Home » , » Ξεφτίλες "συνδικαλιστές" υλοποιούν αποφάσεις μιας άθλιας κυβερνητικής πολιτικής

Ξεφτίλες "συνδικαλιστές" υλοποιούν αποφάσεις μιας άθλιας κυβερνητικής πολιτικής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 | 5:15 μ.μ.

Μόνο θλίψη προκαλεί το κατάντημα κάποιων εργαζομένων που θέλουν μάλιστα να παρουσιάζονται και σαν συνδικαλιστές. Εχουν μάλιστα και το θράσος τις κατάπτυστες ενέργειες τους να μας τις στέλνουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για να τις αναρτήσουμε στο μπλογκ μας.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης  ΤΥΦΛΩΝ (Κ.Ε.ΑΤ) που εδρεύει στην Καλλιθέα.

Απ’ το κείμενο που μας έστειλαν μαθαίνουμε ότι συγκάλεσαν Γ. Σ. Συλλόγου για την αντιπαράθεση που είχαν με την Διοίκηση του ΚΕΑΤ και αφορούσε ποιες εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων θα προτιμηθούν να ροκανίσουν τα κονδύλια του Κέντρου. Αυτές που  προτείνει  το ΔΣ του Συλλόγου ή αυτές που επιθυμεί η διοίκηση!!!
Τέτοια ξεφτίλα και υποκρισία –στο τέλος της ανακοίνωσης γράφουν «Εξω οι εταιρείες από το ΚΕΑΤ. Πρόσληψη Μόνιμου και σταθερού προσωπικού»- είναι από τις σπάνιες φορές που συναντάμε σε εργατικό σωματείο.

Αφού οι «συνδικαλιστές» αυτοί μπήκαν στην διαδικασία «διαπραγμάτευσης με εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων για την ανάδειξη της μειοδότριας» τώρα παρουσιάζονται σαν βιασθείσες παρθένες γιατί ο Διοικητής του ΚΕΑΤ  παρεμβαίνει «υπέρ συγκεκριμένων εταιριών»!

Ειλικρινά δεν ξέρεις ποιον να κράξεις πιο έντονα.Τους συνδικαλιστές ή την Διοίκηση του Κέντρου. Αυτό που σίγουρα πρέπει να στιγματιστεί είναι η επιλογή της κυβέρνησης να δέχεται τέτοιες πρακτικές.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, πέρα από το κείμενο που μας έστειλαν.
                                                                         
                               
  ΘΕΜΑ: Απόφαση ΓΣ Συλλόγου για απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ καταγγέλλει τη Διοίκηση για την παραπομπή σήμερα 7 και αύριο 8 Μαϊου,  σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση των μελών της επιτροπής διενέργειας διαπραγμάτευσης με εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων για την ανάδειξη της μειοδότριας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της απαράδεκτης και πρωτοφανούς συμπεριφοράς του Διοικητή του ΚΕΑΤ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με επανειλημμένες παρεμβάσεις του στο έργο της επιτροπής υπέρ συγκεκριμένων εταιριών και τελικά την καθύβριση από τον ίδιο των μελών της ως «απατεώνων», που «παίζουν βρώμικο παιχνίδι».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ επίσης θεωρεί ότι η παραπομπή των μελών της επιτροπής σε ΕΔΕ αποσκοπεί τόσο στην ακύρωση του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης και τη δικαίωση μη επιλεχθεισών εταιριών,  που ήδη έχουν υποβάλει ενστάσεις κατά του ΚΕΑΤ, όσο και στην τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις του.        

Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ως αρμόδια μέλη για τη διενέργεια της ΕΔΕ δεν έχουν οριστεί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του ΚΕΑΤ, ή του εποπτεύοντος Υπουργείου, αλλά  συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από το παράρτημα του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης,  με στόχο την άσκηση πίεσης για κατάληξη στο  επιθυμητό πόρισμα.

Κατόπιν τούτων η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στάση εργασίας για σήμερα 7 Μαϊου από 12.00 έως 15.00  καθώς και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες και ώρες σύγκλισης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με το παραπάνω αντικείμενο. 

Τέλος καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβει για την άμεση ματαίωση της ΕΔΕ και την αποκατάσταση της ομαλότητας στη λειτουργία του ΚΕΑΤ, όπως άλλωστε ήδη της έχει ζητηθεί από το ΔΣ του Συλλόγου μας κατά την τελευταία συνάντησή μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑΤ!
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
                                          
                                   
                                                          Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου         

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger