Home » , » Κατρακύλα του καπιταλισμού.

Κατρακύλα του καπιταλισμού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 | 7:24 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Δεν κατρακυλά μόνο το ευρώ αγάπη μου. Νομίσματα υποτιμόνται και ανατιμώνται πάντα. Είναι ηθική η κατρακύλα. Μας έλεγαν για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Κι αντί γι αυτό είδαμε μια χώρα να επιβάλει τη θέλησή της σε άλλες και να προσπαθεί να αφανίσει μια μικρότερη χώρα για το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Αυτό είναι αλληλεγγύη;

Μας έλεγαν για ενοποίηση, για όραμα. Αυτό οραματίζονταν; Σκλάβους κι αφέντες; Η ΕΕ είναι ψόφια, έχει πεθάνει, αν υπήρξε ποτέ. Που μάλλον δεν υπήρξε, υπήρξε μόνο η πιο ανόητη και καταστροφική εφεύρεση του διεστραμμένου μυαλού: Ο Καπιταλισμός.

Η Ευρωπαϊκή "Ένωση". Ένωση με το στανιό, βασισμένη στον εκβιασμό και το φόβο. Στην υποτέλεια και τη λεηλασία. Ενωθήκαμε ή κατακτηθήκαμε; Έτσι εννοούν την αυτοδιάθεση; Με το να ταΐζουμε τους πλούσιους τοκογλύφους;

Και μετά από μας ποιός; Οι Ιταλοί; Ίσως τους φερθούν καλύτερα. Σιγά μην τους φερθούν. Όταν τους φέρουν στη δική μας θέση, τότε θα τους φάνε κι αυτούς ζωντανούς. Μετά; Οι Ισπανοί; Ίσως πιο πριν, αν τολμήσουν να βγάλουν μη αρεστούς. Κατά τα άλλα είναι "Ευρώπη των λαών"! Μάλλον του περιούσιου λαού. Όχι των Γερμανών, αλλά των πλουσίων και μόνον αυτών.

Ο Εθνικισμός! Τι παγίδα αλήθεια! "Οι Έλληνες φταίνε, είναι τεμπέληδες"! "Όχι φταίνε οι Γερμανοί, θέλουν να κατακτήσουν ξανά την Ευρώπη!" Οι πλούσιοι φταίνε ανόητοι, αυτοί αποφασίζουν ως τώρα. Ως πότε; Μέχρι να ξυπνήσουμε. Κι αυτό θα γίνει σύντομα.

Ο Καπιταλισμός δε θα αντέξει το σοκ. Και το σοκ δε θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Όχι, δεν φοβούνται το γεγονός αυτό καθ' αυτό. Τρέμουν όμως τις επιπτώσεις. Ποία χρηματιστήρια, άλλες συνέπειες απείρως σοβαρότερες.

Φοβούνται πως μετά από αυτό θα τα καταφέρουμε. Κι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν φυσικά αλλάξουμε σύστημα. Και τότε... Τότε θα φάνει το ψέμα τους. Τότε δεν θα μπορούν να κρύψουν την ήττα τους. Και θα πέσουν, θα καταλάβουν οι άλλοι σκλάβοι, πως ο φόβος είναι το χειρότερο. Έτσι θα πάψουν να φοβούνται. Κι όταν σταματήσει ο φόβος ο καπιταλισμός θα πέσει. Θα πέσει με πάταγο. Κι η ελπίδα θα ανατείλει.

Μπορούμε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger