμαστε στο αντάρτικο οπότε η δημιουργία λαικών νοσοκομείων, ιατρείων κλπ είναι αναγκαία και απαραίτητη για να περιθάλπτονται οι μαχητές αλλά αυτό χρειάζεται πολλή φαντασία...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 8:16 μ.μ.

Eγώ ένα κατάλαβα. Ευτυχώς που υπάρχει η πείρα απ' τις προηγούμενες "συνεργασίες" με οπορτουνιστές (βλ. Συνασπισμός) που έγιναν μάθημα στο ΚΚΕ και τώρα δεν έπεσε στη λούμπα να συνεργαστεί με το Σύριζα. Γιατί σήμερα θα έπρεπε να απολογούμαστε για το κλέψιμο των διαθεσίμων των ταμείων, για το ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνανε καπνός, για το ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης εγιναν πράσινο φως για τις αντιλαϊκές πολιτικές για ενέργειες της Κωνσταντοπούλου κ.λ.π.. Το κυριότερο όμως δεν θα μπορούσαμε να βγαίνουμε στον κόσμο και να λέμε ότι πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Οπότε οι Ναξάκηδες κι οι όμοιοί τους ας ουρλιάζουν όσο θέλουν και ας χτυπιούνται κάτω. Στις μέρες μας που τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις της προηγούμενης ώρας είναι ήδη ξεπερασμένες , πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθούν κι αυτοί. Φτάνει εμείς να μην αποκοπούμε απ' τον κόσμο και να μην ασχολούμαστε μόνο με κάτι τυχάρπαστους μέσα στο ίντερνετ που στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε κι ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΤΟΥς.

κοινός νους
9 Μαΐου 2015 στις 9:24 μ.μ.

Φίλε μου Κολοκοτρώνη

Μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι απαντάς και σε ποιον. Το θέμα είναι ένα και συγκεκριμένο: Γιατί το ΚΚΕ καταδικάζει και ειρωνεύεται οποιεσδήποτε δομές αλληλεγγύης δεν ελέγχει, ενώ παράλληλα το ίδιο δημιουργεί δικές του παρόμοιες δομές.

Το αν πρέπει σε ένα κράτος να υπάρχουν τέτοιες δομές που να στηρίζονται στον εθελοντισμό είναι προφανής η απάντηση για οποιονδήποτε αριστερό-σοσιαλιστή-κομμουνιστή. Η ύπαρξή τους αποδεικνύουν σαφώς την ανικανότητα και την απροθυμία του συγκεκριμένου κράτους να εξασφαλίσει αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση σε όλο το λαό του. Αλλο όμως αυτό και άλλο να καταδικάζουμε τις εθελοντικές δομές που δεν ελέγχουμε και από την άλλη να δημιουργούμε δικές μας. Υποκρισία στο μέγιστο βαθμό.

ΥΓ1. Μέσα σ όλα τα άλλα, μιλάς και για τους γιατρούς χωρίς σύνορα που τους αποκαλείς οργάνωση κατασκοπευτική. Το ζήτημα αυτό δεν το γνωρίζω οπότε δεν παίρνω θέση, πάντως είναι εκτός θέματος

ΥΓ.2 Τι ζήλεψες στο όνομα Κολοκοτρώνης και το υιοθέτησες; Μήπως την ικανότητα του συγκεκριμένου οπλαρχηγού να καταπνίγει τις αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις κατά των κοτζαμπάσηδων;

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
9 Μαΐου 2015 στις 10:10 μ.μ.

@6:22 μ.μ

Ρε Κουκουεδάκο, κανένα επιχείρημα δικό σου έχεις?
Μόνο ότι σου γράφουνε από τα κομματικά μπλογκ μπορέις να ποστάρεις.
Δικά σου λόγια δεν έχεις να πεις "ψυχούλα μου" που θα 'λεγε και η Λιάνα?

Είσαι και συ οπαδός του Λολοκωτρωνέϊκης υποκρισίας? Γιατί δεν το παραδέχεσαι? Ντρέπεσαι?
Όποια μορφή αλληλεγγύης καθοδηγείται από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ (όπως φροντιστήρια λαικών επιτροπών δωρεάν σε μαθητές, κλπ) είναι σωστή.
Όποια δεν καθοδηγείται από το ΚΚΕ είναι λαθεμένη, έχει ιδιοτελή κίνητρα, αποσπά πελατεία, κλπ, κλπ.

Άρε κάτι παιδάκια που έχει μαζέψει η Λιάνα στο κόμμα της...........

ΚΚΕδοφρένεια
9 Μαΐου 2015 στις 10:17 μ.μ.

8.16

Εγώ σύντροφε ξέρω να σου πω ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΤΟΥς οι ΟΠΟΡ ΤΟΥΝΕΣ!!!!
Από μια μυστική βάση του Διεθνούς Καπιταλισμού - Σιωνισμού τα στέλνουν που εδρεύει σε πρώην υπόγεια βάση πυρηνικών της πρώην ΕΣΣΔ, και την οποία έχει παραχωρήσει ο ΠΟΥΤΙΝ στο ΝΑΤΟ.
Και καλά δήθεν ο Καπιταλίστας ΠΟΥΤΙΝ οργάνωσε και παρέλαση για τη ΝΙΚΗ στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ενώ ξέρουμε τι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του Καπιταλισμού είναι στ' αλήθεια.

Τα 'χει πει και ο Πατέρας Παΐσιος για το ρόλο του Παγκόσμιου Καπιταλισμού/Σιωνισμού και την λυσσασμένη προσπάθειά του να υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά εμείς ΔΕΝ τσιμπάμε σύντροφε!

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2015 στις 10:56 μ.μ.

Τα "κοινωνικά ιατρεία" για μένα είναι απορριπτέα και επικίνδυνα. Είναι θέμα αρχής πως να στο πω. Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης είναι άλλο θέμα.
Για παράδειγμα δεν θεωρώ τα σισίτια που κάνει η εκκλησία θέμα αρχής για να τα απορρίπτω. Παρόλο που ο λόγος που τα κάνει είναι προφανής τέλος πάντων σώζεται μια κατάσταση, ανακουφίζεται ένας κόσμος. Σισίτια κάνουν και οι δήμοι κλπ δεν είναι θέμα που κανείς το απορρίπτει έστω και αν έχει κάποιες επιφυλάξεις για άλλους όμως λόγους.

Το να κάνουμε εθελοντικά φροντιστήριο σε παιδιά είτε σαν λαική επιτροπή είτε με οποιαδήποτε άλλη συλλογική μορφή ακόμα και ατομική αυτό δεν είναι απορριπτέο κάθε άλλο.

Το να δίνονται εντελώς δωρεάν συμβουλές σε ασφαλισμένους για να μη τους κατακρεουργούν οι μεγαλοδικηγόροι απο το ΠΑΜΕ είναι η απόλυτη μορφή αλληλεγγύης μακάρι όλα τα συνδικάτα να έκαναν το ίδιο.
Δεν μιλάμε για αυτές τις μορφές αλληλεγγύης αλλά για συγκεκριμένες που είναι απαράδεκτες.

Για το ΥΓ1. Οι "γιατροί χωρίς σύνορα" με το πρόσχημα της αλληλεγγύης πήγαιναν σε εμπόλεμες περιοχές και έδιναν στοιχεία ώστε να γίνονται ακριβείς επεμβάσεις και βομβαρδισμοί αυτό έκαναν και στην Αφρική αυτό έκαναν και στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Πίσω απο αυτό τον μανδύα έκρυβαν τον πραγματικό τους ρόλο.

Για το ΥΓ2. Βρισκόμαστε σε ακριβώς αντίθετη αντίληψη για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν θα κάνω ανάλυση αλλά ένα πράγμα θα σου πω ότι η επανάσταση του 1821 ήταν αστικοδημοκρατική και εθνικοαπελευθερωτική ως προς τη μορφή και με θρησκευτικά στοιχεία (αναπόφευκτο και νομοτελειακό για την εποχή) και οι πρωταγωνιστές της δεν ήταν κομμουνιστές.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 10:19 π.μ.

Βρε Λολοκοτρώνη, σε παρακαλώ σε δυο γραμμές μπορείς να εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά ενός "εθελοντικού φροντιστηρίου" από ένα "κοινωνικό ιατρείο";

Εκτός βέβαια από το ότι το πρώτο το διοργανώνει το ΚΚΕ και το δεύτερο δεν ελέγχεται από το ΚΚΕ.

Σε απλά, λιτά Ελληνικά σε ρωτάω. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 12:11 μ.μ.

@9 Μαΐου 2015 - 10:17 μ.μ.
Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις. Φαίνεσαι παιδι αυτής της πιάτσας.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 2:45 μ.μ.

10.05

Τα "κοινωνικά ιατρεία" για μένα είναι απορριπτέα και επικίνδυνα. Είναι θέμα αρχής πως να στο πω.!!!
Το να κάνουμε εθελοντικά φροντιστήριο σε παιδιά είτε σαν λαική επιτροπήδεν είναι απορριπτέο κάθε άλλο!!!

ποσο κνιτοβλακας πρεπει να εισαι για να υποστηριζεις αυτη την αντιθεση σε επιπεδο τοπικης κοινωνιας (δεν σου μιλαω γιαι τους γιατρους του κοσμου σε εμπολεμες ζωνες); ποσο αχυρο πρεπει να σε εχει ταισει ο μαίλης;

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 8:31 μ.μ.

12:11
"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" αγόρασες σήμερα? Τα αποκαλύπτει όλα όσα προέβλεψες!

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2015 στις 10:42 μ.μ.

10 Μαΐου 2015 - 8:31 μ.μ.
΄Οχι, ποτέ δεν αγοράζω "Ελευθερη Ωρα". Φτάνει που την αγοράζεις εσύ συνέχεια και ενημερώνεσαι απ' αυτήν.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 11:37 π.μ.

@10:19
Το εθελοντικό φροντιστήριο δημιουργείται και παρέχεται μέσα σε ένα πλαίσιο που φτιάχνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με τις λαϊκές επιτροπές για τους ανθρώπους και τις λαϊκές οικογένειες της τάξης τους.
Εκεί, δεν παρέχεται μόνο δωρεάν μάθημα, δείχνουν στην οικογένεια που έχει το μαθητή ποιός ευθύνεται γι' αυτό, να σταθεί όρθια και να αγωνιστεί, ότι δεν έχει καμία ανάγκη για ελεημοσύνη για όσα δικαιούται αρκεί να τα διεκδικήσει οργανωμένα από εκείνους που της τα κλέβουν ούτε ευθύνεται εκείνη γι' αυτό που της συμβαίνει. Στα κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία γίνονται δωρεές δίκην φιλόπτωχου ταμείου σε ανθρώπους που πράγματι έχουν ανάγκη χωρίς όμως να εξετάζεται ποιός δίνει, και κυρίως, χωρίς να αποκαλύπτεται ποιά πολιτική φτωχοποίησε αυτόν που λαμβάνει, ποιός είναι ο πραγματικός αντίπαλός του, τί πρέπει να κάνει για να παύσει να πληρώνει ή να εκλιπαρεί για κάτι που δικαιούται και έχει πληρώσει πολλαπλά στο παρελθόν. Το εθελοντικό φροντιστήριο ή η διανομή τροφίμων στη Λαϊκή Επιτροπή γίνεται από το υστέρημα όσων δίνουν σε ανθρώπους της τάξης τους, στο κοινωνικό παντοπωλείο ή ιατρείο γίνεται από το περίσσευμά τους και γι' αυτό έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους όταν φύγουν. Έτσι κάνουν και οι χριστιανοί όμως όταν δίνουν ελεημοσύνη. Αυτές είναι βασικές διαφορές, δεν είναι πρεμούρα του ΚΚΕ να διοργανώνει και να ελέγχει τέτοιες μορφές αλληλεγγύης, για το ΚΚΕ αυτά είναι βασικά δικαιώματα που το καπιταλιστικό σύστημα και οι αστικές του κυβερνήσεις στερούν από το λαό διότι προέχει η στήριξη του κεφαλαίου, και μόνο η οργανωμένη αντίστασή του μπορεί να τα ανακόψει ώστε να μην επιδιώκει ο εργαζόμενος ή ο άνεργος απλώς να επιβιώνει αλλά να διεκδικήσει ο ίδιος μία ζωή με πλήρη, σύγχρονα δικαιώματα. Το αδιέξοδο σε όσα λες φαίνεται και από την έλλειψη προοπτικής που έχει το κοινωνικό παντοπωλείο ή ιατρείο: Χωρίς την συνειδητοποίηση και ενεργοποίηση αυτού που έχει ανάγκη ώστε να μπει στην οργανωμένη πάλη, μέχρι πότε και με ποιά προοπτική θα υπάρχει και θα του δίνει βοήθεια το κοινωνικό παντοπωλείο ή ιατρείο; Για όσο υπάρχουν άνθρωποι αναξιοπαθούντες; Μα αυτοί σε αυτό το σύστημα διαρκώς αυξάνονται. Για όσο διαρκέσει η θέληση και η δυνατότητα όσων συμμετέχουν στις "δράσεις" αυτές; Είναι λύση αυτή;

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 6:29 μ.μ.

Ακου εθελοντικό φροντιστήριο!! Λές και υπάρχει και υποχρεωτικό φροντιστήριο!!!!!

εχουν μεγάλη πλάκα οι αρρωστημένοι κνίτες στο να εφευρίσκουν νέες παπαρολογίες που γελάει κάθε πικραμένος.
Οι νοσηροί εγκέφαλοι του ΚΚΕ ελπίζουν με αυτές τις μηχανές να παρασύρουν κάποιον αφελή νεολαίο για να τον βάλουν στην στρούγκα τους μέσω των ''φροντιστηρίων'' του κώματος.Δηλαδή στρατολογία με μέθοδες του περασμένου αιώνα! Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως του ίδιου του κώματος,που φυσικά δεν κυκλοφορούν δημόσια,τα αποτελέσματα είναι παραπάνω απο απογοητευτικά.Ελάχιστοι νέοι τσιμπάνε το δόλωμα,και η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας έχει χεσμένο το ΚΚΕ τα φροντιστήριά του και τους καθηγητές του.
Οι νέοι της χώρας παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν,δεν έχουν καμμιά διάθεση να γίνουν σαν τα μούτρα του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 6:45 μ.μ.

Κολοκοτρώνης @9 Μαιου 8.11 μ.μ.
Σε πληροφορώ πως στο κοινωνικό,χωρίς εισαγωγικά,ιατρείο που προσφέρω τις ταπεινές μου υπηρεσίες,διαθέτουμε τμήμα ψυχικών και πνευματικών νόσων.
Ευχαρίστως να σου προσφέρουμε όποια θεραπεία ενδίκνυται για την περίπτωσή σου,που απο τα συμπτώματα που παρουσιάζεις,μάλλον πρόκειται για σοβαρή περίπτωση αλλά όχι ανίατη.
Σε δεύτερη φάση μπορούν να γίνουν δεκτοί στο κοινωνικό ιατρείο και πάντα δωρεάν,και οι υπόλοιποι ψυχικά ασθενείς σχολιαστές του ΚΚΕ στο ''Βαθύ Κόκκινο'',αφού η δική σου ίαση θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης ώστε η θεραπεία να συμπεριλάβει άπαντες τους ασθενείς κνίτες.....
Θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά των κοινωνικών ιατρείων προς το κοινωνικό σύνολο.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 8:47 μ.μ.

11.37
Να 'σαι καλά φίλε.
Τα λόγια σου μπορούν αυτούσια να γίνουν επιθεωρησιακό νούμερο!

Ώστε μας ενημερώνεις ότι:
1. "Το εθελοντικό φροντιστήριο δημιουργείται και παρέχεται μέσα σε ένα πλαίσιο που φτιάχνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με τις λαϊκές επιτροπές για τους ανθρώπους και τις λαϊκές οικογένειες της τάξης τους."

Σίγουρα εργαζόμενοι και άνεργοι φτιάχνουν το πλαίσιο.
Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί απλά .......ή εργαζόμενος θα είναι κανείς ή άνεργος.
Προφανώς, τα ίδια ισχύουν και στα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία, δηλ. οι δράσεις προορίζονται στις λαϊκές οικογένειες. Εκτός αν εσύ νομίζεις ότι από στα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία καταφεύγουν .....οι μεγαλοαστοί!

2. "Εκεί, δεν παρέχεται μόνο δωρεάν μάθημα, δείχνουν στην οικογένεια που έχει το μαθητή ποιός ευθύνεται γι' αυτό, να σταθεί όρθια και να αγωνιστεί, ότι δεν έχει καμία ανάγκη για ελεημοσύνη για όσα δικαιούται αρκεί να τα διεκδικήσει οργανωμένα από εκείνους που της τα κλέβουν ούτε ευθύνεται εκείνη γι' αυτό που της συμβαίνει."

Με λίγα λόγια σε κάθε μαθητή γίνεται και κατήχηση.... Υπέροχα!
Πράγματι αυτό είναι μια διαφορά από τα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία.
Τα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία ΔΕΝ ψαρεύουν κομματική πελατεία!

3. "Στα κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία γίνονται δωρεές δίκην φιλόπτωχου ταμείου σε ανθρώπους που πράγματι έχουν ανάγκη χωρίς όμως να εξετάζεται ποιός δίνει, και κυρίως, χωρίς να αποκαλύπτεται ποιά πολιτική φτωχοποίησε αυτόν που λαμβάνει, ποιός είναι ο πραγματικός αντίπαλός του"

Τα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη απευθύνονται. Που αλλού;;;
Βέβαια κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος ΠΟΙΟΣ προσφέρει, πιθανόν τσεκάροντας το Ε1/Ε9?
Τι εισοδηματικό όριο θα πρέπει να έχει κάποιος κατά το ΚΚΕ για να επιτρέπεται να προσφέρει?

4."Το εθελοντικό φροντιστήριο ή η διανομή τροφίμων στη Λαϊκή Επιτροπή γίνεται από το υστέρημα όσων δίνουν σε ανθρώπους της τάξης τους, στο κοινωνικό παντοπωλείο ή ιατρείο γίνεται από το περίσσευμά τους και γι' αυτό έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους όταν φύγουν"

Να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιος ότι αυτοί που προσφέρουν στα κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία το κάνουν από το υστέρημά τους.
Καμία σχέση με φιλόπτωχο και με εκκλησίες.

Φαίνεται, δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στην "αλληλεγγύη" και την "ελεημοσύνη".
Σε καταλαβαίνω, τα τελευταία χρόνια στο ΚΚΕ σας διδάσκουν ότι τα πάντα γίνονται με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.
Για να σου προσφέρω δωρεάν φροντιστήριο θα πρέπει να δεχθείς την κομματική μου κατήχηση.
Ωραίοι, κομμουνιστές να σου πετύχουν............


Πράγματι, όπως είπε και ο 6.29 έχετε "μεγάλη πλάκα οι αρρωστημένοι κνίτες στο να εφευρίσκετε νέες παπαρολογίες που γελάει κάθε πικραμένος."

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 8:50 μ.μ.

Το τερμάτισε ο φασίστας κνίτης @ 11.37 π.μ.
Το φασιστοειδές αυτό αναγάγει όλες τις πρωτοβουλίες κοινωνικών δομών που δεν γίνονται απο το ασφυκτικό κεφαλοκλείδωμα του ΚΚΕ....σε χριστιανικές πράξεις ελεημοσύνης!! Ενώ τις ανύπαρκτες δομές των ανύπαρκτων ''λαικών επιτροπών'',του ανύπαρκτου ΚΚΕ όπως τα ανεκδιήγητα ''εθελοντικά φροντιστήρια''τις βαπτίζει...ταξικές αφού εκεί το ΚΚΕ...εξηγεί λέει στους μαθητές και στους εκπαιδεύομενους πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός δηλαδή όταν ξεπουλάς δημόσια περιουσία σε οffshore,όταν απολύεις εργαζόμενους απο τα μαγαζιά σου,όταν στηρίζεις το αστικό καθεστώς με νύχια και με δόντια και όταν ξεκκοκαλίζεις τα θαλασσοδάνεια για να στήσεις καπιταλιστικά κάτεργα σαν την Τυποεκδοτική..Ή όταν εξηγείς στους ανύπαρκτους μαθητές των ανύπαρκτων λαικών επιτροπών πως πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την Δευτέρα Παρουσία που....θα ανατρέψει το ΚΚΕ τον καπιταλισμό για να δούν σωτηρία απο τον....χριστιανικό οπορτουνισμό της ελεημοσύνης όσων δεν ανήκουν στις κοινωνικές...δομές του ΚΚΕ.
Λίγο οξύμωρο να κατηγορούν οι οπαδοί της υπεραγίας Λ.Κανέλλη....τους οπορτουνιστές για χριστιανοσύνη,αλλά με το σημερινό σταλινικό,αλλοπρόσαλο,χαμένο στο διάστημα και απαξιωμένο απο τον λαό και σε μαύρη απελπισία ΚΚΕ τα περιμένουμε όλα.
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
Φτάνει δε στο σημείο ο σταλινικός αστέρας για να πείσει τους δύσπιστους,να μας πεί πως ότι δίνουν οι οπαδοί του ΚΚΕ το δίνουν....απο το υστέρημά τους.
Με συγκίνησε ο μπαγάσας ο κνίτης λέγοντας....για υστέρημα.Λόγω τιμής βούρκωσα!!!
Ρε τα φτωχαδάκια του ΚΚΕ.Να κάνουμε ένα έρανο μωρέ να βοηθήσουμε τους....μπατίρηδες του ΚΚΕ που δίνουν το....υστέρημά τους.

Δώστε και σώστε ρε πολιτικοί απατεώνες.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 8:57 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πάλι "λογοκρίθηκε" σχόλιο μου επειδή έγραψα ότι ορισμένοι λόγου του μπάφου στο Σύνταγμα δεν ξέρετε τι λέτε ή ότι για το ΚΚΕ θα ήταν πολύ εύκολο να φτιάξει κοινωνικό ιατρείο και να το στελεχώσει άριστα απο επιστημονικής πλευράς κλπ

Ξεχάσατε βέβαια ορισμένοι να μας πείτε μία ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ , πως χρηματοδούνται όλα αυτά τα εγχειρήματα (κοινωνικό ιατρείο, παντοπωλείο, φαρμακείο κλπ) γιατί άν δεν κάνω λάθος υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς τύπου ΜΚΟ , που ναι μεν υπάρχει η εθελοντική συμμετοχή αλλά το όλο εγχείρημα (δομές υποστήριξης, προσωπικό, πάγια έξοδα κλπ) χρηματοδοτείται απο την ΕΕ για να "επιβιώσει".

Προς 6:29 μμ

Σε καταλάβαμε ,δεν ξέρω αν σε κατάλαβε και το Β.Κ, μπορεί και να σε δούμε αύριο 12/5 στο Κορυδαλλό που δικάζονται οι ομοιδεάτες σου, αυτούς που η πρόεδρος της Βουλής σε λίγο θα τους βγάλει "διωκόμενους για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις".
Ακόμα και η εκφορά του λόγου σου λερώνει αυτό το ιστολόγιο , που τέλος πάντων αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό και εγώ δεν έχω καμμία αντίρρηση σε αυτό αρκεί να βρούμε κοινή ερμηνεία του όρου.

ΥΓ. Αν η μη ανάρτηση του σχολίου μου οφείλεται σε τεχνικό θέμα ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 9:44 μ.μ.

Ευτυχώς κι αυτό το γιούρογκρουπ βγήκε με θετικά προσημα για την Ελλάδα. Οι θεσμοί (βλ. τρόικα) δέχονται ότι η Ελλάδα εχει κάνει πρόοδο στην εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων. Φυσικά. Αφού ο Ενφια που θα καταργούνταν δεν καταργείται, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που δεν θα αυξάνονταν, η 13η σύνταξη πλέον θα γινει επιδομα ή δε θα δοθεί ποτέ, η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τον έκανε νόμο η κυβέρνηση απ' την πρώτη εβδομάδα που θα εκλέγονταν έγινε "υποσχεση" για το 2016 κι αν συμφωνουν οι εργοδότες, άρπαξαν τα αποθεματικά διαφορων οργανισμών για να πληρώνουν τους δανειστές, πάμε για ιδιωτικοποιήσεις στο φούλ, πλέον οι ΠΝΠ δεν είναι χουντική τακτική αφού τις κάνει ο Σύριζα κι όχι η Νδ, η φοροδιαφυγή δυστυχώς θα συνεχίσει να μας διαφεύγει γιατί δεν συνεργάζονται οι Ελβετοί, όσους σε διαθεσιμότητα ή απολυμένους θέλουμε θα τους ξαναπροσλάβουμε για τους άλλους δε θα μπορεσουμε και....
Περιμένουμε την αξιολογηση(που επίσης την είχαμε καταργήσει μαζί με την τρόικα.)

Τοσο σοσιαλισμό ειχαμε να δουμε απ' τον καιρό της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 10:43 μ.μ.

Τέτοιες παπάρες σας λένε στο ΚΚΕ, ωρε Λολοκοτρώνη;

Ώστε τα δίκτυα αλληλεγγύης είναι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ;

Μπροστά σας ο Γκέμπελς είναι τρόφιμος του Αρσάκειου Παρθεναγωγείου!


Όσο για το πως χρηματοδοτούνται, αντιλαμβάνομαι πως δεν καταλαβαίνεις ως γνήσιος Σταλινικός την ιδέα της (ταξικής) αλληλεγγύης. Σου είναι ΤΟΣΟ ξένο....

Και επειδή είσαι και δικηγόρος, πάρε για να μαθαίνεις:
http://www.solidarity4all.gr/el/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 11:04 μ.μ.

Ο κ. Ναξακακης καλα κανει την δουλεια του. Θα ειναι αξιος ο μισθος του, ευγε !
Δεν βρηκε λεξη να πει, για την αθλια κατασταση των Νοσοκομειων, των ΚΥ, τα ιατρεια του ΠΕΔΥ τα αδεια Αγροτικα Ιατρεια, για τα χαλασμενα ασθενοφορα κτλ κτλπ κτλπ. Τι κανει για ολα αυτα η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τρεις μηνες τωρα, δεν εχει παρει το Υπουργειο Υγειας κανενα μετρο για την ανακουφηση των οικονομικα αδυναμων, ανασφαλιστων. Συνεχιζει την ιδια πολιτικη των προηγουμενων κυβερνησεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πολλα διακεκριμενα στελεχη στους ιατρικους συλλογους, τα προβληματα τα γνωριζουν , αναρωτιεμαι που εξαφανιστηκαν; Ειχαν ετοιμες προτασεις και λυσεις, ΠΡΙΝ τις εκλογες, τωρα μελετανε νομοσχεδια.Δεν εχουν χρηματα για την υγεια, βρεθηκαν χρηματα για κατι παλιοαεροπλανα, για να ενισχυσουν την ΛΟΚΧΙΝΤ.
Το ΚΚΕ οσο και να ενοχλει, εχει προτασεις που μπορουν να υλοποιηθουν στις σημερινες συνθηκες και να λυσει το μεγαλο προβλημα της Υγειας.Εκτος απο τους ανασφαλιστους, σοβαρα προβληματα ,αντιμετωπιζουν ολα τα λαικα κοικοκυρια, δεν μπορουν να πληρωσουν την συμμετοχη στα φαρμακα που φτανει σχεδον 35%, δεν εχουν που να γραψουν τα φαρμακα τους, δεν μπορουν να πανε στον γιατρο γιατι δεν φτανει ο μισθος,η συνταξη,και τα νοσοκομεια ειναι υποστελεχωμενα, η πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας διαλυμενη.Τα μεγαλα αυτα προβληματα δεν μπορουν να τα καλυψουν τα Κοινωνικα Ιατρεια. Οι ανθρωποι δεν χρειαζονται ελεημοσυνη. Χρειαζονται ενα συγχρονο συστημα υγειας δημοσιο και δωρεαν για ολους. Ενα συστημα υγειας υψηλου επιπεδου, που θα χρησιμοποιει τα επιτευγματα της τεχνολογιας προς οφελος των πολιτων, για την προληψη, την διαγνωση και την θεραπεια.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2015 στις 11:15 μ.μ.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία σας είναι το άλλοθι του τρομαγμένου μικροαστού που με το ένα χέρι δίνει και με το άλλο χέρι προσεύχεται να μην του τύχει να γίνει σαν αυτόν που παίρνει. Ο άλλος αυτό που κατάλαβε είναι ότι στα φροντιστήρια των λαϊκών επιτροπων γίνεται κατήχηση! Σε αυτούς που συνδέουν το κομμένο ρεύμα τί γίνεται; Σε αυτούς που κάνουν επιτροπές ανέργων τί γίνεται; Σε αυτούς που απεργούν στις πύλες των εργοστασίων όταν απολύονται οι συνάδελφοί τους τί είναι; Μήπως είναι από τους φιλαράκους σας που παίρνουν κανονική άδεια ή άδεια ασθένειας για να μην "σταμπαριστούν"; Ποιός δίνει τρόφιμα στα κοινωνικά παντοπωλεία; Η θεία μου η Μαρίκα ή ο Σκλαβενίτης από τα περισσεύματα; Και μιλάει ο άλλος για ΚΚΕ και ανταλλάγματα. Ποιοί; Αυτοί που τόσα χρόνια περίμεναν οι ίδιοι ή οι μπαμπάδες τους έξω από τα πολιτικά γραφεία για διορισμό. Τέτοια κατάντια από όψιμους κοινωνικά ευαίσθητους σιγουρατζήδες του καναπέ, που ουδείς τους είδε ποτέ σε αγώνα, απεργία, διεκδίκηση.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 11:54 π.μ.

Επιμένω ότι ο "μπάφος" φταίει για πολλές αναρτήσεις γιατί δεν εξηγούνται αλλοιώς τα αυτονόητα.

1. Δεν κατηγορεί κανείς κανένα γιατρό ή επιστήμονα που θέλει εθελοντικά και με ανιδιοτελή τρόπο να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα απο μία εθελοντική δομή, έτσι πιστεύει, έτσι νομίζει, καλά κάνει.
2. Βεβαίως και υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς αυτές οι δράσεις χρησιμοποίησα τον όρο τύπου ΜΚΟ , έχοντας υπόψη μου τον "κόμβο αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων" τον ρόλο του και την δράση του.
3.Οι δράσεις αυτές δεν είναι ούτε αυθόρμητες ,ούτε αγνές ούτε εξωσυστημικές. Το ίδιο το ελληνικό Υπουργείο Υγείας με την προηγούμενη κυβέρνηση στα πλαίσια της Ευρωπαικής κατεύθυνσης και στρατηγικής 2014-2020 προτείνει για τους φτωχούς, τους πάμφτωχους και τους εξαθλιωμένους το "service delivery model", το οποίο θα στηρίζεται στο εθελοντισμό και την "εναλλακτική" χρηματοδότηση.
4. Η υποδομές μιας τέτοιας δράσης έχει χρηματοδότες , είτε προγράμματα ΕΕ , είτε χορηγούς μεγαλοκαπιταλιστές και πολυεθνικές κλπ.
5. Η απόσυρση του κράτους απο την θεμελιώδη υποχρέωση παροχών υγείας ξεκινάει απο τους φτωχούς γιατί έτσι κι αλλοιώς οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη τα κοινωνικά ιατρεία και ούτε τις κρατικές υποδομές υγείας.
6. Αυτές οι δράσεις δεν είναι προιόν ελληνικό αλλά ευρωπαικό. Μάλιστα η Ελλάδα άργησε να το εφαρμόσει αλλά λόγω της κρίσης απόκτησε εύκολα ιδεολογικό μανδύα από την κυβερνώσα αριστερά και τους οπαδούς της.
7. Είναι γνωστό ότι οι καπιταλιστές θέλουν να απαλλαγούν απο εισφορές υγείας μέσω της υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος. Μεγαλό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών πάει στα νοσοκομεία και τα ταμεία υγείας πράγμα που σταδιακά θέλουν να καταργήσουν αλλά απο την άλλη η παροχή υγείας είναι αντικειμενικό γεγονός που δεν καταργείται αλλά μπορεί να υποκατασταθεί.
8. Όποιος εκφέρει κριτικό λόγο για αυτές τις δομές είναι "σταλινικός", "κνιτοβλακας", "μαιλοθρεμμένος" και περίπου χαζός. Εσείς όλοι που υποστηρίζετε αυτές τις δράσεις είστε το προοδευτικό, το νέο και το σύγχρονο;
Τι να σας πω το 2015 να είναι ζητούμενο η υγεία και η περίθαλψη. Η επιστήμεη και ο παραγόμενος πλούτος έχει φτάσει στα ύψη και σε μιά χώρα που έχει 175 δις (με την κρίση) ΑΕΠ να μιλάμε για κοινωνικά ιατρεία!

Η αστική τάξη πάντα ήθελε "εφεδρικό στρατό" για αυτό ανακάλυψε διάφορους τρόπους καταστολής, παιδεία, θρησκεία, ΜΜΕ κλπ και διαχρονικά έριχνε και τα παραισθησιογόνα κυρίως στη νεολαία. Συνήθως το έκανε κρυφά και με "επιστημονική μέθοδο", το κρυφά το εγκατέλειψε (βλέπε πλ.Συντάγματος) αλλά την "επιστημονική μέθοδο" την διατήρησε.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 1:32 μ.μ.

Καλημέρα Μανωλάκι,
Μας έλειψες... Μας έλειψε αυτή η ολιστική σου προσέγγιση στα θέματα.
Από τα κοινωνικά ιατρεία ξεκίνησε η κουβέντα και συ τα κατάφερες να την απλώσεις σε ρουσφέτια μπαμπάδων έξω από πολιτικά γραφεία και σε σιγουρατζήδες του καναπέ.

Μόνο να σου χαλάσω λίγο τη νιρβάνα. Επιτρέπεις?
Ξέρεις Μανώλη, υπήρξαν και υπάρχουν και ΚΚΕδικα ρουσφέτια. Δεν έχεις ακούσει όμως τίποτα ποτέ....
Επίσης, πιο καναπεδάτοι από τους οπαδούς του ΚΚΕ δεν υπάρχουν Μανώλη μου.
Ομόνοια-Σύνταγμα-Σπιτάκι Μανώλη μου,
Τώρα βέβαια σε πειράζει αν η θεία Μαρίκα δίνει τρόφιμα στα παντοπωλεία. Σωστά.
Αν τα έδινε η συντρόφισσα Μαρίκα τότε μάλλον θα άλλαζε το πράγμα. Τι λες?

Αλλά για να μην σε πολυστεναχωρήσω, να αναγνωρίσω πως μας άνοιξες και τα μάτια, το ομολογώ.
Μας έμαθες πως αυτοί που συνδέεουν το ρεύμα είναι αποκλειστικά ΚΚΕδες, όπως επίσης μόνο οι ΚΚΕδες απεργούν και διεκδικούν.

Έτσι είναι Μανώλη. Οι ΚΚΕδες είναι Ήρωες και όλοι οι άλλοι πουλημένα τομάρια Μανώλη μου!
Μην το κουράζουμε Μανώλη. Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις.
Όποια μορφή αλληλεγγύης καθοδηγείται από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Όποια δεν καθοδηγείται από το ΚΚΕ είναι λαθεμένη, έχει ιδιοτελή κίνητρα, αποσπά πελατεία, κλπ, κλπ.
Απλά πράγματα, κατανοητά και εύπεπτα!

Καληνύχτα Μανώλη και όνειρα γλυκά!

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 7:56 μ.μ.

@11.15
Οταν λές''σε αυτούς που απεργούν στις πύλες των εργοστασίων όταν απολύονται συναδελφοί τους'',προφανώς θα εννοείς τα ηρωικά μέλη του ΚΚΕ που απεργούσαν έξω απο την Τυποεκδοτική και τον Ριζοσπάστη,όταν το ΚΚΕ απέλυε σωρηδόν εργαζόμενους,ακόμα και μικρομάνες με βρέφη με 25 χρόνια υπηρεσία.
Οταν λές ''οτι στα φροντιστήρια των λαικών επιτροπών (sic) δεν γίνεται κατήχηση'',θα εννοείς σίγουρα πως τα ''φροντιστήρια'' του ΚΚΕ δεν έχουν σκοπό την στρατολόγηση,αλλά την σωτηρία των ψυχών της νεολαίας απο τις αμαρτωλές ΟFFshore του άτιμου καπιταλισμού που αγοράζουν δημόσιες συχνότητες απο το ΚΚΕ..Οταν οι ελάχιστοι νέοι που αρχικά τσίμπησαν το δόλωμα ''του φροντιστηρίου'',έφυγαν αγανακτισμένοι απο την πλύση εγκεφάλου απο καθοδηγητές-καθηγητές,δεν χρειάζεται άλλη μαρτυρία.
Οταν λές ''συνδέουν το κομμένο ρεύμα''έχεις χάσει επισόδεια και έμεινες στο 2011.Τότε έκοβε η ΔΕΗ το ρεύμα εξ'αιτίας του χαρατσιού.Αλλά πολύ πρίν το ΚΚΕ παραστήσει το Ζορρό που συνδέει τάχα το κομμένο ρεύμα,υπήρχαν πρωτοβουλίες μέσα απο τον λαό που με ομάδες περιφρούρησης απέτρεπε τους εργολάβους να κόψουν το ρεύμα.Αγνωστες ιστορίες για σένα και το ΚΚΕ γιατί στο αποστειρωμένο και απομονωμένο περιβάλλον που σας μάντρωσαν,δεν έχετε επαφή με τον λαό και την πραγματικότητα.
Οταν λές''επιτροπές ανέργων''για σπάστα και ξαναρίχτα.Που υπάρχουν,ποιοί τις αποτελούν και τι έργο προσφέρουν.Ονόματα,διευθύνσεις και χώρος.Μήπως είναι ακόμα μια απάτη του ΚΚΕ απο τις πολλές για να δικαιολογήσει την παντελή απουσία του απο το κίνημα?
Η ιστορία και η ζωή αυτό δείχνει.Απάτη και ρεκλάμα είναι του ΚΚΕ για εσωτερική κατανάλωση ώστε να ανυψωθεί το πεσμένο ηθικό του κνίτη.
Παλιό το κόλπο που δεν πιάνει γιατί βρώμισε.
Η θεία σου η Μαρίκα μπορεί να δίνει ελεημοσύνες σαν μεγαλοαστή .Οταν μάθεις τι σημαίνει αλληλεγγύη να πείς στην θειά σου να πάρει τον μπαμπά σου και σένα μαζί και να πάτε να φουντάρετε ομαδικά.
Θα διεκδικήσετε το χαμένο δίκιο σας.
Γιαυτό κνιτάκο αυτά τα παραμύθια που αράδιασες να τα λέτε μεταξύ σας και στην ανάγκη να τα πιστεύετε αν σας κάνουν καλό.
Οταν όμως τα βγάζετε παραέξω,γελάει το ποικιλόχρωμο ερίφιον και γινόσαστε ρεζίλι των σκυλιών.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 8:12 μ.μ.

λολοκοτρώνη,
αν νομίζεις ότι τα κοινωνικά ιατρεία είναι ένας πλάγιος τρόπος να αποσυρθεί το αστικό κράτος από την Υγεία,
τότε και τα λαϊκά φροντιστήρια είναι ένας πλάγιος τρόπος να αποσυρθεί το αστικό κράτος από την Παιδεία.

Αλλά μάλλον ξέχασα ότι η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι στα λαϊκά φροντιστήρια το Κώμα ψαρεύει πελατεία.

Τέλος, επειδή το ξανάγραψες σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι οι υποδομές των αυτοδιαχειριζόμενω δράσεων έχουν χρηματοδότες , είτε προγράμματα ΕΕ , είτε χορηγούς μεγαλοκαπιταλιστές και πολυεθνικές όπως λες.
Και φυσικά δεν σου μιλάω για Καμίνηδες και Σια, μη βιαστείς να ρίξεις πάλη σκάτα στον ανεμιστήρα μέσω αυτών.

Σου μιλάω για αυτές τις δομές αλληλεγγύης:
http://www.solidarity4all.gr/

...και περιμένω τα στοιχεία σου.

Μέχρι τότε είσαι ένας φτηνός Γκεμπελίσκος με προβιά "κομμουνιστή"

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 8:24 μ.μ.

Το ΚΚΕ είναι ενάντια στην μαστούρα,γιατί απλά είναι υπέρ της πρέζας!!! Της πολιτικής πρέζας εννοώ,γιατί οι κνίτες με το λίγο μυαλό που διαθέτουν μπορεί να μπερδευτούν..
Γιατί μόνο αν είσαι πολιτικό πρεζόνι όπως τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ,μπορείς να πέφτεις τόσο εύκολα στην ''παραμύθα'' που πουλάει μια ξεπουλημένη και προδοτική ηγετική κλίκα για να κρατάει τις χρυσοφόρες καρέκλες της..
Τελικά όπως και στο σύμφωνο συμβίωσης το ΚΚΕ διαφωνεί συνολικά και στο ζήτημα των ναρκωτικών.Ευνόητο και ευξήγητο.Θέλει να έχει την αποκλειστική διάθεση και το εμπόριο των πολιτικών ναρκωτικών μέσα στο λαό,που είναι εξ'ισου επικίνδυνα με τα χημικά ναρκωτικά.Αλλωστε το πιό δυνατό και εξαρτησιογόνο ναρκωτικό,αυτό που έχει καταστρέψει χιλιάδες μυαλά και ζωές,βρίσκεται στην πολιτική τακτική και στρατηγική πρακτική αυτού του κόμματος.
Πολιτικό ναρκωτικό του ΚΚΕ που ευτυχώς όμως τελευταία δεν βρίσκει αγοραστές.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2015 στις 8:32 μ.μ.

11.15 Εχω μια διακοπή του ρεύματος στο σπίτι ρε φίλε.
Πότε θα πεταχτείς να την συνδέσεις;
Δεν θέλω ηλεκτρολόγο οπορτουνιστή.
Μόνο οι κκέδες ηλεκτρολόγοι κάνουν τις σωστές συνδέσεις.
Δεν τους αλλάζω με τίποτα.
Αποδείξεις κόβεις ρε ηλεκτρολόγε;

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 12:25 π.μ.

Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα σχόλια ενάντια στο ΚΚΕ γίνονται από αδέσποτους αριστερούς του καναπέ, χρυσαυγίτες, δεν πληρώνω, πασόκους που μεταλλάχθηκαν σε συριζαίους, ανεξάρτητους και ακομμάτιστους, εξωκοινοβουλευτικούς εξωφυλαρούχες που δεν εκφράζουν τίποτε στους εργαζόμενους και στο κίνημα παρά μόνο την οικογένειά τους και τους κολλητούς τους! Όλοι αυτοί συμπλέουν με ένα πραγματικά θαυμαστό τρόπο. Τους ενώνει η κοινή στρατηγική, διότι στα λόγια υποτίθεται ότι είναι πούροι αντίπαλοι μεταξύ τους! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ. Το ΚΚΕ είναι σε πολύ καλό δρόμο, σιγά σιγά παρτάλια ξεβρακώνεστε όλοι σας, μαζί και οι κοινωνικά ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι ενάρετοι χριστιανοί των κοινωνικών παντοπωλείων και ιατρείων.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 1:35 π.μ.

Επειδή δεν υπογράφονται τα σχόλια δεν ξέρουμε ποιος απαντάει σε ποιόν και για ποιο θέμα. Και εγώ γενικά απαντάω προς όλους.
1. Δεν έχει καμία σχέση το φροντιστήριο με την υγεία. Καμία απολύτως. Το φροντιστήριο είναι μία μορφή παραπαιδείας δυστυχώς αναγκαία για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Η οργάνωση της παιδείας είναι ταξική και οι φραγμοί αυξάνουν όσοι ανεβαίνουμε βαθμίδα. Για να σπάσουμε σε ένα βαθμό αυτούς τους φραγμούς οργανώνουμε φροντιστήρια ώστε παιδιά λαικών και φτωχών οικογενειών να μπουν στο πανεπιστήμιο.
2. Τα κοινωνικά ιατρεία κλπ είναι επιλογή και κατεύθυνση των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτή την μορφή παροχής υγείας θέλουν για τους φτωχούς. Αυτά είναι διακηρυγμένοι στόχοι υγεία 2014-2020 , τι να κάνουμε αυτή είναι η πραγματικότητα. Η υγεία ούτε ανελαστικό προιόν είναι , ούτε ατομική επιλογή, είναι αδήριτη αναγκαιότητα. Δεν χωράει κανενός είδους "έκπτωση" ούτε μπορεί ούτε και πρέπει να στηρίζεται στον εθελοντισμό.
3. Από όσο γνωρίζω 14 δήμοι της χώρας που έχουν κοινωνικά ιατρεία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για τέτοιες δράσεις πχ προληπτική ιατρική για άπορους και φτωχούς.
4. Απο όσο γνωρίζω το κοινωνικό ιατρείο του Ρεθύμνου στη Κρήτη χρηματοδοτείται συγνώμη έχει χορηγό το ίδρυμα Ωνάση.
5. Το ιδρυμα Λάτση επίσης δίνει την ευγενή χορηγία του σε κοινωνικά ιατρεία κλπ
6. Η φιλανθρωπική εταιρεία vodafone προσφέρει την τηλειατρική της δραστηριότητα σε ανάλογες δομές.

ΥΓ. Κάθε χορηγία σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρήσεων και νόμιμοι φοροκλέφτες και φιλάνθρωποι.

Προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω την ρητορική σας για τα κοινωνικά ιατρεία. Το ίδιο μας λέγατε πριν μερικά χρόνια όταν καταγγείλαμε τις ΜΚΟ. Και τι δεν είχαμε ακούσει όταν όμως αποκαλύφτηκε ο βόθρος και άρχισε να βρωμάει το σύμπαν τότε μούγκα στη στρούγκα.

Επιτρέπεται να λέτε ότι είστε προοδευτικοί άνθρωποι και να επαινείτε τις εθελοντικές δομές υγείας αντί να ξεσηκώνετε το κόσμο να διεκδικεί και να φωνάζει για την απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία;

Κολοκοτρώνης

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
13 Μαΐου 2015 στις 2:13 π.μ.

Ήταν αναμενόμενη η λυσσαλέα επίθεση του συστήματος της βρωμερής σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Ζαλισμένοι από το αντικομμουνιστικό αφιόνι που τους πότισαν, κατηγορούν το ΚΚΕ επειδή καταγγέλλει τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία και όχι τα λαϊκά φροντιστήριά του. Μα είναι δυνατόν, καλοί μου φίλοι, να κατηγορεί κανείς αυτά που ο ίδιος έχει φτιάξει; Κατά συνέπεια και για να μη μακρηγορούμε γιατί το έχουμε κουράσει, τα Λαϊκά φροντιστήρια του ΚΚΕ είναι πολύ ωραία, περιποιημένα και καθαρά. Οι μαθητές που πηγαίνουν εκεί διδάσκονται, εκτός από τα βασικά σχολικά μαθήματα, και άλλα που είναι πολύ πιο χρήσιμα στη ζωή τους, με πιο σημαντικό απ΄ όλα τη μελέτη της μαύρης βίβλου του οπορτουνισμού μέσα από το βιβλίο που συνέγραψε μετά από προσπάθειες χρόνων και καζούρα αιώνων ο Μεγάλος Δάσκαλος : «Η Μαύρη Βίβλος του Οπορτουνισμού: Απλά Μαθήματα Οπορτουνισμού - Πώς θα ανακαλύψετε τους Οπορτουνιστές και πώς θα τους εξουδετερώσετε πριν κλέψουν την ψήφο σας»

Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, επιδεικνύουν οι μαθητές και για το βιβλίο του σ.Μαϊλη σχετικά με την προδοτική ομάδα του ΕΑΜ και του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο οι οποίοι αποκήρυξαν το Βελουχιώτη, ο οποίος αποκαταστάθηκε πολιτικά από το Κόμμα , όχι όμως κομματικά γιατί παρόλο που είχε δίκιο έπρεπε να πειθαρχήσει στην προδοτική ηγεσία. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουν οι αληθινοί κομμουνιστές: Και βλακείες να λέει το κόμμα, πρέπει να πειθαρχήσουν, όπως κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς δεκαετίες τώρα

Ανάρπαστο επίσης έχει γίνει το βιβλίο του Μεγάλου Δάσκαλου σχετικά με τους δολοφόνους της Ροζας Λούξεμπουργκ και τους πολιτικούς απογόνους τους που δεν είναι άλλοι από τους βρωμερούς σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και τους σιχαμερούς οπορτουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην αντιναρκωτική εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά στα λαϊκά φροντιστήρια του Κόμματος. Χαρακτηριστική είναι η συγκλονιστική κουβέντα του σ.Κουτσούμπα όταν σε μια ομιλία του σε ένα από τα λαϊκά φροντιστήρια του Κόμματος, είπε στα παιδιά που τον άκουγαν να μη ζηλεύουν τα ναρκωφεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρχικών και πως δεν έχουν ανάγκη από ψυχοτρόπες ουσίες γιατί αυτά έχουν το Ριζοσπάστη, έχουν τον Οδηγητή, έχουν το Μεγάλο Δάσκαλο, έχουν την Παπαρήγα, έχουν τον Κουτσούμπα τον ίδιο, έχουν τη Διαμάντω Μανωλάκου. Πού να φτουρήσουν οι ουσίες; Και μπάφο να κάνουν, δεν πρόκειται να πάρουν χαμπάρι.Τζάμπα τα λεφτά που θα δώσουν

κοινός νους
13 Μαΐου 2015 στις 11:40 π.μ.

Επιμένει ο αστείος ήρωας του Βαθύ Κόκκινο που αποκαλεί τον εαυτό του ¨Κολοκοτρώνη¨ να γράφει σεντόνια προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα, γιατί πρέπει να υπάρχουν λαϊκά φροντιστήρια και όχι κοινωνικά ιατρεία. Γιατί πρέπει λέει τα παιδιά των λαϊκών και φτωχών οικογενειών να σπάσουν, λέει, τους ταξικούς φραγμούς και να μπουν στα Πανεπιστήμια. Μέχρι, τότε, βέβαια, μπορεί να έχουν πεθάνει από την πείνα ή από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αλλά αυτό μάλλον δεν το έχει σκεφτεί το Κόμμα.

Ή , μάλλον, το Κόμμα ξέρει πολύ καλά τι κάνει γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει κατήχηση και ψηστήρι την ώρα που κάποιος πάει με σκυμμένο κεφάλι από τη ντροπή να πάρει ένα πιάτο φαΐ ή να δεχτεί ιατρική περίθαλψη επιδεικνύοντας την κάρτα του άπορου ή του ανασφάλιστου. Μπορεί, όμως, πολύ καλά να το κάνει αυτό στα δεκαεξάχρονα παιδιά που όσο και να εισπράττουν το βαρύ κλίμα μέσα στην οικογένεια, δεν παύει να είναι παιδιά και να χάφτουν πιο εύκολα την παπαρολογία του καθενός. Αυτή, άλλωστε, είναι και η ιδανική ηλικία να δημιουργήσεις γενίτσαρους που θα μισούνε περισσότερο από τους αλλόθρησκους, τους αιρετικούς

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, αναγκάζονται οι θλιβεροί υπερασπιστές οποιασδήποτε θέσης του Κόμματος να αναμασάνε τραγελαφικά επιχειρήματα , που σε γενικές γραμμές όλα καταλήγουν στο εξής: ότι κάνει το Κόμμα είναι καλό, ενώ ό,τι κάνουν οι άλλοι είναι μικροαστικό, προδοτικό, ύποπτο και αποπροσανατολιστικό. Έτσι, όμως, το να πουλάς λογική στους εκπροσώπους του Κόμματος είναι σα να κλέβεις εκκλησία, αλλά άμα είσαι κουρασμένος, είναι μια ευχάριστη και ξεκούραστη απόλαυση

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 12:25 μ.μ.

8.32 ΟΙ Αποδείξεις σε μαράνανε. Πες μας κάτι για τις 57 Φοροαπαλλαγες των Εφοπλιστών.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 1:25 μ.μ.

@1:35 Κολοκοτρώνης
Ρε δε πα να λες εσύ, να λέει ο άλλος να λέει ο τρίτος, σύντροφος ή μη. Ο εγκάθετος αφιονισμένος αντικομμουνιστής, τσιράκι του συστήματος ή καλός και ενάρετος χριστιανός, θα πει το ποίημά του ο κόσμος να χαλάσει, θα βρίσει, θα τραμπουκίσει,
θα ειρωνευτεί, θα μιλήσει για Κουτσούμπες, σταλινοκνίτες, ναρκωτικά Ριζοσπάστη, Οδηγητή κλπ. Ποιό επιχείρημα άλλωστε να φέρει ο λουμπενομπατίρης κρυφοχρυσαυγίτης, τα περί κοινωνικών ιατρείων στους Δήμους του Καλλικράτη που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ δεν το γνωρίζει, ούτε το είπαν διότι δεν θα το καταλάβαινε. Είναι σαφώς μειωμένης αντίληψης γι' αυτό και δεν απαντά πού βρίσκουν τα φάρμακα και τα τρόφιμα τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία. Τί να πει, ότι δεν γνωρίζει εάν δίνει τα σαπάκια του ο Σκλαβενίτης στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης και εάν φοροαπαλλάσσεται ο ο χορηγός; Ή ότι δεν κατάλαβε από πού έρχονται τα φάρμακα και ποιό όφελος έχουν αυτοί που τα δίνουν "στους κακομοίρηδες που πεινούν"; Ό,τι κορόιδα δηλ. ήταν οι εθελοντές της Ολυμπιάδας 2004 παρόμοια κορόιδα από την ανάποδη είναι και αυτοί. Και μάλιστα χωρίς να έχουν κανένα ερωτηματικό, αφού έχουν μόνο βεβαιότητες και καμία αμφιβολία ή επιφύλαξη, όπως έχει πάντοτε κάθε ηλίθιος. Και ειρωνεύονται αυτοί οι τύποι που μέχρι πρότινος "κατάπιναν αμάσητο" το μύθο των ΜΚΟ και δεκάδες άλλους αστικούς μύθους και παπάτζες, ναι αυτοί οι τύποι, ειρωνεύονται και προβοκάρουν το ΚΚΕ! Τί να πεις...

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 3:37 μ.μ.

Μην τις φοβάσαι τις διακοπές του ρεύματος ρε φίλε. Τις συχνές διακοπές του μυαλού σου να φοβάσαι.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 4:10 μ.μ.

8.24 Λύσε μου μια απορία. Τη έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ κατα την δική σου γνώμη ωστε να είναι σωστό. Με ενδιαφέρει να μάθω.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 5:17 μ.μ.

7.56 Στον Προπαγανδιστικό μηχανισμο του ΚΚΕ δεν υπάρχουνε Εργαζόμενοι. Είναι επαγγελματικά Στελέχη και ολοι είμαστε Εθελοντές. Τώρα που είναι ο σύριζανέλ κυβερνηση μπορεί να καταργήση της OFFshoge και να κάνει τον Καπιταλισμό Ανθρώπινο. Να σας κάναμε δώρο τον 902 ξεχασε το. Πεθάνανε αυτά το 1991. Συνέχισε λοιπόν τον Βρώμικο ρόλο σου του Αναχώματος. Συνέχισε έχεις γίνεις ξεφτίλα.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 8:33 μ.μ.

11.40 Αν σε ενδιαφέρει ο Λαός μια λύση έχεις. Να παλέψουμε Ενωμένοι για την Ανατροπή του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2015 στις 10:15 μ.μ.

Προς άλογο νου

Προσπαθώ να καταλάβω αν παίρνει στροφές ο εγκέφαλός σου. Θα μου πεις ότι σε προσβάλω αλλά δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι διαθέτεις κοινό νου και να μην αντιπαραβάλεις ψήγμα επιχειρήματος σε όσα σου γράφω. Προφανώς και δεν θέλεις. Έχεις καταπιεί μία κασσέτα και την ενεργοποιείς όταν ο άλλος σου γράφει επιχειρήματα κοινής λογικής.
Σου είπε κανείς ότι απορρίπτονται οι δράσεις άλλων φορέων; έφερα παράδειγμα τα σισίτια της εκκλησίας (το πιο ακραίο απ' όλα, γιατί και άθεος είμαι και η εκκλησία ξέρω πολύ καλά τι ρόλο παίζει).
Φροντιστήρια σε παιδιά κάνουν και λεγόμενοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, που καμία σχέση δεν έχω μαζί τους και λέω μπράβο τους παρά τις αντιρρήσεις μου για την γενικότερη στάση τους.
Το θέμα είναι τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ μη μας τρελλαίνεις λοιπόν. Σου λέμε ότι αυτή η μορφή παροχής υγείας δεν στηρίζεται ούτε στο αυθόρμητο ούτε στο τυχαίο είναι επιλογή των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους. Σου λέμε ότι χρηματοδοτούνται με στοιχεία και λες αλαμπουρνέζικα.
Εσείς όλοι μέσα στον αντικκε παροξυσμό σας δεν αντιλαμβάνεστε κάτι απλό που λέει το ΚΚΕ διαρκώς ότι κίνημα δεν είναι μόνο το ΚΚΕ. Ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αριστεροί και δεξιοί αλλά ενιαία τάξη και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. Σας λέμε ότι τα συνδικάτα πρέπει να γίνουν κυψέλες και σχολειά των εργαζομένων δεν λέμε για αριστερά και δεξιά συνδικάτα. Σας λέμε ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι κόμμα , δεν είναι καν παράταξη συνδικαλιστική είναι μέτωπο (όχι κούτελο για ακατοίκητους εγκεφάλους).

ΥΓ. Με συγχωρείς ρε φίλε αλλά κατάλαβες ότι θεωρώ τον εαυτό μου Κολοκοτρώνη; Μήπως θα πρέπει να ανοίξεις ένα λεξικό να μάθεις τι σημαίνει ψευδώνυμο και για να στο κάνω πιο λιανά είναι σύνθετη λέξη ψεύδος + όνομα και ακόμα πιο λιανό ψεύτικο όνομα...

Κολοκοτρώνης

κοινός νους
14 Μαΐου 2015 στις 12:10 π.μ.

@Κολοκοτρώνη

Μου αρέσει που επικεντρωνόμαστε και γινόμαστε συγκεκριμένοι - αν και χρειάστηκαν σεντόνια ολόκληρα. Λες , λοιπόν, ότι έχεις πρόβλημα με τα κοινωνικά ιατρεία επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ αν κατάλαβα καλά και ότι αυτά χρηματοδοτούνται από το κράτος και τα ΕΣΠΑ; Αν, όμως, κατάλαβα καλά, το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Άρτας δεν εμπίπτει στην περίπτωση αυτή και πρόκειται απλά για μια εθελοντική κοινωνικής ευαισθησίας δράση. Δράση που προφανώς δε θα χρειαζόταν αν ακόμα και αυτό το αστικό κράτος έκανε στοιχειωδώς τη δουλειά του. Για το καλό του διαλόγου, όμως, ας πούμε ότι δεν είναι αυθόρμητες δράσεις.

Αν λοιπόν δεν δεν είναι αυθόρμητα και είναι αποτέλεσμα οργανωμένης δομής πού είναι το πρόβλημα; Λες πάλι ότι έχουν ιδιώτες χορηγούς. Μα και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χορηγούς που έχουν δώσει το όνομά τους σε ολόκληρες πτέρυγες- όχι πως μου αρέσει, αλλά δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε ή να αρνηθούμε να δεχτούμε τις υπηρεσίες τους για το λόγο αυτό. Υπονοείς μήπως ότι προφέρουν χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες; Νομίζω ότι πρέπει να γίνεις πιο σαφής

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2015 στις 9:14 π.μ.

12.10 Μας λες Το Αστικό κράτος να έκανε στοιχειωδώς την δουλειά του. Πως μπορεί να γίνει αυτό οταν η Κοινωνία δουλεύει με κριτήριο υο κέρδος. Στα υπόλοιπα που λες πρόκειται για Φιλανθρωπία. Δημόσια δωρεάν υγεια για όλους καιο οχι ελεημοσύνη.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 8:18 μ.μ.

Ας μας πει ο κ. Ναξάκης πως έγινε καθηγητής στο ΤΕΙ....

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2015 στις 7:12 μ.μ.

Σσήμερα αυτοκτονούν χιλιάδες προδομένη από την αριστερά με Μάαστριχ μνημόνια φόρους ανεργία συσσίτια αγγλικό δίκαιο κατάσχεσις ξεπούλημα νησιών και εθνικού πλούτου
Υ.Σ Μήπως πρέπει να ψαχτείτε καλύτερα γιατί το κουκουέ παλεύει μόνο του ακόμη στη κόκκινη ζώνη
και να αφήσετε τη θολοκουλτούρα .......

23 Μαρτίου 2016 στις 10:26 μ.μ.

Μήπως από Βαθύ Κόκκινο να γίνει Βαθύ Μαύρο?!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger