Home » , » Αποκάλυψη για το επίμαχο e-mail Στουρνάρα. Πολιτική, μιντιακή και οικονομική διαπλοκή ένα κουβάρι.

Αποκάλυψη για το επίμαχο e-mail Στουρνάρα. Πολιτική, μιντιακή και οικονομική διαπλοκή ένα κουβάρι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 | 12:28 π.μ.

Γράφει ο Μπλοκάκιας

Το ότι όχι απλώς είναι βαρίδι αλλά υπονομεύει με κάθε τρόπο το έργο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας το ομολογούν πλέον δημόσια αρκετά κυβερνητική στελέχη με την «Αυγή» να το διατυπώνει μάλιστα πρωτοσέλιδα παροτρύνοντας τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας να παραιτηθεί.

Αυτός φυσικά σαν πολιτικό παχύδερμο που είναι δεν έχει τέτοιες «ευαισθησίες» και με χθεσινές δηλώσεις του σε εφημερίδα έκανε καθαρό ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πόστο του αφού τα αφεντικά του τον στηρίζουν με κάθε τρόπο -αρθρογράφος του Reuters, έγραψε ότι «θα ήταν ανοησία εκ μέρους του Τσίπρα να απολύσει τον Στουρνάρα. Εκτός και αν θέλει Grexit»!!!- ενώ ο μόνος αρμόδιος για να το αποπέμψει από την θέση του –όπως ορίζει το ευρωσύστημα- είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο οποίος όμως τον στηρίζει απόλυτα.

Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το  e-mail  που έφυγε από το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με παραλήπτη τον δημοσιογράφο Θ. Τσεκούρα –της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thetoc.gr της Ελλης Στάη- με επιχειρηματολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον της κυβερνητικής διαπραγματευτικής θέσης με τους ξένους δανειστές.

Όταν έγινε η αποκάλυψη από την εφημερίδα των Συντακτών δεξιές ιστοσελίδες, Στάη και Τσεκούρας χρησιμοποίησαν τον αστείο ισχυρισμό ότι κάποιος –παρακρατικός προφανώς- μηχανισμός έκανε υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μάλιστα η «ναυαρχίδα» της δεξιάς διαδικτυακής παραπληροφόρησης  antinews έκανε λόγο ότι  «στήνεται ένα απίστευτο παρακράτος», που μας θυμίζει  «εποχές του Τόμπρα και του Μαυρίκη».

Τα δημοσιογραφικά «σαϊνια» αυτά δεν έκαναν τον τρόπο να αναρωτηθούν το απλό: Γιατί, Τσεκούρας και Στάη δεν προσέφυγαν στην Υπηρεσία Δίωξης να καταγγείλουν ότι γίνεται υποκλοπή της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας και να επακολουθήσει έρευνα; Η απάντηση είναι γνωστή. Η έρευνα θα διέψευδε αυτούς τους ισχυρισμούς. Το γεγονός είναι ότι ο Γ. Σουρνάρας συνέταξε το e-mail και έδωσε εντολή στον στενό του συνεργάτη και επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Τράπεζας Δημήτρη Κανέλλη να το αποστείλει σε «έμπιστα δικά τους παιδιά» ανάμεσα στα οποία ήταν και ο  Θ. Τσεκούρα και αυτά να το προωθήσουν  σε μια σειρά αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους, για να τους δώσει επιχειρήματα ενάντια στην στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ξένων δανειστών, τα οποία υπηρετεί με συνέπεια ο Γ. Στουρνάρας.   

Στην «προώθηση», λοιπόν έγινε από τον Θ.Τ έγινε το «λάθος» απ’ το οποίο προέκυψε η αποκάλυψη της εφημερίδας των Συντακτών.

Επί της ουσίας τώρα. Η κυβέρνηση είναι εξοργισμένη με τον Γ. Στουρνάρα. Αποδεχόμενη την αδυναμία της να το απομακρύνει από την θέση του θα τον σύρει σε δικαστικές περιπέτειες όχι απλώς για την εμπλοκή του στις δυσώδεις υποθέσεις της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως είπε ο Π. Λαφαζάνης, αλλά η εξεταστική επιτροπή της βουλής για το Μνημόνιο θα τον υποχρεώσει να λογοδοτήσει για μια σειρά επιβαρυντικά στοιχεία που προκύπτουν –και είναι στο στάδιο της διερεύνησης- σε βάρος του. 


Υ.Γ Κάποιες «συμπτώσεις» Ο Θανάσης Τσεκούρας χρημάτισε διευθυντής της εφημερίδας «Εθνος». Η γενικότερη στάση του ανάγκασε την ΕΣΗΕΑ να τον διαγράψει από μέλος της και με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση έκανε λόγο για πρώην «συνάδελφο», ο οποίος τελικά κατάντησε «ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας». 

Την ίδια εποχή αυτό το στέλεχος του Μπόμπολα είχε υφιστάμενο του στην εφημερίδα το δημοσιογράφο Δημήτρη Κανέλλη. Ολος τυχαίος ο τελευταίος έγραφε στην εφημερίδα άκρως κολακευτικά άρθρα για τον Γιάννη Στουρνάρα. 
Μ’ αυτή την διαισθητική αποκαλυπτική δημοσιογραφία τελικά ο Δ.Κ βρέθηκε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και φιλία του Γιάννη Στουρνάρα μαζί με την παχυλή αργομισθία που του πρόσφερε η θέση του επικεφαλής του γραφείου τύπου της Εθνικής Τράπεζας. … 

Και έτσι γίνεται καθαρό πως προέκυψε το επίμαχο  e-mail και που αποσκοπούσε. Είναι απ’ τις φορές που πολιτική, μιντιακή και οικονομική διαπλοκή γίνεται ένα κουβάρι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Μαΐου 2015 στις 11:44 π.μ.

Εξαιρετικό: "Το γεγονός είναι ότι ο Γ. Σουρνάρας συνέταξε το e-mail και έδωσε εντολή στον στενό του συνεργάτη και επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Τράπεζας Δημήτρη Κανέλλη να το αποστείλει σε «έμπιστα δικά τους παιδιά» ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Θ. Τσεκούρα και αυτά να το προωθήσουν σε μια σειρά αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους, για να τους δώσει επιχειρήματα ενάντια στην στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ξένων δανειστών, τα οποία υπηρετεί με συνέπεια ο Γ. Στουρνάρας."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger