Home » , » Το Ιερόν emo της Ορθοδοξίας πήρε τα άρματα (Βίντεο)

Το Ιερόν emo της Ορθοδοξίας πήρε τα άρματα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 4:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.
Σε δηλώσεις του από τις Σέρρες, όπως μετέδωσε το Mega, ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα...
«Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει» είπε." 

Το Ιερόν emo της Ορθοδοξίας πήρε τα άρματα. Ο Αρχιεπίσκοπος, ως άλλος Πάπας θα κηρύξει σταυροφορία! Εναντίον όσων λένε ότι θέλουν. Που ακούστηκε ρε τόση ελευθερία; Που λέει το Σύνταγμα ότι μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει; Να πιστεύει ότι θέλει; Τι;! Αυτό λέει; Το Άρθρο 13; Το 13 είναι "γρουσούζικο" γι αυτό δεν το διάβασε. Αλλά και το Σύνταγμα να μην το έλεγε, το λέει ο Ανθρωπισμός, η Ισότητα, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη.

Ακούς εκεί να λένε ότι θέλουν! Μην πάρει τώρα κάνα γιαταγάνι κι αρχίσει τους αποκεφαλισμούς. Όπα! αυτό το κάνουν "οι άλλοι" που δεν είναι Χριστιανοί και δεν σέβονται την προσωπική έκφραση.

Αχ βρε πάπα, βρε παπά. Ο Ιησούς, που λες πως πιστεύεις, τι είπε; "Όποιος θέλει, ας με ακολουθήσει". Ξέρεις τη σημασία του "όποιος θέλει"; Σημαίνει σεβασμό στη γνώμη, στο διαφορετικό. Νομίζεις πως, αν εξαναγκάσεις κάποιον να συμπεριφέρεται, όπως γουστάρει το Ιερατείο, θα πάει μπροστά οποιαδήποτε θρησκεία; Λάθος τεράστιο!

Τίποτα δεν μάθατε από τους διωγμούς, τίποτα; Αν μια άποψη, οποιαδήποτε, θρησκευτική - πολιτική, είναι πειστική, αν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των ανθρώπων, αν είναι σύμφωνη με τα έργα κι αληθινή, δε χρειάζεται καμία ανησυχία. Γιατί οι άνθρωποι ότι θεωρούν καλύτερο, το μιμούνται και το υιοθετούν αργά ή γρήγορα. Έτσι δεν εξαπλώθηκε ο Μονοθεϊσμός μέσα σε περιβάλλον Πολυθεΐας;

Αλλά δικαίως ανησυχούν. Γιατί τα παιδιά σήμερα έχουν ένα σωρό ερεθίσματα, περισσότερα από ποτέ και κάνουν συγκρίσεις. Η δε σύγκριση της Θεωρίας με την Πραγματικότητα αρκεί να διαλύσει κάθε μύθο, κάθε δεισιδαιμονία.

Βλέπουμε τους φανατικούς όλων των θρησκειών να λυσσάνε με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Αφού είναι κακός γιατί υιοθετείται; Γιατί είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες. Ο πολιτικοί γάμοι πχ τον πρώτο καιρό και μέχρι να γίνει το Μνημόνιο, που εσείς οι Ιερείς στηρίζετε, ήταν λιγότεροι από το 1/3. Σήμερα τείνουν να γίνουν πλειοψηφία. Γιατί; Γιατί στοιχίζουν (ακόμα και με τα "καπέλα" κάποιων δημάρχων) πολύ λιγότερο από τους θρησκευτικούς. Πρακτικοί λόγοι, έχετε μείνει πολύ πίσω, στο Μεσαίωνα. Η επιστήμη όμως προχωρά.

Φοβάστε πως τα παιδιά θα σας γυρίσουν την πλάτη. Πράγματι, γιατί δεν μπορείτε εσείς οι "πιστοί" να δώσετε επιστημονικές, λογικές απαντήσεις, κυρίως έχετε όλοι σας Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι κοκ μια τρομερή υποκρισία στον ίδιο τον τρόπο ζωής σας. Αυτό είναι ολοφάνερο. Ο μόνος θεός που σήμερα λατρεύεται είναι το κέρδος, το χρήμα. Νομίζετε πως αυτό κρύβεται από τους νέους;
Γι αυτό φεύγουν τα παιδιά από κοντά σας. Γιατί βλέπουν τα χάλια σας. Κι επειδή είστε αδιόρθωτοι


ΟΛΟΙ, είστε καταδικασμένοι να εξαφανιστείτε σιγά - σιγά. Βέβαια πριν σας καταπιεί η λήθη, θα κάνετε λόγω της φανατικής σας βλακείας μεγάλη ζημιά στους Ελευθέρους Ανθρώπους.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:18 π.μ.

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/76998/nomimi-kai-syntagmatiki-i-dilosi-gia-tin-apallagi-apo-ta-thriskeftika
Η Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την υπ΄ αριθμ. 94/2015 απόφαση της έκρινε ότι δεν αντίκειται στο νόμο 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων η δήλωση του μαθητή ή των γονέων του ότι επιθυμούν την απαλλαγή του μαθητή από το μάθημα των θρησκευτικών για λόγους θρησκευτικής συνείδησης. Ακόμη, στην εν λόγω απόφασή της η Αρχή αναφέρει ότι η επίμαχη δήλωση είναι «σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος οι οποίες κατοχυρώνουν την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και τη θρησκευτική ελευθερία, ως συνταγματική αρχή και ως ατομικό δικαίωμα» mitsos175.

www.dikaiologitika.gr


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger